daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Hungary

Hungary Magyar fórum

Closed Thread

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old May 7th, 2008, 09:12 PM   #1
Qtya
sensational

Qtya's Avatar

Likes (Received): 516

Casual Discussions and Politics

Ezért most jól meg fogtok kövezni, de már mindegy...
Qtya está en línea ahora  

Sponsored Links

Old May 7th, 2008, 09:13 PM   #2
Qtya
sensational

Qtya's Avatar

Today, 05:37 PM

Quote:
Originally Posted by ban Bank View Post
Bikes-nak!

Először is elnézést, hogy magyarul írok, de mire átültetném angolra karácsonyt ünnepelnénk. Horvátra könnyebben menne. Másrészről talán nem is tartozik más népekre.
Néhány észrevételt tennék politikai meggyőződésed tekintetében.

Tudom, azt gondolod rólam, hogy antiszemita vagyok. Talán igen, a legkényesebb ízlésű liberálisok szerint. De ez nem rasszizmus, hanem - fogalmazzunk úgy - intellektuális antiszemitizmus, ami nem ugyanaz. Én a zsidókkal, mint fajjal, vallással szemben semmilyen ellenérzést nem táplálok. Joguk van annak lenni amik. A legjobb politikai-történelmi vitákat zsidókkal (vagy akik annak tartották magukat) folytattam a felsőoktatási intézményekben.
Ami ellen mindig felemeltem a szavam az az, hogy a magyarországi zsidók többsége által különösen a rendszerváltás után képviselt liberalizmus hihetetlenül káros a magyar társadalomra. Egy társadalmat mindig a közös származás-, történelemtudat és hit tart össze. Aki nem érzi át ennek fontosságát, maga nem érez rokonságot ezekkel, az nem értheti meg mi az magyarnak lenni. Lehet magyar állampolgár, de magyar a szónak teljességében sohasem.

A magyar nép mindig befogadó társadalom volt a szentistváni gondolat szerint. Ennek helyességét kevesen kérdőjelezik meg, bár a történelmi tapasztalat éppen nem támasztja alá ezt a felfogást. Lásd a példákat! A törökök által elnéptelenített területekre befogadott szerbek később megkérdezték, mit keresnek a magyarok a Vajdaságban, ott ahol szerbeknek a XV. századig híre-hamva sem volt? A Galíciából betelepített zsidók váltak a legfőbb patrónusaivá a Tanácsköztársaságnak, majd később a Rákosi nevével fémjelzett kommunista diktatúrának is. Az erdélyi románok esete is hasonló, hacsak nem valljuk a dáko-román elméletet, amelynek egyébként semmilyen régészeti alapja nincsen.

Nem csoda ezek után, hogy a magyarság körében egyre érlelődik a gondolat: minden bajok forrása a magyarság túlzott liberalizmusa, befogadókészsége és végtelen tűrőképessége. A környező országokból érkező magyarellenes hírek hatására ezek az érzületek szemmel láthatóan egyre erősebbé válnak. Tegyük hozzá, érthetően.

Ne tagadjuk, Koszovó teljesen más dimenziót nyújt a magyar kisebbségeknek. Persze ha eszesek leszünk és kellően határozottak, ha kell - igen, kimondom - agresszívek. Európa sohasem hallja meg a békés népek szavát, kiabálni kell, akarni kell (lásd Albánia). Európa békét akar, nyugalmat bármi áron. Aki ebbe belenyugszik, az belenyugszik a „merjünk kicsik lenni" kovácsi elvbe. Én inkább Deák gondolatára szavaznék. Most nem idézem, manapság sokat idézik, mindenki ismeri.

Egyet azonban mondanék neked, mert szemmel láthatóan öntelten hiszel a saját igazadban. Az nem demokrácia, hogy te képviselsz egy nézetet, abban teljes meggyőződéssel hiszel mint az általad vélt legfőbb értékrendben, és mindenki más, aki ezt csak egy kicsit is megkérdőjelezi, nem más mint „orbánista" csőcselék, rasszista, antiszemita stb. Ez a legfőbb ismérve a totalitárius rendszereknek. Ne feledd, a kommunisták is magukat a demokrácia legfőbb letéteményesinek tartották. Mindenki más a demokrácia ellensége volt. Az, hogy Te kijelented mi demokratikus, mi „eurokonform", csak egy véleményt képvisel a tízmillióból. Egyébként is nézd meg mi zajlik Európában: Berlusconi Olaszországa, Haider Ausztriája, Belgium, Szlovákia, Lengyelország, Franciaország, London. Európa egyre jobban visszanyúl a gyökerekhez, amelyből keletkezett: a nacionalizmushoz. Máig nem találtak ki jobb kohéziós erőt egy ország összetartására, tetszik ez egyeseknek vagy nem...
Qtya está en línea ahora  
Old May 7th, 2008, 09:15 PM   #3
Qtya
sensational

