|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Transport miejski i regionalny Komunikacja zbiorowa oraz rowerowa |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
[Dania] Aarhus - komunikacja miejska i regionalna
Na początek sie pochwale: w obecnej chwili zostałem pracownikiem Aarhus Sporveje, czyli tłumacząc na polski tutejszego MZK
![]() Tak wiec, jeśli macie jakiekolwiek pytania odnośnie komunikacji miejskiej w Aarhus i regionie, to zapraszam. Pytajcie śmiało.... jeśli oczywiście chcecie ... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
sceptyk
Likes (Received): 31
|
Chcemy zdjęć! Oraz wszelkich informacji
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Pesymista i cynik.
Likes (Received): 0
|
Taryfa biletowa! Skany biletów :>
|
|
|
|
#4 |
|
Registered User
|
BILETY
Tak jak wcześniej wspomniałem cennik wygląda tak: Cena biletu jednorazowego to 18,-DKK (niezależnie od ilości stref) Ważność biletu: 1,5godziny, możliwość przesiadki. Biletu 30-dniowe to: Strefa 1-2: 330DKK Strefa 1-3: 420DKK Strefa 1-4: 550DKK Stawka nocna to podwójna dzienna, lub np. bilet 30-dniowy + jednorazowy Wygląd biletów: ![]() Bilety zakupuje się w automatach, które znajdują się w autobusach. NIE MA żadnej innej możliwości kupna biletu jednorazowego. Automat wygląda tak: ![]() Na dniach zostaną wprowadzone automaty, umożliwiające płatność kartą. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Registered User
|
Z cyklu rozwiązania drogowe: BUSVEJ, czyli droga dla autobusów.
W wielu miejscach mozna spotkać coś takiego: ![]() Jest to droga tylko dla autobusów, zabezpieczona na początku i na końcu takimi oto przejazdami. Auto osobowe po prostu utknie. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Registered User
Likes (Received): 45
|
Mapa sieci!!!
|
|
|
#9 |
|
Registered User
|
Proszę bardzo:
![]() Lepsza rozdzielczość w pdf: http://www.midttrafik.dk/files/Midtt..._2008-2009.pdf Jak na mapce widać, całość podzielona jest na cztery strefy. Cena biletu jednorazowego to 18,-DKK (niezależnie od ilości stref) Ważność biletu: 1,5godziny, możliwość przesiadki. Biletu 30-dniowe to: Strefa 1-2: 330DKK Strefa 1-3: 420DKK Strefa 1-4: 550DKK Stawka nocna to podwójna dzienna, lub np. bilet 30-dniowy + jednorazowy Last edited by K3; November 21st, 2008 at 03:28 PM. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Poor Leno
Likes (Received): 1
|
O właśnie
|
|
|
#11 |
|
Kreator kontentu
Likes (Received): 589
|
Co tam z tramwajem w AA?
nie dobrze mi się robi już od tego co robimy nie wolno mi pic wódki, nie chce tez brać kokainy nie dobre skutki maja moje przeszłe czyny twój jestem do cna i mowie jej wychodzimy i trwa show, nie mogę złapać tchu i przełknąć śliny lecz przynajmniej to wychodzi nam na 100, tej zimy, jestem coraz starszy, coraz młodsze tu dziewczyny widzę, na spacerze z córka jakoś później myślę o tym głaszcze ja po włosach zanim uśnie, patrze w jej niebieskie oczy i myślę sobie, że to nie dla mnie świat |
|
|
|
|
|
#12 |
|
sceptyk
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Registered User
|
Budują
![]() ![]() ![]() Na razie trwa przygotowanie wszystkich dokumentów itp itd, ale już zaczeli remont jednej ulicy (Randersvej), która jest poszerzana, tak aby środkiem biegł tramwaj. Z tym że jest to określana nie jako tramwaj, tylko "letbane": co należy tłumaczyć jako "lekka kolejka miejska". |
|
|
|
|
|
#14 |
|
sceptyk
|
Ooo, no to rewelacja! Nawet nie wiedziałem że mają takie plany![]() I jeszcze pytanie: czym szczególnym wyróżnia się linia 74 że jest zaznaczona na planie na żółto a nie jak pozostałe linie na czerwono? |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Registered User
|
Quote:
rano jeden kurs w jedna stronę, popołudniu dwa w drugą stronę |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Kreator kontentu
|
Linia szkolna.
Dzieki, jakbyś cyknął fotkę poszerzania to bym był bardzo heppi. Mam osobiste wspomnienia ![]() image hosted on flickr ![]() Tu taki bonus.
nie dobrze mi się robi już od tego co robimy nie wolno mi pic wódki, nie chce tez brać kokainy nie dobre skutki maja moje przeszłe czyny twój jestem do cna i mowie jej wychodzimy i trwa show, nie mogę złapać tchu i przełknąć śliny lecz przynajmniej to wychodzi nam na 100, tej zimy, jestem coraz starszy, coraz młodsze tu dziewczyny widzę, na spacerze z córka jakoś później myślę o tym głaszcze ja po włosach zanim uśnie, patrze w jej niebieskie oczy i myślę sobie, że to nie dla mnie świat |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Registered User
|
Quote:
Policji dawno tam nie ma... jest BurgerKing ![]() Ale tramwaje mają tam wrócić, docelowo cała sieć ma wyglądać tak: http://www.midttrafik.dk/files/Midtt...e%20Etaper.pdf Na terenie miasta zasilanie elektryczne, poza przechodzi na silnik spalinowy. Po przebudowie Randersvej ma wyglądać tak: przekrój poprzeczny: http://www.midttrafik.dk/files/Midtt...Randersvej.pdf z góry: http://www.midttrafik.dk/files/Midtt...00_letbane.pdf http://www.midttrafik.dk/files/Midtt...00_letbane.pdf Last edited by K3; January 27th, 2010 at 01:58 AM. Reason: literówka |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Kreator kontentu
|
A wsrodku stado pijanych Dunczyków w każdy weekend.
![]() Normalnie wzruszyłem sie. Poważnie. Ech, młodość.
|
|
|
|
|
#19 |
|
2012
|
z planów nowej linii wynika, że przystanki będą wewnątrz torowiska? czyli będą to tramwaje dwukierunkowe?
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Eurotram
Likes (Received): 7
|
Znalazłem link do ciekawej strony:
http://www.letbane.nu/2007/09/illust...banevogne.html Widać,że chyba nie wyłonili jeszcze dostawcy wagonów (na jednej wizualce Citadis jak dla Bordeaux,na innej Eurotram,na trzeciej coś ciut jak Citadis dla LUAS...),ale wygląda na to że chyba dwukierunkowe.Fajnie,że budują. Tak BTW,to na stronce jest filmik,ale z tego co widzę to chyba z kopenhaskimi tramwajami... i ze ś.p. Ove Sprogoe,czyli pamiętnym Egonem Olsenem
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| aarhus, bus, komunikacja miejska, sporveje |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|