|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#141 |
|
Out of time
Likes (Received): 6
|
Otkud ovakava pesimizam
... naravno da nam treba metro, odnosno LGŽ i nadam se da ćemo ga dobit što prije .
|
|
|
|
|
|
#142 |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
ma kakav LGŽ
nikakva polurjesenja Metro je rjesenje |
|
|
|
|
|
#143 |
|
Vojvoda Blasphemous
|
metro je je konacno rjesenje,samo sto je to jako skupa i slozena investicija...jedan od problema je to sto je tramvaj na metarskom kolosjeku a metro bi se isplatio jedino na standardnom od 1435,da je i tramvaj na toj sirini moglo bi se iskombinirati neko prijelazno rjesenje,postepeno,ovako se mora poceti od nule,a svaki pocetak je tezak
|
|
|
#144 |
|
con los terroristas
Likes (Received): 230
|
meni se, iskreno, smuči kad se sjetim da se cijeli grad mora raskopati zbog metroa. nije to raskopavanje na kakva smo navikli. evo, trenutno mi kao najgore što je Zagreb doživio pada na pamet raskopavanje zelenog vala lani. a to nije ni približno. ali da bi ga bilo dobro imati - bilo bi.
|
|
|
#145 | |
|
Out of time
|
Quote:
. To će bit najmanji problem, samo nek se napokon odredi datum početka gradnje i sve će bit u redu .
|
|
|
|
|
|
|
#146 |
|
con los terroristas
|
meni su u cijeloj toj priči ipak najzanimljivija vozila. dakle, mislite li da ima šanse da (ako se odluče na gradnju) Zagreb dobije prave metro vlakove kakvi su u Barceloni, Münchenu, Londonu, Pragu... ili bi to bilo više nalik na ono u Portu ili Stuttgartu?
|
|
|
#147 |
|
Out of time
|
Proguglal sam malo slike metroa u Portu i Stuttgartu i čine mi se full ok i moderni su, tak da nema beda ak bumo imali takve. Koliko vidim ovi ostali "pravi" su klasični kockasti, tak da se meni više sviđaju ovi moderniji.
|
|
|
|
|
|
#148 |
|
Vojvoda Blasphemous
|
pa ako se Crotrain ispostavi kao dobar,ne vidim razloga zasto ne bi mogli i napraviti pravi metro vlak
|
|
|
#149 |
|
con los terroristas
|
ali ovo su više tramvaji. ok, ovo u Stuttgartu je kao neki S-bahn, na pol puta od tramvaja do laganog vlaka, ali Eurotram u Portu po Milanu i Strasbourgu vozi kao najobičniji tramvaj. ja bih radije onda nešto nalik na klasični metro
|
|
|
#150 | |
|
Out of time
|
Quote:
.
|
|
|
|
|
|
|
#151 |
|
Vojvoda Blasphemous
|
Nazovu ga U-Train,tako da ih tuzi centar Simon Weisenthal
|
|
|
#152 |
|
BANNED
Likes (Received): 2
|
|
|
|
|
|
|
#153 |
|
Registered User
|
nije pesimizam nego realizam jer ne možeš očekivati od nekolicine korumpiranih i nesposobnih likova da naprave nešto korisno.
|
|
|
|
|
|
#154 |
|
.
Likes (Received): 8
|
Mislim da za to sve nema novaca, ni potrebe, treba se prije srediti ''površina'', avenije, nove ceste, garaže, novi blokovi, proširiti stari kapaciteti, modernizacija, a podzemna je SF. Zagreb nije takav grad da bi se u njemu gradila podzemna, prije bi trebala nadzemna, osim u onom malom djelu centra. A izvan centra ionako ima dovoljno mjesta za S bahn ili tramvaje ili nešto slično.
|
|
|
|
|
|
#155 |
|
Registered User
Likes (Received): 113
|
![]() Svatko ima svoje veselje Meni je recimo tako svejedno kakva su vozila (dobro nebi volio baš nešto totalno zaostalo) a ono što me zanima je trasa metroa.Nekakva prijelazna riješenja sa korištenjem sadašnje tramvajske pruge su mi katastrofalna. Ako se već ide na gradnju metroa onda mora ići skroz pod zemlju. Ona studija koju su radili hohštapleri iz engleske se može komotno bacit u smeće. Kako oni misle da im se Metro vozi po Zvonimirovoj na istoj pruzi kao i tramvaj i onda pričaju o većoj brzini koja će se postizati u odnosu na tramvaje? jel se oni prave ludi ili ja nešto nisam dobro shvatio. 1) Uglavnom, ja sam kao prvo sada protiv metroa (odnosno za njega sam ali ne odmah pod mus jer trenutno ima drugih prioriteta) i sredio bi rađe gradsku željeznicu koja je već jako dobro postavljena. 2) Metro dugoročno da ali ful pod zemlju. |
|
|
|
|
|
#156 |
|
Disenfranchised
Likes (Received): 1
|
|
|
|
|
|
|
#157 | ||
|
Disenfranchised
Likes (Received): 1
|
Quote:
|| || || || \/ \/ Quote:
|
||
|
|
|
|
|
#158 |
|
Registered User
|
Ja mislim da je LGZ dovoljan za zagreb i da , ako se kvalitetno napravi, nije nikakvo polurjesenje. Ali mislim da bi ga trebalo praviti na 1435mm da vlak moze raspicit vise od 70km/h
ovo sam crtao u googlu earthu (varijanta 0) i dodao sam jos par linija: Crvena linija: Dolje-Buzin Roza linija: Dolje-Dugave Zelena linija: Precko-Zracna luka Narancasta linija: Malesnia-Ivanja Reka Plava linija:Jankomir-Dubec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pod zemljom bi bilo: Od stanice "Nova cesta" do stanice "Heinzelova" (zelena linija do stanice "Slavonska avenija") i od stanice "degenova" do stanice "sv. knjiznica" vijadukt bi napravio od stanice "dubrava" do stanice "culinecka" (do dubeca bi bila sa strane ceste) i u novom zg na rozoj liniji od mosta do zadnje stanice tako da bi, i u jednom i drugom slucaju lgz potpuno bio odvojen od ostalog prometa. ukinuo bi neke semafore u horvacanskoj, ulici ivana soljana, ulice ivane brlic mazuranic i novu vukovarsku ne bi trebalo pravit s puno raskrizja(semafora), tako da bi na tim mjestima bila relativno velika prosjecna brzina. radnicku bi denivelirao pa tako da bi zelena linija na tom dijelu bila potpuno odvojena od prometa. a crvena i roza linija bi skoro pa potpuno bile odvojene od ostalog prometa, ukinut jedan-dva semafora u ulici prema mihaljevcu, a ako bi se cijela avenija v. holjevca denivelirala znaci i da bi crvena linija u novom zg bila potpuno odvojena od prometa, (roza isto jer bi bila na vijaduktu) ali prvo treba srediti gradsku zeljeznicu pa tek nakon 2015 pocet gradit lgz
Last edited by burek; January 30th, 2008 at 06:12 AM. |
|
|
|
|
|
#159 |
|
Streetwalker
Likes (Received): 5
|
Great stuff. |