daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Slovenija

Slovenija Slovenia

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 1 votes, 5.00 average. Display Modes
Old April 19th, 2009, 07:54 PM   #1
Motorway Fan
Registered User

Motorway Fan's Avatar

Likes (Received): 0

Slovenija - Hrvaška (Slovenia - Croatia)

Oprostite

Last edited by Motorway Fan; April 19th, 2009 at 09:42 PM. Reason: Lock
Motorway Fan no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old April 19th, 2009, 07:59 PM   #2
Motorway Fan
Registered User

Motorway Fan's Avatar

Edit

Last edited by Motorway Fan; April 21st, 2009 at 09:35 PM.
Old April 19th, 2009, 08:07 PM   #3
LoKeY
Moderator

LoKeY's Avatar

This thread is unacceptable

Nova Gorica - Slovenija
LoKeY no está en línea   Reply With Quote
Old April 19th, 2009, 08:09 PM   #4
pijanec
Registered User

Jaz vedno naročam v slovenščini in vedno so me lepo postregli. Pa sem veliko na Hrvaškem.
pijanec no está en línea   Reply With Quote
Old April 19th, 2009, 08:17 PM   #5
ljlj
Registered User

ljlj's Avatar

Če je ta thread namenjen pluvanju po medsosedskih odnosih se lahko kar takoj zapre.

S hrvaško imam sicer same dobre izkušnje. To kar delajo mediji zadnje čase pa je porazno in ni vredno komentarja....
ljlj no está en línea   Reply With Quote
Old April 19th, 2009, 09:11 PM   #6
Struckar
Unregistered user

Struckar's Avatar

Likes (Received): 16

Dajmo se zresnit fantje, sej je res vse grozn, sam tole pa kr lepo zaprite. Razen če hočete bit na njihovem nivoju, ampak potem pa pojdite na email.si ali 24 ur in tam delite bloge o odnosih slo-hr.
Struckar no está en línea   Reply With Quote
Old April 19th, 2009, 09:12 PM   #7
arhi
Registered User

Za Hrvate lahko povem tole o mojih izkušnjah. So sicer prijazen narod na turističnih območjih predvsem zaradi turizma. Toda glede na trenutno situacijo se nestrpnost pokaže navzven predvsem pri mlajših ljudeh, ki se še niso naučili prikriti svojih čustev, kot njihovi starejši kolegi. Sicer so ljudje različni, kot povsod. Danes politika na veliko pumpa narod proti sosedom. Predvsem v Istri so Slovenci precej nezaželjeni, ker se domačini bojijo, da bodo prišli na dan kakšni starodavni zločini, ki so se dogajali med in po II svetovni vojni. Mnogo hrvatov je takrat dobilo nekoč slovensko zemljo zastonj. Toda njihov strah je neosnovan, da ne rečem neumen. Da bi se lahko kaj spremenilo na tem področju, bi bila potrebna vojna. Hrvati dobro vejo, da so slovenci najbolj razsipni gostje. Toda jaz sem se počutil v Poreču nezaželjenega, ko so izvedeli, da sem slovenec. To so mi dali vedeti.

Hrvati so najbolj prijazni v okolici Zadra. V Splitu še nisem bil, in glede na govorice, ga tudi ne mislim nikoli obiskati. Glede dopusta razmišljam o kakšnem otoku in predvsem o Črni gori. Kakršnikoli konflikti med Slovenijo in Hrvaško gredo zelo na roko Francozom in Nemcem.
arhi no está en línea   Reply With Quote
Old April 19th, 2009, 09:36 PM   #8
Verso
Synchronized User

Verso's Avatar

Likes (Received): 436

Quote:
Originally Posted by Motorway Fan View Post
Podoben thread kot tisti na Hrvaški strani foruma.

LP

Verso no está en línea   Reply With Quote
Old April 19th, 2009, 09:41 PM   #9
Motorway Fan
Registered User

Motorway Fan's Avatar

Thumbs down

Oprostite mislil sem o turističnih izkušnjah.
Prosim oprostite to je moja 1 tema.

LP
Old April 20th, 2009, 10:58 AM   #10
yuam
Registered User

yuam's Avatar

Čeprav so politične zdrahe že dolgo in vsak dan znova stalnica (žal), je to tema, ki ne spada sem.
Moje osebne izkušnje pa so do zdaj bile vedno pozitivne in neproblematične.
yuam no está en línea   Reply With Quote
Old April 20th, 2009, 07:49 PM   #11
arhi
Registered User

No saj sem se tudi jaz v glavnem lepo imel razen majhnih izjem.
Določeni ljudje so že po naravi preveč zaskrbljeni ali pa neprijazni. Ne bi smeli vseh soditi enako. Tiste hiše v Poreču so se začeli izogibati tudi nemci, ker očitno ne znajo z gosti (so jamrali, da jih ni bilo blizu).
Nekoč sem bi v Pulju v kampu in sem se zelo fajn imel.
Tudi na otoku pri Zadru ni bilo slabo.

