daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > .be-forum > Belgische steden / Villes belges > Andere steden / Autres villes > Leuven, Hageland & Haspengouw / HesbayeGlobal Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Reply

 
Thread Tools
Old September 2nd, 2008, 01:30 PM   #1
Unkown Student
Registered User
 
Unkown Student's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 670
Likes (Received): 0

LEUVEN | Accosite

Een project naast het toekomstige Hertogendal. Tot 6 hoog en met een publiek parkje. Gebied gelegen op een helling.

Quote:

Accosite
Inrichtingsplan tussengebied Brusselsestraat-KaboutermansstraatHet binnengebied tussen de Brusselsestraat en de Kaboutermansstraat kan een nieuwe invulling krijgen door de verhuis van de daar aanwezige drukkerijen van Acco.

Anno 2007 ligt er een eerste inrichtingsplan op tafel om op deze plaats een woonomgeving te creëren voor studenten, gezinnen en ouderen geschraagd rond een parkje. Hierdoor moet er een aangenaam, stedelijke woonomgeving ontstaan voor mensen in verschillende levensfazen.

Doorheen de site – die gekenmerkt wordt door een steile helling - zal er een voor Leuven zo kenmerkend voet- en fietspadennetwerk ontstaan.

De gemeenteraad keurde dit eerste inrichtingsplan goed op 22 mei 2007. De komende maanden zullen de ontwerpers Ontwerpteam Johan Van Reeth en de ontwikkelaars NV Aannemingen Janssen & Drooghmans verder concretiseren.


Een korte analyse:

De Accosite ligt ietwat verborgen in het westelijk gedeelte van de Leuvense binnenstad. De sterk hellend gedeelte van de binnenstad kent vrij weinig gemeenschapsvoorzieningen maar wordt wel gekenmerkt door kleinere huizen en vele studentenkoten. Typerend hiervoor is de grote studentenpeda Camilo Torres die het gebied in het noorden begrensd.

Het is ook één van de weinige gebieden binnen de ring waar de voorbije decennia en eeuwen relatief weinig grote ingrepen zijn gebeurd. Omwille van de sterke helling zijn hier geen grote infrastructuren of stedenbouwkundige plannen toegepast die wijken als de vaartkom, de omgeving van de Bondgenotenlaan of de stationsomgeving typeren.

De voorbije jaren is echter de interesse in deze omgeving sterk toegenomen. Door de voortschrijdende ontwikkeling van Gasthuisberg, de nabije open ruimten en de makkelijke verbinding met de ring en de autosnelweg E-314, biedt de omgeving de mogelijkheid om binnen de bestaande schaalgrootte een vrij dichtbewoond programma te realiseren.

Ontwerpteam Johan Van Reeth
Bron: http://www.leuven.be/showpage.asp?iPageID=5963Het stadsbestuur werkt weer samen met BUUR. Dit vind ik persoonlijk goed nieuws als je weet dat dit bureau verantwoordelijk is voor de Vaartkom, Kop van Kessel-lo, en veel projecten in het Brusselse. Stuk voor stuk toffe ontwerpen!


Quote:

Leuven
Ontwikkeling Accosite
Inrichtingsplan en uitvoeringsontwerpen

Voor een private ontwikkelaar stelde BUUR een inrichtingsplan op voor een woonontwikkelingsgebied in de Leuvense binnenstad. Het project wordt gefaseerd gerealiseerd biedt plaats aan studentenhuisvesting, een RVT, een zorgcentrum en woongelegenheden.

De inplanting en de uitwerking van de volumes speelt in op de sterke verscheidenheid van de randen en benut maximaal de aanwezige terreinhelling. Centraal wordt de open ruimte geconcentreerd in een publiek park, met een weids uitzicht over het centrum. Het park creëert tegelijk een aantal nieuwe routes voor zacht verkeer. Voor de voornaamste gebouwen werd het architecturaal ontwerp op conceptniveau uitgewerkt om de beeldkwaliteit af te dwingen.

Na de goedkeuring van een inrichtingsplan werd BUUR samen met het Leuvense architectenbureau Tjonck-Nilis aangesteld als ontwerper voor de kinderkribbe en voor de publieke ruimte, centraal in het gebied.
Bron:http://www.buur.be/index.php/buur/pr...ingssite_acco/

Ligging:


Huidige situatie:

En dan nu de plannen:

(Nieuwbouw in licht blauw)

Last edited by Unkown Student; September 2nd, 2008 at 01:50 PM. Reason: Foto's op groter formaat
Unkown Student no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
Old September 7th, 2008, 09:35 PM   #2
Unkown Student
Registered User
 
Unkown Student's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 670
Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by Leuvenaar View Post
De ruwbouw van het nieuwe studentenhome naast Camillo Torres is inmiddels volop in uitvoering...
Heb je hier foto's van, Leuvenaar? Ik hoop echt dat het een mooi project wordt!
Unkown Student no está en línea   Reply With Quote
Old September 19th, 2008, 04:57 AM   #3
Unkown Student
Registered User
 
Unkown Student's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 670
Likes (Received): 0

Toch een teleurstellende realisatie. Dit heeft meer weg van commi-blokken.. Niet bevorderlijk voor -relatieve- hoogbouw dus..
Unkown Student no está en línea   Reply With Quote


Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Related topics on SkyscraperCity


All times are GMT +2. The time now is 04:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Beta 4
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

tech management by Sysprosium