search the site
 daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Dalmacija > Završeni projekti



Global Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Closed Thread

 
Thread Tools
Old August 14th, 2013, 04:45 PM   #2401
poseidon123
Registered User
 
poseidon123's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Split
Posts: 560
Likes (Received): 259






poseidon123 no está en línea  

Sponsored Links
Old August 14th, 2013, 05:51 PM   #2402
Ballota
Powered by Jet-A1
 
Ballota's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Split
Posts: 32,583
Likes (Received): 22864

Opa!
Aj, živi bili pa vidili.
__________________
< < < < < SPLIT from the AIR > > > > >

__|__
\_______O(-)O_______/
" " "

Ballota no está en línea  
Old August 14th, 2013, 07:06 PM   #2403
Llukaa
Registered User
 
Llukaa's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Split
Posts: 3,481
Likes (Received): 1730

da je bar trg HBZ odlučija sredit napokon, al aj može i ovo
srića da nije opet neka šetnica
Llukaa no está en línea  
Old August 14th, 2013, 09:32 PM   #2404
Uguz Utur
Registered User
 
Uguz Utur's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 386
Likes (Received): 839

Mislio sam da će stadion možda biti i veći, kakvih 10-ak tisuća sa atletskom, a za nogomet i blizu 15-ak. Ali ako je istina ovo sa pomičnim tribinama da za nogomet one budu bliže terenu to je hvalevrijedan potez.

Samo nekako sumnjam da će biti po onom gore projektu.
Uguz Utur no está en línea  
Old August 14th, 2013, 11:53 PM   #2405
Rocky031
Kontaš lega moj?
 
Rocky031's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Osijek,Croatia
Posts: 21,804
Likes (Received): 22035

Quote:
Originally Posted by poseidon123 View Post





S prozora komotno gledaš utakmicu
Rocky031 no está en línea  
Old August 15th, 2013, 05:01 PM   #2406
Llukaa
Registered User
 
Llukaa's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Split
Posts: 3,481
Likes (Received): 1730

Ne treba veći stadion, ovaj je u neposrednoj blizini Poljuda i Arene koji preuzimaju sva koncertna događanja. Sumnjam da će se popunit i ovo mista šta je predviđeno.
Llukaa no está en línea  
Old August 15th, 2013, 06:16 PM   #2407
Uguz Utur
Registered User
 
Uguz Utur's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 386
Likes (Received): 839

To je li treba ili ne veći stadion je za raspravu. Ja isto tako mislim da je Poljudu atletska staza nepotrebno i samo kvari nogometnu atmosferu. Ali ako će Poljud ljeti biti za koncerte i festivale onda će se javiti tada potreba da Hajduk odigra neke utakmice na Parku mladeži gdje bi 15 000 mjesta bilo realno. Opet ako danas-sutra Split bude imao kakv atletski miting Polju d je prevelik, a 10-ak tisuća mjesta je idealno.
Uguz Utur no está en línea  
Old August 15th, 2013, 09:45 PM   #2408
damien37
The Hand of Thoth
 
damien37's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Split
Posts: 999
Likes (Received): 211

Da vratimo ovu dretvu među aktivne projekte?
damien37 no está en línea  
Old August 15th, 2013, 10:27 PM   #2409
ST_dasa
u disko me znaju na vrata
 
ST_dasa's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: NZG / Split
Posts: 8,509
Likes (Received): 13044

ma nema smisla dok zaista ne krene.
__________________
Quis custodiet ipsos custodes?
ST_dasa no está en línea  
Old August 15th, 2013, 10:47 PM   #2410
gorgoroth
Sunce ti žarko
 
gorgoroth's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Kvarner
Posts: 41,960
Likes (Received): 29758

tako je,kada počne,lako prebacimo
__________________
BRODOVI U RIJECI
gorgoroth no está en línea  
Old August 19th, 2013, 07:39 PM   #2411
IvanSt
Registered User
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 72
Likes (Received): 319

Danas san se vozija put Građe pa san uslika gradilište benzinske od Lukoila odma poslin Peveca di je oni auto otpad.

