daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Romania & Moldova > Development Forums > North–West Region > Cluj Metro AreaGlobal Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Reply

 
Thread Tools
Old September 25th, 2009, 01:56 PM   #1
alex_zebe
[ro] [/ro]
 
Join Date: Dec 2008
Location: Cluj
Posts: 2,251
Likes (Received): 308

Sport Facilities & News


Am descris threadul in conditiile in care Clujul are parte de cel mai important boom in ceea ce priveste infrastructura sportiva din tara si in speranta ca o sa apara si o sectiune dedicata Clujul.

Cluj is the city with the most important boom regarding the sports infrastructure in Romania and i think that it deserves such a thread, until its own section appears.

Last edited by alex_zebe; October 12th, 2009 at 01:18 AM.
alex_zebe no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
Old September 25th, 2009, 02:00 PM   #2
alex_zebe
[ro] [/ro]
 
Join Date: Dec 2008
Location: Cluj
Posts: 2,251
Likes (Received): 308Bazinul Universităţii Babeş-Bolyai a fost lansat “la apă”


Quote:
Complexul de Nataţie Universitas ar putea fi omologat pentru găzduirea meciurilor internaţionale disputate acasă ale echipei naţionale de polo.

După aproape doi ani de lucrări, Complexul de Nataţie Universitas, situat în Parcul Iuliu Haţieganu, va fi inaugurat duminică, la ora 10.00, în prezenţa mai multor invitaţi de seamă, printre care şi fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu. Intregul proiect a costat 19,8 milioane de lei şi a fost conceput de un profesor clujean.

Inchis în urmă cu 10 ani pentru neîndeplinirea condiţiilor minime de igienă, fostul ştrand în aer liber din incinta Parcului Iuliu Haţieganu va fi inaugurat oficial duminică. Numit Complexul de Nataţie Universitas, bazinul ale cărui dimensiuni sunt 50x20,6 m ar putea găzdui în viitorul apropiat evenimente sportive de nataţie de nivel european, cu toate că oficialii Comitetului Olimpic Român au refuzat să-i acorde titulatura de bazin olimpic.

Complet acoperit, complexul dispune de o tribună cu 600 de locuri, mai multe vestiare situate pe trei nivele, o sală de conferinţe, un bazin de mici dimensiuni pentru copii, o saună, un secretariat şi un cabinet medical. Adâncimea bazinului mare, care, faţă de cel “olimpic” din Cluj, va avea opt culoare, este de doi metri, iar apa va fi în continuă circulaţie pentru filtrare şi menţinerea temperaturii optime de 26 grade Celsius.

Potrivit decanului Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport (FEFS), Flavia Rusu, sistemul de filtrare şi circulaţie a apei este unul computerizat, complexul fiind unic în ţară. “Bazinul a fost văzut de oficialii Federaţiei Române de Nataţie (FEN), dar şi de cei ai Federaţiei Române de Polo (FRP), care l-au catalogat drept singurul de acest fel din ţară şi, de departe, cel mai bun bazin pe care l-au văzut în România. S-ar putea să susţinem la Cluj competiţii sportive de înot de nivel european, în special meciuri internaţionale de polo”, a declarat decanul FEFS.

Rusu a menţionat că deschiderea bazinului va scuti facultatea de plata chiriei pentru folosirea bazinului “olimpic” în scopul ţinerii orelor de nataţie, “indispensabile pentru un sportiv”, iar cei 800 de studenţi admişi în acest an la FEFS vor putea să practice şi înotul terapeutic, pe lângă cel obişnuit.

“Bazinul va fi deschis şi publicului, iar intrarea se va face pe bază de taxă sau pe sistem de abonament cu carduri electronice. Cu ajutorul fiecărui card, se va putea accesa un dulap din cadrul vestiarelor special destinate lor. Publicul va intra în complex prin intrarea principală, în timp ce sportivii şi studenţii vor avea o intrare separată. A fost amenajată şi o rampă pentru deplasarea cărucioarelor în care se află persoanele cu dizabilităţi”, a mai explicat Rusu. Deocamdată, preţul abonamentelor sau al biletelor de intrare nu a fost stabilit, însă acest aspect va fi luat în considerare ulterior montării aparatelor care vor permite accesul pe bază de card.