Qtya's Avatar

Today, 07:35 PM

Quote:
Originally Posted by Kese View Post
Bán Bánk,
Azt nem teljesen értem hol lettél te személyesen megszólítva, de persze miután ez csak pro forma volt a megszólalásod apropója végülis mindegy. Meg engem sem szólított meg senki, csupán érintve érzem magamat.
Azért írok egyébként, mert értékelem a hazaszeretetedet, melynek számos jelét tapasztaltam ezen a fórumon, másrészt őszinte soraid olvastán elég határozottan azt kezdtem gondolni, hogy a liberalizmus mibenlétét illetően nem vagyunk egy véleményen. Én például határozottan liberálisnak tudom magamat, és egyébként semmi közöm a zsidósághoz. Épp íly semmi közöm az MSZMP fémjelezte "kommunizmus"-hoz sem, azon túlmenően, hogy én is az átkosban születtem. Nem voltam - és a családomban senki még csak közel sem volt - semmilyen pártnak a tagja, abban a 800 000 -es MSZMP táborban mi nem voltunk benne.
Mostanában viszont egyre-másra azt veszem észre, hogy akik igen, azok előszeretettel neveznek engem bolsinak. Ebben persze semmi meglepő nincs: akkor ugyanis az Mszmp tagság volt az a pozíció, ahonnan minősíteni lehetett másokat és "lefelé" lehetett osztani az észt, ma pedig hallga csak! mi zúg? -- hát ugyanazok, vagy jól nevelt gyermekeik állnak össze az ismert kórussá. A hajlam ugyanis, hogy mi fogalmazzuk meg a "többség" óhaját mentális diszpozíció kérdése, - szerintem legalább. Mint ahogy a kívülállás is. Én persze úgy gondolom, hogy a látszat ellenére, miszerint tehát nem érdemes etikai értéket tulajdonítani egyik vagy másik pozíciónak, azért az mégiscsak úgy van, hogy elegánsabb nem kóristának lenni. (Megengedem, a kórusból ez valószínűleg másképp tűnik.) Nos tehát: én csak most vagyok komcsi. (És kizárólag azok számára, akik régen voltak azok.)
Viszont mindigis liberálisnak tartottam magamat, márcsak a saját, jól felfogott érdekemben is. Feelingben a liberalizmus tényleg valami olyasmi, amit Ottlik ír le, és amit Esterházy szóról szóra lemásol - bocs, nem tudom említettem-e, hogy mi viszont magyarok vagyunk (a feljegyzések szerint a 14. sz-ig legalább), így aztán magam is elsősorban magyar irodalmi példákban tudok gondolkodni - az a feeling ugyanis, hogy az ember végigmegy egy utcán, és mondjuk szarik az egészbe, nem nyomasztja semmi, ja igen: ez a szabadság. Most akkor ebben én sem lennék konkrétabb szemantikailag, mint ahogy kalapáccsal sem lehet lepkét fogni.
Másrészt a liberalizmus persze egyáltalán nem puha rendszer. Voltak sokan, akik úgy gondolták, hogy az, de azok konfliktus esetén többnyire otthagyták a fogukat. A liberalizmus szerintem egyszerűen azt jelenti, hogy nem tartunk szent tehenet. Azaz bármilyen kérdést föl lehet vetni, meg lehet vitatni, és bármiben meg lehet egyezni. Hagyni kell az embereket szabadon, hogy megállapodjanak. (Nem csoda, hogy kissé nehezen ver gyökeret Magyarországon.) Azután persze a megállapodást akár kibaszottul keményen is be lehet tartani. Pl.: objektív felelősség a közlekedésben, és nem sok az a 300 000 huf. (Remélem be is vasalják.)