Sicer pa se strinam, da se ta tema zaklene.
Old April 20th, 2009, 11:06 PM   #12
Bedanec
Registered User

Bedanec's Avatar

Likes (Received): 4

bil že velikokrat na korčuli in na hvaru in na braču. Fantastično in nobenih problemov!

glede teme pa bi bilo res bolje če :
Bedanec no está en línea   Reply With Quote
Old April 21st, 2009, 12:30 AM   #13
oilpower
Registered User

Likes (Received): 3

Jaz imam s hrvati pri njih kar veliko dobrih izkušenj, žal pa tudi preveč slabih zato že več, kot deset let ne hodim k njim na dopust in se nasploh izogibam kakšnih izletov na Hrvaško. Nazadnje sem bil v Zagrebu pred kakimi 5timi leti. Žal je politika naredila svoje, razne provokacije pa so zaradi tega na obeh straneh! Kot sem že omenil sem se jaz odločil, da se jih preprosto izogibam in imam mir. Upam pa, da ne bo večno tako.
oilpower no está en línea   Reply With Quote
Old April 21st, 2009, 03:46 PM   #14
antenor
Ta☼

antenor's Avatar

Quote:
Originally Posted by Motorway Fan View Post
Je kdo od vas že doživel, da ste lahko v restavraciji na Hrvaškem naročili v Slovenščini ???

očitno si imel slabe izkušnje, edino - poskusi pisat manj afektivno in bolj artikulirano, ker so take izjave zelo dvoumne, sovražnega govora pa vsaj na našem forumu ne prenašamo.

Če se želite tukaj pogovarjati o slovensko-hrvaških odnosih nimam proti temu nič, ne mislim samo na pozitivne stvari, tudi če izpostavljate probleme, ki jih opažate, je po moje sprejemljivo, ampak morate biti razsodni, upoštevati kulturo dialoga, ker je po mojem mnenju pogovor ključen za zdrave in dobre odnose. Ampak, čim tole zabrede v kakšne druge vode bom thread zaprl oz. kršitelje sankcioniral.

lp
What we all can do: Unplug Un-Used Electronics, Use Compact Fluorescent Bulbs, Replace Old Appliances, Reduce Garbage, Buy Minimally Packaged Goods, Buy Products Locally, Buy a Fuel Efficient Car, Take Shorter Showers, Use Recycled Paper, Inflate Your Tires, Bring Cloth Bags to the Market, Insulate Your Home, Plant a Tree...http://www.stopglobalwarming.org, http://www.globalwarming.net
http://www.slovenia.info, http://www.ljubljana.si/en/, Slovenia Photos 1, Ljubljana Photos 1 2
antenor no está en línea   Reply With Quote
Old April 21st, 2009, 04:26 PM   #15
Rijeka
Registered User

Ja se slažem s Antenorom.
Inače, ja sam jako puno putovao turistički po Sloveniji (na jednodnevne izlete ili malo duže) i nikad nisam imao nikakva neugodna iskustva, naprotiv, svi su bili uvijek izuzetno ljubazni i srdačni. Ja ne pričam slovenski ali ga dobro razumijem i to nije nikakav problem, mislim da ni u Hrvatskoj ne bi trebalo biti. Vjerojatno Hrvati nešto lošije razumiju slovenski neho obratno, ali mislim da to ipak ne bi trebala biti nikakva prepreka razumijevanju. Nažalost, situacija u politici i medijima (u obje zemlje) je sve samo ne normalna i, opet nažalost, ne primjećujem neke naznake smirivanja situacije. Pozdrav svima!
Rijeka no está en línea   Reply With Quote
Old April 22nd, 2009, 01:29 AM   #16
Struckar
Unregistered user

Struckar's Avatar

Likes (Received): 16

O! Pozdravljen Antenor, ravno včeraj smo te pogrešali. Mislim, da je bolje, da ta thread, kar zapreš.
Struckar no está en línea   Reply With Quote
Old April 22nd, 2009, 11:59 AM   #17
antenor
Ta☼

antenor's Avatar

a dam na glasovanje?

pismo ne vem a veš, sej razumem da lahko pritegne veliko negativno nastrojenih ljudi, ampak lahko je pa tudi zelo pozitivna stvar, bom pustil še malo odprto pa bomo vidli..
What we all can do: Unplug Un-Used Electronics, Use Compact Fluorescent Bulbs, Replace Old Appliances, Reduce Garbage, Buy Minimally Packaged Goods, Buy Products Locally, Buy a Fuel Efficient Car, Take Shorter Showers, Use Recycled Paper, Inflate Your Tires, Bring Cloth Bags to the Market, Insulate Your Home, Plant a Tree...http://www.stopglobalwarming.org, http://www.globalwarming.net
http://www.slovenia.info, http://www.ljubljana.si/en/, Slovenia Photos 1, Ljubljana Photos 1 2
antenor no está en línea   Reply With Quote
Old April 22nd, 2009, 12:06 PM   #18
Primus Qvintus
Registered User

Primus Qvintus's Avatar

Likes (Received): 13

Pa saj ni treba threada zaklent, če gre kej narobe, ampak "kurjača".
Primus Qvintus no está en línea   Reply With Quote
Old April 22nd, 2009, 05:42 PM   #19
arhi
Registered User

Moderne vojne se ne bojujejo več z orožjem, pač pa z denarjem.
Neuk narod ne ve, da je njegov nejvečji sovražnik prav nejgov posojilodajalec.
Posojilodajalec bo naredil vse, da ima čim več posojilojemalcev.
Posojila si najbolj želijo revni, tisti, ki nimajo nič, toda tem ni možno nič vstran vzet. Zakaj bi jim torej dali posojilo?
Old April 22nd, 2009, 08:12 PM   #20
Stpavel
Registered User

Ja dajmo nekaj pozitivnega naredit iz tega threda ... mislim, da nas je tukaj polno, ki nimam nobenih težav s sosedi. Če pomislim kje imam največ prijateljev v tujini ... ravno na Hrvaškem, od Zagreba do Hvara. Zanimivo je še nekaj, dostikrat sem v tujini na kaki konferenci in se na koncu največkrat ravno Slovenci in Hrvati zataknemo za kakim šankom. Na morje, moj ljubi Hvar hodimo že več kot 7 let in v vasi smo z vsemi prijatelji.

Ja, dejmo nekaj naredit proti tej politiki neumnosti....
Stpavel no está en línea   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules