daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Holland Hoogbouw Forums > Actueel > Projectnieuws

Projectnieuws Stand van zaken van projecten in Nederland.Global Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Reply

 
Thread Tools
Old November 4th, 2009, 09:28 PM   #21
BMW77
Registered User
 
BMW77's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sliedrecht
Posts: 577
Likes (Received): 1


Staat al even maar een mooi ontwerp, het geheel loopt als een ovaal ( rondeel ) en is dus deels gestapeld op 1 hoek. er is een grote binnentuin. Staat in het centrum wat nu dus behoorlijk aan het verdichten is...
BMW77 no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
Old November 4th, 2009, 09:31 PM   #22
BMW77
Registered User
 
BMW77's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sliedrecht
Posts: 577
Likes (Received): 1
Last edited by BMW77; November 4th, 2009 at 09:29 PM. Reason: fout in plaatje code
BMW77 no está en línea   Reply With Quote
Old November 23rd, 2009, 10:53 AM   #23
BMW77
Registered User
 
BMW77's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sliedrecht
Posts: 577
Likes (Received): 1

update uit de lokale krant afgelopen donderdag over herinrichting winkels, weekmarktpplein en woningen ( Burg. Winklerplein ).Winklerplein steeds soberder
donderdag 19 november 2009 10:22
Woontoren
drie laagjes
geamputeerd
SLIEDRECHT - Windroos Bouwgroep VOF heeft maandagavond tijdens een informatieve raadsvergadering het veranderde Masterplan voor de grootschalige renovatie van het Burgemeester Winklerplein gepresenteerd. Meest opvallend: aan inwoners van Sliedrecht die vrezen voor een Manhattan aan de Merwede en na de presentatie op 24 juni dit jaar klaagden over stadse fratsen wordt enigszins tegemoet komen. Er gaan drie laagjes af. De woontoren aan de westzijde is nog maar vijftien hoog.

Door Erik de Bruin

Het plan wordt in feite steeds soberder. Het voornemen om boven de winkels aan de noordzijde drie woonlagen te bouwen was al eerder van tafel geveegd. Wťl wordt vanaf de Simon Stevinstraat een tweede ontsluitingsweg gerealiseerd zodat de 170 parkeerplaatsen op het plein niet alleen vanaf de Rembrandtlaan zijn te bereiken. Op de hoek tussen de noord- en oostzijde komt een tweede kiosk ten behoeve van daghoreca. Met name met betrekking tot de bereikbaarheid en de te stadse volume heeft Windroos haar oor laten hangen naar de kritische opmerkingen die werden geuit tijdens de informatiebijeenkomst in De Lockhorst. Het is de projectontwikkelaar als ook verantwoordelijk wethouder Hans Tanis een lief ding waard als de gemeenteraad in de besluitvormende vergadering op 7 december instemt met het Masterplan. Dan kan eindelijk serieuze voortgang worden geboekt in een traject dat al jaren loopt. Voor 8 februari volgend jaar staat reeds de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst gepland. Om in korte tijd twee mijlpalen te kunnen slaan moet de gemeenteraad wťl akkoord gaan. Maandagavond lieten de fracties zich enkel informeren en hielden ze zich aan het protocol nog geen discussie te starten. Aankomende maandag zullen ze zich wel uitspreken over het plan, dat redelijk is gevijld maar voor Sliedrechtse begrippen nog steeds pretentieus oogt.

De opiniŽrende raadsvergadering begint om 19.00 uur. Een dag later (lees: dinsdag 24 november) wordt vanaf 19.30 uur een informatiebijeenkomst gehouden in De Lockhorst. Gemeente en projectontwikkelaar presenteren het veranderde Masterplan, dat zal functioneren als basis voor de uitwerking van de bouwplannen en van de meer gedetailleerde inrichtingsplannen voor de openbare ruimte. Ze gaan ervan uit dat de uitwerking volgend jaar vlot vordert en dat in 2011 kan worden gestart met de bouw van de eerste fase. Het staat volgens volgens De Windroos als een paal boven water dat de weekmarkt gehandhaafd blijft op de huidige locatie.

