search the site
 daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Holland Hoogbouw Forums > Actueel > Amsterdam

Amsterdam » Caf BerlageGlobal Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Reply

 
Thread Tools
Old November 14th, 2006, 07:46 PM   #1
the runner
Frans Woerden
 
the runner's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: mijdrecht
Posts: 22,106
Likes (Received): 25372

Amsterdam: Zeeburgereiland

Rioolwateringszuiveringsinstallatie maakt plaats voor woningbouw.
Op 13 november sloegen wethouder Maarten van Poelgeest en portefeuillehouder stadsdeel Zeeburg Dennis Straat een eerste bres in de Rioolwaterzuiveringsinstallatie Oost (RIO). Daarmee werd een begin gemaakt met de sloop van de installatie op het Zeeburgereiland. De nieuwe Rioolwaterzuiveringsinstallatie in Amsterdam Westpoort heeft de functie van de RIO overgenomen. Op het Zeeburgereiland blijft alleen een booster, een rioolgemaal, over. In 2009 verrijst hier een nieuwe woonwijk met ruim 1750 woningen en drie sportvelden in het midden. Drie silo’s van de RIO blijven staan en krijgen een bijzondere bestemming. Met deze nieuwe woonwijk begint de herontwikkeling van het Zeeburgereiland, waar uiteindelijk 5500 woningen zullen staan.

Quote:
Originally Posted by the runner View Post
- Besluitvorming Startvisie oktober 2015 door burgemeester en wethouders
- Investeringsbesluit (en Stedenbouwkundig Kader) door burgemeester en wethouders eind 2e kwartaal 2016
- Besluitvorming: Bestemmingsplan en MER actualisatie door burgemeester en wethouders 3e/4e kwartaal 2016 Vrijgave Bestemmingsplan en MER actualisatie
- Start van de eerste tenders: juli 2016 (na publicatie Bestemmingsplan) -Start bouwrijp maken eerste deelgebied (aanbesteding) juli 2016
- Start bouw eerste woongebouw: eind 2017 lijkt haalbaar
- Start bouw volgende woongebouwen: vr zomer 2018
- Start bouw onderwijsgebouwen: eind 2018
Bron: www.zeeburgereiland.nl

De gemeente heeft dit in gedachte voor Sluisbuurt:


Veel meer info Sluisbuurt: http://www.zeeburgereiland.nl/wp-con...tober-2015.pdf

Milieu effect raportage: http://api.commissiemer.nl/docs/mer/...-51mer_sam.pdf

Quote:
Originally Posted by Oeg View Post
kaartje

Impressie (er komt ook nog hoogbouw)
Quote:
Originally Posted by AMS guy View Post
Op de impressie van the runner zie je deelgebied B, waar geen torens waren gepland. Die komen misschien in de Sluisbuurt te staan (deelgebied A), maar tot 2020 gebeurt daar niets.
PDF Zeeburgereiland
Annie M.G. Schmidthuis
multifunctioneel cultuurhuis (4.000 m)

1.250 m Wereld van Annie M.G. Schmidt
(museum, mediacenter, winkel)
700 m theater, kleedkamers en foyer
450 m filmzaal en foyer
600 m restaurant en caf
1.000 m kantoren
plus 350 m speeltuin op het dak

ontwikkelaarsprijsvraag i.o.v.
De Alliantie/ AM Vastgoed, stichting Annie MG Schmidt Huis, restaurant Praq, Rob Aben (tuin) en Janneke Hooymans (This is Jane, interieur).

oplevering: Project afgeblazen

Twee voormalige rioolzuiveringssilo"s in Amsterdam worden herontwikkeld en krijgen in ons plan een bestemming als multifunctioneel cultuurhuis, dat de naam draagt van de bekendste kinderboekenschrijfster van Nederland: Annie M.G. Schmidt.

De indeling van de gebouwen maakt het mogelijk dat de verschillende onderdelen onafhankelijk en afzonderlijk te gebruiken zijn. Daardoor kunnen bezoekers gelijktijdig genieten van de verschillende faciliteiten en worden de silo's zowel overdag als 's avonds intensief gebruikt.
[IMG]http://i39.************/2cp8bvb.jpg[/IMG]

De twee silo's krijgen een eigen identiteit door verschillende opbouwen en huid. De ene silo krijgt een metalen bekleding met uitgestanste teksten die ?s avonds van achter oplichten. Het restaurant op het dak heeft uitzicht over de hele stad. De andere silo, die programma herbergt waarvoor geen daglicht nodig is, wordt begroeid en heeft een grote speeltuin op het dak, die in verbinding staat met het restaurant op de andere silo.
[IMG]http://i44.************/14ipvz5.jpg[/IMG]

Bron: www.aronsengelauff.nl (met ook nog een kort filmpje van dit project)

Plattegrond:


Projecten 2014

Kop in de Wind

Kop in de Wind: jouw appartement op Zeeburgereiland?
VolkerWessels en de gemeente hebben een bouwenvelopovereenkomst gesloten voor
blok 14 in de Sportheldenbuurt. ‘Kop in de Wind’ wordt een kleinschalig
appartementengebouw met vijf woonlagen en zo’n 27 koopappartementen.


