search the site
 daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Foro de Rascacielos Españoles > Foros regionales > Catalunya > Infraestructures i transports

Infraestructures i transports Infraestructuras y transportes / Infrastructures e transpòrtsGlobal Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Reply

 
Thread Tools
Old October 4th, 2004, 09:01 PM   #1
Sky
24/7
 
Join Date: Sep 2002
Location: Lleida
Posts: 22,364
Likes (Received): 3248

Eix Transversal (C-25)

El Departament de Política Territorial encarregarà els estudis informatius pendents per desdoblar tot l'Eix Transversal abans que acabi l'any. El Govern català vol adjudicar les obres entre el 2006 i el 2007. A més, negociarà amb el Ministeri de Foment una fòrmula de cofinançament de l'obra. Una altra de les prioritats de la conselleria és elaborar i aprovar el projecte constructiu de l'Aeròdrom d'Alguaire. Aquests dos punts es troben entre les 50 actuacions prioritàries del departament per aquest últim trimestres. L'informe que ha presentat el conseller, Joaquim Nadal, indica que l'aeroport de Lleida serà regional. Tot i això, tindrà enllaços amb altres infraestructures semblants a nivell europeu. També en l'àmbit de la mobilitat, el govern contempla la posada en marxa del Consorci del Transport de Lleida en el primer semestre del 2005. L'ens ha d'incrementar i millorar les línies tant del transport urbà com l'interurbà. De la mateixa manera, la Generalitat també ha anunciat inversions logístiques a través de Cimalsa i l'Incasòl al Segrià. Finalment, l'executiu espera que durant aquest darrer trimestre de l'any s'efectuï el traspàs de la línia Lleida-la Pobla. Durant aquest mateix període, la Conselleria de Política Territorial espera tenir redactats els plans territorials de l'Alt Pirineu i l'Aran i de la Catalunya central.

--

SEGRE.
Sky no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
Old October 5th, 2004, 11:11 AM   #2
art
me llamo orzowei
 
Join Date: May 2003
Location: barcelona
Posts: 3,146
Likes (Received): 54

Bóna noticia!
Aquest vial el trobo força perillós i el seu desdoblament és una prioritat.
Jo reconec que he corregut molt més del compte ja que pel seu traçat
pots anar molt ràpid. A més es fan avançaments una mica perillosos
degut a que hi transiten molts camions.
art no está en línea   Reply With Quote
Old October 5th, 2004, 09:27 PM   #3
dirdam
Registered User
 
dirdam's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 13,084
Likes (Received): 5505

Es una via que ja va nèixer petita. Una bona notícia sens dubte.
dirdam no está en línea   Reply With Quote
Old October 5th, 2004, 10:00 PM   #4
jeros
Catalucía - Andalunya
 
jeros's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: SVQ
Posts: 1,754
Likes (Received): 1

L'eix transversal no seria com una mena de... B-50?
jeros no está en línea   Reply With Quote
Old October 5th, 2004, 10:16 PM   #5
dirdam
Registered User
 
dirdam's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 13,084
Likes (Received): 5505

Jo no veig que sigui cap circunvalació de Barcelona, sino una via directa entre Lleida i Girona. De fet és el trajecte lògic per anar entre aquests dos llocs, però la construcció de vies de gran capacitat al voltant de Barcelona va fer que els desplaçaments entre ambdues localitats es fessin passant per Barcelona tot i que la distància era força més gran.
dirdam no está en línea   Reply With Quote
Old January 3rd, 2005, 11:43 AM   #6
Sky
24/7
 
Join Date: Sep 2002
Location: Lleida
Posts: 22,364
Likes (Received): 3248

El desdoblament complet de l'Eix Transversal costarà 794 milions

• L'obertura d'un traçat nou entre Vic i Santa Coloma de Farners s'emportarà un terç del pressupost

• El govern confia a obtenir aviat finançament estatal per ampliar una via que suporta un 20% de trànsit pesant

L'Eix Transversal va ser l'obra emblemàtica del govern Pujol en xarxa viària, i tornarà a ser-ho per al govern Maragall, que s'ha fixat com a prioritat desdoblar-lo sencer, des de Cervera fins a Riudellots de la Selva. Convertir els 154 quilòmetres de via preferent en una autovia de dues calçades separades tindrà un cost aproximat de 794 milions d'euros, que el govern espera obtenir, almenys en part, dels pressupostos de l'Estat.

L'Eix Transversal es va construir per trams -l'últim es va obrir l'octubre del 2003- i va costar uns 435 milions d'euros. Al tractar-se d'una ruta més curta que la AP-7 i gratuïta, aviat es va omplir de vehicles pesants, sovint amb origen o destí a França, que ja suposen la cinquena part dels usuaris. Actualment hi passen uns 8.000 vehicles diaris de mitjana, però a l'entorn de Manresa i de Vic la xifra puja a 12.000, segons les mesures de la Direcció General de Carreteres.

Ara són de doble calçada el tram Cervera-les Oluges i els contorns de Manresa i Vic. El govern anterior havia previst desdoblar un 80% del traçat, amb la idea que la nova carretera Vic-Olot per Bracons funcionés a la pràctica com una bifurcació i estalviés de fer passar una autovia per l'abrupte terreny de Collsacabra. Però el PSC és favorable al desdoblament total i ja va aconseguir, junt amb ERC i PP, que el Parlament es pronunciés en aquest sentit el juny del 2003.

El problema és que convertir l'Eix Transversal en un corredor d'alta capacitat sortirà molt car. Els tècnics de Carreteres calculen que només el tram de Calldetenes a Santa Coloma de Farners costarà uns 270 milions, perquè la traça actual no deixa lloc per encabir-hi una segona calçada i se n'haurà d'obrir una de nova.

Si fa uns anys el debat era com evitar que el trànsit de pas s'apoderés de l'Eix Transversal -es va arribar a parlar d'un peatge selectiu-, ara el govern s'avé a dimensionar-lo perquè entri a formar part de la xarxa europea, però no a pagar-lo. "L'Estat ha d'ajudar a finançar aquesta obra perquè es tracta d'una via de pas, que es podria convertir en un bypass de la N-II, i que suporta més d'un 20 per cent de trànsit pesant", argumenta Manel Nadal, secretari per a la Mobilitat.

Els responsables d'Obres Públiques confien que durant l'any vinent es podrà arribar a un acord per, com a mínim, cofinançar l'obra. Sobre la possibilitat que a canvi l'Estat en reclami la cessió, Nadal va puntualitzar que "no entra dins del marc inicial de les converses transferir la titularitat de la via", encara que estan "disposats a parlar de tot".

Pel que fa a la fórmula de finançament, Nadal no va descartar que s'utilitzi el sistema de concessió per peatge a l'ombra, que consisteix a pagar per anualitats en funció de la utilització de la carretera. Això permetria, hipotèticament, que l'Estat pagués per cada camió en trànsit. De fet, la patronal de constructores SEOPAN va incloure l'eix Cervera-Figueres a la seva llista d'infraestructures que voldrien construir pel sistema de peatge a l'ombra, entregada a la ministra de Foment, Magdalena Álvarez.

El govern català ja ha decidit aplicar el mateix sistema de pagament ajornat en quatre de les primeres actuacions del seu pla d'autovies (vegeu infografia). La cinquena, el desdoblament Palamós-Palafrugell, està coberta pel pla economicofinancer de GISA.

--

AVUÍ.
Sky no está en línea   Reply With Quote
Old January 7th, 2005, 09:40 PM   #7
Sky
24/7
 
Join Date: Sep 2002
Location: Lleida
Posts: 22,364
Likes (Received): 3248

CiU critica el Pla d'Autovies i aposta ara per l'Eix Transversal

El diputat de CiU Josep Rull ha acusat el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, "d'haver paralitzat el calendari de desdoblament de l'Eix Transversal que havia programat i iniciat el Govern de Convergència i Unió". Rull ha recordat que quan el PSC estava a l'oposició "tant Montserrat Tura com Nadal no paraven de demanar l'urgent desdoblament d'aquesta carretera, ja que atribuïent a la capacitat de la via la sinistralitat de la carretera". La federació nacionalista creu, al respecte, que el Pla d'Autovies anunciat és "una improvisació".

--

E-Notícies.
Sky no está en línea   Reply With Quote
Old January 12th, 2005, 03:12 PM   #8
Sky
24/7
 
Join Date: Sep 2002
Location: Lleida
Posts: 22,364
Likes (Received): 3248

Nadal es compromet a "accelerar" el desdoblement de l'Eix

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, es va comprometre ahir a "accelerar" tots els processos per fer una licitació íntegra del desdoblament de l'Eix Transvesal i "fer els deures que l'anterior Govern va deixar fer" en al·lusió a les declaracions del diputat de CiU al Parlament Josep Rull el darrer cap de setmana. La conselleria calcula que les obres pujarien a més de 700 milions d'euros i vol negociar l'aportació del Ministeri de Foment.

--

E-Notícies.
Sky no está en línea   Reply With Quote
Old January 13th, 2005, 11:39 PM   #9
dirdam
Registered User
 
dirdam's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 13,084
Likes (Received): 5505

No sé com els de CiU encara tenen cara de reclamar el desdoblament de l'Eix Transversal.
dirdam no está en línea   Reply With Quote
Old August 6th, 2005, 12:39 PM   #10
Sky
24/7
 
Join Date: Sep 2002
Location: Lleida
Posts: 22,364
Likes (Received): 3248

El tram Cervera-Manresa de l'Eix ha guanyat 3.000 vehicles diaris en 7 anys

El volum de vehicles que utilitzen cada dia l'Eix Transversal ha crescut un 36% entre Lleida i Manresa des que a finals del 1997 es va obrir l'últim tram de la carretera, a la comarca d'Osona. Aquest tram va registrar l'any passat una mitjana de 8.231 vehicles diaris, cosa que suposa un increment de 3.010 (un 36,5%) respecte a les xifres el març del 1998. Després d'anys de promeses, el Govern va licitar al juliol l'avantprojecte de la construcció i explotació de l'autovia de l'Eix, que el territori reivindica agilitzar per reduir-ne la perillositat.

--

Segre.
Sky no está en línea   Reply With Quote
Old September 29th, 2005, 11:42 PM   #11
Sky
24/7
 
Join Date: Sep 2002
Location: Lleida
Posts: 22,364
Likes (Received): 3248

Redacció avantprojecte del desdoblament de l’Eix Transversal 5 MEUR

El Consell de GISA ha adjudicat avui la redacció de l’avantprojecte de construcció i explotació del desdoblament de tot l’Eix Transversal, des de Cervera fins a la N-II, a Riudellots de la Selva, dividit en tres trams. La redacció d’aquests avantprojectes tenen un pressupost total de 5 MEUR i un termini de 12 mesos.

A efectes de la redacció, s’ha dividit l’Eix Transversal en tres trams, entre Cervera i Manresa, de Manresa a Vic i de Vic a Riudellots de la Selva. A partir dels documents elaborats, sortirà a concurs la construcció i explotació de l’Eix Transversal, que s’efectuarà mitjançant el contracte de concessió de l’obra pública, d’acord amb la modificació de la Llei de carreteres, aprovada el 26 de maig passat.

La longitud total del tram objecte de la concessió és de 155 quilòmetres i el cost de l’actuació serà de 687 MEUR. El projecte consisteix en el desdoblament de l’actual carretera per formar una autovia de dos carrils per sentit. Actualment, ja estan desdoblats el tram de Cervera a les Oluges i les rondes de Manresa i Vic.

--

GenCat.net
Sky no está en línea   Reply With Quote
Old September 29th, 2005, 11:42 PM   #12
Sky
24/7
 
Join Date: Sep 2002
Location: Lleida
Posts: 22,364
Likes (Received): 3248

Sky no está en línea   Reply With Quote
Old October 13th, 2005, 09:52 AM   #13
Sky
24/7
 
Join Date: Sep 2002
Location: Lleida
Posts: 22,364
Likes (Received): 3248

L'eix transversal ha triplicat el trànsit deu anys després de la inauguració del tram Vic-Girona

• La saturació de la via, amb un 20% de camions, ha portat el govern a començar els tràmits per desdoblar-lo totalment

El primer tram de l'eix transversal, que connecta Vic i Girona, ha fet deu anys aquest octubre i el trànsit gairebé s'ha triplicat des de la seva inauguració. La saturació d'aquesta carretera, l'obra més representativa de l'etapa de govern de CiU, es fa encara més palesa si es té en compte el pas de camions, que s'ha multiplicat per sis en el mateix període. La resta de l'eix ha seguit una evolució similar, fins al punt que l'actual govern ja ha començat els tràmits per desdoblar-lo de punta a punta. Pels 155 quilòmetres que hi ha entre Girona i Cervera hi passen una mitjana de 8.000 vehicles diaris, i el trànsit de camions és més d'un 20% del total. Els trams més col·lapsats, com ara Manresa-Vic i també Vic-Girona, arriben a 12.000 vehicles al dia.

L'any 1995, quan es va obrir el tram Vic-Girona de l'eix transversal, la carretera va tenir una intensitat mitjana diària (IMD) de 4.294 vehicles. El 2004, el darrer exercici complert, aquesta IMD va ser de 11.844. Encara és més espectacular l'augment del trànsit de camions, que en deu anys han passat de 472 a 2.811 al dia. Els vehicles pesants representen més d'un 20% de la circulació, quan en vies amb una intensitat de trànsit similar o, fins i tot superior, com la C-31 i la C-17, els camions signifiquen entre un 10 i un 15% com a màxim, i a tota la xarxa de carreteres de la Generalitat, la mitjana de vehicles pesants és d'un 9,15%.

Les dades són de la direcció general de Carreteres del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat. Aquestes mateixes dades indiquen que l'evolució és similar si es té en compte tot l'eix, una obra que es va fer per trams i que es va completar el 2003.

El fet que aquesta carretera sigui una alternativa a l'autopista A-7 i, a més, més curta i gratuïta, ha contribuit a la saturació de l'eix transversal, sobretot per la quantitat de camions que el fan servir per anar cap a França. La seguretat, en bona part vinculada a la congestió viària, és un altre dels factors que han fet que, en poc temps, una obra que va costar més de 430 milions d'euros i que es va presentar com a modèlica per a la vertebració del país, s'hagi revelat insuficient. En només tres anys, entre el 2000 i el 2003, hi va haver 206 accidents, que van provocar un total de 87 morts.

Tot plegat ha provocat que ja s'hagin iniciat els tràmits per desdoblar completament la carretera. Ara, només el tram Cervera-les Olugues i les rondes de Manresa i Vic són de doble via, però la Generalitat va adjudicar a finals de setembre el projecte per convertir tot l'eix transversal en autovia de dos carrils per sentit, des de Cervera fins a Girona. Les previsions del Departament de Política Territorial són de començar les obres el 2006. El desdoblament, que com el primer eix es farà per trams, té un pressupost de 687 milions d'euros i el govern preveu finançar-lo amb el sistema de peatge a l'ombra. Això vol dir que una empresa farà l'obra i assumirà tant el cost dels treballs com el manteniment durant un període de concessió. L'usuari no es trobarà peatges perquè la Generalitat pagarà cada any a la concessionària una quantitat depenent dels vehicles que hi circuilin.

--

El Punt.
Sky no está en línea   Reply With Quote
Old May 26th, 2006, 01:59 PM   #14
Sky
24/7
 
Join Date: Sep 2002
Location: Lleida
Posts: 22,364
Likes (Received): 3248

L'Eix Transversal de 4 carrils s'obrirà de cop el 2011

• El Govern presenta un projecte que costarà 690 milions i es finançarà amb 'peatge a l'ombra'

• Les obres començaran a finals del 2007 i de forma simultània als 145 quilòmetres de l'actual C-25

El conseller d'Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Nadal, va posar ahir públicament dates i va determinar costos i formes de pagament a un dels projectes més esperats: el desdoblament de 145 qui- lòmetres de l'Eix Transversal, una obra emblemàtica dels executius de Convergència i Unió oberta el 1997 que aviat es va fer petita i també perillosa. Els estudis per afegir dos carrils a la C-25 surten ara a exposició pública amb la intenció de licitar tota l'obra de cop abans que s'acabi l'any. Els treballs podrien començar, amb un altre Govern a la plaça de Sant Jaume, el segon semestre del 2007 i finalitzar el 2011 amb un cost de 690 milions. (...)