^wel jammer dat er 3 lagen afgaan maar nog altijd 15 is leuk , was dus origineel 18 terwijl ik 16 dacht. toch zijn er dus meer tegenstanders in sliedrecht dan voorstanders. Die mensen moeten er maar eens aan gaan wennen dat we allang geen dorp meer zijn.
BMW77 no está en línea   Reply With Quote
Old November 25th, 2009, 09:10 PM   #24
BMW77
Registered User
 
BMW77's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sliedrecht
Posts: 577
Likes (Received): 1

Ik kwam via google afbeeldingen foto's van gebouwen en watertorens tegen van veel gemeenten in nederland waaronder dus ook die van Sliedrecht.
Ik zag dat in andere gemeenten de ex-watertorens ook al verbouwd zijn tot wonen/werken.
Het terrein in Sliedrecht om de watertoren wat bebouwd gaat worden is al kaal gemaakt.
Na de wilde begroeiing heeft er een tijdelijke opvang voor de ouderen van het inmiddels opgeleverde Parkzicht en de Hooghe Lijster gestaan. Die opvang is nu ds alweer weg. Vinden de oudjes jammer want ze hadden een mooi uitzicht langs het water.

Weet iemand waar ik die watertoren discussie naar voren krijg ?
BMW77 no está en línea   Reply With Quote
Old December 21st, 2009, 09:44 PM   #25
BMW77
Registered User
 
BMW77's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sliedrecht
Posts: 577
Likes (Received): 1


pas opgeleverde Hooghe Dijck ( met hooghe Lyster op de achtergrond ).
BMW77 no está en línea   Reply With Quote
Old January 3rd, 2010, 12:10 AM   #26
BMW77
Registered User
 
BMW77's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sliedrecht
Posts: 577
Likes (Received): 1

Spoorbrug tussen Dordrecht en Sliedrecht over de Beneden-Merwede. De pilaren zijn van de oude spoorbrug van voor de oorlog. Na verschillende malen te zijn gebombardeerd zowel door de duitsers als de geallieerden rust de "nieuwe" brug op de oude pilaren.
Behalve een enkel spoor gaat er ook een fietspad over de brug, en er zit een klep in aan de Dordtse kant.
BMW77 no está en línea   Reply With Quote
Old January 3rd, 2010, 12:11 AM   #27
BMW77
Registered User
 
BMW77's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sliedrecht
Posts: 577
Likes (Received): 1

Sliedrecht bij nacht.
BMW77 no está en línea   Reply With Quote
Old January 5th, 2010, 12:08 PM   #28
ill-b
Registered User
 
ill-b's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Utrecht
Posts: 4,373
Likes (Received): 2285

mooi plan!

Quote:
Masterplan Stadswerven Dordrecht dichterbijHet college van burgemeester en wethouders van Dordrecht heeft ingestemd met de uitwerking van het Masterplan Stadswerven, dat in mei 2009 door de gemeenteraad is vastgesteld. Stadswerven moet een levendige stadswijk worden, vlakbij de binnenstad, met 1400 woningen, ruimte voor kantoren, winkels, horeca en culturele voorzieningen.

Stadswerven wordt ontwikkeld op een schiereiland dat voorheen was ingericht als bedrijventerrein. De gemeente Dordrecht heeft samen met de marktpartijen AM Zuid-Holland, Dura Vermeer Bouw Rotterdam en Aanneming Maatschappij JP van Eesteren, verenigd in OCW, een stedenbouwkundig masterplan voor Stadswerven gemaakt.

De beleving van het water is een belangrijk uitgangspunt in het masterplan. Er komt onder meer een verlaagd plein dat bij hoogwater kan overstromen, horeca met terrassen en een verhoogd plein met uitzicht over het Drierivierenpunt. Hier is ook de brug die Stadswerven via de Riedijkshaven met de binnenstad verbindt.

Voor de levendigheid van dit stadsdeel zal het mogelijk zijn om in enkele woningen op de begane grond winkels of ateliers te vestigen. Bij het Wervenpark, de groene zone in de wijk, is er ook ruimte gereserveerd voor een kenniscentrum Watersport.

De gemeenteraad moet het stedenbouwkundig plan nog goedkeuren en zal zich onder meer uit moeten spreken over een aantal mogelijke extra investeringen, zoals het kenniscentrum Watersport en de architectonische kwaliteit voor de brug op de Punt. De wijk zal per deelgebied worden ontwikkeld. De omgeving van het Energiehuis komt pas na 2020 aan de orde.
http://www.architectenweb.nl/aweb/re...asp?iNID=22331
ill-b no está en línea   Reply With Quote
Old January 5th, 2010, 12:37 PM   #29
Unknownsoldier
Registered User
 
Unknownsoldier's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Groterdansk
Posts: 738
Likes (Received): 7

Mmh, mij iets teveel een doorsnee nieuwbouwwijk die toevallig aan het water ligt... Ongeveer even sfeervol als de kade aan de overkant, in Papendrecht.
Unknownsoldier no está en línea   Reply With Quote
Old January 5th, 2010, 01:58 PM   #30
EPA001
Registered User
 
