daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Bulgaria > Regional Bulgaria > Sofia

Sofia Buildings | СградиGlobal Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Reply

 
Thread Tools
Old March 18th, 2017, 12:11 AM   #25001
Avus
Groίpapa
 
Avus's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 7,225
Likes (Received): 8734

ГЕРБ са на финалната предизборна права и виждаме това, което правят всеки път. Чертаят светлото бъдеще на София в най-малко двайсетина мащабни проекта, дето са ги обещавали и на предишни, и на по-предишни, и на още по-предишни избори, така че нищо ново. Претоплят манджата. И обикновено ще се напънат с цената на оакани гащи за най-много три-четири от изброените. Макар че с 16-милиарден заем, от който все трябва да са останали налични няколко милиарда, би следвало да се справят. Но и това няма да се случи.

А това е бул. "Иван Гешов" по днешному с ж.п. тунела на околовръстното софийско влаково трасе, а отгоре е трамвайната линия - София-Княжево. Разбирайте бул. "Цар Борис III". Точно вдясно над ската и до локалното платно бяха еднофамилните къщи на двама мои съученици. Сега са нови блокове.

__________________
Най-голямата драма на българския народ са политиците, които смятат, че летоброенето започва и завършва с тях.

Този, който отваря училище, затваря затвор

Според статистиката, без да подозираме, сме започнали да живеем по-добре. Така, както жената на анестезиолога не подозира, че мъжът й редовно я бие…
Avus no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
Old March 18th, 2017, 01:26 PM   #25002
RADOCVET
Registered User
 
RADOCVET's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 728
Likes (Received): 1413

Нищо не виждам за стария мост Чавдар, който трябваше да се ремонтира тази година.
__________________

the dogi liked this post
RADOCVET no está en línea   Reply With Quote
Old March 18th, 2017, 02:28 PM   #25003
racata
Registered User
 
racata's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Sofia
Posts: 8,286
Likes (Received): 130350

22.3 милиона лева за ремонти и рехабилитации на улициQuote:
Средствата са предвидени за основни ремонти и рехабилитация на главни градски артерии, за вътрешноквартални улици и мостове. Първите два проекта в групата - довършването на ремонта на бул. "Владимир Вазов" от стария мост "Чавдар" до "Тодорини кукли" и обновяването на стария мост "Чавдар", ще стават паралелно с изграждането на метростанция 5 от етап 1 на трети метродиаметър, която се намира в подножието на съоръжението.

Довършване на ремонта на бул. "Вл. Вазов" – от стария мост "Чавдар" до ул. "Тодорини кукли"
Завършването на ремонта на бул. "Владимир Вазов" от стария мост "Чавдар" до ул. "Тодорини кукли", включва и съоръженията. Ще бъде изградена нова пътна плоча, нови тротоарни блокове, нови парапети, хидроизолация; нови фуги, репариране на герберови стави, саниране на долно строене, защитно покритие върху бетона. Ще бъде цялостно подменена пътната настилка (1.2 км), като се ремонтира и заздрави пътната основа, подмени отводняването, пренаредят и подменят бордюрите, цялостно се ремонтират тротоарите и уличното осветление.

Реконструкция на стария мост "Чавдар"
Мостът "Чавдар" свързва бул. "Княз Александър Дондуков" (на запад) с бул. "Владимир Вазов" (на изток) над многобройни железопътни линии, някои от които преминават при Централна гара София. Съоръжението се състои от два отделни моста, построени през годините по различно време. "Старият" мост е построен през 50-те години на миналия век, при което е разрушена съществуващата на това място малка Царска спирка по жп линията Пловдив - София. Новият мост е добавен в края на 80-те години на ХХ век, за да улесни движението, като позволи еднопосочно движение по всеки от мостовете. Той е разположен в южната част на съоръжението и е по-висок от стария.

Рехабилитация на моста по ул." Тодорини кукли"
От страната на улицата се предвижда вход на МС 5 от трети метродиаметър. На нея се намира и стадион "Георги Аспарухов".