Het exacte aantal woningen wordt bepaald aan de hand van de woonwensen van de toekomstig bewoners. De appartementen van circa 80 m2 kunnen bijvoorbeeld worden samengevoegd. Ook over de grootte en vorm van het balkon kan worden meegedacht. De prijzen van de appartementen liggen tussen de 165.000 en 180.000 euro op basis van jaarlijkse erfpachtcanon. Meer informatie: www.kopindewindamsterdam.nl

@ Home Zeeburgereiland
Quote:
Originally Posted by the runner View Post
Lingotto heeft in de Sportheldenbuurt een positie verworven om een woonblok met middensegment huurwoningen te ontwikkelen. Dit woonblok staat op een licht verhoogd dek samen met een woonblok met ouderenwoningen van woningcorporatie de Alliantie. Het @Home Zeeburgereiland-project speelt in op het grote tekort aan betaalbare huurwoningen voor starters op de woonmarkt, de n- en tweepersoons huishoudens, in Amsterdam.


Het woonblok is goed gelegen nabij de stad, goed bereikbaar met de auto, de fiets en het openbaar vervoer en staat in de noordwesthoek van de Sportheldenbuurt, direct naast de Amsterdamse brug met uitzicht op het IJ en de Oranjesluizen. Het bestaat uit 56 driekamerappartementen van gemiddeld 75 m2 GBO met een huurprijs van zo’n € 850,- per maand. In de onder het woonblok gelegen parkeergarage is een fietsenstalling gesitueerd en kunnen de bewoners parkeerplaatsen huren.
Bron: www.lingotto.nl

Smiley
Studentencomplex


Blok 7
30 appartementen
Op het Zeeburgereiland wordt de komende jaren een wijk ontwikkeld bestaande uit circa 5.000 woningen en circa 180.000 m niet-woonfuncties. De ontwikkeling voorziet in een gevarieerd stedelijk gebied waar wonen en recreren samengaan met hoogbouw, compacte en vrijstaande bebouwing, een oeverpark en stedelijke voorzieningen. Op Zeeburgereiland ontwikkelt Zee-Delta vof (samenwerkingsverband tussen Ymere en Smit's Bouwbedrijf) in de RI-O buurt circa 100 woningen verdeeld over de blokken 7 en 11. Blok 11 bestaat uit circa 10 eengezinswoningen en 60 appartementen in de koopsector. Het blok ligt centraal in de RI-O buurt aan een toekomstig park met sportfaciliteiten.


Blok 8
JV Investment | Ideas B.V. ontwikkelt 35 compacte vrije sector huurwoningen. De woningen bestaan uit 2-kamer appartementen van circa 60 m2 en 3-kamer appartementen van ruim 70 m2 en beschikken allemaal over een royaal balkon. De start bouw is gepland in het tweede kwartaal van 2015 en de oplevering medio 2016. Indien u over de verhuur op de hoogte wilt worden gehouden, kunt u uw naam en contactgegevens mailen naar [email protected] 8 Zeeburgereiland Sportheldenbuurt

www.jviid.nl/zeeburgereilandblok8


Blok 9
Quote:
Originally Posted by P17 View Post
Blok 10


Quote:
Originally Posted by ill-b View Post
Arons en Gelauff ontwerpt terrassenflat voor Zeeburg

http://www.architectenweb.nl/aweb/re...asp?iNID=37996Blok 11
70 appartementen

Bron: www.smitsbouwbedrijf.nl

Nautilus
Nautilus, een moderne manier van samenwonen.

