daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Holland Hoogbouw Forums > Actueel > Amsterdam

Amsterdam » Café BerlageGlobal Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Reply

 
Thread Tools
Old September 29th, 2008, 03:36 PM   #1
ldd
Your royal highness
 
ldd's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Amstelveen
Posts: 1,330
Likes (Received): 131

Amsterdam: Schiphol

Vervolg van deze thread.

Overzichtje gebieden en plannen per september 2008 (voor zover nog actueel):

Quote:
Schiphol-Rijk:

Schiphol-Rijk is een groot kantoren en bedrijvengebied tegen Aalsmeer aan met bekende bedrijven als: Microsoft, Yamaha, Boeing, Honda en Hugo Boss.
Deze locatie is zeer slecht bereikbaar met het openbaar vervoer terwijl er wel over de duizend mensen werken.
Hier een luchtfoto om een idee te krijgen.

Quote:
Omlegging N201 met nieuwe bedrijventerreinen:Schiphol betaalt miljoenen extra aan omlegging A9

ANP

SCHIPHOL - De luchthaven Schiphol betaalt miljoenen euro's extra aan de omlegging van de snelweg A9 bij Badhoevedorp. In ruil daarvoor mag de vastgoedpoot van Schiphol bedrijventerrein Elzenhof al voor 2030 voor de helft ontwikkelen.

Dat staat in een overeenkomst tussen Schiphol en de gemeente Haarlemmermeer, die vrijdag naar buiten is gekomen. De luchthaven had al eerder 15 miljoen toegezegd voor de omlegging. Hoeveel Schiphol nu extra betaalt, willen beide partijen niet bekendmaken.

De regio Amsterdam sprak eerder dit jaar af dat het aantal geplande kantoorlocaties tot 2030 drastisch moet worden verminderd, omdat er een fors overschot aan kantoren dreigt. Die afspraak trof ook Elzenhof, dat pas na 2030 aan de beurt zou zijn voor ontwikkeling.

Schiphol wil het gebied echter eerder ontwikkelen, omdat veel bedrijven belangstelling zouden hebben om zich hier te vestigen. Het terrein Elzenhof is in totaal 200.000 vierkante meter groot, waarvan de helft snel kan worden ontwikkeld. Dat gaat ten koste van het bedrijventerrein Badhoevedorp-Zuid, waarvan nu 100.000 vierkante meter pas na 2030 aan de beurt is.

De omlegging van de A9 gaat in totaal 300 miljoen euro kosten. De werkzaamheden moeten in 2012 beginnen. Haarlemmermeer wilde een deel van de kosten, ruim 90 miljoen euro, terugverdienen met grondtransacties in met name Badhoevedorp-Zuid. Schiphol betaalt nu op grond van de gesloten deal een deel van dat bedrag.

De Volkskrant
http://www.volkskrant.nl/binnenland/..._A9?source=rss

[img]http://i38.************/2sbk7y1.jpg[/img]

[img]http://i33.************/1z6y628.jpg[/img]
Zuidtangent heb ik er even uitgehouden, staat elders.

Quote:
Elzenhof:Luchthavengebouw:Vrachtarreal:

Quote:
Hilton:

Uitbreiden
Het Hilton Hotel op Schiphol heeft 275 kamers en wil uitbreiden met 220 kamers, een lobby, een health club en een business centre. De nieuwbouw van ca. 15.000 m2 komt op het terrein voor het bestaande hotel. Het bevindt zich in de zogenaamde 'service strip', een langgerekte strook die het uitgangspunt vormt voor de bouwplannen van Schiphol Centrum.

Wings
Enerzijds voegt het nieuwe gebouw zich wat betreft materialisatie, hoogte en ritme van de blokken in de typische luchthavenarchitectuur van de Schipholstrip. Anderzijds onderscheidt het zich door zijn vorm: de twee kamervleugels, die elk negen verdiepingen tellen, zijn letterlijk als vleugels vormgegeven. De punten steken uit de strip over de boulevard heen. De gebogen gevels zijn bekleed met stroken gepatineerd en ongepatineerd zink. De iets oplopende lijnen van deze zinken banen geven, in combinatie met de horizontale, onderbroken raamstroken, een dynamisch uiterlijk aan de gevels en zorgen voor een boeiend spel van open en gesloten delen. De 'wings' worden gedragen door een stalen constructie van kolommen die de - omgekeerde - letters V, N en W lijken te vormen.

Scheiding
Het dak van de centrale hal of lobby wordt gedragen door onregelmatig geplaatste, oranje-rode stijlen. Deze stijlen, die tevens het uiterlijk van de gevel bepalen, schermen het zicht naar buiten af. Het dak wordt onderbroken door de vleugels die daar als het ware doorheen zakken. Een van de 'wings' steekt in zijn geheel door de lobby en vormt zo de scheiding tussen het publieke en het servicegebied. In het servicegebied zijn onder meer de keuken en de ruimtes voor techniek en huishoudelijke dienst ondergebracht.

Traverse
De lobby wordt doorkruist door de zogenaamde 'traverse', een brede glazen gang die vanuit Schiphol Plaza door de gehele strip naar het Gateway gebouw loopt. Als een tussen de 'wings' opgehangen brug opent de traverse zich letterlijk naar de lobby en vervolgt zijn weg dwars door de zinken vleugel richting Gateway. De lobby is bereikbaar via een trap, waaronder zich de hoofdentree bevindt.

