|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#1 |
|
SuperMod
|
[Zagreb] - Imperium Tower (Crni Monolit) | 106m | 28fl
IMPERIUM TOWER Novi projekt Imperium Tower Lokacija: križanje Slavonske avenije i savske ceste Visina: 106m Katovi: 28 Planirani završetak radova: Ljeto 2014 Investitor: Ivan Čalić Vrijednost investicije: 400 milijuna kuna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Više: http://www.studio-niskota.hr/portfol.../#!prettyPhoto[/QUOTE] ___________ stari projekt: Imperium Tower (Crni Monolit), Zagreb Visina: 160m Katovi: 41 Investor: Prograd d.o.o. Arhitekt: Hrvoj Bakran, Dražen Plevk i Zdravki Krasić Početak radova trebalo je biti: Proljeće 2009 Renderi: [IMG]http://i34.************/ekgxeg.jpg[/IMG] [IMG]http://i38.************/nxoau.jpg[/IMG] [IMG]http://i35.************/21l75du.jpg[/IMG] [IMG]http://i38.************/2irregz.jpg[/IMG] [IMG]http://i35.************/2i9jrl1.jpg[/IMG] Last edited by MasonicStage™; April 27th, 2012 at 06:11 PM. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
Zagrebačke će blizance posaditi u glinu i šljunak
Zemljište od 3500 četvornih metara ispod Autoservisa Savska na Savskoj cesti 110, gdje tvrtka Pro-grad namjerava graditi jedan od dva blizanca, najviša nebodera u gradu visoka 160 metara i nije bogzna kakvo. Gradilište je već ograđeno. Geotehničari MKS-a i Geotehnike inženjeringa iz bušotina izvlače uzorke i nose ih na geotehničku analizu u laboratorij Instituta građevinarstva Hrvatske. Već na prvim metrima naišli su na glinu, savske pijeske i šljunak. Drugo se nije moglo ni očekivati. – Uobičajeni sastav zemljišta za cijeli nizinski dio Zagreba kuda su nekad tekli savski rukavci. Dosad smo s bušenjem stigli do 31. metra od 40 – kaže nam Zlatko Dankić iz geotehničke tvrtke MKS. Probili su podove stare i nove radionice, parkirališta, skladišta. Ondje mehaničari još popravljaju automobile, a ni mušterija ne nedostaje. Unatoč tome što se zna da će im rušiti zgradu, ugledna radionica radi kao i 50 godina prije. – Prodali smo teren s radionicama, ali kada ćemo se i kamo preseliti još točno ne znam – rekao je Marko, sin vlasnika Autoservisa Roka Štuglina. Dotad će se dvadesetak automehaničara svako malo premještati pred geotehničarima. Trebali su se odseliti, kažu, 1. lipnja, a rok je odgođen do 1. rujna. – Kad se odselimo, idem na burzu – rekao nam je jedan od mehaničara. IZVOR: Vecernji list |
|
|
|
|
|
#3 |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
Upravo to vidjeh u Večernjem.
Dok pijem kavicu u kafiću. Dobro, sad neću morat prepisivat na mob iz novina, jako zanimljivo štivo ![]() Možda će i izgradit ali kupovat zemlju za takvu stvar pa tek sad nakon kupnje ispitivat tlo smiješno |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Always attacks
|
Dajte ne kukajte...
...jeli netko gledao dokumentarac o izgradnji (ali pravih)super tornjeva u Shanghaju??!!.....Ako nije, trebao je...naime....tamo su ti mega tornjevi izgrađeni na samom mulju zbog močvarnog tla i pdzemnih voda kojim obiluje cijelo područje tog dijela grada, kad sam to vidio nisam mogao vjerovati...ali je istinito. Naravno da je tu prisutna i posebna tehnika gradnje, ali oni ne odustaju nego grade mrcine i od preko 400-tinjak metara visine na mokrom mulju. Vidi se kad bager iskopava kako grabilica prolazi kroz to kao kroz mekani puter... ...a mi tu kukamo zbog malo gline i šodra...
Zagreb u mom srcu..... Last edited by TigarZg1; August 14th, 2008 at 04:54 AM. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
;)
Likes (Received): 1417
|
Te fore o sastavu tla i podzemnim vodama me uvijek dobro nasmiju, a siguran sam da te priče u javnost plasiraju neke ne odveć bistre osobe željne jeftinog senzacionalizma. Talijani su izgradili cijeli Veneciju na vodi prije mnogo stoljeća, a ovi debili u 21. stoljeću puše spiku o podzemnim vodama. Kad bi ih netko posjetio od čega se sastoji Zemljina jezgra, valjda bi i to bio problem, jer je Zagreb, eto, baš iznad te jezgre. Ma najbolje da se u Zagrebu više nikad ne sagradi nešto što bi nadvisilo Lidl(onaj u Vukovarskoj)
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
SuperMod
|
Quote:
![]() Zbog tekuće i vrlo vruće zemljine jezgre, zabranjena je gradnja nebodera u zagrebu ![]() ![]() ![]() ![]() Sarkasatični
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Always attacks
|
Quote:
...mislim da bi čak trebalo i srušiti sve ono oko tog Lidla da se ne zaklanja panoramski pogled na isti.... ....a da ne spominjemo opasnost da se zbog kakvoće tla neki od okolnih nebodera ne sruši na njega i nedaj bože ošteti tu grandioznu građevinu...
|
|
|
|
#9 | |
|
Always attacks
|
Quote:
.... Zašto bi i stavljali onakve pilone kad u Zagrebu ionako nije stanje kao u Shangaju....
|
|
|
|
#10 |
|
Vojvoda Blasphemous
|
to sa podzemnim vodama je čista pizdarija...
najbolje mi je kada mi netko tvrdi da je zbog njih nemoguće izgraditi metro... koliko znam i Budimpešta i Prag,New York i Paris... svi oni imaju podzemne vode - ali bogami i metro tako da ne vidim razloga zašto bi to sprečavalo gradnju jednog nebodera,još da tamo nema ni jednog ne bi ni riječ rekao,ali u blizini su Vjesnik,Zagrepčanka,Industrogradnja,rakete...ne vjerujem da je tlo pod njima išta drugačije od onoga pod auto servisom
|
|
|
#11 |
|
Out of time
Likes (Received): 6
|
To smo valjda utvrdili da su podzemne vode u slucaju Zagreba samo jos jedan u nizu novinarskih umotvorevina... NYC ima metro i sve ostalo pod zemljom... obican vlak, tunele za aute, shopping mallove itd... sve pod zemljom. Doduse sami subway je u najlosijem stanju od svih spomenutih stvari. S druge strane LA ima dosta problema s podzemljem jer je navodno na seizmicki dosta nestabilnom tlu sto je razlog zasto niti skoro pa i nema metro. Samo par stanica je podzemno...
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|