daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Foro de Rascacielos Españoles > Foros regionales > Catalunya > Infraestructures i transports

Infraestructures i transports Infraestructuras y transportes / Infrastructures e transpòrtsGlobal Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Reply

 
Thread Tools
Old June 15th, 2004, 03:37 PM   #1
Sky
24/7
 
Join Date: Sep 2002
Location: Lleida
Posts: 22,396
Likes (Received): 3281

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (metros comarcals, línia de la Pobla, transports turístics, etc.)

El Govern central anuncia el traspàs del tren de la Pobla a la Generalitat el més aviat possible

El Govern central traspassarà el tren de la Pobla de Segur a la Generalitat el més aviat possible. Així ho ha anunciat aquest dilluns la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, que s'ha reunit amb el president català, Pasqual Maragall. La ministra ha afegit que reactivaran els treballs tècnics i jurídics per executar aquesta operació amb celeritat. El delegat del Govern català a Lleida, Jaume Gilabert, ha precisat que el traspàs es realitzarà de manera immediata. Fins ara, el tema més espinós era la compensació econòmica que Renfe demanava per la pèrdua d'aquest actiu. Gilabert explica que aquest punt encara no ha trascendit.

Per la seva banda, el president de la Diputació de Lleida, Isidre Gavín, es pren la notícia amb cautela. Vol ser prudent fins que el traspàs sigui una realitat. I és que recorda que fa anys que se'n parla i continua encallat. La ministra de Foment també ha anunciat que, a finals de juliol, es posarà en marxa l'autovia Igualada-Cervera. En relació a l'AVE, Magdalena Álvarez ha dit que el compromís del Govern central és fer-lo arribar a l'aeroport del Prat, sense una data concreta. Finalment, la titular de Foment ha anunciat la creació d'una comissió bilateral de coordinació de temes d'interès com és aquest tren, l'aeroport de la Seu d'Urgell i l'Eix Pirinenc.

Last edited by Sky; April 18th, 2013 at 05:25 PM.
Sky no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
Old June 15th, 2004, 05:48 PM   #2
alexbn
Caloret faller
 
alexbn's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Canillas de Aceituno
Posts: 5,917
Likes (Received): 1448

Si FGC en pren la gestió podeu tenir un bon servei per allà. El problema serà la comparació amb Renfe...
__________________
-Los abogados no ganan bastante como para poder montar una sitcom.
-Ya tendrán sus traquiñuelas...

(sic)
alexbn no está en línea   Reply With Quote
Old June 15th, 2004, 06:25 PM   #3
dirdam
Registered User
 
dirdam's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 13,096
Likes (Received): 5576

Quote:
Originally Posted by alexbn
Si FGC en pren la gestió podeu tenir un bon servei per allà. El problema serà la comparació amb Renfe...
No tiris les campanes al vol.
dirdam no está en línea   Reply With Quote
Old June 15th, 2004, 07:49 PM   #4
alexbn
Caloret faller
 
alexbn's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Canillas de Aceituno
Posts: 5,917
Likes (Received): 1448

No, si era per dir qualca cosa... Caldran molts diners per arreglar allò. Per començar, electrificar la línia. Després, nou material mòbil. Per cert, podríem enviar cap allà els 111 i els 112 canviant-los l'ample... que es façon fotre...
__________________
-Los abogados no ganan bastante como para poder montar una sitcom.
-Ya tendrán sus traquiñuelas...

(sic)
alexbn no está en línea   Reply With Quote
Old June 15th, 2004, 08:41 PM   #5
dirdam
Registered User
 
dirdam's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 13,096
Likes (Received): 5576

Per què els 112? Si estan nous!!! Que es quedin els 111

Deia que no tireu les campanes al vol perquè jo no sé si la Generalitat ha pensat bé el que estan a punt de fer. Quedar-se amb allò es un altre forat per perdre diners, i la Gene no està en el seu millor moment. Per començar es una línia deficitària, que tot i que es remodelès i augmentès la seva demanda continuaria sent deficitària segurament. Per continuar, per FGC es una merda haver d'explotar una línia amb un altre ample diferent dels dos que ja té. Es podria transformar a ample internacional (s'hauria de fer, de fet totes les vies de Renfe s'acabaran transformant), però tot i això continuaria sent una merda per FGC perquè no conecta amb cap altra línia de la seva xarxa, o sigui, que tindria un altre retall més en la seva desestructurada i inviable per tot arreu xarxa.
dirdam no está en línea   Reply With Quote
Old July 16th, 2004, 11:52 PM   #6
Sky
24/7
 
Join Date: Sep 2002
Location: Lleida
Posts: 22,396
Likes (Received): 3281

Nadal creu que el traspàs del tren de la Pobla serà efectiu aquest any i sense diners pel mig

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP) confia en què el traspàs del tren de la Pobla a la Generalitat es materialitzarà enguany i sense diners pel mig.

Joaquim Nadal aposta per donar dualitat de funcions a la línia; com a servei de rodalies en el tram de Balaguer i com a transport turístic i comercial fins el Pallars. Així ho ha dit a Talarn, on ha assistit a la reunió del Consell de Muntanya. El socialista ha passat revista a les inversions endegades pel tripartit al nord de la província. També s'ha referit a l'Eix Pirinenc. El conseller demanarà al Govern central que faci seu el compromís de continuar el corredor fins al territori de Ponent "amb la construcció de les variants de Gerri de la Sal i de la Pobla i els túnels del Cantó i del Xerrallo".

El titular de Política Territorial també ha anunciat el traspàs de 8 milions d'euros als consells comarcals del Pirineu per millorar la xarxa de camins i les vies d'accés als nuclis de població.

--

SEGRE.
Sky no está en línea   Reply With Quote
Old July 17th, 2004, 07:56 PM   #7
Sky
24/7
 
Join Date: Sep 2002
Location: Lleida
Posts: 22,396
Likes (Received): 3281

El Govern quiere gestionar el tren de la Pobla en seis meses

El conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, dijo ayer en Talarn que prevé que antes de finalizar este año el Gobierno español haya transferido a la Generalitat la línea ferroviaria del tren de la Pobla de Segur. Nadal explicó que el Govern está negociando para que este traspaso sea sin ningún coste añadido e insistió en la idea de que la Generalitat solamente está dispuesta a pagar en concepto del material que la empresa Renfe haya podido adquirir en los últimos tiempos.

Joaquim Nadal fue tajante y dijo que el traspaso de competencias se tiene que producir sin dinero de por medio y que las únicas transacciones económicas que se deben realizar son en concepto de inversiones hechas por Renfe.

El conseller Nadal explicó que quieren asumir cuanto antes la gestión de la línea de la Pobla para poder invertir en la infraestructura ferroviaria. Según Nadal, el Govern está dispuesto a comprar nuevos trenes y convertir la línea en un tren de cercanías de Lleida a Balaguer y de Lleida a la Pobla darle una dimensión turístico-comercial. El conseller dijo que esta línea necesita un relanzamiento que la Generalitat está dispuesta a darle una vez traspasada.

El conseller de Política Territorial también se refirió a la construcción del aeropuerto de Lleida. En este sentido, Nadal dijo que es una obra prioritaria para el Govern y que el próximo día 28 de julio presentarán en Lleida los resultados del estudio que están realizando para buscar el emplazamiento idóneo para esta instalación. El conseller reiteró que no se construirá en Alfés por motivos de diferente índole, entre los que se encuentran los medioambientales.

En relación al Segarra-Garrigues, Nadal dijo que es una obra emblemática y una de las pocas que ha resistido el cambio de gobierno.

Joaquim Nadal hizo estas declaraciones en Talarn, donde presidió el Consell General de Muntanya. En esta reunión se acordó invertir 8,2 millones de euros en la reparación y mejora de caminos rurales de las diez comarcas que constituyen este ente.

