daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Serbian Forum > Изградња и развој > Изградња, привреда и инфраструктура

Изградња, привреда и инфраструктура Пројекти и вести са градилишта, привредни развој и нискоградња / Projects and construction updates, economy and infrastructure development
Путеви Изградња путева / Road infrastructure Железница Железнички саобраћај / Rail transport Ваздухопловство Ваздушни саобраћај / Aviation Јавни превоз Public transport Водни саобраћај Water transportGlobal Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Reply

 
Thread Tools
Old March 27th, 2013, 04:01 AM   #22581
vlada_Ilina_h2o
highways and roads
 
vlada_Ilina_h2o's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Kragujevac, Serbia
Posts: 15,434

Donji desni ugao slike, na mestu tih kucica. Sada je nov objekat sa svlacionicama povezan sa ulazom pored. U objekat i parter je ulozeno, tacnije bice ulozeno milion evra, a pored svlacionica, upravnog bloka i administracije sadrzace i ambulantu za igrace i gledaoce, prostorije za antidoping kontrolu, pres centar i bla bla bla. Uglavnom sve po FIFA i UEFA pravilima, sto ranije nije bio slucaj.

Inace...
Quote:
Pored ovog objekta, u ovoj godini izgradićemo jedan teren sa veštačkom travom, a potom razgovaraćemo i o reflektorima, pokrivanju zapadne tribine i velikim ulaganjima u rekonstrukciju istočne tribine. Mislim da se atmosfera u klubu menja i nadam se da ide na bolje. Očekujem da se u ovoj godini sredi stanje u klubu, a u narednoj govorićemo i o većim ambicijama – optimista je Stevanović.
__________________
.
.
.

>>>City of Kragujevac - some projects<<<
vlada_Ilina_h2o no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
Old March 27th, 2013, 04:25 AM   #22582
Deki-Delije-Sever
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Location: Novi Sad
Posts: 400
Likes (Received): 45

izgledao bi predivno sa istokom na 2 sprata (kao na cairu) i pokrivenim zapadom
Deki-Delije-Sever no está en línea   Reply With Quote
Old March 27th, 2013, 05:04 AM   #22583
vlada_Ilina_h2o
highways and roads
 
vlada_Ilina_h2o's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Kragujevac, Serbia
Posts: 15,434

Ako nekog interesuje evo i glavnog projekta upravnog bloka. Mislim da nisam kacio ovde.

[img]http://i50.************/8zgrk2.jpg[/img]
__________________
.
.
.

>>>City of Kragujevac - some projects<<<
vlada_Ilina_h2o no está en línea   Reply With Quote
Old March 27th, 2013, 12:27 PM   #22584
smederevo991
Četnik usamljene zvijezde
 
smederevo991's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Smederevo/Trieste/Gorizia
Posts: 2,361
Likes (Received): 10929

Evo jedne stare slike sportskog centra u Smederevu,na cijem mestu se nalazi bazen danas

__________________
Aл' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветлија!

П.П. Његош
smederevo991 no está en línea   Reply With Quote
Old March 27th, 2013, 02:15 PM   #22585
clouseau
Registered User
 
clouseau's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 1,231
Likes (Received): 563

Odloženo otvaranje "Stadiona"
Vremenske neprilike odložile otvaranje jedinstvenog tržnog centra na Voždovcu. Nezvanično, vrpca treba da bude presečena u aprilu
OTVARANjE novog šoping-centra "Stadion" na Voždovcu, koje je planirano za četvrtak, odloženo je nakon detaljne analize stanja prilikom završne faze izgradnje objekta. Kupci i ljubitelji sporta koji su hteli da vide novi moderni dom Fudbalskog kluba Voždovac moraće da sačekaju proleće kako bi prosvedočili stadionu i tribinama na krovu tržnog centra odakle će ubuduće bodrititi svoj klub. Nezvanično, otvaranje se očekuje u aprilu.

Kako navodi Aleksandar Zdravković, direktor firme "Eurobau konekt", koja je zadužena za izgradnju centra, do pomeranja datuma svečanog otvaranja došlo je "zbog vremenskih nepogoda tokom pripremnog perioda", koje su zatim dovele do "usporavanja završnih radova unutar centra i lokala".

- Veliki broj lokala nije u mogućnosti da sve potrebne pripreme privede kraju do prvobitno planiranog otvaranja - objašnjava Zdravković. - Kako su, sa našeg stanovišta, svi brendovi podjednako značajni, a posebno uoči otvaranja, doneta je odluka da se ceo proces pomeri. Na ovaj način svi će biti u mogućnosti da na vreme i u skladu sa svojim politikama poslovanja pripreme lokale za rad. Takođe, odlaganjem otvaranja, kvalitet radova u centru biće na vrhunskom nivou, a s obzirom na to da smo proleće namenili otvaranju toga ćemo se i držati.

Stadion "Bojan Majić" u Zaplanjskoj ulici biće na krovu objekta čija je površina 74.600 kvadrata, podeljenih u četiri nivoa u kojima će se prodavati roba poznatih domaćih i evropskih brendova. Stadion će imati kapacitet od 3.500 mesta, a pored njega biće fitnes centar. Stadion u Zaplanjskoj ispunjavaće sve standarde FIFA i UEFA, već je postavljena veštačka trava, a pri kraju je sređivanje finesa na tribinama.

Moderni objekat imaće i dva nivoa parkinga sa oko 1.000 mesta, a na "vrhu" će biti i restoran odakle će se pružati pogled na ovaj deo gradaQuote:
POZNATI ZAKUPCI
IMENA brendova koji će se na proleće useliti u "Stadion" već su poznata. Stižu "Roda", "Lili", "Svilanit", "Hleb i kifle", "Zlatarna Celje", "Apoteka Galen Farm", dečija odeća "Ideks", "Tako fešn", "Intersport", "Planeta sport", "C&A", "Njujorker", "Ekstrim Intimo", "La Borsa", "Slovenski Peko", "Zlatara Sezam", "Leonardo tekstil", "Urban džangl", "Deksi ko", "Mekdonalds", "Azija fud", "Amati", "KFC", "Vulkan", "Beba kids". Na Voždovac stiže i švedski brend "H&M". Investitori izgradnje su Marko Zdravković i "Eurobau konekt"
novosti.rs
clouseau no está en línea   Reply With Quote
Old March 27th, 2013, 03:22 PM   #22586
clouseau
Registered User
 
clouseau's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 1,231
Likes (Received): 563

Quote:
Osam lokacija za nacionalni stadion

Osam potencijalnih lokacija biće ponuđeno investitorima za gradnju nacionalnog stadiona, saopšteno je na sastanku FSS, britanske ambasade i kompanije Mejs.


Moguće lokacije su one na kojima su sada stadioni Crvene zvezde, Partizana i Rada.

Osim tih postoji i još pet dodatnih lokacija - oko sportskog centra u Staroj Pazovi, iza Altine, na mestu gde se spajaju auto-putevi Beograd - Zagreb i Beograd - Novi Sad, zatim iza bloka 45 u Novom Begoradu i luka Beograd.


Iz grupe ’Mejs’ kažu da će to biti stadion četvrte kategorije na kome će moći da se igraju polufinalne i finalne utakmice Lige šampiona, a u planu je da to bude objekat sa 50-55 hiljada mesta za gledaoce.

"Ovo je istorijski dan za srpski fudbal. Ovaj dan bi trebalo da ostane upamćen kao san svih nas koji volimo fudbal. Pre tačno dve i po godine kada smo počeli da pravimo plan za fudbalski centar u Staroj Pazovi svi su mislili da je to nemoguća misija, ali hrabrost nas je naterala da napravimo centar kakav ima malo zemalja u Evropi. Sada je na red došao i stadion. Mnogo smo toga pričali u proteklom periodu (na tu temu) i sada više ne možemo da stanemo. Ovaj stadion jeste nasušna potreba fudbalske Srbije, ali ono što je bitno je da pored njega plan obuhvata još sedam stadiona širom Srbije, što nam otvara mogućnosti. Na primer, ako imamo dva, tri stadiona u gradovima koji su u gradovima koji su relativno blizu, možemo da organizujemo Evropsko prvenstvo za mlade kategorije. Platini nam je odlukom da se EURO2020 održava u 13 država dao šansu da kroz jedan ovakav multifunkcionalan stadion postanemo deo fudbalske Evrope", rekao je predsednik FSS-a Tomislav Karadžić.
Izvor. B92
clouseau no está en línea   Reply With Quote
Old March 27th, 2013, 03:58 PM   #22587
Moravo mutna vodo
Registered User
 
Moravo mutna vodo's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1,048
Likes (Received): 916

Polufinalne utakmice možeš da igraš i na stadionu od 8 hiljada ako ima sve po UEFA standardima, a nema teorije da bi mogla da se igraju finala Lige šampiona, jer se sada biraju stadioni sa preko 60 hiljada. A i ovi nude kao da je njihovo.

Iz Žurnala za stadion u Čačku:

Quote:
Radovi od 1. aprila

Radovi na rekonstrukciji stadiona u Čačku, biće nastavljeni 1. aprila. Sredstva su obezbeđena, dogovoreni su i prioriteti u izgradnji, planirano je da će deo stadiona biti završeni do jeseni i početka naredne sezone.
- Prema planu i dinamici, predviđeni su radovi na izgradnji stubova za reflektore. Već su postavljeni betonski elementi na novom delu istočne tribine, sledi i uređenje starog dela i montiranje krovne konstrukcije. Izvodiće se i finalni radovi na upravnoj zgradi. Kada je u pitanju zapadna tribina, zbog kompletnog rušenja i izgradnje nove, početak radova treba očekivati na proleće 2014. godine - kaže Veljko Negovanović, predsednik Skupštine grada.
Moravo mutna vodo no está en línea   Reply With Quote
Old March 27th, 2013, 04:09 PM   #22588
dedonja
Moderator
 
dedonja's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Beograd
Posts: 7,555
Likes (Received): 6542

Радовци сада бацају рукоблуд на помисао на "Стадион Краљ Петар Први" од 50-ак хиљада места.

Дакле, у Чачку настављају ни мање ни више него 1. априла... обећавајућа информација...
dedonja no está en línea   Reply With Quote
Old March 27th, 2013, 06:58 PM   #22589
Dejan c
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 66
Likes (Received): 12

http://www.rts.rs/page/sport/ci/stor...%BD%D0%B0.html
Dejan c no está en línea   Reply With Quote
Old March 27th, 2013, 09:21 PM   #22590
Veliki mozgonja
Registered User
 
Veliki mozgonja's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 514
Likes (Received): 339

Vidim projekat je predstavljen ,ali kada ce se znati koja je lokacija odabrana i koji su to klubovi ciji ce stadioni biti rekonstruisani ?
Veliki mozgonja no está en línea   Reply With Quote
Old March 27th, 2013, 09:23 PM   #22591
LSK 1919
Registered User
 
LSK 1919's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Loznica, Beograd, Rockville MD...
Posts: 193
Likes (Received): 29

A sta bi sa onih sedam stadiona?
LSK 1919 no está en línea   Reply With Quote
Old March 27th, 2013, 10:26 PM   #22592
dedonja
Moderator
 
dedonja's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Beograd
Posts: 7,555
Likes (Received): 6542

Замислите да одаберу Бањицу... 3 стадиона на 1км, а у држави нигде више честитог стадиона нема...
dedonja no está en línea   Reply With Quote
Old March 27th, 2013, 11:50 PM   #22593
_Angel_
Registered User
 
_Angel_'s Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 670
Likes (Received): 232

Quote:
Originally Posted by dedonja View Post
Замислите да одаберу Бањицу... 3 стадиона на 1км, а у држави нигде више честитог стадиона нема...
Znam da su Marakana i JNA blizu, vidi se na hrpu slika, al nisam znao da je i Petar I. odmah tu. Imal neka slika gdje se vide sva tri?


EDIT: Ne treba, nasao sam nekako

Last edited by _Angel_; March 28th, 2013 at 12:43 AM.
_Angel_ no está en línea   Reply With Quote
Old March 27th, 2013, 11:52 PM   #22594
prolaznikSRB
BANNED
 
Join Date: May 2011
Posts: 3,753
Likes (Received): 2800

Quote:
Originally Posted by Deki-Delije-Sever View Post
kao nova tribina u NP

hahaha
Стубови, свуда стубови. Грађевинарство нам је у средњем веку.
prolaznikSRB no está en línea   Reply With Quote
Old March 28th, 2013, 01:45 AM   #22595
dedonja
Moderator
 
dedonja's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Beograd
Posts: 7,555
Likes (Received): 6542

Quote:
Originally Posted by _Angel_ View Post
Znam da su Marakana i JNA blizu, vidi se na hrpu slika, al nisam znao da je i Petar I. odmah tu. Imal neka slika gdje se vide sva tri?


EDIT: Ne treba, nasao sam nekako
2-3 kilometra JNA-FK Rad...
dedonja no está en línea   Reply With Quote
Old March 28th, 2013, 03:06 AM   #22596
Bata989Dragan
Registered User
 
Bata989Dragan's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Belgrade
Posts: 826
Likes (Received): 471

šta bi sa onim da je zaštićena Radova tribina ?
Bata989Dragan no está en línea   Reply With Quote
Old March 28th, 2013, 03:47 AM   #22597
dedonja
Moderator
 
dedonja's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Beograd
Posts: 7,555
Likes (Received): 6542

Па... оно... јесте заштићена. У очајном је стању, али може да се поправи. Титање је колико то има смисла и да ли би то ико желео да ради и улаже у такав посао.

Ту ће се нешто градити пре или касније, а пошто се не може мењати намена простора, више је него вероватно да ће бити неки спортски центар-стадион са, вероватно, комерцијалним садржајем. Не верујем да ће трибина остати ту где је у таквом облику у ком је данас.

Битно је приметити да је трибина већ делимично мењала изглед после рата, тако да не знам колико има смисла чувати је у овом облику.

Матора слика, из 30-их

dedonja no está en línea   Reply With Quote
Old March 28th, 2013, 04:13 AM   #22598
Obilic1389
Vitez reda Zmaja
 
Obilic1389's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Београд
Posts: 389
Likes (Received): 156

Prvo,mislim da sam već rekao u ranijim izlaganjima,kakva zaštita države "kraljeve" tribine ili bolje reći štale?! Od koje to kulturološke važnosti je taj objekat?! Ajde bre ,propadaju mnogo veći kulturni spomenici u Srbiji a oni štite ono čudo,koje je promenilo oblik do sada 100x! Kad su Englezi srušili Vembli,hram svetskog fudbala,mi kao čuvamo ovaj stadion! Inače Banjica je idealna za takav objekat(nov stadion),ima dosta prostora okolo za objekte razne namene,a i FK Rad bi mogao da igra na njemu svoje utakmice,jer ipak tu se nalazio njihov dom sve vreme od kad klub postoji.
Drugo,gde je javni tender za projekat nacionalnog stadiona?! Opet će da nam crta neki "komunistički arhitekta"...ili će dati gotov projekat bez tendera! Da li mi Srbi nekad ćemo imati mogućnost izbora,ili nam sve nameću?!
Treće,kojih 50-55.000...? To je realno malo! Znajući da mi gradimo stadione na po 50 do 100 god,treba da uzmemo u obzir da će nekada i kod nas fudbal ponovo zaživeti i biti na pristojnim "nogama" ,pa će narodne mase dolaziti u većem broju. Mi sad imamo lažnu "Marakanu" sa 52,500 ljudi pa nekad se traži karta više. Bez 65.000 ne treba praviti. Plus što osećam da ako zaživi taj "nacionalni" stadion,od Zvezdinog i Partizanovog novog stadiona nema ništa,pa tako da će i oni igrati na istom neke Evro utakmice,nažalost,jer njihovi stari stadioni tada neće ispunjavati kriterijume!
__________________

NELSON HAHA liked this post

Last edited by Obilic1389; March 28th, 2013 at 04:27 AM.
Obilic1389 no está en línea   Reply With Quote
Old March 28th, 2013, 04:32 AM   #22599
prolaznikSRB
BANNED
 
Join Date: May 2011
Posts: 3,753
Likes (Received): 2800

Очајне локације су предложили.
Ја бих га градио у склопу "Савског Амфитеатра" на НБГ.
[IMG]http://i50.************/nlvj28.jpg[/IMG]
prolaznikSRB no está en línea   Reply With Quote
Old March 28th, 2013, 04:40 AM   #22600
SlobodniZidar
Registered User
 
SlobodniZidar's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 55
Likes (Received): 8

Не залуђујте се, какав национални стадион на бањици. Ако се већ прави нешто ново зна се шта све мора да поседује, а тамо нема простора за тако нешто. Она трибина не сме да се дира, поред је већ један спортски центар тако да би гужве биле огромне, около је војска, тако да од тог простора нема ништа у смислу националног стадиона.

Толе смрдљиви и екипа узели паре од енглеза да они улете у посао и то је једина водиља која га води да се ради нешто. Енглези пали ни од куда и нико у медијима не прича о томе, лудница...
SlobodniZidar no está en línea   Reply With Quote


Reply

Tags
Србија, Црна Гора, arenas, estadios, serbia, srbija, srpska, stadiums

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Related topics on SkyscraperCity


All times are GMT +2. The time now is 07:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

Hosted by Blacksun, dedicated to this site too!
Forum server management by DaiTengu