Business Centre
Diverse kleinere serviceruimtes met brede doorgangen ertussen vormen de verbinding tussen de nieuwe hal en het restaurant in het bestaande gebouw. Van hieruit is tevens het nieuwe Business Centre bereikbaar. Het Business Centre heeft een zelfde gevel als de hal en omsluit als een schil van laagbouw het benedendeel van het oude Hilton.Start bouw nieuwe Hilton hotel:

Gisteren zijn de plannen bekend gemaakt met de nieuwe bouw plannen voor 2008/2009 met onderandere het nieuwe Hilton hotel / het gateway gebouw, traverse gaat plat en hier komt een nieuw Crew hotel.
Quote:
Martinair:

Van de website van architecten van Mourik:

architecten van Mourik architecten zal het nieuwe hoofdkantoor van Martinair te Schiphol ontwerpen.
Het bureau was een van de zes deelnemers aan een door Schiphol Real Estate uitgeschreven prijsvraag. Van deze zes bureaus zijn er uiteindelijk twee uitgenodigd om een ontwerp te maken, waarvan architecten van Mourik architecten als winnaar is geselecteerd. Het ontwerp gaat uit van een asymmetrisch volume met uitsparingen. Ter plaatse van de uitsparingen blijft alleen een glazen huid over, ter bevestiging van het basisvolume. In de ruimtes die hier ontstaan is plek voor bijzondere functies, waaronder een palmentuin voor het bedrijfsrestaurant op dakniveau. De uitsparingen zijn uitgevoerd in Martinair-rood dat terugkomt in het uiterlijk van de vliegtuigen, de uniformen van de stewardessen en de reclamecampagnes van het bedrijf.
Behalve naar maximale zeggingskracht voor de identiteit van Martinair is er ook gezocht naar een maximaal gebruik van de locatie, waarbij zoveel mogelijk contact wordt gelegd met de verkeersstromen in de omgeving.

[img]http://i24.************/2jdlzwj.jpg[/img]

[img]http://i21.************/2rg1iyo.jpg[/img]

[img]http://i24.************/nyz1ix.jpg[/img]
Quote:
Transavia:

Het kantoor van transavia.com wordt ontworpen door Architectenbureau Paul de Ruiter:

[img]http://i24.************/35l9fns.jpg[/img]
Quote:
Golfhotel Schiphol:
Stukje tekst van de site van Mecanoo. Hieruit lijkt het inderdaad net alsof het al gebouwd is:
Boemerang
Vanaf de snelweg tussen Schiphol en Amsterdam is een stralend, organisch gebouw te zien; een helder metalen lichaam in de vorm van een boemerang, geland in het groene landschap. De twee vleugels van de boemerang openen zich als armen naar de natuur (golfbaan) en bieden bescherming tegen de drukte van Schiphol en de snelwegen aan de andere kant van het gebouw. De boemerang ligt als een dijk in het landschap. Een dijk die is doorgestoken, zodat het graslandschap aan de zuidwestelijke zijde van het gebouw tussen de twee gebouwdelen door kan stromen en een verbinding vormt met de ‘driving range’ aan de andere kant van de weg.

Golfclubhuis
De hoogteverschillen van het gebouw zijn gerelateerd aan de omgeving. Het gebouw heeft zijn laagste punt aan de rustige, groene zijde van de locatie, waar onder andere villa’s zijn gelegen. In dit gedeelte van de boemerang is het golfclubhuis gevestigd. In het hoge gedeelte van de boemerang, aan de drukke kant van de locatie, ligt het hotel. De boemerang toont zijn massa aan de snelwegen A4 en A9 en wordt opgenomen in het ritme van de gebouwen in de omgeving van Schiphol.

Lobby’s
Vanaf het parkeerterrein, dat als een half verhard landschappelijk tapijt de entree van de boemerang markeert, zijn de lobby’s van zowel het hotel als de golfclub bereikbaar. Vanuit de lobby’s, die beide de kern van het gebouw vormen, worden de bezoekers naar het licht glooiende golflandschap geleid en zijn alle publieke functies te bereiken.
----------
Locatie:
Schiphol Amsterdam

Programma:
Hotel met 400 kamers, congrescentrum van 1.000 m2, golfclub, 600 parkeerplaatsen en golfvoorzieningen gelegen aan een 18 holes golfbaan op een bijzondere locatie op Schiphol Airport

Ontwerp:
2001-2003

Uitvoering:
2004-2005

Opdrachtgever:
Schiphol Real Estate BV, Luchthaven Schiphol

Adviseur bouwkosten:
Basalt Bouwadvies b.v., Nieuwegein

Quote:
Bouw nieuw vrachtgebouw Panalpina op Schiphol gestart:

SCHIPHOL - Op Schiphol is maandag (31 maart) gestart met de bouw van een nieuw vrachtgebouw voor Panalpina. Het nieuwe vrachtgebouw grenst aan het toekomstige platform op Cargo World Schiphol-Zuidoost, dat bij de Kaagbaan wordt aangelegd. De bouw is nodig met het oog op de verwachte toekomstige groei van Panalpina op Schiphol.

Het gebouw van Panalpina krijgt een omvang van 10.000 m2 bedrijfsruimte en 2.000 m2 kantoorruimte. Naar verwachting wordt het nieuwe vrachtgebouw in de eerste helft van 2009 opgeleverd.

De eerste paal voor het nieuwe gebouw werd geslagen door Sandro Knecht, Regional CEO Panalpina Europe, Otto Ambagtsheer, plaatsvervangend directeur van Schiphol Real Estate en Enno Osinga, senior vice-president Cargo van Amsterdam Airport Schiphol.

Panalpina besteedt de fysieke afhandeling van haar luchtvracht uit aan een nader op te richten, aan Eindhoven Handling BV gelieerde afhandelentiteit. Eindhoven Handling vormt sinds vijftien jaar de partner van Panalpina op het gebied van fysieke afhandeling en dienstverlening op Eindhoven Airport.
Quote:
Akkoord over duurzaam bedrijventerrein bij Schiphol

HAARLEMMERMEER - Binnenkort wordt ten zuiden van Schiphol begonnen met de realisatie van een duurzaam logistiek bedrijventerrein, dat op dat gebied tot de top drie van Europa moet gaan behoren. Zes partijen hebben woensdag in Haarlemmermeer hun handtekening gezet onder de uitwerking van de plannen voor Amsterdam Connecting Trade (ACT).

De totale investering voor ACT, dat eerst Werkstad A4 heette, bedraagt 3 miljard euro. Het gebied biedt straks 15.000 arbeidsplaatsen, zo is de verwachting. Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken benadrukte woensdag dat het project van groot belang is voor de BV Nederland.

Het ruim 200 hectare grote gebied moet een aparte binnenvaart- en vrachtterminal krijgen. Ook is het de bedoeling om goederen per hogesnelheidstrein te vervoeren. De initiatiefnemers van ACT overleggen met landen als Frankrijk, Duitsland en Engeland voor het opzetten van een Europees netwerk. Van der Hoeven moet beslissen hoe veel zij aan deze hsl-verbinding bijdraagt.

De provincie Noord-Holland, de gemeente Haarlemmermeer, de luchthaven Schiphol, het hoogheemraadschap Rijnland, projectontwikkelaar SADC en vastgoedbedrijf AM zijn de 'motoren' achter het project.

[img]http://i30.************/clu3b.jpg[/img]
In de afgelopen jaren zijn geopend hotel Citizen M:en hotel Holiday Inn:Nieuwe diensten:

Quote:
Eindelijk weer eens goed nieuws voor Schiphol: Kingfisher gaat Amsterdam definitief als hub gebruiken. (http://economictimes.indiatimes.com/...ow/3292173.cms)

Belangrijk is ook dat er samengewerkt wordt met de KLM.
Dit doet uiteraard niets af aan de dreiging van Dubai, maar het is in ieder geval weer eens iets positiefs.
Quote:
Nog een nieuwtje (klein vergeleken met het voorgaande)

Open Skies (BA) gaat vanaf Oktober naar JFK vliegen vanuit AMS. bron http://www.luchtvaartnieuws.nl/news/?ID=27006

Hopelijk kan Schiphol nu eindelijk eens naar die vijftig miljoen passagiers.
Over groeicijfers:

Quote:
Toename passagiers van 2%

Slecht nieuws voor alle pessimisten van Schiphol

Aantal passagiers op Schiphol tot 1 juli met 2% toegenomen

Het aantal passagiers dat in het eerste half jaar gebruikmaakte van de luchthaven Schiphol is ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 2,0 procent toegenomen, tot ruim 22,8 miljoen.

In juni 2008 reisden er ruim 4,4 miljoen passagiers van, naar of via Amsterdam Airport Schiphol. Ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar is dit een toename van 3,6%. Het Europees kampioenschap voetbal in Oostenrijk/Zwitserland zorgde deels voor deze groei, maar ook de start van de zomervakantie in de regio Noord-Nederland, die dit jaar vroeger viel dan vorig jaar, droeg bij aan de toename van het aantal passagiers in juni.

Vracht
In de eerste zes maanden van 2008 werd bijna 804.000 ton vracht via Amsterdam Airport Schiphol vervoerd. Dit is een groei van 5,1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

In juni kwam het vrachtvervoer uit op bijna 132.000 ton; 2,6% minder dan in juni vorig jaar. Ruim 76.500 ton werd vervoerd door full freighters (een afname van 2,0% t.o.v. juni 2007) en bijna 55.500 ton door passagiers-combivliegtuigen (een daling van 3,1% t.o.v. juni 2007).

Vliegtuigbewegingen
Het aantal vliegtuigbewegingen in het handelsverkeer nam in het eerste halfjaar met 0,6% af tot ruim 211.500.

Er werden in juni 38.202 vliegtuigbewegingen in het handelsverkeer uitgevoerd; 0,4% meer dan in juni 2008. In het passagiers-combi segment steeg het aantal vluchten met 0,7%, terwijl het aantal bewegingen met full freighters met 6,3% afnam.

Punctualiteit
In de eerste zes maanden van 2008 nam de aankomstpunctualiteit met 0,2 procentpunt af tot 80,6%; de vertrekpunctualiteit daalde met 1,4 procentpunt tot 70,5%.

In de maand juni 2008 werden gemiddeld betere punctualiteitcijfers gerealiseerd dan in juni vorig jaar, toen veel hinder werd ondervonden van slechte weersomstandigheden. Van de aankomende passagiersvluchten was deze maand 79,9% op tijd. Vertrekkend kwam de punctualiteit in juni uit op 66,6%

Bron: www.schipholgroup.com
Laatste quotes:

Quote:
Gekozen tot beste luchthaven in Europa

--------------------------------------------------------------------------------

Na al dat negatieve over Schiphol mag dit positieve nieuws niet ontbreken

Amsterdam Airport Schiphol gekozen tot beste luchthaven in Europa

Britse zakenreizigers hebben Amsterdam Airport Schiphol verkozen tot winnaar van de Business Traveller Award in de categorie 'Best Airport in Europe 2008'. Ron Louwerse, Director Safety, Security & Environment van Amsterdam Airport Schiphol, nam deze prestigieuze prijs in ontvangst tijdens de Business Traveller Awards 2008 ceremonie, die maandagmiddag plaats vond in Londen. De andere genomineerden in de categorie 'Best Airport in Europe 2008' waren de luchthavens van München, Zürich en Kopenhagen.

Na thuismarkt Nederland is Groot-Brittannië de belangrijkste markt voor Schiphol. Alleen al in de eerste helft van 2008 kwamen ruim 1,8 miljoen passagiers uit Groot-Brittannië aan op Schiphol. Ongeveer de helft van deze passagiers stapte uit in Amsterdam, terwijl de andere helft overstapte op een andere vlucht. "We zijn er bijzonder trots op dat Schiphol zo gewaardeerd wordt door Britse zakenreizigers", aldus Louwerse.

In de komende winterdienst, die loopt van 26 oktober 2008 tot en met 28 maart 2009, zijn acht luchtvaartmaatschappijen actief tussen Groot-Brittannië en Schiphol. Het betreft KLM, British Airways, VLM Airlines, BMI, BMI Baby, easyJet, flyBE en Jet2.com. Samen voeren deze maatschappijen komende winterperiode circa 150 lijnvluchten per dag uit.

Bron: www.schipholgroup.com
Quote:
'Uitbreiding Schiphol in gevaar door omwonenden'

--------------------------------------------------------------------------------

De uitbreiding van Schiphol loopt gevaar omdat omwonenden niet meer met de luchthaven willen overleggen. Dat meldt het NOS-journaal vrijdag.


Uit een conceptadvies aan het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer blijkt volgens de NOS dat het lawaai van overvliegende vliegtuigen in de toekomst op een andere manier wordt gemeten.

Momenteel wordt dat met een soort microfoons op 35 punten rond de luchthaven gedaan. Per jaar mogen die microfoons een beperkte hoeveelheid vlieglawaai opvangen, als de grens op een bepaalde locatie wordt bereikt, moeten de vliegtuigen over een andere locatie vliegen. Dit systeem gaat volgens de NOS op de schop. Hierdoor zouden meer vliegtuigen over kunnen vliegen zonder dat de normen worden overschreden.

De omwonenden worden hierdoor benadeeld, zei voorzitter van het bewonersplatform Erwin von der Meer in het journaal. Hij noemt de plannen 'onaanvaardbaar'.

Volgens de NOS is het hierdoor de vraag of de uitbreiding tot 510 duizend vluchten per jaar in 2020 door kan gaan.

GroenLinks en Stichting Natuur en Milieu zeggen vrijdagavond de bewoners in hun besluit te steunen. Volgens hen zijn de bewoners onterecht met een probleem opgezadeld dat de politiek op had moeten lossen. GroenLinks zegt dat politici de wet moeten handhaven in plaats van steeds een nieuw meetsysteem te introduceren.

Bron: Nieuws.nl
Quote:
Nederlanders ontwijken vliegtaks

(Novum) - Vliegvelden over de grens varen wel bij de Nederlandse vliegtaks. De vijf belangrijkste vliegvelden in België en Duitsland zagen een toename van het aantal Nederlandse passagiers. Dat meldt RTL Nieuws op basis van cijfers die de luchthavens hebben verstrekt.

Het vliegveld in Düsseldorf telde 62 procent meer Nederlanders. Brussel zelfs 74 procent en in Weeze in Duitsland groeide het aantal Nederlanders zelfs met driehonderd procent.

Sinds 1 juli moeten passagiers die vanaf een Nederlandse luchthaven vliegen een toeslag betalen. Die bedraagt 11,25 euro bij vliegreizen tot 2500 kilometer. Op langere vluchten komt de toeslag uit op 45 euro.

Bron: nieuws.nl
__________________
The higher, the better!
ldd no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
Old September 29th, 2008, 10:47 PM   #2
Eric Offereins
The only way is up
 
Eric Offereins's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Rotterdam
Posts: 69,203
Likes (Received): 29299

Dat laatste was allang voorspeld. Daar gaat de milieuwinst.
Eric Offereins no está en línea   Reply With Quote
Old September 30th, 2008, 12:23 AM   #3
LookingUpToTheSky
Registered User
 
LookingUpToTheSky's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Deventer
Posts: 195
Likes (Received): 2

Graag zou ik nog even wijzen op mijn laatste reacties in de vorige thread. Ik zou namelijk graag jullie mening willen weten en of je nog iets toe te voegen hebt.

Over deze thread:
Als ik zo al die projecten zien vraag ik me echt af of dit ook allemaal wordt uitgewerkt. De nieuwe vrachtarreal zal er wel komen, want voor vracht geldt er geen vliegtax. Maar volgens mij had Schiphol wel de toeslagen verhoogd. Daarom is El Al ook weggegaan, dacht ik.
LookingUpToTheSky no está en línea   Reply With Quote
Old September 30th, 2008, 01:02 AM   #4
Henk
Registered User
 
Henk's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Ursem, the Netherlands
Posts: 6,054
Likes (Received): 1298

Schiphol heeft alleen de toeslagen verhoogt voor de vliegtuigen die bovengemiddeld vervuilen. El Al vliegt met oude B747-200's en valt dus in de duurdere categorie. Daarom verplaatst El Al haar vracht areaal naar Luik.
Henk está en línea ahora   Reply With Quote
Old September 30th, 2008, 11:20 AM   #5
Cymen
Just another user
 
Cymen's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Amsterdam
Posts: 4,922
Likes (Received): 40

Quote:
Originally Posted by Henk View Post
Schiphol heeft alleen de toeslagen verhoogt voor de vliegtuigen die bovengemiddeld vervuilen. El Al vliegt met oude B747-200's en valt dus in de duurdere categorie. Daarom verplaatst El Al haar vracht areaal naar Luik.
En daarmee weert Schiphol tevens vliegtuigen die veel lawaai maken?
__________________
"Amsterdam is the world's smallest metropolis" - Mick Jagger

I'm not a slave to a god that doesn't give a shit!
Cymen no está en línea   Reply With Quote
Old September 30th, 2008, 12:29 PM   #6
Henk
Registered User
 
Henk's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Ursem, the Netherlands
Posts: 6,054
Likes (Received): 1298

Het zijn idd ook de vliegtuigen die meer geluid maken die op deze manier geweerd worden. Het loont dus eigenlijk om met stille zuinige vliegtuigen op Schiphol te vliegen i.p.v de wat oudere lawaaierige meer vervuilende toestellen.
Henk está en línea ahora   Reply With Quote
Old September 30th, 2008, 08:56 PM   #7
Henk
Registered User
 
Henk's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Ursem, the Netherlands
Posts: 6,054
Likes (Received): 1298

Experimenten vliegprocedures Schiphol krijgen vervolg

DEN HAAG - Experimenten met stillere vliegprocedures, ander baangebruik en vliegroutes boven minder bewoond gebied rond Schiphol zijn zo succesvol dat ze langer doorgaan. De ministers Camiel Eurlings (Verkeer) en Jacqueline Cramer (Milieu) hebben dat dinsdag (30 september) de Tweede Kamer laten weten.