EPA001's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Rotterdam metropolitan area
Posts: 28,972
Likes (Received): 5831

Het heeft wel iets weg van de Lloydpier in Rotterdam. Toch is dit niet verkeerd voor aan de rivier in Dordrecht.
__________________
.
"Atheism is more than just the knowledge that Gods do not exist, and that religion is either a mistake or a fraud. Atheism is an attitude, a frame of mind that looks at the world objectively, fearlessly, always trying to understand all things as a part of nature" - Carl Sagan
EPA001 no está en línea   Reply With Quote
Old January 6th, 2010, 10:49 PM   #31
petjuh
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Location: Rotterdam
Posts: 2,034
Likes (Received): 529

Stadswerven kan zeker wat worden! ben wel benieuwd hoe het Urban Flood programma gaat werken.

ps: De bouw van het gezondheidspark is weer wat verder opgeschoten. Ik probeer binnenkort weer een paar foto's te plaatsen.
petjuh no está en línea   Reply With Quote
Old January 7th, 2010, 12:46 AM   #32
Arrrgh
Gouda's Glorie
 
Arrrgh's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Gouda
Posts: 7,677
Likes (Received): 1119

Raar plan, dat stadswerven. Als ik het had moeten opstellen had ik de hoogbouw laten oplopen richting de punt van het schiereiland, en niet willekeurig verspreid zoals nu. Grootste grap vind ik die rijtjeshuizen naast de jachthaven. Daar moet je toch jķist iets stedelijks creŽeren met winkeltjes enzo?
Arrrgh no está en línea   Reply With Quote
Old January 9th, 2010, 06:14 PM   #33
BMW77
Registered User
 
BMW77's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sliedrecht
Posts: 577
Likes (Received): 1

Quote:
Originally Posted by Arrrgh View Post
Raar plan, dat stadswerven. Als ik het had moeten opstellen had ik de hoogbouw laten oplopen richting de punt van het schiereiland, en niet willekeurig verspreid zoals nu. Grootste grap vind ik die rijtjeshuizen naast de jachthaven. Daar moet je toch jķist iets stedelijks creŽeren met winkeltjes enzo?
Als je naar de plattegrond van het plan kijkt is dat inderdaad wel een beetje vreemd, aan de overkant hebben ze dat wel gedaan in Papendrecht. ( hoewel dat ook geen r'dam is ).
BMW77 no está en línea   Reply With Quote
Old January 9th, 2010, 06:15 PM   #34
BMW77
Registered User
 
BMW77's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sliedrecht
Posts: 577
Likes (Received): 1

Als ze die rijtjeshuizen weghalen en daar open ruimte van maken is het wel leuk.
BMW77 no está en línea   Reply With Quote
Old January 10th, 2010, 11:20 AM   #35
BMW77
Registered User
 
BMW77's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sliedrecht
Posts: 577
Likes (Received): 1

in de krant hier kwam ik dit ineens weer tegen:

Bouwplannen (week 01)
Aangevraagde vergunningen


•gewijzigde aanvraag voor het oprichten van 60 appartementen, parkeergarage en commerciŽle ruimte aan het Bonkelaarplein, (reguliere bouwvergunning fase 1). (20090175)
•gewijzigde aanvraag voor het oprichten van 60 appartementen, parkeergarage en commerciŽle ruimte aan het Bonkelaarplein, (reguliere bouwvergunning fase 2). (20090176)
BMW77 no está en línea   Reply With Quote
Old January 10th, 2010, 11:24 AM   #36
BMW77
Registered User
 
BMW77's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sliedrecht
Posts: 577
Likes (Received): 1

Bonkelaarplein flink op schop
donderdag 5 februari 2009 11:17

SLIEDRECHT - Op het Bonkelaarplein moet uitgebreide nieuwbouw verrijzen. De oude Bonkelaar gaat tegen de vlakte en in het gebied wordt zo'n 3600 vierkante meter aan commerciŽle ruimte gecreŽerd en komen ruim tachtig appartementen te staan. De bibliotheek, die thans ook onderdeel is van het plein, wordt ook opgenomen in de nieuwbouwplannen. Wethouder Hans Tanis meldt dat het college akkoord is met het voorstel: ,,Ik hoop dat het plan in de raadsvergadering van 2 maart afgetikt kan worden."
Door Marjanne Dijkstra De plannen rondom de Bonkelaar krijgen nu eindelijk definitief vorm. Tanis: ,,Vanaf 2005 is de gemeente betrokken bij de nieuwbouw op het Bonkelaarplein. Eerdere bouwplannen werden door anderen wel bestempeld als een steriele 'Oostblokflat', maar de nieuwbouw die hier moet verrijzen is mooi. De oude plannen zijn aangepast en de nieuwbouw moet straks qua stijl aansluiten bij Het Rondeel. Overigens werd eerst gesproken over sloop van de Bonkelaar zonder de bibliotheek, maar de gemeente heeft er op aangedrongen dat ook de bibliotheek, toch een verouderd gebouw, wordt aangepakt. Een bibliotheek heeft namelijk een steeds meer maatschappelijke functie en het is niet wenselijk dat straks een oude bibliotheek in een nieuwe omgeving staat. Naar tijdelijke huisvesting voor zowel de bibliotheek als de Voedselbank wordt nu al druk gezocht." Tanis spreekt over de 'Bonkelaarstaete' en maakt daarin onderscheid tussen de Bonkelaarstaete 1 en de Bonkelaarstaete 2. ,,Het plan voor de Bonkelaarstaete 1 omvat de sloop van de oude Bonkelaar. De nieuwbouw omvat op de begane grond 2300 vierkante meter aan commerciŽle ruimte, met daar bovenop vijf bouwlagen die 65 appartementen moeten herbergen. De plannen voor de Bonkelaarstaete 2 beslaan 1350 vierkante meter aan commerciŽle ruimte met daar bovenop drie woonlagen. Daarnaast wordt aan de Stationsweg ťťn bouwblok van vier lagen gebouwd, die gelijk loopt met Bonkelaarstaete 2. In totaal herbergt de Bonkelaarstaete 2 in de toekomst 18 appartementen. In de Bonkelaarstaete 2 wordt ook rekening gehouden met een nieuwe plek voor de bibliotheek. Gebouw 2 komt aan de Stationsweg te staan en daar wordt lager gebouwd dan bij gebouw 1. Volgens de stedenbouwkundige randvoorwaarden die de gemeenteraad heeft gesteld, mag langs de weg maximaal vier hoog worden gebouwd." Het plein als zodanig blijft vrij voor parkeren en andere activiteiten, meldt Tanis. ,,Ook zal voor de bewoners van de appartementen een mogelijkheid komen om ondergronds te parkeren." Tanis hoopt dat volgend jaar de verkoop van de appartementen in het duurdere segment kan starten. ,,Op dit moment stellen projectontwikkelaars forse normen aan het aantal verkochte appartementen voor ze starten met bouwen. Volgens bouwonderneming Blokland zullen de appartementen tussen de 280.000 en de 300.000 euro gaan kosten, maar dat hangt ook af van de definitieve plannen. De gemeente wil er alles aan doen om de verkoop van de appartementen volgend jaar te laten starten; het is een schitterend plan."

Zelfs na dit oudere bericht heb ik nog geen afbeeldingen kunnen vinden, ook niet bij de gemeente. Bouwvergunning aanvraag doet vermoeden dat de plannen weer wat aangepast zijn.
BMW77 no está en línea   Reply With Quote
Old January 10th, 2010, 11:25 AM   #37
BMW77
Registered User
 
BMW77's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sliedrecht
Posts: 577
Likes (Received): 1

Maar het kan alleen maar beter worden dan wat er nu staat: oude jaren 70 laagbouw.
Huidige situatie met voormalig theater wat dus leegstaat en bieb. op de voorgrond het parkeerterrein en achter mij zitten de Rabo en de ING bank. Verderop is de toren van de grote kerk te zien.

Last edited by BMW77; March 10th, 2010 at 08:34 PM. Reason: toevoegen plaatje
BMW77 no está en línea   Reply With Quote
Old January 10th, 2010, 11:34 AM   #38
BMW77
Registered User
 
BMW77's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sliedrecht
Posts: 577
Likes (Received): 1

Nog een leuk plattegrondje van de 1e fase waaraan reeds begonnen is en de volgende palen ( als het niet vriest ) de grond ingaan:Vinexlokatie Baanhoek-west
BMW77 no está en línea   Reply With Quote
Old January 10th, 2010, 11:39 AM   #39
BMW77
Registered User
 
BMW77's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sliedrecht
Posts: 577
Likes (Received): 1

BMW77 no está en línea   Reply With Quote
Old January 10th, 2010, 11:41 AM   #40
BMW77
Registered User
 
BMW77's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sliedrecht
Posts: 577
Likes (Received): 1

De eerste rijtjes ( 69 woningen ) zijn al opgeleverd, het zijn die 2 lange rijen ( eigenlijk 6 ) grijze iets onder het midden van de tekening .
BMW77 no está en línea   Reply With Quote


Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Related topics on SkyscraperCity


All times are GMT +2. The time now is 07:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Beta 4
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

tech management by Sysprosium