Betaalbaar, duurzaam en samen doen, dat zijn de drie pijlers van woonwerkgebouw Nautilus, waarvan de bouw komende zomer op Zeeburgereiland begint. In 2016 moet het worden opgeleverd.
[IMG]http://i62.************/wwdjrl.png[/IMG]

Zes jaar, zo lang duren de voorbereidingen al, maar het gaat nu eindelijk gebeuren. Deze zomer gaat op Zeeburgereiland de eerste paal de grond in van Nautilus, een zelfbouwcomplex van 43 betaalbare koopwoningen met gemeenschappelijke voorzieningen.
Bron: www.debrugkrant.nl
Meer: www.nautilus-amsterdam.nl

Nieuwbouw De Alliantie
Quote:
Originally Posted by the runner View Post
De Alliantie bouwt 463 woningen op Zeeburgereiland. Het plan bestaat uit sociale huurwoningen, middeldure huurwoningen en betaalbare koopwoningen.


Bron: http://www.nul20.nl/alliantie-bouwt-...amsterdam-oost
Presto
MBB heeft van Domus Planontwikkeling uit Almere opdracht gekregen voor de bouw van 97 studentenwoningen op het Zeeburgereiland in Amsterdam. De woningen zijn bedoeld voor studenten van het Conservatorium in Amsterdam. Het heiwerk start binnenkort en de studenten kunnen het studiejaar 2014-2015 al hun intrek nemen in de speciaal voor hen uitgeruste kamers.
[IMG]http://i41.************/2w2f13c.png[/IMG]
Bron: www.mbb.nl

Quote:
Originally Posted by Momo1435 View Post


Zilt
@amsterdam_ij: Zeeburger Zilt #Zeeburgereiland http://www.wonenopzeeburgereiland.nl/zeeburger-zilt

Twitter: https://twitter.com/amsterdam_ij/sta...46760388227072

Last edited by the runner; May 4th, 2016 at 12:06 AM. Reason: update mei 2016
the runner no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
Old November 14th, 2006, 08:02 PM   #2
the runner
Frans Woerden
 
the runner's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: mijdrecht
Posts: 22,106
Likes (Received): 25372

Noordkant(hier was vroeger Voorbij beton)


Rioolzuivering


Snackbar Eiburg


Uitzicht
the runner no está en línea   Reply With Quote
Old November 14th, 2006, 08:51 PM   #3
Duke2004
Registered User
 
Duke2004's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Amsterdam & Manchester
Posts: 694
Likes (Received): 0

Mooi overzicht, en dit nieuws is een goede aanleiding voor de start van een thread! Ik hoor echter nog niks over hoogbouw, hopelijk komt daar nog verandering in. Het verhaal was eerst namelijk dat hier de 150 meter doorbroken zou worden herinner ik me!
Duke2004 no está en línea   Reply With Quote
Old November 15th, 2006, 01:23 AM   #4
the runner
Frans Woerden
 
the runner's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: mijdrecht
Posts: 22,106
Likes (Received): 25372

Luchtfoto uit 2002


Het is nog een grote rommel op dit voormalig slibeiland.
the runner no está en línea   Reply With Quote
Old November 15th, 2006, 02:45 AM   #5
Glacius
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Location: Amsterdam-Noord
Posts: 1,039
Likes (Received): 128

Toch ook wel weer jammer dat deze rafelrand gaat verdwijnen. Hopelijk zetten ze er wat hoogwaardigs neer...
Glacius no está en línea   Reply With Quote
Old November 15th, 2006, 01:16 PM   #6
Mauritz
Registered User
 
Join Date: May 2006
Location: London, Europe
Posts: 491
Likes (Received): 28

Quote:
Originally Posted by Glacius View Post
Toch ook wel weer jammer dat deze rafelrand gaat verdwijnen. Hopelijk zetten ze er wat hoogwaardigs neer...
Die rafelrand was wel echt heel vreemd geworden eigenlijk. Ik denk dat het het dunbevolkste gebied ter wereld was voor zo'n hoogfrequente tramlijn!
Mauritz no está en línea   Reply With Quote
Old November 15th, 2006, 08:00 PM   #7
EuroMaster
Illustrateur
 
EuroMaster's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Authenticity
Posts: 11,892
Likes (Received): 4206

Ik vind die 'rommel' wel leuk eigenlijk. In een land waar alels aangeharkt wordt, wordt je weer blij van dit soort troep. Ik ben bang dat dit net als IJburg een Vinex-eiland gaat worden waar de ene na de andere grijze kubus uit de grond wordt gestampt. Elke lijn op de kaart wordt bovendien daarbij met een liniaal getrokken. Niet dat het nu ideaal is, maar ik ben bang dat er weinig 'hoogwaardigs' te verwachten valt.
EuroMaster no está en línea   Reply With Quote
Old November 15th, 2006, 09:47 PM   #8
Spotter
Delegate of Holland
 