Het succes van de experimenten illustreert volgens hen hoe alle partijen die zijn betrokken bij de toekomstige ontwikkeling van Schiphol tot constructieve oplossingen kunnen komen.

Het gaat om de zogenoemde Alderstafel die dinsdag een advies voor het kabinet afrondt over de toekomst van Schiphol (2010-2020). De twee bewindslieden nemen het advies woensdag in principe in ontvangst.

De luchthaven Schiphol, Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL), KLM, regionale bestuurders en bewonersvertegenwoordigers zitten in die adviesgroep onder leiding van oud-commissaris van de Koningin Hans Alders.

Een van die bewonersvertegenwoordigers, Erwin von der Meer van de Vereniging Gezamenlijke Platforms (VGR), is opgestapt. Hij is boos dat de wettelijke bescherming tegen geluidsoverlast in het advies zou worden opgeheven. Andere bewonersvertegenwoordigers blijven echter deelnemen aan het overleg.

Bron: luchtvaartnieuws
Henk está en línea ahora   Reply With Quote
Old September 30th, 2008, 09:25 PM   #8
Sol
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 12,778
Likes (Received): 2844

Quote:
Originally Posted by Henk View Post
Schiphol heeft alleen de toeslagen verhoogt voor de vliegtuigen die bovengemiddeld vervuilen. El Al vliegt met oude B747-200's en valt dus in de duurdere categorie. Daarom verplaatst El Al haar vracht areaal naar Luik.
Het ligt iets genuanceerder. El Al was al bezig haar luchtvrachtactiviteiten in Europa te concentreren op 1 luchthaven. Luik is is daarvoor een uitstekende luchthaven (zie ook TNT). De heffingen van Schiphol waren het extra zetje om de boel wat sneller over te plaatsen, niet meer dan dat.
__________________
Should I be turned into a vegetable or a happy imbecile?
Sol no está en línea   Reply With Quote
Old October 1st, 2008, 12:45 PM   #9
wolkenbestormer
Registered User
 
wolkenbestormer's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Rotterdam
Posts: 5,749
Likes (Received): 303

'Schiphol mag groeien tot 510.000 vluchten'
1 oktober 2008, 11:17 | ANP
De luchthaven Schiphol mag tot 2020 groeien tot maximaal 510.000 vluchten per jaar. Dat staat in het advies dat oud-minister Hans Alders woensdagmiddag aanbiedt aan minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat.

Bewonersvertegenwoordiger Kees van Ojik van de commissie-Alders heeft dat woensdag gezegd. In het advies staat ook dat de groei van het vliegverkeer verder moet worden opgevangen door de regionale luchthavens in Eindhoven (40.000 vluchten) en Lelystad (30.000 vluchten). Vooral de chartervluchten zouden naar die vliegvelden moeten worden verplaatst. Volgens Van Ojik gaat het om een unaniem advies en heeft ook een meerderheid van de bewonersplatforms ermee ingestemd.
wolkenbestormer no está en línea   Reply With Quote
Old October 1st, 2008, 06:46 PM   #10
EPA001
Registered User
 
EPA001's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Rotterdam metropolitan area
Posts: 28,979
Likes (Received): 5833

Een hele goede zaak wat mij betreft. Het enige dat ik betreur is dat de regionale functie van Groningen (Eelde), Rotterdam-Airport en Maastricht niet genoemd worden. Een nog verdere spreiding zou nog beter zijn. In een eerdere post enige weken geleden heb ik dat al betoogd. Een deel van die visie wordt gelukkig nu ook door de beleidsmakers gedeeld. Nu nog de rug recht houden en dit beleid doorzetten, en we zijn weer een stapje verder in het gezond en concurrentie-krachtig houden van Schiphol en de Nederlandse economie.

Bij Rotterdam-Airport zou het toestaan van meer vluchten natuurlijk contrastreren met de eerder gemaakte (opgelegde) afspraak dat het in de toekomst voornamelijk als een zakenvliegveld moet opereren. Ik weet echter van velen uit de regio dat vliegen vanaf Rotterdam-Airport hen perfect bevalt qua reistijd en parkeren. Ook de korte in- en uitstaptijden en korte (loop)afstanden worden erg gewaardeerd!

En het beperkte lokale transport van de woning/bedrijf naar de luchthaven en weer terug is natuurlijk ook een factor, niet in de laatste plaats met het oog op het zo populaire milieu!
__________________
.
"Atheism is more than just the knowledge that Gods do not exist, and that religion is either a mistake or a fraud. Atheism is an attitude, a frame of mind that looks at the world objectively, fearlessly, always trying to understand all things as a part of nature" - Carl Sagan
EPA001 no está en línea   Reply With Quote
Old October 2nd, 2008, 01:05 AM   #11
Des
Traveller
 
Des's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: MUC
Posts: 2,438
Likes (Received): 806

Quote:
Originally Posted by EPA001 View Post
Een hele goede zaak wat mij betreft. Het enige dat ik betreur is dat de regionale functie van Groningen (Eelde), Rotterdam-Airport en Maastricht niet genoemd worden. Een nog verdere spreiding zou nog beter zijn. In een eerdere post enige weken geleden heb ik dat al betoogd. Een deel van die visie wordt gelukkig nu ook door de beleidsmakers gedeeld. Nu nog de rug recht houden en dit beleid doorzetten, en we zijn weer een stapje verder in het gezond en concurrentie-krachtig houden van Schiphol en de Nederlandse economie.

Bij Rotterdam-Airport zou het toestaan van meer vluchten natuurlijk contrastreren met de eerder gemaakte (opgelegde) afspraak dat het in de toekomst voornamelijk als een zakenvliegveld moet opereren. Ik weet echter van velen uit de regio dat vliegen vanaf Rotterdam-Airport hen perfect bevalt qua reistijd en parkeren. Ook de korte in- en uitstaptijden en korte (loop)afstanden worden erg gewaardeerd!

En het beperkte lokale transport van de woning/bedrijf naar de luchthaven en weer terug is natuurlijk ook een factor, niet in de laatste plaats met het oog op het zo populaire milieu!
De reden dat alleen Lelystad en Eindhoven genoemd worden is omdat deze ook onderdeel uitmaken van de Schiphol Group. En in dit geval was alleen groei van Schiphol en dus indirect de Schiphol Group aan de orde.
__________________
Car News
Des no está en línea   Reply With Quote
Old October 2nd, 2008, 10:34 PM   #12
EPA001
Registered User
 
EPA001's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Rotterdam metropolitan area
Posts: 28,979
Likes (Received): 5833

Ook Rotterdam Airport behoort tot de Schiphol Group dacht ik zo. Ik denk echt dat de moeizaam bereikte en beperkende afspraken rondom de groei en ontwikkelingen omtrent Rotterdam Airport hier de kans op verdere groei, door het overnemen van een deel van de overloop van Schiphol, teniet doen.
__________________
.
"Atheism is more than just the knowledge that Gods do not exist, and that religion is either a mistake or a fraud. Atheism is an attitude, a frame of mind that looks at the world objectively, fearlessly, always trying to understand all things as a part of nature" - Carl Sagan
EPA001 no está en línea   Reply With Quote
Old October 5th, 2008, 02:08 PM   #13
MR-Tommey
Registered User
 
MR-Tommey's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Amsterdam
Posts: 396
Likes (Received): 8


van www.schipholgroup.com:

Behalve op Amsterdam Airport Schiphol is Schiphol Group in Nederland actief op een aantal regionale luchthavens.

Schiphol Group is eigenaar en exploitant van de regionale luchthavens Rotterdam Airport en Lelystad Airport en bezit 51% van de aandelen in Eindhoven Airport. De exploitatie van deze luchthavens past in het beleid van Schiphol Group. Regionale vliegvelden zorgen voor aanvullende luchthavencapaciteit binnen het eigen verzorgingsgebied en hebben een belangrijke functie voor de kleine luchtvaart (general aviation) waarvoor op Amsterdam Airport Schiphol weinig plaats is. Ze bieden verder een gevarieerd aanbod van internationale lijn- of charterdiensten.
MR-Tommey no está en línea   Reply With Quote
Old October 5th, 2008, 11:34 PM   #14
LookingUpToTheSky
Registered User
 
LookingUpToTheSky's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Deventer
Posts: 195
Likes (Received): 2

Ja ik dacht ook meteen aan Rotterdam Airport. Maar kan het niet te maken hebben met de geluidsoverlast, want dan heb je al die vliegtuigen boven Rotterdam en Amsterdam vliegen. Terwijl je nu ook een deel naar Einhoven en Lelystad verplaatst.
Ik zit nog wel met 1 ding, want ik heb het artikel gelezen in de metro, maar er stond niet vermeld hoeveel vluchten het er nu zijn. Dus ik heb geen idee met hoeveel vluchten mag groeien tot 2020. Ik wist op het internet wel een artikel te vinden, dat de groei beperkt wordt. De luchthavensector rekent namelijk op 600.000 vluchten in 2020, maar er moeten volgens dit advies dus maximaal 510.000 worden.
LookingUpToTheSky no está en línea   Reply With Quote
Old October 6th, 2008, 10:12 PM   #15
the runner
Frans Woerden
 
the runner's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: mijdrecht
Posts: 22,436
Likes (Received): 27024

Toekomst Schiphol

2 oktober 2008 - Bartho Boer
Vandaag is het advies van de Tafel van Alders over de toekomst van Schiphol gepresenteerd. Amsterdam ziet het advies als een belangrijke stap voor duurzame groei van Schiphol binnen de regio, waarbij voldoende maatregelen aangekondigd zijn om de overlast voor bewoners en stadsdelen te beperken. Wel zal Amsterdam het vervolgtraject kritisch volgen. Wethouder Ossel (Luchthaven): “Amsterdam draagt als geen ander de lusten én lasten van Schiphol. Het advies van Alders is een zorgvuldig evenwicht tussen milieuwaarden en de bescherming bewoners en groeiruimte voor Schiphol.”

Knooppuntfunctie versterken, overlast verminderen

Schiphol heeft een belangrijke knooppuntfunctie in het internationale luchtverkeer, is essentieel voor het vestigingsklimaat en biedt werk aan ruim 120.000 mensen in de regio van Amsterdam. Tegelijkertijd ervaren veel Amsterdammers en bewoners van de regio hinder van de luchthaven, door geluidsoverlast en het effect op het milieu. Amsterdam pleit voor selectieve groei van Schiphol, alleen die activiteiten die bijdragen aan de knooppuntfunctie kunnen nog groeien. Deze groei betekent dan minder ruimte voor charters en vakantievluchten op Schiphol. Het Rijk en Schiphol gaan in overleg om te komen tot een aanpak om deze vluchten uit te plaatsen naar de luchthavens van Lelystad en Eindhoven.

Amsterdam zet in op selectieve groei: een constant evenwicht tussen groei en beperking van de overlast. Dit betekent geen ongebreidelde groei maar wel het versterken van de knooppuntfunctie. Gelijktijdig moet geïnvesteerd worden in duurzaamheid en innovatie. Wethouder Ossel: “Groei mag, maar selectief. En dan ook investeren in schoner vliegen met minder geluidsoverlast. Schiphol moet zijn eigen groei verdienen.”

Er is voor gekozen om niet de totale beschikbare milieuruimte van circa 540.000 vliegbewegingen vol te vliegen. Tot 2020 wordt het aantal vliegbewegingen beperkt tot maximaal 510.000 per jaar. Ook voor de nacht is een plafond ingesteld van 32.000 bewegingen per jaar, tussen 23.00 en 07.00 uur. Dit biedt minder overlast en duidelijkheid voor bewoners.

Normen blijven in de wet

Aan de Alderstafel is gevraagd om te adviseren over een nieuw handhavingsysteem omdat het huidige systeem onvoldoende duidelijk is en niet goed functioneert. Vertrekpunt voor een nieuw normen- en handhavingsstelsel is dat dit tenminste net zo veel bescherming biedt als het huidige stelsel. Het voorstel van de Alderstafel is om ‘ Vliegen Volgens Afspraak’ (VVA) in te voeren. Hierbij wordt zo veel mogelijk gevlogen over dunbevolkte gebieden. Alleen omwille van de veiligheid of het weer kan hiervan worden afgeweken. Ook bij VVA zijn er normen voor het totaal aantal vliegbewegingen en de omvang van de milieueffecten. Vanaf 2010 wordt geëxperimenteerd met dit nieuwe stelsel. Op basis van een evaluatie moet bepaald worden in hoeverre het nieuwe normenstelsel een verbetering vormt.

Het huidige systeem blijft beschikbaar tijdens de periode dat het nieuwe systeem wordt getest. Indien de Tweede Kamer besluit om het nieuwe systeem in te voeren in 2012 vindt eerst nog een reguliere inspraakprocedure via het Rijk plaats. Amsterdam benadrukt het belang van de lokale bescherming van bewoners. In alle gevallen blijven de huidige normen over geluid en milieu vastgelegd in de wet.

Effecten van maatregelen voor Amsterdam

Bij het advies van Alders hoort ook een pakket aan maatregelen om de geluidshinder in de directe omgeving van de luchthaven en het verder weggelegen gebied (het zogenaamde ‘buitengebied’) te beperken. Deze zijn vastgelegd in het Convenant Hinderbeperkende Maatregelen voor de middellange termijn (tot 2020) en worden iedere vier jaar geëvalueerd. Door deze maatregelen neemt het aantal ernstig gehinderde personen rond Schiphol, ondanks de groei, af met tenminste 5% in 2020. Voor Amsterdam is een daling berekend van minstens 6.000 ernstig gehinderde woningen.

Door het VVA verhuist een belangrijk deel van het vliegverkeer naar de meer afgelegen Piolderbaan en start vanaf de Kaagbaan in zuidelijke richting. Hierdoor wordt er minder gevlogen over de gebieden Buitenveldert, Amsterdam Zuid en Amsterdam Zuidoost. Desalniettemin blijven er altijd gebieden waar wel sprake is van geluidsoverlast. Om meer inzicht te krijgen in de ontwikkeling van de geluidsbelasting komen er ook meer NOMOS-meetpunten.

In overleg met bewoners in Amsterdam West en de regio wordt op dit moment onderzocht welke vliegroutes vanaf de Zwanenburgbaan de minste overlast veroorzaken voor bewoners in de Westelijke Tuinsteden.

Vanaf 2010 zal geoefend worden met de invoering van zogenaamde geluidsarme glijvluchten bij de landing (zogenaamde Continuous Descent Approaches). Wanneer dit experiment succesvol is, zal het worden uitgebreid.

Schiphol heeft de afgelopen periode verhoogde tarieven gerekend voor lawaaiige vliegtuigen en nachtvluchten. Dit beleid lijkt succesvol en is daarom ook opgenomen in het convenant Hinderbeperking bij het Aldersadvies om ook op middellange termijn het aantal belastende vluchten voor het milieu en bewoners te verminderen. Samen met de maximering van het aantal vluchten in de nacht moet het totaal aantal gehinderde woningen in de nacht afnemen.

Op verzoek van bewoners en stadsdelen gaat Amsterdam samen met de GGD en regiogemeenten onderzoek doen om de effecten van de luchtvaart op de gezondheid in kaart te brengen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van bestaand onderzoek en waar nodig aanvullend onderzoek verricht.

De 10 belangrijkste maatregelen voor Amsterdam

-Selectieve groei: versterking van de knooppuntfunctie wordt gekoppeld aan hinderbeperkende maatregelen om innovatief en duurzaam vliegen te stimuleren.
-Tot 2020 kan Schiphol verder groeien met een begrenzing tot 510.000 vliegtuigbewegingen per jaar.
-Er komt desondanks een daling van het aantal nachtvluchten (een plafond van 32.000 vliegtuigbewegingen per jaar tussen 23.00 en 07.00 uur).
-De normen voor externe veiligheid, milieu en geluidsoverlast blijven in de wet. Tegelijkertijd wordt er geëxperimenteerd met een nieuw handhavingsstelsel. Op basis van de resultaten van het experiment moet later worden afgewogen of een nieuw normenstelsel gewenst is.
-Vluchten die niet bijdragen aan de knooppuntfunctie van Schiphol worden verplaatst naar regionale luchthavens in Eindhoven en Lelystad. Het Rijk gaat hierover in gesprek met Schiphol.
-Er wordt minder gevlogen over dichtbevolkte gebieden. Hierdoor daalt het aantal gehinderde huishoudens in Amsterdam minimaal met 6.000 in Buitenveldert, Amsterdam Zuid en Amsterdam Zuidoost.
-Met bewoners in Amsterdam West en de regio wordt onderzocht hoe de vliegroutes aangepast kunnen worden om de overlast van vliegen vanaf de Zwanenburgbaan te verminderen.
-Vliegen met lawaaiige en vervuilende toestellen wordt ontmoedigd met hogere tarieven.
-Het aantal NOMOS-meetpunten om geluidshinder te registeren wordt uitgebreid.
-Er komt een onderzoek van de GGD om de effecten van geluidoverlast op de gezondheid in kaart te brengen.

