|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Slovakia Slovensko |» Bratislava | Košice |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#41 |
|
112
Likes (Received): 1
|
![]() ![]() Ako prepáč Milan, nechcem sa ťa dotknúť, ale napríklad tieto kúpeľky sú podľa mňa typickým prejavom gýču tzv. podnikateľského baroka a majú skôr ukázať že na to mám než že by sa jednalo skutočne o výtvarne a architektonicky hodnotné riešenie. |
|
|
|
|
|
#42 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Gýč - presne toto slovo ma napadlo tiež. Tá vaňa a jej uloženie je ešte celkom OK, ale pri takomto spôsobe by som už volil niečo iné ako štandardnú vaňu, trošku väčšiu, ako klasická rohová. Tie stĺpy by som si ale asi odpustil. Zvyšok je totálne prepísknuté, ten luster, záclony... Mám rád priestor a vzdušnosť, ale také mrhanie priestorom, ako pri tom umývadle by som nechcel ani keby som zarábal státisíce mesačne a mal dom veľkosti palácu. Tiež tá 110 metrová kúpeľňa na predchádzajúcej strane je už na zamyslenie...
|
|
|
|
|
|
#43 | ||
|
anal-yst
Likes (Received): 73
|
Quote:
Preco by si sa ma mal dotkut? ![]() Ja som to nenavrhoval, iba realizoval. Quote:
Rozhodne tam mala ist mramorova. A k tomu ostatnemu: nie je to gyc, iba nase nechapanie cudzej kultury. Anglicke a v mensej podobe aj Irske mesta charakterizuje ich stary tehlickovy styl. Bohate a velke domy boli pocas staroci stavane v rozlicnych starych slohoch, ci uz to bol viktoriansky, georgiansky, kolonialny, alebo mnohe ine. Keby si chcel postavit v tom prostredi moderny velky dom, bola by to past na oko, nedostal by si na to ani povolenie. Tie ich mesta a styl su stovky rokov stare a oni tie tradicie stale dodrziavaju. Materialy, ktore pouzivaju su prirodne, tie ich interiery prisne nadvazuju na predosle. Gycom sa to da nazvat u nas, tak isto, ako ta nasa ,,podnikatelske baroko'' vystavba. A to preto, lebo su to koncepcne nezmyselne domy, ktore spajaju tisice nesuvisiacich prvkov zo vsetkych obdobi, su umiestnene v prostredi, kde sa nehodia a nemaju co doplnit, nie je tam ziadna podobna tradicia predtym. Pokial v ich pripade ide o prisne dodrziavanie okolitej vystavby a tradicie, v nasom pripade ide o gyc, pretoze okolie je uplne ine, tak isto, ako nasa tradicia. Ten dom, z ktoreho su tie dve fotky, je obrovsky, ma 9 kupelni a vyzera vynikajuco. Nemam fotky exterieru, ale zajtra ti tu mozem postnut dalsie fotky interieru.
|
|
|
|
#44 |
|
Astral tourist
Likes (Received): 6
|
Ja ak môžem zhodnotiť tento vodný kút:
- priestorovo je to vinikajúco skvelé. Podľa mňa by sme nemali zabúdať, že komunistické panelákové kúpelky, hoc majú pekné tapety, je to temno. Dnes, v čase intenzívnych analýz exoplanét nemôžme považovať za štandard kúpelku veľkú 3x2 (alebo 0.9x0.7) m. - Stĺpy sú v pohode, prídu mi antické. Podľa mňa celkovo kazí dojem tá umelá vaňa. A samozrejme aj tie moderné strieborné kohútiky, toby chcelo vymeniť za niečo bliššie k tomu kameňu. Možno by to skôr chcelo nejaké dobovejšie prvky, ..., Archimedov komplexný parný vodomet ![]() Ale aj tak by som takú vaňu chcel radšej, akú mám teraz.
Sémantický web Last edited by futuros; October 28th, 2009 at 05:05 AM. |
|
|
|
|
|
#45 |
|
railfan
Likes (Received): 79
|
Inak, ak mozem, co sa tyka kupelni, tak pre mna je vrchol nieco taketo. To je kupelna aku by som chcel mat a to co mi v nasich developerskych projektoch chyba. Vana pod oknom
![]() ![]() Inak krasny priklad modernej, funkcnej a pritom extremne elegantnej kupelne. Inak myslim ze "vyhlad" Vam napovie, kde to spachali ![]() Inak peky priklad "Slovakmi zdevelopovanej kupelne" je kupelna v zorovom mezonete III. vezi (nechce sa mi teraz piplat s pridavanim fotiek, ale keby sa niekomu chce, budem povdacny)
Last edited by kaxno; October 28th, 2009 at 10:22 AM. |
|
|
|
|
|
#46 | |
|
AA
Likes (Received): 3
|
Quote:
Last edited by zuzana; October 28th, 2009 at 10:49 AM. |
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
railfan
Likes (Received): 79
|
Ano, uznavam, ze to nie je najpraktickejsie riesenie, ale tak clovek sa nekupe kazdy den. Samozrejme, v uvedenej kupelni je aj sprcha.
Btw, ked ma clovek na takyto byt/kupelnu/vyhlad, tak ma aj na to cistenie ![]() Inak s tym hotelom mas pravdu, je to Jumeirah Emirates Towers v Dubaji. Last edited by kaxno; October 28th, 2009 at 11:10 AM. |
|
|
|
|
|
#48 | ||
|
AA
|
isteze som jesitna
ty nie? ![]() Quote:
Stretla som sa pri rekonstrukciach s kupelnami, ktore mali 2,25m2:![]() Quote:
A ani nepocitam, kolkokrat sa sa stalo, ze klient ziadal najucelnejsie riesenie, ale obklady si v zmysle ceny a zauzitych tradicii vybral napriklad v baumaxe, a s "imidzom luxusu" som sa mohla rozlucit. U nas takyto charakter vyzaduju od navrhy viac hotely, pripadne administrativne centra, ako standardni klienti - ak teda nepocitam medzi standardnych klientov euroveu a riverpark. Katastrofou je, ze ked si objednavas nadstandard v kupelnovom studiu pre kupovany byt, neberu ta na vedomie, pokial nie si ochotny za ten nadstandard priplatit viac ako 15000 euro - a ked mas kupelnu 5m2, je to naozaj smiesne, obkladat si ju mramorom, travertinom alebo nebodaj onyxom. tu je jedna kupelna, ktoru som robila ako novu kupelnu v starom dome, kde si mladi prerabali prizemie na byt. Malicke priestory, nakoniec sa pracka zmestila do niky v kupelni a usetrilo sa miesto v kuchyni, ktora je rovnako malicka. Stale zostal komfort samostatneho WC. Robila som to na dialku cez internet. Obklad som nejaky doporucila, nakoniec si vybrali nieco uplne ine, takz eto zverejnovat nebudem.
|
||
|
|
|
|
|
#49 |
|
AA
|
![]() v tomto pripade by napriklad ani obklad nezachranil to, ze na podlahe musi byt schod. http://www.reality.sk/zakazka/0996-002126/ |
|
|
|
|
|
#51 | |
|
AA
|
Quote:
Az potom prichadzaju na rad potrebne vzdialenosti - osova vzdialenost WC/umyvadla od steny min. 450 mm, atd. Dalej sa viaze elektro, vykurovanie, vzduchotechnika - poziadavka na podlahove kurenie napriklad umocnuje potrebu suvislej podlahovej plochy - cim viac rozkuskovane a cim viac predmetov priamo na zemi, tym nizsia efektivita - napriklad rozdiely medzi zavesnym a stojacim wc. Potreba umiestnenia rebrikoveho radiatora podla moznosti co najblizsie k umyvadlu, naopak od WC co najdalej... |
|
|
|
|
|
|
#52 | |
|
AA
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Registered User
Likes (Received): 29
|
I admire the craftsmanship but some of those bathrooms are impersonal, cold and kitschy.
A chandelier in a bathroom? Poor people getting rich fast... |
|
|
|
|
|
#55 | |
|
anal-yst
|
Quote:
Oops! Sila zvyku. ![]() V Irsku ani v Anglicku nemas nic take ako stupacky. Odpadove trubky sa vedu jednoducho po fasadach domov. Do toho, podlahy su tam robene z drevenych tramov, takze sa veskere privody a odvody vedu jednoducho v podlahach. A aj ked WC nepolozis na obvodovu stenu, tak to vyriesis jednoducho boxom na ukrytie odpadu, zavesne WC maju box do vysky systemu, nikto to nekladie dovnutra priecok, ani pri novostavbach. Takze vlastne podla toho, co hovoris ty, je to este viac dane technickymi parametrami, cize priestoru na kreativitu je este menej. ![]() Inac s tym podlahovym kurenim - co si tym chcela povedat? Nejak som ti nerozumel. ![]() Tu ale mam na mysli el. podlahove vykurovanie, ktore si mozes prisposobit presne na tie miesta, ktore chces.
|
|
|
|
#56 |
|
anal-yst
|
V tomto sa mylis.
Domy, ako tento, si ludia nenavrhuju, vsetko ma na starosti architekt a dizajner. Klient si povie akurat zakladne poziadavky na dom celkovo, potom uz kupuje hotovy produkt.
|
|
|
#57 |
|
Registered User
Likes (Received): 51
|
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
Registered User
Likes (Received): 51
|
mate tam v BA insiu gravitaciu. u nas vraj stacia aj 2%, na kratke vzdialenosti aj 1 a pol. teda od vani a sprch.
ku tomu kureniu - klasika, co sa u nas zvyklo navrhovat, je do kupelky rebrik so spiatockou zaslimakovanou cez podlahu. |
|
|
|
|
|
#59 |
|
AA
|
|
|
|
|
|
|
#60 | |
|
AA
|
Quote:
asi mas pravdu, ja som bola nejak vzdy v tom, ze vzdy ide o 3%, dalej som to neriesila.ja to radsej oddelujem, moze byt rebrik kombinovany s elektrickym a podlahovka sa moze regulovat zvlast. |
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|