|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
|
|
#1 | |||||
|
almost ******
Likes (Received): 3
|
[Kecskemét] Projects and Construction Updates
Üdv mindenkinek! Már jó ideje olvasom a fórumot, eddig nem nagyon szóltam hozzá a témákhoz. Most viszont elérkezettnek láttam az időt, sőt bátorkodtam új topicot is nyitni. Amennyiben rosszul tettem, nyugodtan kitörölhetitek. Nos, akkor itt a kecskeméti beruházásokról, építkezésekről essen pár szó. Bár a legtöbb felújítás/építkezés (Cifrapalota, Széchenyi tér, Malom Center, Erdei Ferenc művközpont, Sportcsarnok stb-stb) már lezajlott, az élet nem állt meg, sőt. Ugyebár elkezdődtek a Mercedes-gyár terepmunkálatai.
Quote:
Renders: ![]() ![]() ![]() Bosal factory Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
Likes (Received): 39
|
Üdv a fórumon! Az egyetlen hiba,amit vétettél,hogy nem korábban aktivizáltad magad!
|
|
|
#3 |
|
Registered User
Likes (Received): 24
|
Üdvözlet! Jó, hogy szinte hetente bejelentkezik egy új magyar itt a SSC-n
![]() Hívd a barátaidat, ismerőseidet is! Legyünk többen!
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
SkyscraperToBudapest
Likes (Received): 159
|
|
|
|
|
|
|
#5 | ||||
|
almost ******
|
Quote:
![]() Nem hinném, hogy sokan jönnének. :P Quote:
No, de akkor folytatom: Quote:
Quote:
|
|
|
|
#6 |
|
almost ******
|
A jövő Kecskemétje: autók a sínek felett
Ötvenhat milliárd forintból teljesen átalakulna Kecskemét közlekedése, és javulna a város elérhetősége. Ez valójában két különböző terv, és a város mindkettőre elnyerte az első támogatásokat.
Két hatalmas pályázattal készül Kecskemét arra, hogy a várost élhetőbbé tegye. A két projekt minden költségével együtt összesen 56 milliárd forintba kerül. Az ezekhez szükséges megvalósíthatósági tanulmányok a számítások szerint 900 millió forintba kerülnek majd, és erre már sikerült is támogatást szerezni. A bíráló bizottság csütörtökön döntött ez ügyben. Összeget azonban nem határoztak meg, hanem úgy fogalmaztak, hogy majd a közbeszerzés és a piac eldönti, hogy mennyiért is lehet elkészíteni a két tanulmányt, a város pedig azt az összeget kapja meg. Intermodális csomópontot alakítanak ki Az egyik projekt 16 milliárdos, amellyel teljesen megváltoztatnák a helyi tömegközlekedést, és úgynevezett intermodális csomópontot alakítanának ki. A főbb elemek: a csomópont a MÁV pályaudvaron jönne létre, ahol a sínpályák felett alakítanának ki 400 gépkocsi befogadására alkalmas P+R parkolót. Negyven korszerű autóbuszt szereznének be, sűrítenék a járatokat, de a belváros buszforgamát csökkentenék. A fejlesztésre nagy szükség lesz, hiszen a Mercedes-gyár miatt nő majd a forgalom, és csak jól működő tömegközlekedéssel lehetne elérni, hogy a tengernyi személyautó ne bénítsa meg a várost. A MÁV egyébként támogatja az önkormányzat elképzeléseit. A projekt abból a szempontból egyedülálló lesz, hogy itt nem a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt., hanem a város irányítja majd a kivitelezést is. Ha a pályázat mindvégig támogatást kap, akkor a kivitelezés 2011. júniusában kezdődik és 2012 májusában fejeződik be. Javulna a város elérhetősége A másik projekt a város térségi elérhetőségének javítására szolgál, és negyven milliárd forintba kerül. A megaberuházás érinti majd egyebek között az 54-es, az 5-ös, a 44-es, a 445-ös és 441-es utakat, amelyeket részben négysávúsítanak, részben pedig körforgalmi csomópontokat alakítanak ki. Ebben a projektben a NIF lesz az irányító. Mint ismeretes, jövő tavasszal elkezdődik az észak-nyugati elkerülő építése is. Első körben a nagy Tesco-tól a Metro áruházig (5-ös főúttól a 441-ig útig) készül el a beruházás. Az átadás tervezett időpontja 2012 májusa. Az év őszére azonban elkészül a második ütem is, amelyben a Metro áruháztól a reptérig (44-es út) illetve a nagy Tesco-tól a Márihegyen keresztül az M5-ös autópályáig építik meg az utat. Ez azt jelenti, hogy 2012. őszére már teljes lesz a Kecskemétet elkerülő körgyűrű. Téma volt a Volán vesztesége A 16 milliárdos beruházás a legutóbbi kecskeméti közgyűlésen is felmerült a helyi buszviteldíjak drágulása kapcsán. A grémium ugyanis megszavazta, hogy január 1-től négy százalékkal emelkedjenek a viteldíjak. E mellett 260 millió forint támogatást kell adni a Kunság Volánnak. Ráadásul 27 vonalon változtatják meg a menetrendet, hogy további mintegy százmillió forintot spóroljanak. Kovács Antal képviselő szóvá tette, hogy ez már évek óta így megy: a Volán társaság benyújtja a számlát, leírja, hogy mennyi a veszteség, a város pedig fizet. Zombor Gábor polgármester is úgy vélte, hogy az önkormányzat fut az események után. Mint kiderült, a város első embere eredetileg azt javasolta volna, hogy bontsák fel a szerződést a helyi tömegközlekedésre. Ám ilyen drasztikus lépésre csak akkor szánhatják rá magukat, ha már látják a 16 milliárdos pályázat sorsának az alakulását. Az ugyanis teljesen új alapokra teszi majd a helyi tömegközlekedést. Mint kiderült, a díjszabást márciusban valószínűleg egyébként is újra kell majd tárgyalni, mert az Állami Számvevőszék a fővárosi önkormányzatnál olyan döntést hozott, amely következtében az önkormányzatoknak felül kell vizsgálniuk az árképzést.
