daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Economy and development > Pomorski i riječni promet

Pomorski i riječni promet Maritime and inland waterway transportGlobal Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Reply

 
Thread Tools
Old April 26th, 2013, 08:47 PM   #501
gorgoroth
Sunce ti žarko
 
gorgoroth's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Kvarner
Posts: 42,346
Likes (Received): 30707

Pala je i zadnja stara dizalica na Orlandovom gatu

zato su skoro spremne nove dizalice
na gatu se užurbano radi
__________________
BRODOVI U RIJECI

Japanac liked this post
gorgoroth no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
Old April 26th, 2013, 08:51 PM   #502
gorgoroth
Sunce ti žarko
 
gorgoroth's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Kvarner
Posts: 42,346
Likes (Received): 30707

Riva boduli i lukobran dobivaju nove klupe,kante za smeće..puno ljepše od onih metalnih što su prije bili,šminka se za sezonu,pohvalno
__________________
BRODOVI U RIJECI
gorgoroth no está en línea   Reply With Quote
Old April 27th, 2013, 01:02 AM   #503
meteo01
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 439
Likes (Received): 276

Prije bih rekao da to rade zbog izbora nego zbog sezone.
A na mjestu ovih izbetoniranih "kvadrata" danas se vide kontejneri. Koja im je funkcija na lukobranu?
meteo01 no está en línea   Reply With Quote
Old April 27th, 2013, 09:54 AM   #504
gorgoroth
Sunce ti žarko
 
gorgoroth's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Kvarner
Posts: 42,346
Likes (Received): 30707

mislio sam da će kakve ugostiteljske objekte staviti
__________________
BRODOVI U RIJECI
gorgoroth no está en línea   Reply With Quote
Old April 27th, 2013, 05:53 PM   #505
gorgoroth
Sunce ti žarko
 
gorgoroth's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Kvarner
Posts: 42,346
Likes (Received): 30707

DOČEK »ADONIE« BROD ZA KRUŽNA PUTOVANJA SA 700 TURISTA SUTRA IZMEĐU 10 I 11 SATI DOLAZI U RIJEČKU LUKU

Za goste s kruzera čak i muzeji otvaraju vrataUz otvorene muzeje i katedralu sv. Vida, na Molo longu će biti štandovi na kojima će turisti moći kupiti suvenire i autohtone proizvode, a turistički djelatnici dočekat će ih s pićem i smokvama dobrodošlice


RIJEKA » Otvorenim vratima muzeja, katedrale Svetog Vida, štandovima sa suvenirima, polascima turističkog autobusa s Molo longa i drugim sadržajima Rijeka će dočekati putnike s prvog, vjerojatno i jedinog kruzera koji će ove sezone pristati u gradskoj luci.
Brod za kružna putovanja »Adonia«, kompanije P&O Cruises, koji je sa 700 putnika i 380 članova posade na 22 dana dugo putovanje krenuo iz britanskog Southamptona u riječku će luku uploviti u nedjelju između 10 i 11 sati. Kako je riječ o relativno malom brodu tog tipa, duljine od 180 metara i gaza nešto manjeg od šest metara, brod će, za razliku od kruzera »Oriana« koji je prošle godine bio usidren milju od obale, moći pristati uz sto milijuna kuna skupi riječki promašaj zvan Putnički terminal. U velebnoj zgradi terminala, koju je, pored činjenice da je izgrađena na potpuno krivom mjestu gdje ne može pristati nešto veći brod, napustio bivši koncesionar, a Lučka uprava još nije našla novog, putnike s kruzera neće dočekati ništa. Zato će ih na Molo longu dočekati – štandovi.

Turistički autobus

– Turistička zajednica Kvarnera i Turistička zajednica Rijeke imat će dva Info štanda u pristaništu na kojem će biti dostupni promidžbeni materijali i poseban informativni letak na engleskom jeziku što turisti mogu pogledati toga dana. Također će biti otvoren i Turistički informativni centar, gdje turisti osim informacija mogu kupiti i suvenire. TZ Kvarnera osigurala je i podjelu pića dobrodošlice te smokava, a organizirani su i štandovi duž Riječkog lukobrana gdje će biti moguće kupiti suvenire i autohtone proizvode s područja Kvarnera, stoji u odgovoru Turističke zajednice Rijeka na naš upit o dočeku gostiju s broda.
O njihovu dolasku obaviještene su i taksi službe, pa će taxi vozila turistima s broda biti na raspolaganju na parkiralištu pokraj terminala, a iz TZ Rijeke ističu kako su o dolasku kruzera obaviještene sve kulturne ustanove i gospodarski subjekti, poput suvenirnica, mjenjačnica, robnih kuća »te će velik broj obaviještenih subjekata prilagoditi svoje radno vrijeme dolasku kruzera«. Posebno za ovu priliku u nedjelju će, od 12.30 do 19.25 sati prometovati i Turistički autobus s polascima s Putničkog terminala. U organizaciji agencije Elite travel iz Opatije za putnike s broda predviđeno je ukupno pet izleta, i to za Trsat, Vrbnik, Hum, Opatiju i Delnice.

Bez ograničenja

Za razliku od prošlogodišnjeg jedinog dolaska kruzera Oriana u Rijeku, ovoga puta neće biti prometnih ograničenja u ulicama oko glavne gradske Tržnice, potvrđeno je iz Rijeka prometa.
– Iz Lučke uprave nismo primili nikakav zahtjev za eventualno zatvaranje takozvane zaobilaznice Demetrove ulice zbog prolaska autobusa tako da će parkiralište u toj ulici biti dostupno korisnicima, rekao je Daniel Frka iz Rijeka.
Zatvaranje ulice vjerojatno nije potrebno zbog relativno malog broja autobusa, svega osam, koliko će ih prevoziti turiste od Putničkog terminala do izletničkih destinacija.
Koliko »čudo« u Rijeci predstavlja dolazak jednog jedinog kruzera potvrđuje i podatak iz Lučke uprave da je povodom najave pristajanja »Adonie« održan i poseban operativni sastanak predstavnika Grada Rijeke, Lučke uprave Rijeka, Turističke zajednice Rijeka i Turističke zajednice Kvarnera, brodskog agenta, predstavnika turističkih i prijevozničkih agencija, te predstavnika carine i policije. Štoviše, dogovoren je i službeni posjet predstavnika Lučke uprave Rijeka, Primorsko-goranske županije, Turističke zajednice Rijeka i Turističke zajednice Kvarnera zapovjedniku broda Adonia.

Doprinos Lučke uprave

Na pitanje koliko će cijeli doček koštati, ravnatelj Lučke uprave Vlado Mezak dao je neodređeni odgovor da su u Lučkoj upravi određene financijske poticajne mjere kao doprinos privlačenju brodarskih kompanija koji raspolažu brodovima na kružnim putovanjima.
– To je, u prvom redu, snižena tarifa za ticanje broda, korištenje lučkog područja za prigodni doček, kao i ustupanje parkirališnih mjesta autobusima i taxi vozilima bez naknade. Kao pripreme za dolazak učinjene su određene aktivnosti koje se odnose na zabranu parkiranja vozila i zabranu priveza ostalih brodica, pomicanje dizalica, te postavljanje posebne potrebne mehanizacije, kaže Mezak, dodajući kako je Lučka uprava Rijeka poduzela sve napore i u organizacijskom smislu ponijela vodstvo te pozvala sve direktno uključene u proces omogućavanja kvalitetnog prihvata broda kako bi se na vrijeme pripremili.
– Jasno je da to nadilazi uobičajene aktivnosti institucije Lučke uprave, ali u interesu šire društvene zajednice čini se i planira ubuduće i više učiniti u ovakvim i sličnim situacijama, opširno je odgovorio Mezak, ipak izbjegavajući dati precizan odgovor na pitanje o cijeni prijema broda i njegovih putnika.
Jednako neprecizan bio je i direktor TZ Rijeke Petar Škarpa na pitanje o procijenjenoj financijskoj koristi koju će riječko gospodarstvo i institucije imati od dolaska kruzera, kazavši da »može govoriti samo o procjeni, ali ne navodeći kolika je, te da se za informacije o tom pitanju treba obratiti turističkoj agenciji koja organizira izlete i agentu broda.
Tako će i ovaj, drugi dolazak kruzera u Rijeku u jednako toliko godina, ostati bez odgovora – koliko će koštati i koliko će Rijeka od njega zaraditi. Ili barem u kojoj će mjeri utjecati na buduće dolaske brodova tog tipa koji riječku luku, za razliku od gotovo svih drugih luka u okruženju, zaobilaze u širokom luku.

http://novine.novilist.hr/Default.as...3286328592863R
__________________
BRODOVI U RIJECI

Japanac, Even! liked this post
gorgoroth no está en línea   Reply With Quote
Old April 27th, 2013, 06:35 PM   #506
MBH
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 194
Likes (Received): 74

Ne mogu odoljeti a da ne komentiram nepoznatu delegaciju koja Luku obilazi brodom kapetanije. Znate li zasto idu brodom???

To je vec stara lucka finta - zato jer kada bi bilo tko nogom krocio u Luku Rijeka i vidio stanje "asfalta", ne bi se nikada vise vratio. Da ne spominjem da bi isti gost mogao vidjeti i lucke radnike, opremljene rukavicama, sljemovima itd...
__________________

gorgoroth, blaz.ri liked this post
MBH no está en línea   Reply With Quote
Old April 28th, 2013, 11:45 AM   #507
gorgoroth
Sunce ti žarko
 
gorgoroth's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Kvarner
Posts: 42,346
Likes (Received): 30707


Prekrcani brod na liniji s Dalekog istoka morao zaobići riječki terminal


Brajdica preplitka: Teret za Rijeku iskrcan u TrstuU Kopru je brod nakrcan više nego obično pa mu je gaz bio 11,5 metara, a deklarirani gaz na Brajdici je 11,2 metra. Dilema je je li mu iznimno trebalo dati dopuštenje za pristanak za trajanja plime

RIJEKA » Kontejnerski brod Maersk Kawasaki na svojoj redovnoj ruti od Dalekog istoka do sjevernog Jadrana nije mogao pristati uz obalu terminala Brajdica ove srijede, jer je bio prekrcan i imao preveliki gaz da bi pristao uz obalu Brajdice. Zbog toga je još jednom otvorena polemika u stručnim krugovima o tome koliko uopće iznosi dubina mora na kontejnerskom terminalu, odnosno koliko iznosi mogućnost eventualnog ustupka po pitanju maksimalnog dopuštenog gaza brodova koji uz njega pristaju. Situacija je dodatno zbunjujuća jer je prije manje od dvije godine tadašnji direktor terminala Brajdica Antonio Passaro ustvrdio kako je nakon provedenog čišćenja podmorja dubina Brajdice povećana više od pola metra. Međutim, mjerenja Hrvatskog hidrografskog instituta to nisu potvrdila, pa se u službenim dokumentima tehničkih karakteristika Brajdice ništa kod maksimalnog gaza nije izmijenilo.
Greška planera

Na cijeli problem podsjetio je Maersk Kawasaki, koji plovi na redovitom tjednom servisu prema dalekoistočnim lukama, što ga s deset brodova zajednički održavaju dva brodara – Maersk i CMA CGM. Problem oko dolaska u riječku luku nastao je nakon što je brod obavio operacije u Kopru, gdje je nakrcan više nego što je uobičajeno, pa je zbog prevelikog gaza bio prisiljen zaobići Rijeku, te je kontejnere namijenjene iskrcaju na Brajdici iskrcao u konkurentskom Trstu. Dilema je bila treba li brod ipak pristati u Rijeci, odnosno jesu li Lučka uprava i Lučka kapetanija trebale, bez obzira na gaz od 11,4 metara, dati dopuštenje za njegovo pristajanje na Brajdici, za trajanja plime, kako bi se teret ipak iskrcao u Rijeci. Jedni smatraju da je trebalo dati dopuštenje, jer je za plime dubina na Brajdici dovoljna, drugi smatraju da je odluka da brod ne pristane ispravna, jer je moglo doći do nasukavanja. Dodatna se rasprava razvila oko pitanja tko uopće ima ovlasti dati dopuštenje za pristajanje u takvim situacijama, Lučka uprava ili Lučka kapetanija.
Predstavnik agenta broda, direktor Transagenta Igor Lešnjaković smiruje tenzije i ističe kako je do problema došlo zbog pogreške kompanijinog planera.
– Čovjek koji sjedi u Dubaiju je naprosto prekrcao brod. Gaz mu je bio 11,4 metra što je više od deklarirane dubine na Brajdici. Pitanje je bilo hoće li se vraćati u Kopar i iskrcati dio tereta ili će teret iskrcati u Trstu. Na kraju je, zbog rokova, odlučeno da se teret iskrca u Trstu. Jednostavno, riječ je o greški planera, a bilo je i malo vremena da se iznimno odobri mogućnost da pristane, kaže Lešnjaković.
Nemoguća misija

Ravnatelj Lučke uprave Vlado Mezak kaže kako je s njihove strane učinjeno sve da se brodaru i agentu iziđe u susret.

– Ovo je bila iznimna situacija, u kojoj je konačnu odluku trebala donijeti Lučka kapetanija. Agent se raspitivao može li brod pristati, ali Lučka kapetanija nije dala svoj stav, kaže Mezak.

Njegove tvrdnje oštro opovrgavaju s druge strane riječkog lučkog bazena, iz Lučke kapetanije, odakle lučki kapetan Darko Glažar poručuje da je jedina institucija koja ima ovlasti da deklarira i održava dubine na pristaništima Lučka uprava.

– Stvar je ovdje vrlo jasna. Deklarirani gaz na Brajdici je 11,2 metra, a službeni gaz broda Maersk Kawasaki je bio 11 i pol metara. Da budem slikovit – može li se uopće rapravljati o mogućnosti ulijevanja litre i pol tekućine u bocu od litre? Ili tko ima ovlasti da na mjestu gdje je ograničenje brzine 60 kaže da određeni automobil smije voziti stotinu kilometara na sat. Dopustiti pristajanje broda čiji je gaz 11 i pol metara na obalu gdje je deklarirani gaz 11 metara i dvadeset centimetara znači izravno dovesti taj brod u opasnost od nasukavanja, rezultan je bio Glažar, dodajući kako je i osobno bio zapovjednik na brodovima Maerska, te da ni politika kompanije ne dopušta pristajanje na mjestima gdje je dubina mora pod kobilicom manja od deset do petnaest posto gaza.

– To bi u slučaju Brajdice i ovog broda značilo da maksimalni gaz može biti oko 10,7 metara, što je znatno manje od gaza koji je brod imao, a koji je bio veći od deklarirane dubine mora na pristaništu, tako da je suvišno bilo što dodavati, poentirao je Glažar.


U Rijeku s manje tereta

Teret s Maersk Kawasakija koji je umjesto u Rijeci iskrcan u Trstu na kraju će nekim drugim brodom ipak stići u riječku luku, što znači da ipak nije riječ o izgubljenom teretu i prihodu, ali jest o dodatnim troškovima manipulacije. Cijela priča još jednom podsjeća na ograničenja u radu riječke luke s čijim se prirodnim prednostima dubine mora u Kvarnerskom zaljevu redovito hvale svi predstavnici luke, grada ili države. Međutim, to je tek teoretski potencijal, a u praksi je agentima i brodarima prilično zahtjevno uvrstiti ticanje Rijeke u red plovidbe, jer se nerijetko mora voditi računa o tome da brodovi dođu s manje tereta i gaza na Brajdicu. Nakon gradnje nove obale problem će biti umanjen, jer će se gaz povećati do 14 metara. Unatoč tome možda nije nerealno razmisliti o ideji jaružanja podmorja na staroj obali, gdje je najveći problem svojevrsna izbočina u moru na manjem dijelu obale, gdje je dubina najmanja i iznosi oko 10,7 metara.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijek...skrcan-u-Trstu
__________________
BRODOVI U RIJECI
gorgoroth no está en línea   Reply With Quote
Old April 28th, 2013, 05:39 PM   #508
meteo01
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 439
Likes (Received): 276

Evo jedna, foto: Marin Vlastelica, Izvor: RIMETEO Facebook
meteo01 no está en línea   Reply With Quote
Old April 28th, 2013, 08:10 PM   #509
gorgoroth
Sunce ti žarko
 
gorgoroth's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Kvarner
Posts: 42,346
Likes (Received): 30707


Uzbuđenje u gradu na Rječini


Cruiser "Adonis" u riječkoj luci: Englezi oduševljeni Rijekom, a još više RiječanimaRiječani su u prolazu uglavnom pozitivno komentirali dolazak cruisera, uglavnom uz dodatak – šteta što ih nema više od jednog godišnje.

RIJEKA Doček je usitinu fantastičan, bolji i srdačniji nego u bilo kojem od gradova koje smo do sad posjetili – bili su prvi dojmovi po silasku s cruisera Adonia u riječkoj luci britanskog bračnog para Trishe i Paula Dawson, koji su odlučili »preskočiti« organizirane izlete autobusima, organizirane za turiste s broda i s Rijekom se upoznati u vlastitom aranžmanu, pješice.

- Htjeli bi obići muzeje, iako se bojimo da će biti zatvoreni, rekli su simpatični Englezi, oduševivši se kada smo im odgovorili da su iznimno, povodom pristajanja njihovog broda u Rijeci, muzeji uglavnom otvoreni za posjetitelje.

- Odlično, onda ćemo pokušati vidjeti što više. Čuli smo da imate i pješačku zonu ovdje u središtu grada pa ćemo se otići prošetati, a obavezno i negdje na ručak. I piti ćemo rakiju od smokava s kojom su nas dočekali odmah po silasku s broda. Odlična je, ocijenili su Britanci.
Na lukobranu su ih, uz turističke vodiče, te predstavnike Turističke zajednice i Lučke uprave, dočekali štandovi sa suvenirima i autohtonim proizvodima, kao i info štand gdje su mogli dobiti turističke karte Grada Rijeke i promotivne materijale muzejske i druge ponude u gradu.

Nakon pića i zalogaja dobrodošlice, većina od sedamsto putnika se ukrcala u autobuse spremno poredane pokraj zgrade Putničkog terminala koja, nažalost, još uvijek zjapi prazna.

Inače, cruiser Adonia zbog svoje je relativno male duljine i gaza od oko šest metara, pristao na Molo longu, nedaleko Terminala, za razliku od prošlogodišnjeg dolaska nešto većeg cruisera Oriana, u vlasništvu iste kompanije P&O Cruises koji je morao ostati na sidrištu. Tada je dolazak broda zorno pokazao razmjere fijaska izgradnje Putničkog terminala na lokaciji koja dubinom mora ne dopušta pristajanje putničkih brodova, i to po cijeni od stotinu milijuna kuna.

Ovoga puta stvari su tekle daleko jednostavnije, pa su Britanci vrlo brzo po iskrcaju s ukupno osam autobusa krenuli na izlete u Opatiju, Hum, Delnice, Vrbnik i na Trsat, a onima koji su grad htjeli razgledati vlastitim tempom na raspolaganju je bio i riječki turistički autobus, koji je iznimno za ovu priliku stavljen u pogon izvan uobičajene sezone prometovanja.
Posebno popularno odredište među Britancima je bio Trsat, gdje su stigli organiziranim prijevozom, ali i turističkim autobusom, a nezaobilazne točke u tom dijelu grada uvijek su gradina i marijansko svetište, kojima su oduševljeni bili i gosti s Adonie.

Adonia je na Molo longo privezana oko 12 sati, a posebnu je atrakciju za tada još malobrojne šetače lukobranom predstavljala »manovra« okretanja 180 metara dugog broda na ulazu u riječki lučki bazen. Iako je riječ o relativno malom cruiseru, Adonia je ipak na vezu izgledala impresivno, privlačeći poglede šetača.
– Rijeka je za nas izvanredno otkriće. Cijeli dan smo šetali gradom, uspjeli dosta toga i vidjeti, a bili smo i na izvanrednom ručku u jednom od restorana tu na obali. Oduševljeni smo ljubaznošću i srdačnošću Riječana i zaista se želimo vratiti u Rijeku i Hrvatsku kada idući put budemo išli na odmor, kako bi mogli ostati malo dulje, kazali su pred brodskom skalom Trisha i Paul Dawson.
A Riječani u prolazu uglavnom su pozitivno komentirali dolazak cruisera, uglavnom uz dodatak – šteta što ih nema više od jednog godišnje.

– Trebalo bi ih biti više ali za to treba osmisliti i ponudu, objasnila je jedna od šetačica na lukobranu.
Prema dojmovima posjetitelja s Adonie, lučke vlasti i turistička zajednica trebale bi se pobrinuti da tako i ne ostane – jedan brod godišnje – jer Rijeka s širim okruženjem ne treba se sramiti konkurencije. Sramiti se trebaju jedino oni koji to do sad nisu znali masama turista pokazati.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijek...ise-Rijecanima
__________________
BRODOVI U RIJECI
gorgoroth no está en línea   Reply With Quote
Old April 28th, 2013, 08:22 PM   #510
Japanac
L'amour du risque
 
Japanac's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 9,985
Likes (Received): 22859

Pa nisu bili samo Englezi, vidio sam i dosta Taljana i Azijata.
__________________

Systeme scolaire mal foutu a lallure dusine a adulte meme format pour tout le monde leducation tmodele a la rue te fait perdre ta nature humaine, rentre dans la classe afin de rentrer dans une caste tempeche de penser par toi meme!Japanac liked this post

Zefire liked this post
Japanac no está en línea   Reply With Quote
Old April 28th, 2013, 09:27 PM   #511
Varjag
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 875
Likes (Received): 190

EVER ULYSESS dolazi u Rijeko u torek... malo so promjenili porte, za ovaj tjedan
Varjag no está en línea   Reply With Quote
Old April 28th, 2013, 09:37 PM   #512
gorgoroth
Sunce ti žarko
 
gorgoroth's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Kvarner
Posts: 42,346
Likes (Received): 30707

napokon da smo prvi u rotaciji
__________________
BRODOVI U RIJECI
gorgoroth no está en línea   Reply With Quote
Old April 28th, 2013, 09:50 PM   #513
Varjag
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 875
Likes (Received): 190

Quote:
Originally Posted by gorgoroth View Post
napokon da smo prvi u rotaciji
haha pa nema veze koji si u rotaciji samo da si u rotaciji
Varjag no está en línea   Reply With Quote
Old April 28th, 2013, 09:58 PM   #514
gorgoroth
Sunce ti žarko
 
gorgoroth's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Kvarner
Posts: 42,346
Likes (Received): 30707

Quote:
Originally Posted by Varjag View Post
haha pa nema veze koji si u rotaciji samo da si u rotaciji
i to što kažeš,glavno da si in
__________________
BRODOVI U RIJECI
gorgoroth no está en línea   Reply With Quote
Old April 28th, 2013, 10:07 PM   #515
gorgoroth
Sunce ti žarko
 
gorgoroth's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Kvarner
Posts: 42,346
Likes (Received): 30707

Baš je fora današnji šušur oko dolaska Adonije,stvarno je šteta što ovo nije češći prizor

__________________
BRODOVI U RIJECI
gorgoroth no está en línea   Reply With Quote
Old April 28th, 2013, 10:11 PM   #516
gorgoroth
Sunce ti žarko
 
gorgoroth's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Kvarner
Posts: 42,346
Likes (Received): 30707

Još malo atmosfere oko Adonije


__________________
BRODOVI U RIJECI

Japanac liked this post
gorgoroth no está en línea   Reply With Quote
Old April 29th, 2013, 08:33 AM   #517
Japanac
L'amour du risque
 
Japanac's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 9,985
Likes (Received): 22859

Ljudi, stoje s tunelom do Brajdice?Odavno nije bilo izvjestaja.Je li zavrsena obnova?
__________________

Systeme scolaire mal foutu a lallure dusine a adulte meme format pour tout le monde leducation tmodele a la rue te fait perdre ta nature humaine, rentre dans la classe afin de rentrer dans une caste tempeche de penser par toi meme!Japanac liked this post

Zefire liked this post
Japanac no está en línea   Reply With Quote
Old April 29th, 2013, 12:20 PM   #518
Scanius
Registered User
 
Scanius's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Ljubljana
Posts: 434
Likes (Received): 117

Slike iz Rijeke, kad je došao kruzer podsječaju me na one iz Kopra. I kod nas suvenirnice i autobosi koji onda turiste razvoze u Postojnu, Ljubljanu i slično. I kod nas je došao prvi "kruzerčič" sa 208 putnika te otvorio sezonu.Sledeča dva kruzera doči če več ovaj petak, Norwegian Jade i Silver Wind i za koji dan još 3.

Ali imam pitanje za gorga oko dubine. Cijelo vrijeme sam imao utisak, da u Rijeci dubina mora nije problem, pa moram priznat, da me iznenadila ova informacija.
Kaj je to problem na Bradjdici ili negdje drugdje. A drugo pitanje, kolika če biti dubina na Zagrebačkoj obali, jel 14 metara ili nešto više ako se očisti podmorje?

Last edited by Scanius; April 29th, 2013 at 12:30 PM.
Scanius no está en línea   Reply With Quote
Old April 29th, 2013, 01:13 PM   #519
gorgoroth
Sunce ti žarko
 
gorgoroth's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Kvarner
Posts: 42,346
Likes (Received): 30707

Kažu da su na Brajdici u stvari ogromne dubine,oko tridesetak metara,ali su nasipavanjem napravili sranje,komotno je tamo moglo biti dvadesetak metara da se išlo drugačijom metodom nasipavanja
Na Zagrebačkoj je isto velika dubina mora,ali sve ovisi kako će i tamo prići izgradnji,navodno se pravi dokumentacija,pa ćemo kada to završi vidjeti prave mjere terminala
__________________
BRODOVI U RIJECI
gorgoroth no está en línea   Reply With Quote
Old April 29th, 2013, 01:21 PM   #520
Scanius
Registered User
 
Scanius's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Ljubljana
Posts: 434
Likes (Received): 117


Nasipavanje je problem znači. Thank's za informaciju
Scanius no está en línea   Reply With Quote


Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Related topics on SkyscraperCity


All times are GMT +2. The time now is 06:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Beta 4
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

tech management by Sysprosium