__________________

Even! liked this post
IvanSt no está en línea  
Old August 20th, 2013, 12:36 AM   #2412
Antenov
Indoctrinated User
 
Antenov's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Split, Croatia
Posts: 502
Likes (Received): 2541

Prva splitska građevinarka u problemima: Vlasnici terena sa Žnjana blokirali Elaniju Marine Wallner



POZNATA splitska građevinska tvrtka Elanija vlasnice Marine Wallner, koja je prije dvije i pol godine od Keruma kupila vilu Matić na Bačvicama za 10 milijuna eura, od prošlog je tjedna u blokadi! Ovršili su je vlasnici terena na Žnjanu koji su u zamjenu za svoje parcele trebali još 2009. godine useliti u zgradu M-23 koja se trebala podići na njihovoj zemlji. To se, međutim, nije dogodilo jer zgrada do dana današnjeg nije napravljena, niti su vlasnici obeštećeni novčano ili sa stanovima na nekoj drugoj lokaciji. Kažu da su posljednje dvije godine pokušali postići kakav-takav dogovor s Wallner, no na koncu ih je sve tužila pa su uzvratili ovrhom od 900 tisuća eura. Na računu Elanije nije bilo sredstava pa je tvrtka blokirana. Vrijednost cijelog spora, iznosi, inače 4,5 milijuna eura.

Gavrilović platio milijune, a poslovni centar dvije i pol godine bez uporabne dozvole

To nije jedini problem za Wallner jer ju je ove godine Splitska banka također blokirala, i to zbog nevraćanja kredita od 18 milijuna eura za gradnju zgrade na Visokoj. Zgrada je gotova ima dvije i pol godine, no nije imala uporabnu dozvolu zbog problema oko sjevernog prilaznog puta i spora sa poznatim splitskim autoserviserom Mušom. Kako neslužbeno doznajemo, u Splitskoj banci prilično su ogorčeni na Wallner jer su neki stanovi i poslovni prostori već prodani, no sredstva nisu iskorištena za povrat kredita, već za neke druge projekte Elanije. Tako je, recimo, Đuro Gavrilović kupio veliki poslovni prostor s garažom, no investicija teška pet milijuna eura mu stoji blokirana zbog problema sa uporabnom dozvolom.

Splitska banka upisala hipoteku na atraktivno zemljište prekoputa Banovine

Kako je zapala u probleme sa Splitskom bankom, Wallner je upisana hipoteka na atraktivno zemljište na Zvončacu prekoputa Banovine, kojeg je sve donedavno držala u suvlasništvu s Gradom Splitom. Zemljište je podijeljeno na zadnjoj sjednici u Kerumovom mandatu. Jedno vrijeme činilo se da su Kerum i Wallner super par jer su zajedno ušli u program jeftinih stanova na Kili, a prije same kupovine vile Matić Grad Split joj je platio 2 milijuna eura za razno-razne parcele uz njezine zgrade. Navodno je ljubav pukla jer Wallner nije na vrijeme isplatila cijeli iznos za vilu na Bačvicama. Ona kategorički tvrdi da to nije istina te da je sve plaćeno, a da se s Kerumom nije našla, jer je on uvijek i isključivo gledao sebe.

Nevjerojatno, ali istinito: Porezna uprava "zaboravila" razrezati porez za terene na Žnjanu?!

Vlasnici terena sa Žnjana uvjereni su da ih je Wallner "nasanjkala", unaprijed odlučivši da ne ispuni pogodbu i napravi zgradu sa njihovim stanovima. Njihova zemlja je, kažu, njoj isključivo trebala kako bi se napravio prilazni put do već izgrađenih objekata na Žnjanu. Jer bez puta, upozoravaju, zgrade nikada ne bi dobile uporabnu dozvolu.

Vlasnici su ogorčeni jer je Grad Split zemlju za cestu platio, no oni nisu vidjeli ni lipe. Upozorili su na još jednu stvar koja zvuči posve nevjerojatno. No, koliko god zvučala nevjerojatno istina je, jer nam je to potvrdila i sama Wallner.