--

La Mañana.
Sky no está en línea   Reply With Quote
Old September 11th, 2004, 01:22 PM   #8
Sky
24/7
 
Join Date: Sep 2002
Location: Lleida
Posts: 22,396
Likes (Received): 3281

ENTREVISTA: Joan Torres, president de FGC

• "Seria imprudent llançar ara des de FGC una opa per assumir Rodalies"

• "Hem de cooperar amb Renfe per competir millor amb el cotxe"

• "Ens plantegem cedir a una empresa privada la gestió de les instal·lacions
de la Molina"

• "Estem negociant amb Seat on fer una estació perquè els treballadors hi vagin amb tren"

O.P. Fa 25 anys es creava Ferrocarrils de la Generalitat a partir d'unes línies que eren veritables saldos. Llavors el govern es va fixar l'objectiu de convertir-les en una cosa semblant al metro regional de París, la RER. S'ha aconseguit?
J.T. S'ha aconseguit renovar tot el material mòbil, a falta que l'any que ve arribin els trens per als metros del Bages i l'Anoia. En infraestructura s'han hagut de soterrar i desdoblar diversos trams, i encara s'hi treballa. Ara ens falta el creixement. Hi ha en marxa les prolongacions a Sabadell i Terrassa, per connectar amb Renfe, i ens faltaria portar el túnel des de Plaça Espanya cap a Francesc Macià, Gràcia, Diagonal i Glòries. I, si se'ns dóna l'oportunitat, tindrem la nova línia de Castelldefels a Sant Boi [L12].

O.P. ¿No falta també integració, no sols tarifària sinó física, perquè els usuaris passin fàcilment d'un transport a un altre?
J.T. Des de la creació de l'ATM i l'aprovació del Pla Director d'Infraestructures (PDI), la intermodalitat és un element clau. I no sols la tindrem en els transbordaments tren a tren, com seran els de Sabadell, Terrassa i Martorell, i els de la línia 9, que cosirà la xarxa metropolitana. També volem apostar per la intermodalitat tren-cotxe, i per això la Fundació RACC està fent una auditoria dels pàrquings que tenim al costat de les estacions, per veure com s'aprofiten. I és que l'aposta per l'urbanisme de baixa densitat que s'està fent en certs territoris, vulgem o no, va lligat a la intermodalitat cotxe-tren, o moto-tren, o bicicleta-tren. Una altra cosa en què estem molt interessats és en l'aproximació dels polígons industrials al tren mitjançant autobusos llançadores, com els que ja tenim a Martorell i Sant Joan.

O.P. I pel que fa a mercaderies?
J.T. Nosaltres tenim una petita àrea de negoci, que és el trasllat de potasses de Súria al port, que representa un estalvi de 20.000 camions al corredor. Ara estem en converses amb Seat per fer-los transport fins a Martorell, i anirem un pas més endavant, que és portar-hi treballadors, per evitar la congestió dels autocars. La negociació és si l'estació ha de ser a dins o a fora del recinte. I als responsables del port de Barcelona els hem dit que si s'animen a promoure una àrea logística -un port sec- a l'àrea de Manresa, que no és una idea esgojarrada, poden comptar amb FGC, que ja hi tenim una infraestructura. Encara que sigui de via mètrica, un tercer carril és perfectament viable.

O.P. Però si s'arriba a captar tots aquests nous usuaris i ampliar el negoci de la càrrega, no corre perill de saturar-se la xarxa?
J.T. A l'eix Anoia-Llobregat encara tenim marge per equilibrar oferta i demanda. Al corredor de Sabadell i Terrassa hi ha possibilitat de saturació, per congestió al final del túnel sota el carrer Balmes. Una solució seria convertir la línia d'Avinguda Tibidabo en llançadora des de Gràcia, i una altra la reforma del nus de plaça Catalunya, prevista al PDI.