http://www.verkeerenwaterstaat.nl/ac...oltot2020.aspx

Meer informatie:

Bartho Boer, woordvoerder wethouder Ossel, 020 552 2944
the runner no está en línea   Reply With Quote
Old October 6th, 2008, 11:20 PM   #16
Sol
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 12,778
Likes (Received): 2844

De Telegraaf, ma 06 okt 2008, 19:07

Minder passagiers voor KLM door vliegtaks

AMSTERDAM (AFN) - Luchtvaartmaatschappij KLM heeft over de maanden juli en augustus het aantal passagiers met 230.000 zien dalen. Dat heeft president-directeur Peter Hartman van KLM maandag gezegd.
__________________
Should I be turned into a vegetable or a happy imbecile?
Sol no está en línea   Reply With Quote
Old October 7th, 2008, 10:24 PM   #17
cees
billieron
 
Join Date: Jun 2006
Location: almere
Posts: 425
Likes (Received): 10

beter nieuws van KLM,

Luchtvaartnieuws
KLM geeft vliegtuigen kleur met nieuwe besparende verf

06-10-2008

http://www.luchtvaartnieuws.nl/news/?ID=28027

SCHIPHOL - Op de luchthaven Schiphol heeft minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat maandagmiddag (6 oktober) een nieuw type vliegtuigverf in gebruik genomen. Eurlings verfde voor de gelegenheid in bijzijn van KLM-president-directeur Peter Hartman het logo van KLM op een Boeing 747. De duurzame, chromaatvrije verf is ontwikkeld door KLM Engineering & Maintenance en de Duitse verfleverancier Mankiewicz.


KLM verwacht met de nieuwe verf te kunnen bezuinigen, omdat er vijftien procent minder van nodig is om een toestel te decoreren. Daardoor zijn de toestellen van de maatschappij lichter en wordt minder brandstof verstookt. Bijkomend voordeel is dat de lichtere vliegtuigen minder belastend voor het milieu zijn.

Een ander voordeel van het nieuwe verftype is dat de vliegtuigen voordat ze worden geverfd voortaan niet eerst hoeven te worden ontvet met honderden liters brandbaar oplosmiddel, aldus KLM.

De nieuwe verf zorgt bovendien dat de glans en kleur beter behouden blijven, waardoor de vliegtuigen minder vaak geverfd hoeven te worden. Ook staat een toestel bij een verfbeurt tot twee dagen korter aan de grond omdat het nieuwe goedje sneller droogt.
cees no está en línea   Reply With Quote
Old October 8th, 2008, 08:33 PM   #18
Sol
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 12,778
Likes (Received): 2844


Dit is het milieu helpen. Heel wat beter dan lukraak belastingen heffingen die vervolgens op de grote geldhoop gaan.
__________________
Should I be turned into a vegetable or a happy imbecile?
Sol no está en línea   Reply With Quote
Old October 8th, 2008, 11:47 PM   #19
EPA001
Registered User
 
EPA001's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Rotterdam metropolitan area
Posts: 28,979
Likes (Received): 5833

En die ontwikkeling is uiteraard zonder enige overheidsbemoeinis tot stand gekomen! Wie zegt hier dat ondernemingen niet hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen? Uiteraard moet het geheel ook kosten-efficient zijn, maar het milieu wordt zeker niet vergeten. Dit is precies zoals het moet gaan, dat heb ik al vaker betoogd. En groei en vooruitgang, ook (juist) op het gebied van het milieu!

Alleen in een gezonde economische situatie gaan bedrijven steeds verder in het ontwikkelen van zaken die niet op de korste termijn terug te verdienen zijn, maar wel op de langere termijn renderen. Als de milieulobby haar zin krijgt, zullen de bedrijven de schade die zij oplopen door de acties en politieke keuzes van dergelijke groeperingen, als eerste compenseren door dergelijke ontwikkelingsprogramma's te bevriezen of zelfs te stoppen.

Weer een bewijs dat de acties van de milieubeweging en de fanatiek linkse partijen het tegendeel bereiken van wat zij zeggen na te streven. Maar ja, het gaat die organisaties eigenlijk ook niet om het betere en schonere milieu, maar om het principieel indammen van dat vermaledijde kapitalistische symbool dat het vliegtuig in hun ogen nu eenmaal is! En ook de auto hoort daar helaas bij! Tegen dergelijke inperkingen van de vrije keuze in Nederland (of waar dan ook) moeten we altijd ingaan!
__________________
.
"Atheism is more than just the knowledge that Gods do not exist, and that religion is either a mistake or a fraud. Atheism is an attitude, a frame of mind that looks at the world objectively, fearlessly, always trying to understand all things as a part of nature" - Carl Sagan
EPA001 no está en línea   Reply With Quote
Old October 9th, 2008, 12:31 AM   #20
Cymen
Just another user
 
Cymen's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Amsterdam
Posts: 4,922
Likes (Received): 40


Volgens mij is die ontwikkeling ook puur vanuit kostenoverwegingen gemaakt. Heeft dan weinig met de overheid te maken.
__________________
"Amsterdam is the world's smallest metropolis" - Mick Jagger

I'm not a slave to a god that doesn't give a shit!
Cymen no está en línea   Reply With Quote


Reply

Tags
amsterdam, amsterdam airport, benthem crouwel, klm

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Related topics on SkyscraperCity


All times are GMT +2. The time now is 05:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Beta 4
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

tech management by Sysprosium