Porezna uprava propustila je, naime, razrezati i naplatiti porez za terene koje je preuzela Elanija. I Wallner se tome čudi, ni njoj nije jasno kako se to dogodilo, jer je, kaže, Porezna uprava, inače, nimalo ne mazi. Štoviše.

Gdje će se vratiti Frane Bekavac kojem je kuća srušena zbog puta do zgrada na Žnjanu?

U svakom slučaju, Wallner kaže za blokadu tvrtke da je greška koja će ubrzo biti ispravljena. Vlasnike parcela sa Žnjana je tužila te traži da joj vrate sredstva koja je uložila u projekt, uključujući i plaćanje podstanarstva jer su vlasnici iselili iz svojih kuća očekujući da će njihovim parcelama ubrzo biti sagrađena zgrada sa stanovima u koje će useliti. Godine su prolazile, na kraju su se vratili u svoje kuće, koje su godinama stajale zapuštene. Nisu svi imali sreću da se vrate u svoje domove. Frani Bekavcu je kuća srušena zbog puta do zgrada na Žnjanu i sada nema gdje sa suprugom i troje maloljetne djece.

Vlasnici terena: Iskorišteni smo, psihički uništeni...

Vlasnici se pribojavaju da je Wallner utjecajna i da će svojim vezama lako riješiti spor u svoju korist. Kako bi upozorili javnost na svoj problem, sutra će blokirati Tučepsku ulicu u 10 i pol sati.

"Iskorišteni smo, psihički uništeni. Jedan od prodavatelja je obolio od karcinoma, jedan ostao bez krova nad glavom s troje maloljetne djece. Dvoje prodavatelja su u teškom psihičkom stanju, a svi zajedno smo dotučeni zbog svega što nam je Marina Wallner priuštila. Prevareni smo, uništeni i izigrani, a sada nas još ima hrabrosti tužiti kao da smo mi krivi za njene poslovne neuspjehe. Po ugovoru neosporno imamo pravo na odštetu ako ne izgradi objekte, naknadu za zemljište na kojem je izgrađena prometnica. Elanija nema nikakve osnove za tužbu, ali zbog svega što smo prošli, bojimo se da bi nam Marina Wallner i dalje mogla zagorčavati život s obzirom na njezine utjecajne veze. Jednom od prodavatelja je kazala kako se njen brod već nakrivio, pa ako ona potone, potonut ćemo i mi s njom. Sve što želimo je vratiti ostatak našeg zemljišta u naše vlasništvo i nadoknaditi štetu koja nam je pričinjena te dobiti naknadu za otuđeno zemljište. Doslovno želimo da nas se pusti u miru da živimo naše male živote. Nikakav interes da kočimo projekt nismo imali jer da je Marina Wallner ispoštivala ugovor, naša djeca bi imala osiguranu egzistenciju", kažu vlasnici terena sa Žnjana.

Elanija: Vlasnici su krivi, imaju preveliki apetit

Wallner tvrdi da su vlasnici terena isključivi krivci za situaciju jer su im se stalno povećavali apetiti i zahtjevi. Oni to kategorički demantiraju te tvrde kako su Wallner izlazili u susret te su bili spremni i na kompromise, samo da se konačno zgrada napravi, a oni usele u stanove.

"Točno je da je Elanija ugovorila izgradnju na objektu oznake M 23-1, ali zbog većeg broja vlasnika na toj lokaciji i njihovih zahtjeva, nekoliko puta ugovor se mijenjao, čak i sporazumno raskidao da je i sama Porezna uprava izgubila konce po tom ugovoru. Nakon brojnih izmjena i promjena uvjeta, Elanija je raskinula ugovor i podnijela tužbu sudu za naknadu štete jer je puno više potrošila i isplatila vlasnicima, nego je primila. Sve će to biti stvar parnice i zbog toga nisu mogli blokirati Elaniju", komentirala je Wallner situaciju na Žnjanu.