In cursul zilei de ieri, muncitorii efectuau ultimele “retuşuri” ale lucrării, iar bazinul a fost umplut ochi cu apă pentru testare şi ulterior filtrare, pentru ca inaugurarea oficială de duminică să fie una impecabilă.

Kinetoterapie în condiţii “ultra”

O clădire dezafectată din incinta FEFS a fost reabilitată, astfel încât, începând cu data de 3 octombrie, în incinta acesteia va funcţiona Secţia de Kinetoterapie. Studenţii vor putea simula o intervenţie de spital, vor avea acces la sălile de masaje, dar şi la cea de recuperare.

Mai mult, secţia beneficiază de un dinamometru izochinetic, destinat să permită refacerea fizică a sportivilor. Clujul e al doilea oraş din ţară care va dispune de un astfel de aparat, după Craiova.
A new Polo Pool in Gheorgheni, Cluj-Napoca

Quote:
Originally Posted by Bogdan BMB View Post
Un bazin de polo se va construi la Cluj-Napoca

Consiliul Tehnic Interministerial a dat, luni, aviz favorabil unui proiect al Companiei Nationale de Investitii (CNI) privind construirea unui bazin de polo la Cluj-Napoca, in cartierul Gheorgheni.
Purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a aratat, luni, ca proiectul a fost sustinut in sedinta Consiliului interministerial de catre viceprimarul Radu Moisin.

"In urma avizarii proiectului, Ministerul Dezvoltarii Regionale si al Locuintei va promova un proiect de Hotarare de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru realizarea investitiei de circa 9,2 milioane de euro. Dupa aprobarea HG, urmeaza organizarea, de catre CNI, a licitatiei pentru desemnarea executantului. Durata de executie este estimata la 18 luni", a precizat Oana Buzatu, care a adaugat ca finantarea proiectului se va face atat de la bugetul central, cat si din bugetul local.

Proiectul prevede construirea a doua bazine de inot, unul de dimensiuni olimpice, de 33m X 25m, iar al doilea, pentru antrenament, de 25m X 12,5 m. Bazinele vor intruni standardele Federatiei Internationale de Natatie si ale Federatiei de Polo si vor avea 400 de locuri. De asemenea, vor fi construite vestiare, sali de pregatire fizica, tribune etc.

Primarul Sorin Apostu spune ca beneficiarii investitiei vor fi in primul rand cei circa 20.000 de tineri care locuiesc sau care invata in gradinitele, scolile si campusurile universitare din vecinatate. "In urma noului curriculum de invatamant, elevii au in orele de curs o singura ora de sport, cu posibilitatea de a mai practica alte doua ore pe saptamana dupa orele de curs, pentru pregatirea loturilor sportive/unitate scolara. Orele acestea se contabilizeaza in norma saptamanala de ore a profesorilor de sport. Prin accesul la o baza sportiva, tinerii elevi vor putea practica sporturi nautice in aceste ore de sport de dupa orele de curs", a precizat Sorin Apostu.

Last edited by alex_zebe; October 12th, 2009 at 01:04 AM.
alex_zebe no está en línea   Reply With Quote
Old September 25th, 2009, 02:03 PM   #3
alex_zebe
[ro] [/ro]
 
Join Date: Dec 2008
Location: Cluj
Posts: 2,251
Likes (Received): 308

Latest photos and information regarding the construction site of the New Ion Moina Stadium:

Quote:
Situaţia la zi a lucrărilor

Tribuna I
- lucrări de decopertări, umpluturi de pământ, nivelări şi rectificări
- compactări la drumuri şi platforme în incinta terenului – gazon, pentru organizarea de şantier

Tribuna II
- sunt betonate blocurile fundaţiilor izolate
- s-au montat armăturile grinzilor de echilibrare
- lucrări de cofrare şi turnare cuzineţi
- măsurători topografice curente de verificare a poziţionărilor armăturilor în cuzineţi

Peluza I
- nivelări, rectificări şi compactări
- sunt turnate blocurile de fundaţii izolate
- s-au turnat trei grinzi de echilibrare
- montaj la bancul de lucru
- local, epuismente

Peluza II
- sunt betonate toate cele 58 de blocuri de fundaţii izolate
- montaj armături grinzi de echilibrare
- măsurători topografice curente
- local, epuismenteLast edited by alex_zebe; September 25th, 2009 at 07:07 PM.
alex_zebe no está en línea   Reply With Quote
Old September 25th, 2009, 03:13 PM   #4
Le Clerk
AUTOBANN.ED
 
Le Clerk's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 35,475
Likes (Received): 12031

Good thread but should've been opened under "Urbanism" section.

AFAIK, Cluj and Iasi will get their own sections when Cosmin returns in October.

BTW: Impressive progress at Ioan Moina!
__________________
Rebuilding Bucharest's History: Lipscani Area |Victoriei Ave. | Elisabeta Bld.
Yes, it's Dracula's Castle
Best picture collection of UNESCO sites in Romania
Castles and Mansions in Romania
Le Clerk no está en línea   Reply With Quote
Old September 25th, 2009, 03:17 PM   #5
NeilPryde1
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Location: Wellington, Hong Kong
Posts: 169
Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by Le Clerk View Post
Good thread but should've been opened under "Urbanism" section.

AFAIK, Cluj and Iasi will get their own sections when Cosmin returns in October.

BTW: Impressive progress at Ioan Moina!
Wow! Another stadium. Romania is going to be full of many modern stadiums. Is this stadium being built for an event?

Im sure it will fabulous when it is finished
NeilPryde1 no está en línea   Reply With Quote
Old September 25th, 2009, 03:20 PM   #6
Le Clerk
AUTOBANN.ED
 
Le Clerk's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 35,475
Likes (Received): 12031

Here's the presentation of this future stadium:__________________
Rebuilding Bucharest's History: Lipscani Area |Victoriei Ave. | Elisabeta Bld.
Yes, it's Dracula's Castle
Best picture collection of UNESCO sites in Romania
Castles and Mansions in Romania
Le Clerk no está en línea   Reply With Quote
Old September 25th, 2009, 03:26 PM   #7
NeilPryde1
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Location: Wellington, Hong Kong
Posts: 169
Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by Le Clerk View Post
Here's the presentation of this future stadium:Yes thank for you for that. It is a highly enjoyable presentation, my god it must awfully expensive to build, the stadium and the area is enormous.

How many people can the stadium fit? I am guessing hundreds of thousands. It will look incredible when its finished.

When is the completion date?
NeilPryde1 no está en línea   Reply With Quote
Old September 25th, 2009, 03:41 PM   #8
Le Clerk
AUTOBANN.ED
 
Le Clerk's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 35,475
Likes (Received): 12031

It's not that expensive - about 40 million EUR.

Deadline is 2011 I think. Alex, am I right?
__________________
Rebuilding Bucharest's History: Lipscani Area |Victoriei Ave. | Elisabeta Bld.
Yes, it's Dracula's Castle
Best picture collection of UNESCO sites in Romania
Castles and Mansions in Romania
Le Clerk no está en línea   Reply With Quote
Old September 25th, 2009, 03:50 PM   #9
NeilPryde1
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Location: Wellington, Hong Kong
Posts: 169
Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by Le Clerk View Post
It's not that expensive - about 40 million EUR.

Deadline is 2011 I think. Alex, am I right?
Ok. My names not Alex. How did you get that name? Or were you not asking me sorry im very confused.
NeilPryde1 no está en línea   Reply With Quote
Old September 25th, 2009, 03:50 PM   #10
alex_zebe
[ro] [/ro]
 
Join Date: Dec 2008
Location: Cluj
Posts: 2,251
Likes (Received): 308

Quote:
Originally Posted by Le Clerk View Post
Good thread but should've been opened under "Urbanism" section.
It only crossed my mind after opening the thread. However, it will eventually be moved in the new Cluj section, I hope.

And yes, the deadline is July 2011, but in this rythm, they say that they will finish sooner.

Quote:
Originally Posted by Le Clerk View Post
AFAIK, Cluj and Iasi will get their own sections when Cosmin returns in October.
Yeeey!

Last edited by alex_zebe; September 25th, 2009 at 04:07 PM.
alex_zebe no está en línea   Reply With Quote
Old September 25th, 2009, 03:51 PM   #11
NeilPryde1
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Location: Wellington, Hong Kong
Posts: 169
Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by alex_zebe View Post
It only crossed my mind after opening the thread. However, it will eventually be moved in the new Cluj section, I hope.

And yes, the deadline is July 2011, but in this rythm, they say that they will finish sooner.
Ok. Thank you for that. They say the sooner the better and it will benefit everyone.
NeilPryde1 no está en línea   Reply With Quote
Old September 25th, 2009, 03:57 PM   #12
Le Clerk
AUTOBANN.ED
 
Le Clerk's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 35,475
Likes (Received): 12031

Quote:
Originally Posted by NeilPryde1 View Post
Ok. My names not Alex. How did you get that name? Or were you not asking me sorry im very confused.
Alex is the other member from Cluj who answered your queries. I was asking him.
__________________
Rebuilding Bucharest's History: Lipscani Area |Victoriei Ave. | Elisabeta Bld.
Yes, it's Dracula's Castle
Best picture collection of UNESCO sites in Romania
Castles and Mansions in Romania
Le Clerk no está en línea   Reply With Quote
Old September 25th, 2009, 04:00 PM   #13
alex_zebe
[ro] [/ro]
 
Join Date: Dec 2008
Location: Cluj
Posts: 2,251
Likes (Received): 308

Quote:
Originally Posted by NeilPryde1 View Post
How many people can the stadium fit? I am guessing hundreds of thousands. It will look incredible when its finished.
It'll fit exactly 30,596. You can find out more here:

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=799074

Quote:
Originally Posted by Le Clerk View Post
Here's the presentation of this future stadium:That's cool, I haven't yet seen this presentation. It's the first time I see the stadium's blueprints and section plans.

Last edited by alex_zebe; September 25th, 2009 at 04:08 PM.
alex_zebe no está en línea   Reply With Quote
Old September 25th, 2009, 05:15 PM   #14
alex_zebe
[ro] [/ro]
 
Join Date: Dec 2008
Location: Cluj
Posts: 2,251
Likes (Received): 308

Noua Sala Polivalenta (~7.000 de locuri), care, daca ne luam dupa presa, va costa mai mult cu vreo 15 milioane de euro decat stadionul:
Last edited by alex_zebe; September 25th, 2009 at 05:26 PM.
alex_zebe no está en línea   Reply With Quote
Old September 25th, 2009, 05:26 PM   #15
alex_zebe
[ro] [/ro]
 
Join Date: Dec 2008
Location: Cluj
Posts: 2,251
Likes (Received): 308

Proiectul viitorului Complex Sportiv din Jucu, Cluj.


Quote:
Originally Posted by www.citynews.ro
Aici, pe o suprafata de cinci hectare, se va construi un teren pentru antrenament, patru terenuri de tenis, alte patru terenuri exterioare multisport, un hotel de sase etaje si 120 de camere, un centru de tratament, o cladire multifunctionala care va cuprinde si un centru de tratament. De asemenea, vor fi amenajate si lacuri de agerement.
alex_zebe no está en línea   Reply With Quote
Old September 25th, 2009, 05:29 PM   #16
Le Clerk
AUTOBANN.ED
 
Le Clerk's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 35,475
Likes (Received): 12031

Are there any speculations about who is Nokia going to sponsor in Cluj? Like any football or other sports team?
__________________
Rebuilding Bucharest's History: Lipscani Area |Victoriei Ave. | Elisabeta Bld.
Yes, it's Dracula's Castle
Best picture collection of UNESCO sites in Romania
Castles and Mansions in Romania
Le Clerk no está en línea   Reply With Quote
Old September 25th, 2009, 05:36 PM   #17
alex_zebe
[ro] [/ro]
 
Join Date: Dec 2008
Location: Cluj
Posts: 2,251
Likes (Received): 308

Quote:
Originally Posted by Le Clerk View Post
Are there any speculations about who is Nokia going to sponsor in Cluj? Like any football or other sports team?
There have been rumours saying that Nokia would sponsor "U" Cluj (the football team), but AFAIK nothing happened yet.

Edit: Nokia does sponsor "U" Cluj, but the basketball team.


Last edited by alex_zebe; September 25th, 2009 at 05:43 PM.
alex_zebe no está en línea   Reply With Quote
Old September 27th, 2009, 12:09 AM   #18
Dorin Nikos
Registered User
 
Dorin Nikos's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Craiova
Posts: 1,183
Likes (Received): 997

Quote:
Originally Posted by alex_zebe View Post
Am descris threadul in conditiile in care Clujul are parte de cel mai important boom in ceea ce priveste infrastructura sportiva din tara si in speranta ca o sa apara si o sectiune dedicata Clujul.