|
|
|
#7 |
|
Moderator
|
16 milliárdért építenek egy olyan parkolóházat,ami még a köztudottan pazarló pesti városatyák se mernének megkockáztatni?
Vasútállomás mellett park,miért nem az alá rakják? Vagy a sportpálya helyére. Vagy a buszpályaudvar alá? 40 milliárd négysávosításra és és egy elkerülőre?
|
|
|
#8 | |
|
almost ******
|
Nyilvánvalóan költői kérdés(ek)nek szántad, de engedd meg, hogy válaszoljak.
Quote:
Valójában az elkerülő egy szakasza már megvan (dél-délkelet).
|
|
|
|
#9 |
|
Hajrá Magyarország!
Likes (Received): 0
|
Üdv a fórumon! Ne kíméld magad jöhetnek az infót, képek, etc.
|
|
|
#10 |
|
almost ******
|
Bocs a floodért, de elkészítettem egy képet, hogy szerintem kb hogy fogy kinézni az elkerülő építése és a négysávosítás (a leírás figyelembevételével). Arra számítani lehet, hogy az egész elkerülő négysávos lesz.
![]() piros: új szakasz kék: négysávossá bővítés Visszatérve: a park alá nem mehetne a P+R, ugyanis ott már nagyon öreg fák vannak (és elég sűrűn) amiknek jó mélyre leérnek a gyökerei. Azok kivágása nélkül nem lehetne aláépíteni. A buszpályaudvar alá se lenne jó, akkor jól szétvernék azt, pedig viszonylag nemrég újították fel.
|
|
|
#11 |
|
Moderator
|
Városi projektről volt szó,nem megyei/régiós projektről. És elsősorban ezért sokalltam a 40 milliárdot az útra, ennyi pénzért autópályát lehetne a város köré építeni.
A vasútnál én jól rácsodálkoztam a projektre,vidéki városok nem szoktak ennyi pénzért építkezni, pláne nem egy parkolóházat.
|
|
|
#12 |
|
SkyscraperToBudapest
|
2,5 milliárdból újul meg a Kecskeméti Főiskola:
http://www.delmagyar.hu/kecskemet_hi...skola/2130579/ |
|
|
|
|
|
#13 |
|
almost ******
|
Képek az épülő Mercedes-gyárról (2010. január 4.):
(Én készítettem őket, bocs a rossz minőségért és a havas tájért, bár utóbbiról nem én tehetek )![]() ![]() ![]()
|
|
|
#14 |
|
MSc of Chem Engineering
Likes (Received): 20
|
![]() Pontosan ez hol lesz? Be tudod jelölni Google Mapsen? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
budapesten-túli magyar
Likes (Received): 203
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Registered User
Likes (Received): 46
|
Kecskeméti Mercedes gyár valódi rendere:
![]() Első postban a Rastatti gyár képei szerepelnek. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
The downtown droid
Likes (Received): 1
|
„Kecskemét, Főtér és környezete építészeti megújítása" ötletpályázat
Díjazottak és bírálatok az építészfórumon: http://epiteszforum.hu/node/14741 Az egyik első díjat szerzett terv villamost és alagutat is vizionál!!! ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#18 |
|
MSc in Civil Enginnering
|
![]() Szerintem Kecskeméten irreális villamosról álmodozni. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Unregistered User
|
pláne alagútról..
|
|
|
|
#20 |
|
SkyscraperToBudapest
|
Uj német iskola és lakopark a Mercedes-nek koszonhetoen:
http://www.baon.hu/bacs-kiskun/kultu...iskolat-293908 http://www.baon.hu/bacs-kiskun/kozel...kemeten-294358 Orulok, hogy a hazak hagyomanyos kinézetuek. http://www.ingatlanmagazin.com/12381...megrendelesere Last edited by HQ; March 24th, 2010 at 03:49 PM. |
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|