Wallner: Vijest je da je zgrada na Visokoj dobila uporabnu dozvolu i ništa više



A evo što nam je odgovorila na upit oko zgrade na Visokoj i problema sa Splitskom bankom.

"Zgrada na Visokoj nedavno je dobila uporabnu dozvolu i uplanjena je u katastru. Dok nije dobila dozvolu, nisu se mogli ni prodati, većinom, poslovni prostori, što čini polovicu zgrade. Zbog toga je povrat dijela kredita prolongiran. S bankom nismo ni u kakvim sukobima i svjesni su da su jedini uzroci gradske službe koje na vrijeme nisu riješile pristupe i dozvole. Sada, kada je riješen pristup, očekujemo uspješnu prodaju preostalih stanova i poslovnih prostora te povrat preostalog kredita. Nikakvih problema nismo imali ni s kreditima, ni uplatama. Za realizaciju prolongata upisana je dodatna hipoteka u korist Splitske banke na Zvončacu, ali ni to nije vijest, niti išta neobično. Vijest je jedino to da je nakon dvije i pol godine završetka izgradnje dobivena uporabna dozvola, a radi se o zgradi koja je od početka imala sve potrebne uvjete i za koju su ishođene uredne dozvole i avansno plaćene sve obaveze na ime komunalnog doprinosa", zaključila je Wallner.

Splitska banka: Optimistični smo, kreće prodaja preostalih stanova i poslovnih prostora

U Splitskoj banci nisu bili previše rječiti. Zahvalili su na interesu za projekte koje prate te su ustvrdili da iako baratamo netočnim informacijama zbog Zakona o kreditnim institucijama nisu u mogućnosti komentirati detaljne poslovnog odnosa.

"Nakon zastoja uzrokovanih administrativnim teškoćama ovih dana kreće prodaja preostalih završenih stanova i poslovnih prostora za koju se nadamo da će biti uspješna, a optimizam baziramo na interesu tržišta", poručili su iz Splitske banke.


http://www.index.hr/vijesti/clanak/p...er/695690.aspx
__________________
"The health of the eye seems to demand a horizon. We are never tired, so long as we can see far enough."
Antenov no está en línea  
Old August 21st, 2013, 02:17 PM   #2413
Llukaa
Registered User
 
Llukaa's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Split
Posts: 3,481
Likes (Received): 1730

Bas san gleda ovu prvu stranicu, tribalo bi malo obnovit liste, dosta je izgrađeno itd.
Balota?
Llukaa no está en línea  
Old August 21st, 2013, 02:57 PM   #2414
Ballota
Powered by Jet-A1
 
Ballota's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Split
Posts: 32,583
Likes (Received): 22864

Ako se kome da, nek editira listu, posalje ju meni, pa ja editiram post.
__________________
< < < < < SPLIT from the AIR > > > > >

__|__
\_______O(-)O_______/
" " "

Ballota no está en línea  
Old August 22nd, 2013, 04:56 AM   #2415
slavko.sain
Registered User
 
slavko.sain's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Split
Posts: 95
Likes (Received): 91

http://www.porticus.com.hr/?p=3.2

ovaj east coast - park terminal na istočnoj obali izgleda stvarno super, DABOGDA ovo jedan dan zazivilo, jer ono dole u trajektnoj sta imamo je Bogu plakat, za grad od 200,000 stanovnika da imamo autobusni kolodvor ka neki country grad u SAD-u
slavko.sain no está en línea  
Old August 22nd, 2013, 05:29 PM   #2416
poseidon123
Registered User
 
poseidon123's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Split
Posts: 560
Likes (Received): 259

Hidroavioni će slijetati ispred gradske luke?



Njemačka tvrtka ECA oko koje su okupljene i druge respektabilne firme iznijele su u srijedu splitskom gradonačelniku Ivi Baldasaru ideju o hidroavionima u splitskoj luci.

Glavni terminal bi bio u luci Resnik, a iskrcajna i ukrcajna luka na Matejušci, na potezu do hotela Ambasador.

Po ovom projektui hidroavioni bi slijetali ispred gradske luke, u koju bi zatim uplovili radi iskrcaja odnosno ukrcaja.

- Na otocima je postignut dogovor, ali cijela investicija ovisi o Splitu. Hidroavionima povezivao bi se grad s našim otocima, a u narednim godinama i s Italijom. Radilo bi se o javnom servisu, otprilike povratna karta do Hvara bi iznosila oko 75 eura. Također, mogli bi uskočiti i u slučaju hitnih prijevoza - izložio je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar na redovnom tjednom izvještavanju novinarima.

Dodao je da ideju izlaže javnosti, da vidi kako se promišlja o tom pitanju.

- Ja Split vidim kao grad visokog turizma s hotelima sa četiri ili pet zvjezdica, kao centar kongresnog turizma i mislim da bi hidroavionima napravili značajan iskorak - istaknuo je gradonačelnik.

Alternativa gradskoj luci je Spinut.

Cijela investicija zaposlila bi najmanje 400 ljudi.

http://www.dalmacijanews.com/Hrvatsk...dske-luke.aspx

http://www.ec-air.eu/

poseidon123 no está en línea  
Old August 22nd, 2013, 05:32 PM   #2417
poseidon123
Registered User
 
poseidon123's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Split
Posts: 560
Likes (Received): 259

Pri kraju radovi prve faze škole Pujanke



Tehnički pregled Osnovne škole Pujanke zakazan je za 29. kolovoza, a nakon toga slijedi i uporabna dozvola. Kad se završi ova faza zgrade, tzv.rekonstrukcija stare zgrade, ići će se i u realizaciju preostale dvije faze gradnje. U trećoj fazi, na Pujankama će se izgraditi i dječji vrtić.

- Kako bi djeca nakon što se vrate u svoju matičnu školu što lakše nastavila pohađati nastavu, organizirali smo im nastavu u pet različitih škola. Naime, to smo napravili da djeca ne mijenjau smjenu kad se vrate na Pujanke - iznijela je stanje Anđelka Visković, savjetnica gradonačelnika za projekt osmoljetke Pujanke.

Spomenimo da će djeca viših razreda i kada završi ova faza gradnje, tjelesnu kulturu održavati na Visokoj.

Dok se ne vrate u svoje učionice, školsko gradivo će upijati u osmoljetkama Pojišan, Trstenik, Visoka, Dobri i Lučac.

Dogradonačelnica Aida Batarelo je istaknula da će trebati još 940 tisuća kuna, ali da će Ministarstvo obrazovanja, znanosti i sporta sufinancirati pola od tog iznosa.

http://www.dalmacijanews.com/Hrvatsk...e-Pujanke.aspx

poseidon123 no está en línea  
Old August 22nd, 2013, 05:47 PM   #2418
passat1717
ZAG-DMK
 
passat1717's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Zagreb / กรุงเทพมหานคร
Posts: 8,394
Likes (Received): 11823

ajde više da i to završe
__________________
Long live the King
passat1717 no está en línea  
Old August 23rd, 2013, 10:01 AM   #2419
poseidon123
Registered User
 
poseidon123's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Split
Posts: 560
Likes (Received): 259

LUKSUZNA STAMBENA ZGRADA



Krece u rujnu po pisanju slobodne.Navodno najluksuznija stambena zgrada u Hrvatskoj.
Lokacija znjan, avrijednost investicije 120 milijuna kuna.

http://www.beletage.hr/floorplans
__________________
poseidon123 no está en línea  
Old August 23rd, 2013, 10:32 AM   #2420
Ballota
Powered by Jet-A1
 
Ballota's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Split
Posts: 32,583
Likes (Received): 22864

Di točno?
__________________
< < < < < SPLIT from the AIR > > > > >

__|__
\_______O(-)O_______/
" " "

Ballota no está en línea  


Closed Thread

Tags
split, split.construction.update, split.izgradnja

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Related topics on SkyscraperCity


All times are GMT +2. The time now is 02:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

Hosted by Blacksun, dedicated to this site too!
Forum server management by DaiTengu