El Periódico
Sky no está en línea   Reply With Quote
Old May 26th, 2006, 02:00 PM   #15
Sky
24/7
 
Join Date: Sep 2002
Location: Lleida
Posts: 22,364
Likes (Received): 3248

Amb l'eix entravessat

• El carril únic converteix la C-25 en un vial molt perillós

• Els camioners i els automobilistes es culpen de les maniobres arriscades en els avançament

Quan has passat Manresa, la C-25 es converteix en una recta enorme. Sense final. T'agafen ganes de prémer l'accelerador però un rutilant senyal recorda que a més de 100 està prohibit. Costa respectar- lo. "Es condueix més ràpid del que s'hauria de fer, per això hi ha tants accidents", reconeix Lidia Martínez, una comercial de Lloret de Mar (Selva) que utilitza l'Eix Transversal en els seus viatges a Berga i la Cerdanya.

Quan s'entra a l'Eix fa la sensació que està desert. Però el conductor de seguida es troba amb un tràiler que avança a contracor per una pujada. Impossible avançar-lo. Una gruixuda i doble línia contínua impedeix la maniobra. Cal esperar a un dels comptats carrils per a vehicles lents, distribuïts a comptagotes pel traçat. (...)

El Periódico
Sky no está en línea   Reply With Quote
Old May 26th, 2006, 02:05 PM   #16
Sky
24/7
 
Join Date: Sep 2002
Location: Lleida
Posts: 22,364
Likes (Received): 3248

El conseller Nadal presenta el projecte de desdoblament de l’Eix Transversal un cop ha sortit a informació pública

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha presentat avui el projecte de desdoblament de l’Eix Transversal, un cop iniciat el procés d’informació pública de l’estudi de viabilitat. Aquest estudi inclou una anàlisi de la viabilitat econòmico-financera del projecte, un estudi de mobilitat i els estudis informatius i d’impacte ambiental de diversos trams a desdoblar. La concessió de l’eix abasta 155 quilòmetres, dels quals se’n desdoblaran 145, i les obres suposaran una inversió de 690 MEUR. Els treballs es podrien licitar abans de finals d’any i començar el segon semestre de l’any vinent.

Eix vertebrador

Al llarg dels 155 quilòmetres del seu recorregut, l’Eix Transversal (C-25), entre Cervera i l’N-II a Riudellots de la Selva, vertebra les comunicacions viàries entre la plana de Lleida, les comarques centrals i Girona. En l’actualitat, tenen característiques d’autovia els trams de Cervera a les Oluges, el tram de circumval•lació de Manresa i el tram comú amb la xarxa arterial de Vic; en total, 10,2 quilòmetres.

Des que va entrar en servei, el 1997, el trànsit a l’Eix Transversal ha experimentat un creixement que fa aconsellable desdoblar-lo totalment. Aquesta via registra una intensitat mitjana d’entre 8.000 i 17.000 vehicles diaris, amb un alt percentatge de circulació de vehicles pesants, d’entre el 20% i el 30%, segons els trams. Així, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha previst desdoblar tot l’Eix, amb l’objectiu d’augmentar la seva capacitat, seguretat i nivell de servei. (...)

Generalitat de Catalunya
Sky no está en línea   Reply With Quote
Old May 26th, 2006, 02:09 PM   #17
Sky
24/7
 
Join Date: Sep 2002
Location: Lleida
Posts: 22,364
Likes (Received): 3248

Sky no está en línea   Reply With Quote
Old May 26th, 2006, 10:27 PM   #18
Loh_Teatinoh
Registered User
 
Join Date: May 2006
Posts: 177
Likes (Received): 0

menys mal que ja s'han decidit
Loh_Teatinoh no está en línea   Reply With Quote
Old May 26th, 2006, 11:04 PM   #19
Urban Dave
In Urbanity I Trust
 
Urban Dave's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Urban Area
Posts: 15,097
Likes (Received): 1517

Per fi fan lo que hauria d'haver estat l'Eix Transversal des d'un bon principi!
Urban Dave no está en línea   Reply With Quote
Old May 27th, 2006, 01:25 AM   #20
Danzig
Registered User
 
Danzig's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: L'HospiMollet
Posts: 12,155
Likes (Received): 56Els amics de l'Sky la van voler així, per estalviar calerons

[mode zooom]
CiU mata más de 100 personas en 9 años
[/mode zooom]
Danzig no está en línea   Reply With Quote


Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Related topics on SkyscraperCity


All times are GMT +2. The time now is 07:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

Hosted by Blacksun, dedicated to this site too!
Forum server management by DaiTengu