Join Date: Feb 2004
Location: Amsterdam, EU
Posts: 533
Likes (Received): 0

5500 woningen op zo'n zee van ruimte is helemaal niets. Wel hoog tijd dat zo'n locatie dicht bij de stad een nuttige functie krijgt, maar jammer dat het weer 20 jaar moet duren.
Spotter no está en línea   Reply With Quote
Old November 16th, 2006, 03:58 PM   #9
the runner
Frans Woerden
 
the runner's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: mijdrecht
Posts: 22,106
Likes (Received): 25372

Sfeerimpressies

Puin van de firma Steenkorrel.
the runner no está en línea   Reply With Quote
Old November 16th, 2006, 04:30 PM   #10
Winbuks
I am sterdam
 
Winbuks's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Stedebroek
Posts: 4,712
Likes (Received): 537

Bedankt voor je ronde langs de oevers van het IJ, Runner. Moet Steenkorrel ook verhuizen? Camping Zeeburg ook?
Die weg met die verwaarloosde verblijven, zo noem ik het maar, ligt dat wel op het eiland? Volgens mij heb je ook zo'n weg met caraven's, verwaarloosde huizen, vanuit het Sciencepark richting het Diemerpark.
De toekomstige stedenbouwkundige plannen zien er voor mij ook te strak uit, lijkt net IJburg...

De geschiedenis van Voorbij Beton heb ik een aantal maanden geleden moeten aanhoren op het nieuwe terrein op de Westelijke havens. Ze hebben al 3x moeten verhuizen in verband met de gemeentelijke uitbreidingen. Maar ze zitten nu op een schitterende locatie (gewestelijk haventerrein) en faciliteiten om al het prefab beton en palen te fabriceren.

Op foto #4 veroorlooft wel een bewoner een Chrysler Crossfire?!
__________________
Mijlpalen: Noord/Zuidlijn 2017 | 2e Coentunnel 2013 | Oosterdokseiland 2012 | IJDock 2013 | JuBi Den Haag 2012 | New Babylon 2012 | Kempkensberg Groningen 2013 | Rabobank Utrecht 2011 | New Orleans 2010 | De Rotterdam 2013 | Markthal 2014 | Erasmus MC 2017 | Utrecht Centraal 2014 | Rotterdam Centraal 2013 | OV-Terminal Arnhem 2012 | Den Haag Centraal 2013 | OV-Terminal Breda 2014 | Station Delft 2016 | Stationseiland Amsterdam Centraal 2017 | Gershwin 2020 | ZuidasDok 2030

Winbuks no está en línea   Reply With Quote
Old November 16th, 2006, 05:36 PM   #11
the runner
Frans Woerden
 
the runner's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: mijdrecht
Posts: 22,106
Likes (Received): 25372

@ Winbuks
Camping Zeeburg is met de aanleg van de Piet Heijntunnel als verhuisd naar de Zuiderijdijk net buiten het eiland. Voor de rest gaat alles weg behalve de 2 doorgaande wegen en de sneltram.Voor heel veel informatie kun je deze link bekijken:http://www.ijburg.nl/index.cfm?winca...BBEF2_ms__id46

Last edited by the runner; November 16th, 2006 at 07:21 PM. Reason: foutje
the runner no está en línea   Reply With Quote
Old November 16th, 2006, 07:16 PM   #12
Duke2004
Registered User
 
Duke2004's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Amsterdam & Manchester
Posts: 694
Likes (Received): 0

Op de voorgenoemde website staat het volgende: "In de Sluisbuurt op de noordwestpunt wordt er dicht gebouwd waaronder een aantal hoge - tot 80 meter - woontorens." Voor Amsterdam geen slechte hoogte maar ik had toch op meer gehoopt.
Duke2004 no está en línea   Reply With Quote
Old November 16th, 2006, 09:50 PM   #13
Mauritz
Registered User
 
Join Date: May 2006
Location: London, Europe
Posts: 491
Likes (Received): 28

Ik denk dat het verhaal als volgt is: de Gemeente is op zoek gegaan naar nuttig gebruik van het eiland met de woningbehoefte van Amsterdam in het achterhoofd, daar komt dus een compact bebouwde woonwijk uit en wat hoge torens, waarschijnlijk voor de wat hogere inkomens.

Daarnaast is er (als ik het ooit goed begrepen heb) een plafond van 200 meter op het eiland. De Gemeente ziet zelf niet direct noodzaak om zo hoog te bouwen maar als een projectontwikkelaar dat wel aandurft is het mogelijk. Er blijft ook naast deze plannen nog ruimte genoeg over voor een toren.

Ik denk niet dat het aan de gemeente is om een dergelijk project te laten ontwikkelen. Het is voor een groot deel prestige, zo duur is de grond nou ook weer niet dus de directe noodzaak is beperkt. Als een projectontwikkelaar de gok aandurft kan het natuurlijk wel, die hebben andere belangen. Als de belangen meer commercieel dan algemeen belang zijn kan prestige een redelijke rol spelen. Ik denk dat er redelijk wat mensen zijn die in Montevideo hebben gekocht omdat het Montevideo is, niet omdat ze toevallig net een flatje op die plek zochten.
Mauritz no está en línea   Reply With Quote
Old November 23rd, 2006, 04:51 PM   #14
the runner
Frans Woerden
 
the runner's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: mijdrecht
Posts: 22,106
Likes (Received): 25372

Dit gaat allemaal plat.
the runner no está en línea   Reply With Quote
Old January 4th, 2007, 05:29 PM   #15
the runner
Frans Woerden
 
the runner's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: mijdrecht
Posts: 22,106
Likes (Received): 25372

P&R

Dit parkeerterrein met halte van de IJ-tram ligt net voor de Piet Heintunnel.
the runner no está en línea   Reply With Quote
Old January 4th, 2007, 06:47 PM   #16
grachtengordeldier
Grachtengordeldier
 
grachtengordeldier's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Amsterdam
Posts: 405
Likes (Received): 0

Ik ben heel benieuwd naar de toekomst van het Zeeburgereiland. Goed dat die vage industrie/rioolzuivering geruimd word en dat dit een 'normaal' deel van de stad word. Ook wel logisch gezien het feit dat t tussen IJburg en de stad ligt. Ik hoop wel dat er toch een rafelrand overblijft met die hutjes, caravans en woonboten. Zo vind ik bijvoorbeeld die kade aan het Entrepotdok (naast Artis) en op Borneo (of heet t Sporenburg?) een verademing tussen alle aangeharktheid.
grachtengordeldier no está en línea   Reply With Quote
Old January 4th, 2007, 07:34 PM   #17
Spotter
Delegate of Holland
 
Join Date: Feb 2004
Location: Amsterdam, EU
Posts: 533
Likes (Received): 0

k hoop dat die grote weg daar n stadssnelweg wordt, met flinke appartementenblokken, maar als k t plaatje zie komt r gewoon n slootje langs.
__________________
www.airportcheck.nl voor vliegveld informatie en transfer informatie van en naar de luchthavens
Spotter no está en línea   Reply With Quote
Old January 4th, 2007, 08:58 PM   #18
AMS guy
hipp-E
 
AMS guy's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Amsterdam
Posts: 10,229

Ja, wie van ons zou daar een paar echt hoge torens niet willen zien?
Dit eiland zou Amsterdamse variant van Wilhelminapier kunnen worden, maar ja, als ze hier een gebouw van 60 meter 'n "toren" noemen, kunnen we dat vergeten.
AMS guy no está en línea   Reply With Quote
Old January 4th, 2007, 09:02 PM   #19
Winbuks
I am sterdam
 
Winbuks's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Stedebroek
Posts: 4,712
Likes (Received): 537

Eilanden met pieren vergelijken is als appels met ... je weet.

Het uitzicht op de Oostelijke Eilanden is echt super!
__________________
Mijlpalen: Noord/Zuidlijn 2017 | 2e Coentunnel 2013 | Oosterdokseiland 2012 | IJDock 2013 | JuBi Den Haag 2012 | New Babylon 2012 | Kempkensberg Groningen 2013 | Rabobank Utrecht 2011 | New Orleans 2010 | De Rotterdam 2013 | Markthal 2014 | Erasmus MC 2017 | Utrecht Centraal 2014 | Rotterdam Centraal 2013 | OV-Terminal Arnhem 2012 | Den Haag Centraal 2013 | OV-Terminal Breda 2014 | Station Delft 2016 | Stationseiland Amsterdam Centraal 2017 | Gershwin 2020 | ZuidasDok 2030

Winbuks no está en línea   Reply With Quote
Old January 4th, 2007, 09:51 PM   #20
AMS guy
hipp-E
 
AMS guy's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Amsterdam
Posts: 10,229

je weet toch precies wat ik bedoelde, hehe.
AMS guy no está en línea   Reply With Quote


Reply

Tags
zeeburgereiland

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Related topics on SkyscraperCity


All times are GMT +2. The time now is 07:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

Hosted by Blacksun, dedicated to this site too!
Forum server management by DaiTengu