Рехабилитация на бул. "Княз Дондуков" и ул. "Кракра"
Обновяването на булеварда се отложи с месеци заради избора на вариант за застилане – павета, павета и асфалт или само асфалт. След определяне на концепцията ще бъде цялостно подменена пътната настилка, ще се постави нов релсов път и контактно-кабелно мрежа, като се заздрави пътната основа и се подмени отводняването, нови бордюри, нови тротоари и ново осветление ще върнат търговския облик на булеварда

Проект: Реконструкция на трамваен релсов път, пътни платна и контактно-кабелна мрежа на бул. "Княз Александър Дондуков" в участъка от ул. "Кракра" до Младежкия театър
Възложител: Столична община
Проектант: ОП "София Проект"
Изпълнител: "Трейс Груп Холд"
Строителен надзор: "Консултантска инженерна група"
Стойност: 8 291 092 лв. с ДДС

Рехабилитация на бул. "Шипченски проход" от ул. "Иван Димитров-Куклата" до бул. "Асен Йорданов"
Строителните дейности включват цялостна подмяна на пътната настилка, заздравяване на пътната основа, където е необходимо, ремонт и изграждане на отводняването, пренареждане и подмяна на бордюрите, цялостен ремонт на тротоарите, като се спазват изискванията за достъпна среда, ремонт на уличното осветление, оформяне на велотрасе.

Довършване на рехабилитацията на бул. "Овча купел" от ул. "Коломан" до бул. "Цар Борис III"
Участъкът разделя Автогара-юг "Овча купел" от Професионалната гимназия за електротехника и автоматика и след бул. "Цар Борис III" се влива в трасето на бул. "Тодор Каблешков", което също е предвидено за обновяване и разширяване в частта си от бул. "Бъкстон" до бул. "Цар Борис III".

Реконструкция на кръгово кръстовище ул. "Папрат" - ул. "Захари Зограф"
Кръговото е разположено в кв. Драгалевци".

Сред обектите за ремонт са предвидени 6 моста и съоръжения: мост по ул. "Одеса", кв. "Бенковски", мост по бул. "Драган Цанков", мост по ул. "Даскал Стоян Попандреев", надлез – връзка СОП – Бояна. Предвидени са още 3 моста в Доброславци и Локорско, Нови Искър, както и по пътя за с. Кривина.
В групата за ремонти са включени и 5 асансьора в подлезите при хотел "Плиска" и Окръжна болница (МБАЛ "Св. Анна").
Сред обектите от второстепенната улична мрежа са улица, свързваща ул."Феникс" и ул. "Промишлена", "Овча купел"; ул. "Боянска" , кв. "Драгалевци";
ул. "Сочи", гр. Банкя; ул. "Хемус", "Слатина".

http://infrastructure.bg/news/2017/0...acii_na_ulici/
__________________
racata no está en línea   Reply With Quote
Old March 18th, 2017, 08:31 PM   #25004
ataknoT
Registered User
 
ataknoT's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 833
Likes (Received): 663

За бул. "Прага" май нищо не прочетох 😃
__________________

the dogi liked this post
ataknoT no está en línea   Reply With Quote
Old March 18th, 2017, 08:39 PM   #25005
Lhopital
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 2,253
Likes (Received): 3673

Догодина

22,3 млн. лева за реконструкции по инфраструктурата на град с 1,3 млн. жители е смехотворно. Особено, ако същата е амортизирана, както е тук.
__________________
Lhopital no está en línea   Reply With Quote
Old March 19th, 2017, 06:19 PM   #25006
miti1982
Registered User
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 62
Likes (Received): 112

Quote:
Originally Posted by kraxx View Post
ЦГМ:

Във връзка с обект: Реконструкция на настилката на ул. „Боряна” -– ВОД за етап 1 между ул. „Монтевидео” и ул. „Народен герой” от 00.00 часа на 16.03.2017 г. до 24.00 часа на 05.04.2017 г. се забранява влизането на пътни превозни средства /ППС/ в двете посоки по южното пътно платно на ул. „Боряна” между ул. „Монтевидео” и ул. „Народен герой”. Движението на ППС ще се извършва двупосочно в северното пътно платно на улицата в същия участък.
От 04.30 часа на 16.03.2017 г. до 24.00 часа на 05.04.2017 г. спирката разположена в южното пътно платно на ул. „Боряна” с код 1844 „УЛ. БОРЯНА” в посока ул. „Любляна” се измества в северното пътно платно срещу съществуващото си положение.
Във връзка с този ремонт писах следното на общината:
Здравейте,

Преди няколко дни бях приятно изненадан да видя, че започна ремонта на южното платно на ул. "Боряна".

Във връзка с този ремонт ми се иска да споделя няколко текущи проблеми и съответните им решения.

1. По северното платно често се случва да профучават МПС със скорост много над допустимата. От 7 години живея до кръстовището с ул. "Народен герой" и съм видял 2 леки и една тежка катастрофа. В същото време около това кръстовище са нови блокове, главно с млади семейства с малки деца. Пресичането е затруднено, тъй-като рядко се спира на пешеходните пътеки.

2. Поради голямата близост на кръстовищата с ул. "Маньово бърдо" (достъпна само от северното платно на ул. "Боряна") и с ул. "Народен герой" често се случва движещи се МПС по южното платно на ул. "Боряна" да навлизат срещу движението по северното платно за да не им се налага да правят обратен завой на кръстовището ул. "Любляна". Мен лично поне три пъти са ме засичали или сме се разминавали на косъм.

3. Кофите за разделно събиране пред блока с адрес ул. "Боряна" 36 нямат обособени места и стоят платното за движение. Даже в момента са преместени за да може да се извършва двупосочното движение по северното платно.

Във връзка с изложеното в точка 1 моля пешеходните пътеки по ул. "Боряна" да бъдат повдигнати.

Във връзка с изложеното в точка 2 моля да се изгради Т-кръстовище с ул. "Маньово бърдо" за да може да се влиза директно от южното платно на ул. "Боряна" с ляв завой.

Във връзка с точка 3, моля да се използва ремонта на южното платно и да бъдат обособени "джобове" за кофите, възможно е разширяване на мястото за кофата за битови отпадъци, намираща се на границата на парцела на украинското посолство с незастроения парцел.
__________________

racata, dakel, pradeva, balien, the dogi liked this post
miti1982 no está en línea   Reply With Quote
Old March 20th, 2017, 02:12 PM   #25007
benjaminn
Registered User
 
benjaminn's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sofia, Bulgaria
Posts: 12,988
Likes (Received): 12561

Чист късмет, че няма пострадали минувачи...


Стълб падна на ул. Раковски в София (СНИМКИ)
OFFNEWS | 20 март 2017

Електрически стълб на тролейбусите на столичната ул. "Георги С. Раковски" се откърти и падна, като по чудо няма пострадали.

Стълбът се е откъртил на няколко метра от Дома на Европа. Единствената причинена щета е върху паркирал наблизо автомобил.

Полицията е отцепила мястото. Движението е затруднено.

По снимките ясно личи как основата на стълба е силно ръждясала, като това е и вероятната причина за падането на съоръжението.
__________________
Ако накараш човек да се усмихне, ще промениш света.
Може би не целия свят, но неговия със сигурност.

kraxx, vozda, pradeva, racata, the dogi liked this post
benjaminn no está en línea   Reply With Quote
Old March 20th, 2017, 02:12 PM   #25008
vozda
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: Sofia
Posts: 443
Likes (Received): 1237

Eeeeeeeeee, за пореден път пускам новина успоредно с някой и я изтривам. Е*ати късмета
__________________

benjaminn, pradeva, the dogi liked this post
vozda no está en línea   Reply With Quote
Old March 20th, 2017, 04:24 PM   #25009
racata
Registered User
 
racata's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Sofia
Posts: 8,286
Likes (Received): 130350

Да открием сезона на ремонтите с настъпването на първа пролет

ул.Боряна , изпълнител Трейс

Замяна на паветата с асфалт. Почнали са от към Монтевидео и карат на долу към Любляна
Пътьом и две строежчета за цвят

1/6тротоарите и те


__________________

kraxx, aleks_pc, ptrifonov, fori, Valdemar_BG and 15 others liked this post
racata no está en línea   Reply With Quote
Old March 20th, 2017, 04:25 PM   #25010
racata
Registered User
 
racata's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Sofia
Posts: 8,286
Likes (Received): 130350

2/6


__________________

kraxx, Senna 1, aleks_pc, ptrifonov, 7588 and 17 others liked this post
racata no está en línea   Reply With Quote
Old March 20th, 2017, 04:26 PM   #25011
racata
Registered User
 
racata's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Sofia
Posts: 8,286
Likes (Received): 130350

3/6
__________________

kraxx, Senna 1, ptrifonov, 7588, aleks_pc and 16 others liked this post
racata no está en línea   Reply With Quote
Old March 20th, 2017, 04:28 PM   #25012
racata
Registered User
 
racata's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Sofia
Posts: 8,286
Likes (Received): 130350

4/6
при ул. „Иван Радоев“
__________________

kraxx, asterx, Senna 1, ptrifonov, 7588 and 17 others liked this post
racata no está en línea   Reply With Quote
Old March 20th, 2017, 04:30 PM   #25013
racata
Registered User
 
racata's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Sofia
Posts: 8,286
Likes (Received): 130350

5/6
поглед назад, където карат и валяк за строежа
__________________

kraxx, ptrifonov, 7588, fori, aleks_pc and 15 others liked this post
racata no está en línea   Reply With Quote
Old March 20th, 2017, 04:31 PM   #25014
racata
Registered User
 
racata's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Sofia
Posts: 8,286
Likes (Received): 130350

6/6


стигнали са до кръстовището с ул. „Народен герой“


поглед назад
__________________

kraxx, Itsme_Bender, Senna 1, ptrifonov, 7588 and 21 others liked this post
racata no está en línea   Reply With Quote
Old March 20th, 2017, 07:53 PM   #25015
encodersofia
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 52
Likes (Received): 154

Разчистват между Lagera Tulip и блок 43 в ж.к.Лагера. Май ще има Tulip 2

edit: извинявам се, че съм сбъркал темата. Недоглеждане
__________________

racata, the dogi liked this post

Last edited by encodersofia; March 20th, 2017 at 09:53 PM.
encodersofia no está en línea   Reply With Quote
Old March 20th, 2017, 08:22 PM   #25016
racata
Registered User
 
racata's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Sofia
Posts: 8,286
Likes (Received): 130350


отговорил съм ти в темата за строежи, т.к. е за другата тема това
http://www.skyscrapercity.com/showpo...&postcount=757
__________________

encodersofia, the dogi liked this post
racata no está en línea   Reply With Quote
Old March 20th, 2017, 08:35 PM   #25017
Hufu
Registered User
 
Hufu's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 1,567
Likes (Received): 3582

Quote:
Originally Posted by racata View Post
6/6


стигнали са до кръстовището с ул. „Народен герой“

Няколко пъти съм минавал по ул. Боряна последните месеци и мога да кажа, че е една от улиците в най-добро състояние в София.
Паважа си е в доста прилично състояние, което се вижда и на снимката.
В София има много улици, които са в много по лошо състояние и не знам, защо точно Боряна е обновяват цялостно, може би заради Украинското посолство.
Впрочем тази част е най-хубавата в Ориндж Каунти
__________________
Hufu no está en línea   Reply With Quote
Old March 20th, 2017, 09:09 PM   #25018
fitil4o
Registered User
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 241
Likes (Received): 413

Да, но ако влезеш навътре в квартала е някакъв ужас, особено по ул. Драгоман. Едно време беше приятно кварталче, подобно на село, сега е ужас с тия нови строежи...
fitil4o no está en línea   Reply With Quote
Old March 20th, 2017, 09:29 PM   #25019
Shlosera
Registered User
 
Shlosera's Avatar
 
Join Date: May 2013
Posts: 769
Likes (Received): 2106


София е в капана на собственото си развитие, което е поредния парадокс нашата държава. Свидетел съм как в други развиващи се страни западнали територии и гета коренно се преобразуват с мащабни проекти, а при нас приятни места в града заприличват на гета заради алчност и корупция.
__________________
Shlosera no está en línea   Reply With Quote
Old March 20th, 2017, 09:30 PM   #25020
racata
Registered User
 
racata's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Sofia
Posts: 8,286
Likes (Received): 130350

Да състоянието на паветата беше добро и аз минавам от там понякога. може би са я включили защото другото платно беше на асфалт, и живущите в района да са изразили желание и другата част да стане на асфалт, за да се намали шума.
Да не забравяме и че тя е част от проекта за 9,5мил за рехабилитация и изграждане на Монтевидео
__________________

Hufu, kraxx, the dogi liked this post
racata no está en línea   Reply With Quote


Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Related topics on SkyscraperCity


All times are GMT +2. The time now is 05:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

Hosted by Blacksun, dedicated to this site too!
Forum server management by DaiTengu