O.P. El president Pasqual Maragall ha expressat la voluntat de convertir FGC en operador ferroviari més enllà de la seva pròpia xarxa. És a prop un acord polític per fer-ho possible?
J.T. El marc polític ja ens ho permetria. Però fins que no es visualitzin els efectes de la liberalització ferroviària seria imprudent llançar una opa sobre els serveis de Renfe. En canvi, hi ha un procés, el de la cooperació, que és el que estem seguint. Per què no podem compaginar manteniment, o complementar trens en corredors en què tenim un interès especial, com el de Puigcerdà? Per què no transformem les estacions de la part alta de la línia i les orientem cap a l'espai urbà i el turisme? A Manresa hi anem tots dos [FGC i Renfe]: potser ens hauríem de plantejar qui ho fa millor i qui hi ha d'anar, per ser competitius amb el cotxe, perquè ara tots triguem més de 80 minuts des de Barcelona. Al Vallès, Renfe pot ser la RER orbital i nosaltres la de penetració directa a Barcelona. S'obre un nou diàleg com a mínim empresarial, després els polítics ja determinaran les prioritats i velocitats.

O.P. ¿FGC explotarà el tren de la Pobla de Segur?
J.T. Hi ha converses en aquest sentit. El tren de la Pobla és un dot complicat, perquè la infraestructura està molt malament. De Lleida a Balaguer pot tenir una justificació en termes de rendibilitat comercial i social, però de Balaguer en amunt és difícil si no es caracteritza com un tren de tipus lúdic, sense competir amb la carretera en mobilitat obligada. I estaríem disposats a parlar amb operadors turístics privats per compartir aquesta aventura.

O.P. ¿Té sentit que una empresa ferroviària com FGC exploti estacions d'hivern?
J.T. En el cas de Núria, està justificat perquè el cremallera és en un 60% el motiu del viatge, que s'acaba en unes instal·lacions magnífiques i un paisatge extraordinari. I el compte de resultats s'equilibra. En el cas de la Molina, ens trobem que les tarifes no són gaire altes i l'amortització val molts diners. A més, el públic de l'esquí no creix any rere any, i hi ha una competència ferotge entre Catalunya, Andorra, Aragó i França. I si no pots especular urbanísticament ni treballar comercialment a fons les activitats com ara la restauració, no s'hi fa negoci. Els anys de neu aguantem, però no som brillants explotant l'estació.

O.P. Es podria privatitzar, doncs?
J.T. Hi ha un estudi de viabilitat en marxa d'on pot sortir la poposta de posar la Molina en règim de gestió interessada, com es fa amb alguns autobusos: jo poso el material i una empresa privada en fa la gestió i guanya el seu 15% de benefici. En tot cas l'urbanisme que s'hi faci serà sostenible.

O.P. Vostè porta més de vint anys en el món del transport. Fa poc més de mig any que presideix Ferrocarrils de la Generalitat, i abans coordinava la Fundació RACC. Un canvi sobtat d'òptica?
J.T. La llibertat és poder escollir, també en mobilitat. Hi ha d'haver de tot i jerarquitzar l'oferta.

O.P. I en aquesta oferta, el ferrocarril convencional no està sent oblidat, davant els recursos que es destinen al TGV?
J.T. L'aposta per la inversió ferroviària ha estat molt important, però potser s'han passat amb la gran velocitat, s'han abandonat els regionals i s'ha deixat per terra la Rodalia. Aquest pecat el pagarem. Canviant d'escala, la línia 9 era molt necessària però també calien altres inversions per complementar la xarxa de metro.

--

AVUI.
Sky no está en línea   Reply With Quote
Old September 11th, 2004, 01:22 PM   #9
Sky
24/7
 
Join Date: Sep 2002
Location: Lleida
Posts: 22,396
Likes (Received): 3281

PERFIL

L'enginyer industrial Joan Torres Carol (l'Hospitalet de Llobregat, 1943) porta més de 20 anys en l'àmbit de la mobilitat, des de l'Ajuntament de Barcelona, la desapareguda Corporació Metropolitana, l'Entitat Metropolitana del Transport i les empreses d'autobusos i metro. El 1995 va passar a coordinar la Fundació del RACC, fins que el febrer passat el conseller Joaquim Nadal li va confiar FGC, la joia del sistema ferroviari català. Ara li toca viure el 25è aniversari de la companyia, que és també el de l'assumpció per part de la Generalitat de la competència exclusiva en transports.
Sky no está en línea   Reply With Quote
Old November 10th, 2004, 11:37 PM   #10
Sky
24/7
 
Join Date: Sep 2002
Location: Lleida
Posts: 22,396
Likes (Received): 3281

El traspàs del tren de la Pobla podria tancar-se aquest divendres

• Així ho ha dit al Pallars Jussà el secretari per la Mobilitat

El traspàs a la Generalitat de la línia de tren Lleida-la Pobla es pot concretar aquest divendres, a la reunió de la comissió de traspassos. Ho ha anunciat el secretari de Mobilitat, Manel Nadal, que avui es reuneix amb alcaldes del Pallars Jussà per explicar els projectes de millora de les comunicacions a la comarca. En la seva visita al Pallars Jussà, el secretari per a la Mobilitat ha exposat els projectes previstos per a la millora de la xarxa viària de la comarca, entre els quals destaca la integració de la carretera C-1412b a la xarxa bàsica de Catalunya. La via comunica el Pallars Jussà amb la Noguera a través de Ponts i Artesa de Segre, i és la carretera més directe que uneix la zona de Barcelona amb el Pallars. El Govern ha iniciat l'estudi previ sobre les alternatives de millora, tot i que encara no hi ha res decidit sobre la possibilitat de construir-hi un túnel per salvar el coll de Comiols. Nadal ha dit que una de les alternatives és la "solució mixta", amb una carretera de tres carrils i també algun túnel, tot i que s'està a l'espera de completar l'estudi previ. El secretari per a la Mobilitat ha dit que en el cas que els tres carrils siguin suficients per superar el coll de Comiols es descartaria l'opció del túnel, però ha insistit que 'no hi ha res decidit'.

--

SEGRE.
Sky no está en línea   Reply With Quote
Old November 11th, 2004, 01:39 PM   #11
alexbn
Caloret faller
 
alexbn's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Canillas de Aceituno
Posts: 5,917
Likes (Received): 1448

Bieeeeeeeeeeeeeennnnn!!! Ara, a vere què en fa FGC...
__________________
-Los abogados no ganan bastante como para poder montar una sitcom.
-Ya tendrán sus traquiñuelas...

(sic)
alexbn no está en línea   Reply With Quote
Old December 11th, 2004, 11:55 AM   #12
Sky
24/7
 
Join Date: Sep 2002
Location: Lleida
Posts: 22,396
Likes (Received): 3281

El govern descarta ampliar la línia de tren de la Pobla quan l'exploti FGC

• Fa dinou anys que la Generalitat en reclama el traspàs i espera obtenir-lo al gener

La Generalitat preveu que el Ministeri de Foment traspassi la línia de tren de Lleida a la Pobla de Segur a partir del mes vinent, però avança que el canvi de titularitat no significarà l'ampliació de la línia. Fa gairebé vint anys que Catalunya reclama a l'Estat el traspàs del tren de la Pobla, una infraestructura deficitària que Renfe pretenia precintar i que la direcció de Transports del Departament de Política Territorial afirma que es mantindrà, però sense plans de continuïtat.

El director de Transports de la Generalitat, Jordi Julià, apunta que a partir de l'1 de gener la Generalitat rebrà el traspàs de la línia de tren que uneix Lleida amb la Pobla de Segur. A partir de llavors, el govern encarregarà a Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) que exploti els 90 quilòmetres de recorregut, però el funcionament del tren de la Pobla no canviarà de cop, ja que Renfe continuarà operant en la línia per encàrrec de FGC (Renfe serà un client contractat per FGC per explotar la línia) i el canvi en l'explotació serà progressiu durant els pròxims tres o quatre anys. «Serà gradual i encara no hi ha un calendari del tot establert», informa Transports, que afegeix que tampoc no està definida la inversió que la Generalitat ha d'efectuar en la línia de la Pobla, una infraestructura deficitària, construïda el 1951, que cobreixen sis trens diaris (tres per sentit) i que té la majoria d'estacions abandonades. El govern creu que només en el primer tram entre Lleida i Balaguer (27 km) es podrà aconseguir donar un servei de rodalies, mentre que entre Balaguer i la Pobla l'ús s'orientarà més al turisme.

Ampliar el traçat de la línia no està dins dels plans del govern. És la línia de tren amb menys passatgers de tot Catalunya, uns 115.000 anuals, i tot i que anys enrere es projectava perllongar-la fins a França i Andorra i que s'ha demanat que arribi fins a Esterri d'Àneu per fer possible que connecti amb les estacions d'esquí, el director de Transports afirma «que no hi ha intenció de continuar-la». La línia es mantindrà perquè ja està construïda, però les poblacions que abasta no tenen prou densitat: «La línia travessa forts pendents, té retombs molt pronunciats i no hi poden circular trens de gran capacitat ni amb molta freqüència.»

En principi, el director de Transports declara que FGC demanàrà a Renfe «que exploti millor el servei, però caldrà definir un pla de millora i FGC haurà d'anar adquirint el material mòbil necessari per explotar la línia i s'aniran substituint els trens». Abans de tot, però, es farà una auditoria de l'única línia de la xarxa de Catalunya «que no està considerada d'interès general». De la resta de línies de Renfe, Julià afirma que no està encara decidit el traspàs.

--

El Punt.
Sky no está en línea   Reply With Quote
Old December 13th, 2004, 09:22 AM   #13
Sky
24/7
 
Join Date: Sep 2002
Location: Lleida
Posts: 22,396
Likes (Received): 3281

Carretero creu que l'Estat hauria de traspassar la línia de la Pobla en condicions

• Si no hi ha cap contratemps, Govern central i Generalitat segellaran aquest dilluns el traspàs del tren de la Pobla de Segur

El conseller de Governació considera que l'Executiu central hauria d'arranjar la línia de la Pobla abans de traspassar-la. En una visita a Anglesola, Joan Carretero ha dit que seria absurd que Madrid transferís una infraestructura obsoleta i que el govern català les hagués d'arranjar. Si no hi ha cap contratemps, l'Estat central i la Generalitat segellaran aquest dilluns el canvi de titularitat, que serà efectiu al gener. La comissió mixta de transferències es reunirà al Palau de la Generalitat. D'altra banda, el conseller de Governació i Administracions Públiques també s'ha referit a la futura Llei Electoral catalana. Carretero considera que aquelles formacions que defensen la proporcionalitat ho haurien d'exigir també a Madrid. El conseller s'ha referit així a la diversitat de plantejaments de les formacions polítiques catalanes. Mentre, el PSC i Iniciativa per Catalunya (IC-V) defensen una major proporcionalitat, Esquerra Republicana (ERC) i Convergència i Unió (CiU) són partidaris d'una ponderació del territori.

--

SEGRE.
Sky no está en línea   Reply With Quote
Old December 13th, 2004, 07:33 PM   #14
Sky
24/7
 
Join Date: Sep 2002
Location: Lleida
Posts: 22,396
Likes (Received): 3281

Generalitat i Estat tanquen el traspàs del tren de la Pobla

• Després de 20 anys de converses, el Govern català se'n farà càrrec a partir del dia 31

La Generalitat es farà càrrec del tren de la Pobla a partir del pròxim dia 31. Així ho ha aprovat aquest dilluns la comissió mixta de transferències. El corredor passarà a mans del Govern català sense diners pel mig. No obstant, Renfe en mantindrà la gestió fins que Ferrocarrils de Catalunya disposi de tot el material. L'entesa entre les dues Administracions socialistes posa fi a 20 anys de debat. Dues dècades que s'han convertit en un autèntic "via crucis" per al corredor. La companyia ferroviària n'havia anunciat el tancament en reiterades ocasions. Davant de l'amenaça, la Diputació de Lleida i la Generalitat van decidir assumir-ne les pèrdues. Ara bé, sense oblidar la demanda del traspàs. L'actual president de la corporació provincial, Isidre Gavín, ha celebrat que la feina feta doni resultats.

El conseller de Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha dit que "és un traspàs complet des del punt de vista de béns, patrimoni, fins i tot de personal amb un període transitori," i que "s'integrarà a Ferrocarrils de la Generalitat" (FGC). A més, ha desitjat que el traspàs sigui un pas més cap a la creació d'"un ens gestor del sistema ferroviari".

L'acord suposa que la Generalitat assumeix les funcions i serveis de línia, sobretot d'explotació, ordenació i inspecció; també les funcions d'expedició de les autoritzacions o llicències administratives que habilitin per deixar serveis i realitzar activitats de transport per ferrocarril de titularitat privada, subjectes a control per raons d'ordenació o policia administrativa, com també les altres autoritzacions derivades de les competències de la Generalitat.

També suposa la subrogació en tots els drets i obligacions que corresponguin a l'Estat i a Renfe per raó dels béns que es traspassen. Així mateix, es traspassa la titularitat de la infraestructura entre el quilòmetre 1/927 i La Pobla de Segur. I la Generalitat podrà usar la via entre els quilòmetres 0 i 1/927, i l'accés i estacionament a l'estació de Lleida, i el material mòbil, i els maquinistes que operin sota tutela de la Generalitat podran circular.

El traspàs preveu que Renfe i FGC firmin els acords necessaris sobre serveis a realitzar i sobre manteniment, a fi de que el traspàs no perjudiqui els usuaris.

--

SEGRE.

Last edited by Sky; December 13th, 2004 at 07:51 PM.
Sky no está en línea   Reply With Quote
Old December 13th, 2004, 10:57 PM   #15
dirdam
Registered User
 
dirdam's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 13,096
Likes (Received): 5576

Es traspassa també algun lot de material mòbil a FGC? Algú sap quins trens serien? FGC deu ser la companyia ferroviària que té més sistemes de via diferent amb menys quilòmetres de línia. Ja en tenen 3 amples.

El senyor Carretero deu viure al país de les maravelles, perquè no sé com pretén que l'Estat es gasti uns milionets d'euros en una línia per després regalar-se-la a la Generalitat. Si ho fes seria per quedar-se-la, per traspassar-la.
dirdam no está en línea   Reply With Quote
Old December 15th, 2004, 08:59 PM   #16
Sky
24/7
 
Join Date: Sep 2002
Location: Lleida
Posts: 22,396
Likes (Received): 3281

Quote:
Originally Posted by dirdam
Es traspassa també algun lot de material mòbil a FGC? Algú sap quins trens serien?
Tot això tenen que negociar separadament però em sembla (estic poc segur) haver llegit fa temps que la intenció és que el material que empra RENFE actualment pasés als FGC.
Sky no está en línea   Reply With Quote
Old December 15th, 2004, 10:00 PM   #17
alexbn
Caloret faller
 
alexbn's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Canillas de Aceituno
Posts: 5,917
Likes (Received): 1448

Crec que provisionalment fins que FGC disposi de material nou per poder augmentar la freqüència de la línia, molt especialment en el tram Lleida-Balaguer.
__________________
-Los abogados no ganan bastante como para poder montar una sitcom.
-Ya tendrán sus traquiñuelas...

(sic)
alexbn no está en línea   Reply With Quote
Old December 16th, 2004, 08:59 AM   #18
Aurelio
Registered User
 
Aurelio's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Noreste peninsular
Posts: 3,656
Likes (Received): 481

Quote:
Originally Posted by dirdam
Es traspassa també algun lot de material mòbil a FGC? Algú sap quins trens serien? FGC deu ser la companyia ferroviària que té més sistemes de via diferent amb menys quilòmetres de línia. Ja en tenen 3 amples.

El senyor Carretero deu viure al país de les maravelles, perquè no sé com pretén que l'Estat es gasti uns milionets d'euros en una línia per després regalar-se-la a la Generalitat. Si ho fes seria per quedar-se-la, per traspassar-la.
I dintre de poc l'ample de 600 mm del tren de la Pobla, o sigui quatre amples diferents. Hi ha alguna altra empresa ferroviària espanyola que tingui 4 amples de via?
Aurelio no está en línea   Reply With Quote
Old December 17th, 2004, 11:33 AM   #19
Sky
24/7
 
Join Date: Sep 2002
Location: Lleida
Posts: 22,396
Likes (Received): 3281

FGC posarà validadores a la sortida de les estacions per evitar el frau

• Pla per invertir 603 milions a la xarxa en tres anys

Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) s'ha fixat l'objectiu de tenir d'aquí a un any les seves estacions de la xarxa principal equipades amb màquines validadores de bitllets a la sortida per lluitar contra el frau, que representa entre el 7% i el 8% dels viatges. Segons va explicar ahir el president de la companyia, Joan Torres, en l'acte de presentació del pla triennal d'inversions 2005-2007, aquesta mesura, que ja funcionan a Terrassa i Rubí, s'implantarà gradualment al llarg del 2005.

Torres va comentar que, a banda dels viatgers que directament no compren bitllet, el frau més comú a FGC és travessar més zones tarifàries de les que permet el títol de transport. Aquests usuaris tindran una "sortida digna" a l'estació de destí, consistent a comprar en unes màquines especials un tiquet més car que els permetrà passar la barrera, de manera semblant al que es fa a les zones blaves en cas de superar el temps prepagat.

El pla d'inversions 2005-2007 de FGC preveu una inversió de 602,9 milions d'euros a la xarxa principal, la Molina, Vall de Núria i cremallera i funiculars de Montserrat.

D'aquesta xifra, 215 milions d'euros els assumirà directament FGC i 384 milions els aportarà la direcció general de Ports i Transports en forma d'obres d'infraestructura. Entre els objectius del pla hi ha el d'incrementar la freqüència dels trens del Vallès i consolidar la línia com a veritable metro, amb una freqüència de sis minuts, mentre que l'adquisició de tretze noves unitats de tren permetrà triplicar la freqüència dels ramals de Manresa i Igualada.

Entre els projectes de l'empresa, Torres va explicar que hi ha converses amb Seat per transportar mercaderies des de la factoria de Martorell al port de Barcelona i viceversa, i per substituir els autobusos que transporten treballadors per trens especials.

Pel que fa a la línia de la Pobla de Segur, el director general de Ports i Transports del departament de PTOP, Jordi Julià, va explicar que quan la línia passi a mans de la Generalitat, l'1 de gener, començarà a avaluar-se l'estat de les vies i les inversions que cal fer per millorar el servei. En tot cas, Julià va deixar clar que el mandat a FGC és millorar el servei, però encara no està tancada la modalitat.

--

AVUÍ.
Sky no está en línea   Reply With Quote
Old December 28th, 2004, 10:26 PM   #20
Sky
24/7
 
Join Date: Sep 2002
Location: Lleida
Posts: 22,396
Likes (Received): 3281

L'Executiu encarrega a Ferrocarrils de la Generalitat la gestió del tren de la Pobla

• El govern català es farà càrrec a partir de divendres de la línia

El Govern ha acordat avui encarregar a Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) la gestió de la línia ferroviària Lleida-La Pobla de Segur, que es farà efectiva el 31 de desembre. L'acord de traspàs a la Generalitat de la titularitat d'aquesta línia es va establir en la reunió de la comissió Mixta de Transferències Estat-Generalitat el passat dia 13. L'acord de traspàs d'aquesta línia a la Generalitat inclou l'assumpció per part del Govern de les funcions i serveis, especialment els d'explotació, ordenació i inspecció, en relació a la línia Lleida – La Pobla de Segur. L'Executiu, també s'ha de fer càrrec de l'expedició de les autoritzacions o llicències administratives per a la prestació de serveis i realització d'activitats de transport per ferrocarril de titularitat privada, subjectes a control per raons d'ordenació o policia administrativa, com també les altres autoritzacions derivades de les competències de la Generalitat.

--

SEGRE.
Sky no está en línea   Reply With Quote


Reply

Tags
catalonia, ferrocarril, fgc, metro, suburbano, train

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Related topics on SkyscraperCity


All times are GMT +2. The time now is 09:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

Hosted by Blacksun, dedicated to this site too!
Forum server management by DaiTengu