|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#1 |
|
sensational
Likes (Received): 516
|
Casual Discussions and Politics
Ezért most jól meg fogtok kövezni, de már mindegy...
|
|
|
|
|
#2 | |
|
sensational
|
Today, 05:37 PM
Quote:
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
sensational
|
Today, 07:35 PM
Quote:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
sensational
|
Today, 08:04 PM
|
|
|
|
|
#5 | |
|
sensational
|
Today, 08:56 PM
Quote:
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
The downtown droid
Likes (Received): 1
|
Quote:
BTW, this thread is quite OK. I'd appreciate if ALL politically related issues were discussed here. International historical stuff can be discussed here as well, like "Why did Poland get a little land from Hungary in 1920?" etc. No offend, Pole pals of course.
|
|
|
#7 |
|
sababa
Likes (Received): 109
|
I would be better off without this thread, and i think it will have a negative effect on the rest of the threads as well.
|
|
|
|
|
#8 |
|
The downtown droid
|
Rather one thread for pure politics than all the rest being infected with flaming debates.
|
|
#9 |
|
Hajrá Magyarország!
Likes (Received): 0
|
Bánk Ban-nal egyetértve én is inkább magyarul írok, hiszen a mi belügyeink nem tartoznak senki másra!
Egyébként ezt egy kiváló thread-nek tartom mondván az amúgy politikailag teljesen független különböző fejlesztések témáját felesleges mérgezni belpolitikával. Ugyanakkor sajnos nálunk minden összefügg a politikával és amíg vagdalkozó rasszistázó, nácizó, kommunistázó vagy zsidózó emberek teljesen jogtalanul és talán tudatosan félremagyaráznak dolgokat csak azért mert nem tetszik a másik véleménye vagy elfogynak a racionális érvek egy jó kis rasszistázás mindig jól jön, nem de Bikes? érdemes a politikáról beszélni. Véleményem szerint ezen az oldalon nyugodtan meg lehet vitatni a vélt vagy valós sérelmeket illetve indulatoktól mentes formában értelmes párbeszédet lehet végezni különböző világnézetek között. Egyébként engem a politikán belül is sokkal jobban érdekel a gazdaságpolitika mint a különböző nézetek filozofikus elemezgetése. Ugyanakkor tény, hogy magamat Qtya-hoz hasonlóan mérsékelt jobboldalinak határozom meg, ami ellentétben Kesével azt jelenti, hogy igen is vannak "szent tehenek", amit nem lehet megkérdőjelezni. Ilyen például Trianon igazságtalansága ami nem azt jelenti, hogy akkor gyerünk csatoljuk vissza az elszakított területeket, ugyanakkor kulturális autonómiáért igenis harcolni kell Székelyföldön, a Felvidéken és a Délvidéken, hiszen ez egy olyan európai intézmény, ami joggal megilleti a határon túli nemzettársainkat, ahogy megilleti a svédet Finnországban, katalánt Spanyolországban, stb. . De ugyanez a helyzet a Holokausztal is ami egy szégyenteljes és felejthetetlen gyalázat volt, egyébként minden olyan embert aki a holokausztot relativizálni próbálja, elküldeném egy Auschwitz kirándulásra, én jártam ott és megrázó élmény volt vagy ott van 56 is, ami az egyik legtisztább és az egyik legbátrabb forradalom volt a XX. században. Ezek igenis szent tehenek! Magyarországot a sikeres országoktól pont az különbözteti meg, hogy amíg nálunk előbb liberális, baloldali vagy jobboldali valaki, csak utána mer ha egyáltalán mer vagy akar magyar lenni, addig máshol az nem kérdés, hogy Ő elsősorban ír, finn, svéd, francia, etc. és csak utána liberális, baloldali vagy jobboldali. És ez lényeges különbség. Ami természetesen egyes beteges gondolkodóknak velük van tele a magyar közélet, ők az úgynevezett megmondó emberek már nacionalizmust és Hitlert vizionál. Én egyébként az egészséges patriotizmus híve vagyok nem pedig a felelőtlen nacionalizmusé. Magyarország érdekeit kell képviselni 1000%-ban és nagyon határozottan. Ha ez megtörténik végre sikeresek lehetünk. Egyébként attól, hogy valaki szereti a hazáját, még nem náci, sőt valószínűleg sokkal toleránsabb, mint a toleranciabajnok szadesz, aki ha emlékeztek Révész Mártírusznak nevezte szerencsétlen RV-ét, miután a rendőrök úgy megverték, hogy elvesztette az eszméletét. Vajon a Fidesz kormány alatt ha a rendőrség valami hasonlót művelt volna Horn Gáborral akkor is röhögtek volna? Na ennyit a rabmadarakról és a magyar liberalizmus harcosairól. Ami pedig az olyan üres mondatokat illeti, hogy cseréljük le a politikai elitet semmit nem jelent. A politikai elitet csak saját maguk cserélhetik le ez pedig nem érdekük hiszen ha tetszik ha nem mi csak abból tudunk választani amit elénk raknak a többi naiv képzelgés. Cheers !
|
|
|
|
|
#10 |
|
Moderator
Likes (Received): 39
|
Én megcsináltam ezt a tesztet(skybarban van)
http://www.politicalcompass.org/test és ez jött ki: ![]() Ha van kedvetek,kíváncsi lennék,hogy nektek mi jön ki...engem meglepett,bár nem tudom ennyire hiteles.
|
|
#11 |
|
Regisztrált felhasználó
Likes (Received): 13
|
Here is mine:
Interesting by the way... |
|
|
|
|
#12 | |
|
bohemian from Hungary
Likes (Received): 29
|
Quote:
Én elfogadom, hogy különbözőek vagyunk, majd döntenek a választópolgárok. Bár hozzáteszem, remélem minél hamarabb. ![]() Nem gondoltam volna, hogy ennyire megkavarom az állóvizet. Nem baj, a struccpolitika nem vezet sehová, nyílt viták kellenek. Igaz, én nem fogom folytatni, mert túl lusta vagyok és sajnos túl galamblelkű is.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
bohemian from Hungary
Likes (Received): 29
|
![]()
|
|
|
|
|
#14 |
|
sensational
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
The downtown droid
|
What am I supposed to do now? Am I from Mars?
|
|
#16 |
|
sensational
|
Ajjaj, van egy kis gond: FRADISTA a LILA tartományba kerülne elmondása szerint
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#17 |
|
Marina di Massa
Likes (Received): 23
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Registered User
Likes (Received): 32
|
![]() |
|
|
|
|
#19 |
|
Regisztrált felhasználó
Likes (Received): 13
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
ab.us.er
Likes (Received): 0
|
guys you are extremely lucky...I'm probably Libertarian ![]() actually...nobody is so close to Libertarian as me ![]() of course this fact doesn't mean that I will tolerate everything!
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|