Amit Trianonnal kapcsolatban a szerbekről írsz, azzal egyetértek, amit a zsidókról, azzal nem. Először is: Sopronon kívül amit a minjdenkori jobboldal tett Magyarországon a sok süket dumán túlmenően az csak az volt, hogy szentesítették az elcsatolásokat. Pl Észak-Erdélyben a II. vh alatt a zsidó magyarok deportálásával megváltoztatták a demográfiai arányokat a románság javára. Ez azóta is úgy maradt. Érdemes tanulmányozni kicsit a szatmárnémeti számokat, már aki tudja hol van az, és nem csak vaktérképet villogtat az autója farán. (Román barátaink számára máig vastagon hivatkozási alap.) Másrészt ugye úgy volt, hogy önerőből csak a Tanácsköztársaság katonái foglaltak vissza magyar többségű területeket? Ja. Fegyverrel bementek, és visszavették. (OK, német segédlettel a Horthy katonák is bemasíroztak a Délvidékre és lelődöztek egy csomó ártatlan embert.)
Ez a nacionalista seggfejsor, akiet Berlusconin át Haideren keresztül mint követendő trendet felsorolsz számomra nem vonzó. Lehet, hogy Európában sokmindenkinek büdös a lába - ad abszurdum a többségé is az lehet -, ez engem mégsem sarkall arra, hogy a magamét is direkt büdösítsem. -- Jó, értem én, arra gondolsz, hogy ezek kemény érdekérvényesítők. Csak én ezt nem hiszem. Ha a tekintélyelvű, nacionalista érdekérvényesítés fölényben lenne a liberálissal szemben, akkor ma Brazília diktálna az USA-nak, és nem vica-versa. (A saját, önös érdekeiket persze irtó keményen érvényesítik.)
Végül a cigányokról: Nem is értem ezt, vagyis sokan nem akarják érteni. Nincs abban semmi baj, ha az ország egy cigány embert választ meg miniszterelnöknek, aki aztán mindenféle dakota történetekkel szórakoztatja az útkereszteződésben a jobb sorsra érdemeseket -- és itt most Orbán Viktorra, nem pedigGyurcsányra gondolok, a félreértések elkerülése végett. Én biztos nem a származása miatt nem szavaztam rá. Azzal sincs semmi bajom, ha ő azt mondja magáról, hogy nem cigány, hanem pl. magyar -- mindenki az, aminek vallja magát. Nekem csak azzal a "lábszagú" sunyisággal van bajom, amivel elárasztotta a magyar közéletet Győzikénk- és amibe úgy érzem te is bele akarsz rángatni minket Bánk, azon az alapon, hogy összetartozunk, merthogy mind magyarok lennénk.
Én speciel az vagyok. És nem kórista.
Amúgy a "politikai helyzet" tekintetében hajlamos vagyok Bikes-al egyetérteni, valószínűleg jót tenne egy alapos vérfrissítés, mindkét oldalon.
Qtya está en línea ahora  
Old May 7th, 2008, 09:15 PM   #4
Qtya
sensational

Qtya's Avatar

Today, 08:04 PM

Quote:
Originally Posted by RawLee View Post
Érdekes emberek vagyunk ám...úgy látom politika kell ahhoz,hogy ne 1-2 soros marhaságokat irogassunk ide,mint pl "thanks for sharing","nice pics","interesting news"...van itt egyáltalán valaki,akit jobban érdekel bármi(a fórumon lévő témák közül) a politikánál?
Qtya está en línea ahora  
Old May 7th, 2008, 09:16 PM   #5
Qtya
sensational

Qtya's Avatar

Today, 08:56 PM

Quote:
Originally Posted by Qtya View Post
Szerintem az hogy ki-kit szólít meg, teljességgel irreleváns, lett lévén szó egy mindannyiótok által gyakran látogatott oldalról.
Kedves barátaim, nézzétek.
1) Magyarországnak problémáinak semmi köze a zsidósághoz, erre lesarkítani dolgokat veszélyes terep, vagy is, a belpolitikai eseményekkel összhangban csak számunkra, mérsékelt jobboldaliak számára veszélyes terep, hiszen a baloldal érdekeit szolgálja/szolgálná, akik alantas politikai célokra használják fel magyar zsidó honfitársaink jogos - és kollektív emlékezetükön alapuló - könnyen manifesztálódó érzékenységét. Mi mással magyaráznák ők a következő tényeket?:
a) Neo-náci tevékenység vaaaalahogy mindig, időről-időre az ő kormányzati ciklusuk idején aktivizálódik: Szabó Albert ('94-98) Ekrem Kemál György ('94-98) Bánfi (?) Diána (2002-2006) Magyar Gárda (2006 - ), etc.
b) A Fidesz platformban miniszterelnöki tisztségét - kül. kiválóan - betöltő, zsidó származású Fónagy János valahogy nem zavartatta magát a dühöngő szélsőjobboldali fenyegetés láttán
c) A Fidesz 2002 - 2006 között MEGTILTOTTA a vér és becstelenség nevű militáns extrémista szervezet felvonulásait, aktivistáit feltartóztatva a trianoni határokon. A maszop-szadesz destruk-alíció idején ez a fegyelmezettség megingott. Vajon miért?
d) Beszélhetünk-e lokális vagy ad absurdum országos összefogásról a 2006-os országgyűlési választások idején a jobbközép és a "szélsőjobb" között? Ballib polgártársak emlékeztetnélek benneteket, hogy körzetenként nemegyszer a szélsőséges (?) pártocskák akadályozták meg, hogy kedvenc amúgy szakmailag dilettáns, morálisan fedhető és küllemre visszataszító pol.i reprezentánsaitok elfoglalják megérdemelt helyüket az ellenzékben.
2) Magyarország történelmének mértékadó köreit és társadalmát kirekesztő hajlammal vádolni egyszerre nevetséges és elszomorító csúsztatás, emellett egyszerű tájékozatlanságra (vagy tudatosan negligáló dezinformálásra) vall, hiszen, itt csatlakoznék Bánk Bánhoz, a Magyar Királyság Szent Istváni Intelmei (Abolitiones) a világ első de facto olyan Alkotmánya, ami a külföldiekkel való tolerancia és vendégszeretet mindenkori betartatása mellett tör lándzsát. Az 1568-as Tordai Edictum pedig a korabeli Európa első szabad vallásgyakorlási garanciájának attributuma, mint mérföldkő (egy Szt. Bertalan-éji korban). Az 1849. júliusában megkötött egyezmény a nemzetiségeknek - igaz megkésve - de nemcsak szocio-kulturális jogokat adott, hanem elismerte őket politikai közösségekként is.
3) Egy, Bánk Bán által nyílván ismert de nem vázolt dolgot nem szabad elfelejteni sok primitív zsidózónak: a magyarországi zsidóság tucatszám adott a világnak feltalálókat, ismert embereket, lángelméket (Szent-Györgyi Albert, Bartók, Germanus, a sor végtelennek tűnik) hozzájárulva Hazánk népszerűségéhez és kult. örökségünkhöz. Arról nem beszélve, hogy legtöbbjük 100%-ig lojális volt az Országhoz és Koronához (lásd Goldziher levelei Belső-Ázsiából)
4) A baloldal dichotomizáló felfogását és képmutató érdek-barátságát* alapjaiban rengeti meg a tény, hogy a kommunizmus mint totalitárius rendszer ádáz ellenségnek tekintette a zsidó származású nagypolgárságot, ezerszám hurcolva meg őket, nem faji- de osztályalapon.
5) A nem zsidó, hanem magyar származású ballibek emberi jogokat féltő magatartása dícséretes, ám következetlen: ezek az emberek mikor emelik fel a hangjukat a kirekesztés elleni harc jegyében a Benes-dekrétumok, a vajdasági és kolozsvári magyarverések, a '44-es bácskai vérengzés áldozatainak védelmében? Haa?
(6) Egy kicsit más, de a ballib gondolkodó-okoskodó felebarátaim által a vélt antiszemitizmussal előszerettel párhuzamba állított Izrael-bírálat egy, a szadesz által teljes ideológiai és szellemi kiüresedése következtében átvett, amúgy világszerte népszerűtlen koncepcióra, az agresszív neokonzervativizmusra nyúlik vissza, melynek hatalmas ellentábora már-már átláthatatlan, és zsidó ellenzőket is felvonultat: máramarosszigeti chásszidok, Mordechai Vanunu, Bobby Fischer, etc.), és amely világszerte amerikai és izraeli állmapolgárokat tesz ki veszélynek (Franciao-tól Baliig).

Köszönettel, további kellmes estét kíván FRADISTA.
* nácizmus vs. kommunizmus
Qtya está en línea ahora  
Old May 7th, 2008, 09:40 PM   #6
tersyxus
The downtown droid

tersyxus's Avatar

Likes (Received): 1

Quote:
Originally Posted by RawLee View Post
van itt egyáltalán valaki,akit jobban érdekel bármi(a fórumon lévő témák közül) a politikánál?
Yes, I'm one of that kind. I used to be very much interested in politics but I'm afraid I had had enough of that. I'm a bit pessimist about this politically infected Hungary and I know a few older guys (incl. my dad) having become depressed by the everyday stress of constantly fuming about politics. It drove them semi-mad.

BTW, this thread is quite OK. I'd appreciate if ALL politically related issues were discussed here. International historical stuff can be discussed here as well, like "Why did Poland get a little land from Hungary in 1920?" etc. No offend, Pole pals of course.
Old May 8th, 2008, 07:57 AM   #7
Bikes
sababa

Bikes's Avatar

Likes (Received): 109

I would be better off without this thread, and i think it will have a negative effect on the rest of the threads as well.
Bikes está en línea ahora  
Old May 8th, 2008, 09:44 AM   #8
tersyxus
The downtown droid

tersyxus's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bikes View Post
I would be better off without this thread, and i think it will have a negative effect on the rest of the threads as well.
Rather one thread for pure politics than all the rest being infected with flaming debates.
Old May 8th, 2008, 11:25 AM   #9
Kontúr
Hajrá Magyarország!

Kontúr's Avatar

Likes (Received): 0

Bánk Ban-nal egyetértve én is inkább magyarul írok, hiszen a mi belügyeink nem tartoznak senki másra!

Egyébként ezt egy kiváló thread-nek tartom mondván az amúgy politikailag teljesen független különböző fejlesztések témáját felesleges mérgezni belpolitikával. Ugyanakkor sajnos nálunk minden összefügg a politikával és amíg vagdalkozó rasszistázó, nácizó, kommunistázó vagy zsidózó emberek teljesen jogtalanul és talán tudatosan félremagyaráznak dolgokat csak azért mert nem tetszik a másik véleménye vagy elfogynak a racionális érvek – egy jó kis rasszistázás mindig jól jön, nem de Bikes? –érdemes a politikáról beszélni. Véleményem szerint ezen az oldalon nyugodtan meg lehet vitatni a vélt vagy valós sérelmeket illetve indulatoktól mentes formában értelmes párbeszédet lehet végezni különböző világnézetek között. Egyébként engem a politikán belül is sokkal jobban érdekel a gazdaságpolitika mint a különböző nézetek filozofikus elemezgetése. Ugyanakkor tény, hogy magamat Qtya-hoz hasonlóan mérsékelt jobboldalinak határozom meg, ami ellentétben Kesével azt jelenti, hogy igen is vannak "szent tehenek", amit nem lehet megkérdőjelezni. Ilyen például Trianon igazságtalansága – ami nem azt jelenti, hogy akkor gyerünk csatoljuk vissza az elszakított területeket, ugyanakkor kulturális autonómiáért igenis harcolni kell Székelyföldön, a Felvidéken és a Délvidéken, hiszen ez egy olyan európai intézmény, ami joggal megilleti a határon túli nemzettársainkat, ahogy megilleti a svédet Finnországban, katalánt Spanyolországban, stb. – . De ugyanez a helyzet a Holokausztal is – ami egy szégyenteljes és felejthetetlen gyalázat volt, egyébként minden olyan embert aki a holokausztot relativizálni próbálja, elküldeném egy Auschwitz kirándulásra, én jártam ott és megrázó élmény volt – vagy ott van 56 is, ami az egyik legtisztább és az egyik legbátrabb forradalom volt a XX. században. Ezek igenis szent tehenek! Magyarországot a sikeres országoktól pont az különbözteti meg, hogy amíg nálunk előbb liberális, baloldali vagy jobboldali valaki, csak utána mer ha egyáltalán mer vagy akar magyar lenni, addig máshol az nem kérdés, hogy Ő elsősorban ír, finn, svéd, francia, etc. és csak utána liberális, baloldali vagy jobboldali. És ez lényeges különbség. Ami természetesen egyes beteges gondolkodóknak – velük van tele a magyar közélet, ők az úgynevezett megmondó emberek – már nacionalizmust és Hitlert vizionál. Én egyébként az egészséges patriotizmus híve vagyok nem pedig a felelőtlen nacionalizmusé. Magyarország érdekeit kell képviselni 1000%-ban és nagyon határozottan. Ha ez megtörténik végre sikeresek lehetünk. Egyébként attól, hogy valaki szereti a hazáját, még nem náci, sőt valószínűleg sokkal toleránsabb, mint a toleranciabajnok szadesz, aki ha emlékeztek Révész Mártírusznak nevezte szerencsétlen RV-ét, miután a rendőrök úgy megverték, hogy elvesztette az eszméletét. Vajon a Fidesz kormány alatt ha a rendőrség valami hasonlót művelt volna Horn Gáborral akkor is röhögtek volna? Na ennyit a rabmadarakról és a magyar liberalizmus harcosairól. Ami pedig az olyan üres mondatokat illeti, hogy cseréljük le a politikai elitet semmit nem jelent. A politikai elitet csak saját maguk cserélhetik le – ez pedig nem érdekük – hiszen ha tetszik ha nem mi csak abból tudunk választani amit elénk raknak a többi naiv képzelgés.

Cheers !
Kontúr no está en línea  
Old May 8th, 2008, 11:54 AM   #10
RawLee
Moderator

RawLee's Avatar

Likes (Received): 39

Én megcsináltam ezt a tesztet(skybarban van)
http://www.politicalcompass.org/test
és ez jött ki:

Ha van kedvetek,kíváncsi lennék,hogy nektek mi jön ki...engem meglepett,bár nem tudom ennyire hiteles.
RawLee no está en línea  
Old May 8th, 2008, 12:22 PM   #11
BND
Regisztrált felhasználó

BND's Avatar

Likes (Received): 13

Here is mine:

Interesting by the way...
BND no está en línea  
Old May 8th, 2008, 12:57 PM   #12
ban Bank
bohemian from Hungary

Likes (Received): 29

Quote:
Originally Posted by Bikes View Post
Efelől nem kell aggódnod. Legalábbis részemről nem. Én a tegnapi hozzászólásommal letudtam a politikai penzumomat úgy 10 hónapra. Valójában ez is csak egy kis vörösbor hatására született, valahogy kikívánkozott belőlem. Tegnap jó napom volt.
Én elfogadom, hogy különbözőek vagyunk, majd döntenek a választópolgárok. Bár hozzáteszem, remélem minél hamarabb.

Nem gondoltam volna, hogy ennyire megkavarom az állóvizet. Nem baj, a struccpolitika nem vezet sehová, nyílt viták kellenek. Igaz, én nem fogom folytatni, mert túl lusta vagyok és sajnos túl galamblelkű is.
ban Bank no está en línea  
Old May 8th, 2008, 01:09 PM   #13
ban Bank
bohemian from Hungary

Likes (Received): 29

ban Bank no está en línea  
Old May 8th, 2008, 03:32 PM   #14
Qtya
sensational

Qtya's Avatar

Qtya está en línea ahora  
Old May 8th, 2008, 04:32 PM   #15
tersyxus
The downtown droid

tersyxus's Avatar

What am I supposed to do now? Am I from Mars?
Old May 8th, 2008, 08:39 PM   #16
Qtya
sensational

Qtya's Avatar

Ajjaj, van egy kis gond: FRADISTA a LILA tartományba kerülne elmondása szerint
Qtya está en línea ahora  
Old May 8th, 2008, 09:17 PM   #17
tomis3
Marina di Massa

tomis3's Avatar

Likes (Received): 23

Quote:
Originally Posted by BND View Post
Here is mine:

Interesting by the way...
We're like two peas in a pod...here is mine..I'm a bit disappointed..I was hoping to be a bit more authoritarian...oh well.

tomis3 no está en línea  
Old May 8th, 2008, 09:38 PM   #18
HunDeX
Registered User

HunDeX's Avatar

Likes (Received): 32

HunDeX no está en línea  
Old May 8th, 2008, 10:25 PM   #19
BND
Regisztrált felhasználó

BND's Avatar

Likes (Received): 13

Quote:
Originally Posted by tomis3 View Post
We're like two peas in a pod...here is mine..I'm a bit disappointed..I was hoping to be a bit more authoritarian...oh well.
BND no está en línea  
Old May 9th, 2008, 12:48 AM   #20
carbonkid
ab.us.er

carbonkid's Avatar

Likes (Received): 0

guys you are extremely lucky...I'm probably Libertarian

actually...nobody is so close to Libertarian as me

of course this fact doesn't mean that I will tolerate everything!

carbonkid no está en línea  

Closed Thread

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules