|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Istra, Primorje i Gorska Hrvatska Istria, Kvarner, Mountainous region: Rijeka, Pula, etc. |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools |
Rating:
|
Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
rekreativac
Likes (Received): 11
|
[Rijeka] - Sveučilišni kampus
ovo je vrlo opsezan i veliki projekt, jako vazan za rijeku i okolicu i mislim da zasluzuje zasebnu dretvu na koju ce se stavljati updateovi
![]() dakle rijeka je odlucila postati 'grad znanja' i zbog toga se odlucila na izgradnju kampusa naravno uz potporu drzave ali je takodjer ulozila dosta sredstava kroz zemljiste i infrastrukturu. projekt kampusa na Trsatu se sastoji od nekoliko faza. trenutno je u izgradnji prva faza vrijedna 490 milijuna kuna Prva faza izgradnje kampusa predviđa podizanja objekata studentskog smještaja i prehrane te Društveno-kulturnog centra. Vrijednost te prva faza izgradnje iznosila bi 490 milijuna kuna pribavljenih iz kredita a trebala bi biti gotova 2011. godine. Na Trsatu se u sklopu kampusa također gradi i tehnološki park za koji su dobivena sredstva EU. Druga faza, izgradnja sveučilišno-bolničkog kompleksa na Trsatu, jeste izgradnja Sveučilišne bolnice. I taj projekt, podjednako je od ogromne važnosti za Riječko, Županijsko pa i Hrvatsko zdravstvo. Postojeći KBC Rijeka dislociran je na nekoliko lokacija što mu otežava funkcioniranje i uzrokuje velike troškove. Sveučilišna bolnica na Trsatu kojom bi se ti problemi i nedostaci riječkog zdravstva uklonili, stajala bi prema procjenama 300 milijuna EUR-a a projekt bi zajednički financirali Republika Hrvatska, Županija Primorsko-goranska i Grad Rijeka.
|
|
|
|
#2 |
|
rekreativac
|
SVEUČILIŠNI KAMPUS NA TRSATU
Detaljni plan uređenja Sveučilišnog kampusa na Trsatu i Kliničkog bolničkog centra na Trsatu
![]() Urbanističko-arhitektonsko rješenje područja Sveučilišnog kampusa na Trsatu
|
|
|
|
#3 |
|
rekreativac
|
1. FAZA SVEUČILIŠNOG KAMPUSA NA TRSATU
2. FAZA SVEUČILIŠNOG KAMPUSA NA TRSATU (2010. - 2014.)
3. FAZA SVEUČILIŠNOG KAMPUSA NA TRSATU (2014. - ---- )
http://www.uniri.hr/hr/naslovnica/sv...rosura_web.pdf ![]() Akademija primijenjenih umjetnosti Završetkom potpune rekonstrukcije zgrada uprave bivše vojarne, izgrađena 1926 godine, postaje Akademija primijenjenih umjetnosti. Na drugom katu zgrade su smješteni Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta, Studentski savjetovališni centar, Centar za koordinaciju izgradnje kampusa, Uredi za studente s posebnim potrebama i Institut za povijest umjetnosti (Centar za umjetničku topografiju Hrvatske). Objekt se nalazi na donjem južnom dijelu Sveučilišnog kampusa na Trsatu. Građevina S+P+2, ukupna građevinska bruto površina iznosi cca 8.200 m2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
volio sam rijeku, volim je i sad Last edited by ivan_ri; June 26th, 2010 at 03:19 PM. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
rekreativac
|
Studentski smještaj i prehrana
Planira se gradnja objekta studenske prehrane s podzemnom garažom. Studentska prehrana obuhvaća prostore blagovaonice (restoran), centralne kuhinje (4500 obroka na dan), slastičarnice i kavane, te uprave doma s recepcijom. U garaži je osiguran smještaj za 100 automobila, s pristupom iz Dukićeve ulice. Građevina PO+P+1, ukupna građevinska bruto površina iznosi cca 7.300 m2 U 1. fazi se grade
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#5 |
|
rekreativac
|
Građevinski fakultet
Gradi se objekt Građevinskog fakulteta i podzemna garaža s 200 parkirnih mjesta. Objekt je smješten u gornjem središnjem dijelu Sveučilišnog kampusa na Trsatu. Građevina PO+P+3, ukupna građevinska bruto površina iznosi cca 14.260 m2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#6 |
|
rekreativac
|
Zgrada Sveučilišnih odjela
Gradi se objekt Sveučilišnih odjela. Objekt je projektiran za potrebe Sveučilišnih odjela za matematiku, fiziku i informatiku, Sveučilišni centar za biologiju i ekologiju, Sveučilišni informatički centar i Centar za računalna modeliranja, te je izrazito funkcionalno i prostorno složen. Zgrada je smještena u gornjem središnjem dijelu Sveučilišnog kampusa na Trsatu. Građevina PO+P+8, ukupna neto korisna površina iznosi cca 10.100 m2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#7 |
|
rekreativac
|
|
|
|
|
#8 |
|
Sunce ti žarko
Likes (Received): 1674
|
Samo da nisu one iza građevinskog i prehrane
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Sunce ti žarko
Likes (Received): 1674
|
Medicinska škola preselit će u zgradu Građevinskog faksa koji ide na Trsat
![]() Za nekih dvije godine, riječka Medicinska škola trebala bi useliti u zgradu Građevinskog fakulteta. Građevinski faks naime seli u novi Kampus na Trsatu, a "staru" zgradu planira kupiti Primorsko-goranska županija kako bi u nju preselili školu koja je svojevrstan "podstanar" u Sušačkoj gimnaziji. No, da bi se ova priča i realizirala Županija se mora kreditno zadužiti jer objekt stoji oko 20 milijuna kuna, a Županija će Sveučilištu Rijeka, vlasniku zgrade Građevinskog fakulteta, postaviti i jedan uvijet - da se novac koji dobije od prodaje zgrade utroši u nastavak izgradnje trsatskog Kampusa, točnije zgrade za smještaj studenata. http://www.korzo.net/izdvojeno/Medic...-na-Trsat.html |
|
|
|
|
|
#10 | ||
|
Dullest tool in the shed
Likes (Received): 0
|
Quote:
Quote:
edit: pardon, sad sam skuzio na sta mislis. doslo je do nesporazuma- uvaži moje isprike
|
|
|
|
#11 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Nisam znao da se izvođenje riječkog kampusa toliko zahuktalo...svaka čast
...i dobro to sve skupa izgleda
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Volim grad koji teče
Likes (Received): 127
|
![]() odlicno izgleda ![]() zanima me dali ce se u ovome gradevinskom fakultetu nalaziti i arhitektonski fax?? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
rekreativac
|
mislim da nista od arhitekture. ne spominje se nigdje... mozda u nekoj buducnosti kad se faks bude sirio
|
|
|
|
#14 |
|
Registered User
|
Lijepo i pregledno prikazano - hvala
Pa ovo dobro odmiče - izgleda sjajno, 100 x bravo
|
|
|
#15 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
....
Last edited by mikelivno; January 19th, 2013 at 10:11 PM. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
rekreativac
|
hvala
![]() bit ce toga jos sad kad pocnu studenti ic gore. ubrzo se otvara menza a i fakulteti bi trebali proraditi sljedeci semestar, samo ne znam hoce li se odmah prebacivati gore ili ce cekati sljedecu akademsku godinu
|
|
|
|
#17 |
|
BANNED
Likes (Received): 2
|
Forzza Fiume - odlično napreduje ovaj kampus!
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
rekreativac
|
nego sta
![]() i samo da ti ukazem na lapsus, forza se pise s jednim z
|
|
|
|
#19 |
|
BANNED
Likes (Received): 2
|
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Registered User
|
Nego, ima li kakvih određenih datuma kada bi moglo biti useljenje filozofskog i odjela? Načuo sam da bi se trebao već ljetni semestar ove akademske godine odvijati gore, ali nekako mi se s obzirom na stanje radova to baš ne čini izvedivo u tom roku hmm
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|