Cluj is the city with the most important boom regarding the sports infrastructure in Romania and i think that it deserves such a thread, until its own section appears.

Daca nu-i de acord Cosmin, poate sa inchida threadul pana la crearea noii sectiuni, nu am nimic impotriva...Bazinul Universităţii Babeş-Bolyai a fost lansat “la apă”
no wonder...since dear mr boc is taking special good care of cluj in order to get votes back in any sort of election.
__________________
Building your future doesn't mean demolishing your past!
Dorin Nikos no está en línea   Reply With Quote
Old September 27th, 2009, 01:19 AM   #19
alex_zebe
[ro] [/ro]
 
Join Date: Dec 2008
Location: Cluj
Posts: 2,251
Likes (Received): 308

Quote:
Originally Posted by Dorin Nikos View Post
no wonder...since dear mr boc is taking special good care of cluj in order to get votes back in any sort of election.
Maybe...but Romania does lack this sort of infrastructure (like any other) and any type of investment is great. We, as Cluj citizens, were the lucky ones. In a few years time, maybe other cities will get this sort of attention. This is about the Moina stadium, for which Boc may have pulled some strings. But as for the other investments, Boc had nothing to do with; for example, Radulescu Stadium or the new Polo pool built by UBB.

Last edited by alex_zebe; September 27th, 2009 at 02:04 AM.
alex_zebe no está en línea   Reply With Quote
Old September 27th, 2009, 01:27 PM   #20
alex_zebe
[ro] [/ro]
 
Join Date: Dec 2008
Location: Cluj
Posts: 2,251
Likes (Received): 308


Bazinul UBB a fost inaugurat

Quote:
Originally Posted by citynews.ro
Complexul de Natatie "Universitas" al Universitatii "Babes Bolyai" a fost inaugurat duminica in prezenta fostului Presedinte al Romaniei, Emil Contantinescu.

Complexul de Natatie "Universitas" a costat 25 de milioane de lei noi (aproximativ 6 milioane de euro), dintre care 15 milioane de la UBB iar restul de la Ministerul Educatie, Invatamantului si Inovarii, si din alte contributii.

Bazinul este destinat in special studentilor si profesorilor de la IEFS, si celorlate facultati de la UBB, dar si publicului din Cluj.

Dimensiunile bazinului de inot intruneste toate conditiile unui bazin la standarde
internationale, fiind cel mai modern din Romania.

Rectorul UBB, Andrei marga a declarat ca Centrul de Natatie Universitas este doar o
etapa din modernizarea Parcului Sportiv "Iuliu Hatieganu".

"La UBB continuam echiparea Parcului Sportiv "Iuliu Hatieganu". Ati putut vedea in timp am realizat obiective foarte importante, pista de atletism sau sala "Gheorghe Roman".

Saptamana viitoare va fi inaugurata kinetoterapia si Centrul Palestra. Modernizarea se va incheia cu constructia Caminului "Sport 21" care va incepe chiar in aceasta toamna.Tinta e sa avem si la Facultatea de Educatia Fizica, o infrasctructura de cel inalt nivel, la fel cum avem si la cum avem si la Stiinte econonie, si la alte facultati. Bazinul pe care l-am inaugurat astazi este, dupa cum spun specialistii, cel mai bine asezat pe criterii internationale, chiar olimpice el va intra in omologarae olimpica. Acest bazin ne-a costat 250 de miliarede de lei vehi din care peste 150 sunt din fonduri propri ale UBB. El va fi pus la dispozitia studnetilor IEFS dar si a altor facultati si clujenilor", a anuntat Marga.

Dupa cum a declarat Flavia Rusu, decanul Facultatii de Educatie Fizica si Sport, in
viitor se are in vedere reinfiintarea sectiei de polo din cadrul UBB. Aceasta a fost
transferata Universitatii Tehnice, in anii 1960. Complexul dispune si de o tribuna de 500 de locuri.
alex_zebe no está en línea   Reply With Quote


Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Related topics on SkyscraperCity


All times are GMT +2. The time now is 10:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Beta 4
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

tech management by Sysprosium