daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Foro de Rascacielos Españoles > Foros regionales > CatalunyaGlobal Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Reply

 
Thread Tools
Old November 7th, 2004, 12:14 PM   #1
Sky
24/7
 
Join Date: Sep 2002
Location: Lleida
Posts: 22,400
Likes (Received): 3287

Hospitals i equipaments sanitaris

Els centres públics catalans mostren una taxa de mortalitat i complicacions ajustades per risc entre un 22 i un 23% inferiors que la resta d'hospitals

Dotze dels vint hospitals públics estatals guardonats, en el marc del programa Hospitals Top 20, formen part de la Xarxa Hospitalària d'Utilització Pública (XHUP).

Dijous 4 de novembre es van lliurar, per cinquena vegada, els premis del programa Top20 per a l'excel·lència 2004. Aquest programa, al qual s'han presentat 155 hospitals i clíniques de tot l'Estat, vol establir uns patrons amb el millor balanç de resultats, que serveixin de referent i estímul a l'atenció hospitalària i per reconèixer la tasca dels equips hospitalaris d'alt rendiment.

L'avaluació dels centres es fa amb sis indicadors que valoren aspectes de qualitat assistencial, funcionament i sostenibilitat econòmica de la pràctica clínica. Els centres que participen en el Top 20 mostren una taxa de mortalitat i complicacions ajustades per risc entre un 22 i un 23% inferiors que la resta d'hospitals, més capacitat de servei a la societat per la incorporació de formes assistencials alternatives a l'hospitalització tradicional i una eficiència en l'ús dels seus recursos més gran.

--

Generalitat de Catalunya

http://www.iasist.com/top20/Top20_20...lista_top.html
Sky no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
Old May 2nd, 2005, 04:33 PM   #2
Mark7
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 352
Likes (Received): 10

ampliació de l'Hospital del Mar

Aquí a l'hospital del Mar (hi treballo) se'ns ha comunicat que properament (al 2007) s'iniciarà una ampliació de l'hospital, que inclourà la construcció d'una torre de 10 plantes (semblant a la que ja es va fer pel 92) entre l'actual hospital i el parc de recerca, on ara hi ha els barracons de la UPF que desapareixeran quan s'acabi el parc de recerca i tota la UPF vagi a l'edifici semicircular que ara comparteix amb l'imim. Pero no he trobat cap imatge d'aquest projecte, a veure si trobem alguna cosa...
Mark7 no está en línea   Reply With Quote
Old May 2nd, 2005, 05:38 PM   #3
Gabe
pasaba por aquí...
 
Gabe's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Gavà
Posts: 4,052
Likes (Received): 561

l'hospital de mar l'haurien de tirar al terra i fer-hi un altre de nou modern i maco, per estar en sintonia amb parc de recerca, marenostrum, hotel arts, etc....
Gabe no está en línea   Reply With Quote
Old May 2nd, 2005, 05:54 PM   #4
art
me llamo orzowei
 
Join Date: May 2003
Location: barcelona
Posts: 3,146
Likes (Received): 54

bona noticia, a veure si fan una mini-torre ben maca i de bon disseny.
La veritat es que me´n alegro que es desfassin d´aquests barracons merdosos
que semblen de la primera guerra mundial. Ja era hora.
art no está en línea   Reply With Quote
Old May 2nd, 2005, 06:39 PM   #5
Bitxofo
¡Viva el metro!
 
Bitxofo's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Alderaan BCN BKK ATH PAR LON SYD SFO CPT TYO SCL CHC BUE SCG SVQ AGP BDN
Posts: 37,433
Likes (Received): 3541

Quote:
Originally Posted by Gabe
l'hospital de mar l'haurien de tirar al terra i fer-hi un altre de nou modern i maco, per estar en sintonia amb parc de recerca, marenostrum, hotel arts, etc....
Hala Gabi, com et passes!!


És una bona notícia.
__________________
www.urbanrail.net
Εγώ είμαι ο Νταβόρ!!
David (DavoR for my friends)
川添 Kawazoe (riverside) 海斗 Kaito (big dipper of the ocean), in Japanese.
Yo si la ciudad no tiene metro, como que no es gran ciudad y entonces ya paso de vivir allí. Norreport+12000
Bitxofo no está en línea   Reply With Quote
Old May 27th, 2005, 12:55 PM   #6
Sky
24/7
 
Join Date: Sep 2002
Location: Lleida
Posts: 22,400
Likes (Received): 3287

7,5 milions per a obres d'ampliació de l'Hospital Vall d'Hebron

La Generalitat destina 7,5 milions d'euros a obres de remodelació i ampliació de diverses unitats de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron

La Generalitat, a través de l'empresa pública GISA, ha adjudicat les obres de remodelació del bloc quirúrgic i Unitat de radiologia de l'Àrea de Traumatologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, la remodelació de la planta tercera senars de l'Àrea General i l'ampliació del servei de radioteràpia de l'Àrea General de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron.

L'import total d'aquestes obres és de 7.470.630,12 euros.

La remodelació del bloc quirúrgic i la Unitat de radiologia de l'Àrea de Traumatologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron consistirà en l'ampliació de l'edifici actual on es construirà un nou bloc quirúrgic que constarà de 8 quiròfans dotats amb última tecnologia, una preanestèsia, una recuperació postquirúrgica amb 19 punts d'assistència i àrees de suport. També es construiran 4 sales de radiologia i una d'ecografies amb una superfície total d'actuació de 2.300 m 2 .

Les obres de remodelació de la planta tercera senars de l'Àrea General de l'hospital consisteixen en la remodelació total de la Unitat d'hospitalització que es dotarà amb 15 noves habitacions, sala d'estar per pacients i dependències de suport. La superfície total de la planta serà de 825 m 2 .

L'ampliació del servei de radioteràpia de l'Àrea General de l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron consistirà en una ampliació de 500 m 2 que es dotarà d'un nou accelerador pels tractaments de neoplàsies, un simulador per planificar els tractaments de radioteràpia i espais de treball pels professionals que donaran suport a la nova unitat.

--

Gencat.net
Sky no está en línea   Reply With Quote
Old May 27th, 2005, 04:35 PM   #7
Bitxofo
¡Viva el metro!
 
Bitxofo's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Alderaan BCN BKK ATH PAR LON SYD SFO CPT TYO SCL CHC BUE SCG SVQ AGP BDN
Posts: 37,433
Likes (Received): 3541

Aquest hospital està saturadíssim!
Benvingudes siguin totes les ampliacions.
__________________
www.urbanrail.net
Εγώ είμαι ο Νταβόρ!!
David (DavoR for my friends)
川添 Kawazoe (riverside) 海斗 Kaito (big dipper of the ocean), in Japanese.
Yo si la ciudad no tiene metro, como que no es gran ciudad y entonces ya paso de vivir allí. Norreport+12000
Bitxofo no está en línea   Reply With Quote
Old June 2nd, 2005, 11:36 AM   #8
Sky
24/7
 
Join Date: Sep 2002
Location: Lleida
Posts: 22,400
Likes (Received): 3287

Construint el Bellvitge del segle XXI

• El projecte que ha de convertir el centre en un model a imitar comença a agafar forma amb les noves consultes externes

El nou Bellvitge, un projecte que ha de convertir aquest centre sanitari en el «primer hospital del segle XXI» -així l'ha definit la consellera Marina Geli- es comença a materialitzar. El nou edifici de consultes externes ja està pràcticament acabat i s'inaugurarà a la tardor. Les instal·lacions on es fan ara les consultes seran enderrocades i en el seu lloc es construirà un altre gran edifici, on s'han de situar diversos serveis, com ara les urgències. El nou Bellvitge es va començar el 2000 i estarà enllestit el 2008. Les obres l'han de convertir en un hospital més confortable, més gran i més adaptat a les noves tecnologies. El pressupost global dels treballs és de 116 milions d'euros, xifra que el converteix en la inversió estel·lar del Departament de Salut.

Darrere de la transformació urbana de l'hospital universitari de Bellvitge hi ha una profunda reflexió sobre el model hospitalari. «Volem fer horitzontal el centre sanitari», explica el director d'Infraestructures i Serveis Tècnics de l'Institut Català de la Salut (ICS), Joan Vila-massana, bon coneixedor de Bellvitge, ja que hi ha exercit de metge durant 10 anys.

I és que el model d'hospital del segle XXI s'allunya força de la filosofia del naixement de Bellvitge. Així, si l'edifici inaugurat el 1972 té 20 plantes, els del nou Bellvitge en tindran tres. Amb la nova concepció, a més a més, només hi haurà malalts hospitalitzats fins a la planta dotzena de l'edifici original -que no s'enderrocarà- i els pisos superiors es destinaran a administració i altres serveis de personal. «La idea és que els pacients, en la mesura que sigui possible, no utilitzin tant els ascensors», explica Vila-massana. De fet, al nou edifici de consultes externes les escales tenen un gran protagonisme.

L'hospital també ha de ser «obert» i tenir «múltiples accessos» per ordenar millor els fluxos de visitants i treballadors, per això les consultes externes tindran una entrada pròpia, com també les urgències i les altres instal·lacions.

D'aquesta manera, «pacifiquem» el recinte -diu Vila-massana- i es poden controlar millor les entrades i sortides de la gent. Cal recordar que la seguretat és una preocupació dels treballadors, ja que s'han produït diverses agressions al personal mèdic.

Un altre dels objectius del projecte és que «l'hospital arreli en la trama urbana de l'Hospitalet», per això les façanes dels nous edificis -a diferència del primer, que es va construir enmig del delta del Llobregat- miraran cap al municipi.

La consellera de Salut, Marina Geli, assenyala com una de les prioritats d'aquest «primer hospital del segle XXI» la rapidesa en el diagnòstic i l'atenció urgent a les patologies senzilles. Geli explica que «el pes de l'atenció ha d'estar fora de l'hospital», a les consultes externes, però també «tot el que puguem fer anant a casa, per telèfon o per Internet, ho farem». La titular de Salut també posa èmfasi en el fet que l'«assistència, la docència i la recerca» vagin de bracet.

El director de la divisió d'hospitals de l'ICS, Mateu Huguet, parla del nou Bellvitge com un «hospital universitari d'alta tecnologia», que ha d'estar «molt ben comunicat amb l'atenció primària» i «al servei dels pacients». Per Huguet, Bellvitge és el «camp de proves» que ha de guiar la transformació de tots els hospitals dels sistema sanitari català.

La transformació de l'hospital, però, respon no sols a un model, sinó també a una realitat: l'augment del nombre de pacients. Ara passen per Bellvitge més de mig milió de persones a l'any, 387.000 de les quals ho fan per consultes externes. Aquesta xifra i l'obsolescència de les instal·lacions han fet necessari el projecte.

--

El Punt.
Sky no está en línea   Reply With Quote
Old June 2nd, 2005, 11:37 AM   #9
Sky
24/7
 
Join Date: Sep 2002
Location: Lleida
Posts: 22,400
Likes (Received): 3287

Sky no está en línea   Reply With Quote
Old June 2nd, 2005, 03:43 PM   #10
art
me llamo orzowei
 
Join Date: May 2003
Location: barcelona
Posts: 3,146
Likes (Received): 54

el que tindrien que fer és posar 10 plantes més a la torre alta i
acristallar tota la façana
art no está en línea   Reply With Quote
Old June 2nd, 2005, 05:56 PM   #11
Bitxofo
¡Viva el metro!
 
Bitxofo's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Alderaan BCN BKK ATH PAR LON SYD SFO CPT TYO SCL CHC BUE SCG SVQ AGP BDN
Posts: 37,433
Likes (Received): 3541

Quote:
Originally Posted by art
el que tindrien que fer és posar 10 plantes més a la torre alta i
acristallar tota la façana
Què tripliquin l' alçada de la torre!!
__________________
www.urbanrail.net
Εγώ είμαι ο Νταβόρ!!
David (DavoR for my friends)
川添 Kawazoe (riverside) 海斗 Kaito (big dipper of the ocean), in Japanese.
Yo si la ciudad no tiene metro, como que no es gran ciudad y entonces ya paso de vivir allí. Norreport+12000
Bitxofo no está en línea   Reply With Quote
Old June 13th, 2005, 12:14 AM   #12
Sky
24/7
 
Join Date: Sep 2002
Location: Lleida
Posts: 22,400
Likes (Received): 3287

El futur Hospital Comarcal del Baix Llobregat obrirà les portes l'any 2008

La consellera de Salut, Marina Geli, ha participat en l'acte de col·locació de la primera pedra del futur Hospital Comarcal del Baix Llobregat que està previst que obri les seves portes a Sant Joan Despí l'any 2008, segons han informat fonts de la conselleria.

El centre sanitari s'està construint en un solar de 53.000 metres quadrats delimitat per l'avinguda del Baix Llobregat i el carrer de Jacint Verdaguer, al barri de TV3 d'aquesta localitat, i té un pressupost de 55 milions d'euros.

Geli ha recordat que la necessitat de dotar la comarca del Baix Llobregat amb un hospital comarcal data de fa 30 anys "i avui per fi posem la primera pedra d'un centre sanitari que donarà servei a 11 municipis de la comarca".

Centre per a 300.000 habitants

El centre sanitari donarà servei a una població de 300.000 habitants dels municipis de Cornellà, Esplugues, Sant Joan Despí, Sant Feliu, Molins de Rei, Sant Just Desvern, Vallirana, Cervelló, Corbera, el Papiol i la Palma.

Quan el nou centre sanitari entri en servei absorbirà pacients que fins ara es derivaven als hospitals de Bellvitge, Duran i Reynals, General de l'Hospitalet, Dos de Maig de Barcelona, Sant Boi, Sant Joan de Déu, i fins i tot a l'Hospital Comarcal del Penedès i el d'Igualada.

--

El Periódico.
Sky no está en línea   Reply With Quote
Old June 13th, 2005, 01:27 AM   #13
Urban Dave
In Urbanity I Trust
 
Urban Dave's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Urban Area
Posts: 15,100
Likes (Received): 1518

Aix, quina sort al Baix Llobregat que estrenaran hospital! Al Garraf els hospitals que tenim son una merda!
Urban Dave no está en línea   Reply With Quote
Old June 13th, 2005, 01:41 AM   #14
javi82
Tiki-taka member
 
javi82's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: l'Hospitalet
Posts: 1,074
Likes (Received): 39

Aquest és el motiu principal dels 'revolts' q dóna la L12 a la zona del Baix Llobregat q he vist q parlaveu en un altre post... A veure si tinc temps i demà em puc treballar un bon post: "La L12, esa gran incomprendida"
javi82 no está en línea   Reply With Quote
Old June 13th, 2005, 07:45 AM   #15
Bitxofo
¡Viva el metro!
 
Bitxofo's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Alderaan BCN BKK ATH PAR LON SYD SFO CPT TYO SCL CHC BUE SCG SVQ AGP BDN
Posts: 37,433
Likes (Received): 3541

Quote:
Originally Posted by javi82
Aquest és el motiu principal dels 'revolts' q dóna la L12 a la zona del Baix Llobregat q he vist q parlaveu en un altre post... A veure si tinc temps i demà em puc treballar un bon post: "La L12, esa gran incomprendida"
Em sembla que volies postejar això al fil de metros, oi?
P.S.: Et volia demanar un favor...
__________________
www.urbanrail.net
Εγώ είμαι ο Νταβόρ!!
David (DavoR for my friends)
川添 Kawazoe (riverside) 海斗 Kaito (big dipper of the ocean), in Japanese.
Yo si la ciudad no tiene metro, como que no es gran ciudad y entonces ya paso de vivir allí. Norreport+12000
Bitxofo no está en línea   Reply With Quote
Old June 13th, 2005, 09:30 AM   #16
UT596001
BANNED
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 6,846
Likes (Received): 229

Aquest hospital s'ha de fer al gran solar que hi ha davant de la parada del TRAM de "Sant Martí de l'Erm" (T3), no?
UT596001 no está en línea   Reply With Quote
Old June 13th, 2005, 11:06 AM   #17
art
me llamo orzowei
 
Join Date: May 2003
Location: barcelona
Posts: 3,146
Likes (Received): 54

oi que no hi ha cap render?
podrien fer un gratacels!
art no está en línea   Reply With Quote
Old June 13th, 2005, 01:04 PM   #18
Sky
24/7
 
Join Date: Sep 2002
Location: Lleida
Posts: 22,400
Likes (Received): 3287

Quote:
Originally Posted by art
oi que no hi ha cap render?


Del web d'un dels arquitectes: www.pinearq.com

Servidor.
Sky no está en línea   Reply With Quote
Old June 13th, 2005, 02:14 PM   #19
Danzig
Registered User
 
Danzig's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: L'HospiMollet
Posts: 12,155
Likes (Received): 56

Ara els hospitals els fan en horitzontal, aquest del Baix s'assembla molt al nou hospital que faran a Mollet, però més petit, que donarà servei a una població de 150.000 habitants, o sigui la meitat.

També el nou edifici de Bellvitge és horitzontal.per cert, ja era hora què es fes aquest hospital, el de Bellvitge està molt saturat d'ocupes del baix

tot gràcies als meus amics de CiU que van tenir dècades la 3ª comarca del país sense hospital.
Danzig no está en línea   Reply With Quote
Old June 13th, 2005, 05:06 PM   #20
art
me llamo orzowei
 
Join Date: May 2003
Location: barcelona
Posts: 3,146
Likes (Received): 54

Sky, ets una fera, gràcies pels renders.
Té un disseny sense masses complicacions, és correcte.
art no está en línea   Reply With Quote


Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Related topics on SkyscraperCity


All times are GMT +2. The time now is 12:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

Hosted by Blacksun, dedicated to this site too!
Forum server management by DaiTengu