|
|
|
|
#21 | |
|
full metal jacket
|
Quote:
Jak chcemy poprawić poziom kultury w KZ to trzeba mocno popracować nad jej standardami.
|
|
|
|
#22 | ||
|
To tylko kamienica ;)
|
Quote:
Przyjeżdża 105tka,myślę "o jaki tłum",wsiadam,przebijam się przez towarzystwo przy drzwiach do kasownika a tam full miejsca ![]() Co do skrajnego miejsca,to pewnie wynika z tego,że ktoś wcześniej siedział przy oknie,a siedzący skrajnie nie przesiada się bo sobie ugrzał,bo mu wygodnie itd.Na szczęście problem mnie nie dotyczy (podobnie jak i ustępowanie),bo: Quote:
|
||
|
|
|
|
|
#23 |
|
z.o.o.
|
A co, jeśli niedomyci menele doszli do podobnych wniosków i nie siadają tam, gdzie w ich mniemaniu siadają jeszcze bardziej niedomyci menele? Bo menelami są zawsze "oni", a nigdy "my"...
|
|
|
|
|
|
#24 | ||||
|
naczelny misiolog
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Co powiesz Świętemu Piotrowi gdy go spotkasz? "Ja mam bezpieczny samochód"? "Tę podwójną ciągłą jakiś idiota namalował"? "Kto to widział na prostej szerokiej wylotówce 40 ustawiać"? "Ty nie wiesz, ile ja mogę wypić"? "Bo mi się spieszy"? "Nie będę się wlókł za maluchem"? "Ten zakaz jest absurdalny"? "On powinien mi ustąpić i zjechać na pobocze"? A tak przy okazji, czy naprawdę musisz go spotkać już teraz? |
||||
|
|
|
|
|
#25 |
|
z.o.o.
|
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Stop Making Sense
|
![]() http://bash.org.pl/58320/ <birdy> czaisz akcję? <birdy> jadę ostatnio autobusem. <birdy> miejsca zajęte, jakaś starsza kobitka stoi <birdy> jakiś dwumetrowy paker się poczuł, podszedł do niej i ją pod boczek prowadzi do siedzienia <birdy> "babcia se pierdolnie"
|
|
|
#27 |
|
Theo,wir fahr'n nach Lodz
|
Ja wsiadam codziennie na pętli i jadę tramwajem na prawie drugi koniec trasy ale nigdy nie siadam tylko zajmuję strategiczne miejsce: prawy tylny narożnik ostatniego wagonu 805 - nikt mnie nie naciska, drzwi mnie osłaniają przed tłumem, z dwóch stron jestem osłonięty przed kieszonkowcami - mogę spokojnie poświęcić się lekturze. Gdymum usiadł na fotelu to za trzy przystanki byłby maksymalny ścisk, musiałbym komuś ustąpić i tak czy siak bym stał, ale w mega tłumie.
Ależ się rozpisałem - chyba zrobię z tego "know how" i odsprzedam
|
|
|
#28 | |
|
full metal jacket
|
Quote:
A świadomość bycia menelem to zupełnie inna sprawa.
|
|
|
|
#29 | |
|
z.o.o.
|
Quote:
Trzymają rękami rury i uchwyty, pozostawiając brud i bakterie, ocierają się o nie-meneli, gdy jest tłoczno itd. - jest tyle możliwości... Nikt nigdzie w KZ nie jest w stanie uniknąć brudu, nie mówiąc o smrodzie. Wszelka strategia unikania meneli jest zawodna.
|
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Registered User
|
Ja kiedyś miałem fajną akcję w tramwaju, jakieś 5lat temu - byłem na pierwszym roku studiów
, zima, ciemno, sporo miejsca w tramwaju, każdy ma gdzie siedzieć. Ja również siedzę sobie spokojnie, trochę skulony bo w tramwaju niezły wypizdów, i naglę słyszę że ktoś do mnie mówi bym uważał; odwracam się i za mną siedzi jakiś stary mocher, olałem to i siedziałem sobie dalej. Nagle znów słyszę: uważaj, wiem kim jesteś! Pytam się kobiety o co jej chodzi a ona do mnie siedź spokojnie, nie odwracaj się. Trochę mnie zszokowała, ale stwierdziłem że ma nierówno pod kopułą i nie będę zwracał na nią uwagi; z tym że za chwilę mówi do mnie: "wiem że jesteś terrorystą" i zaczęła mnie straszyć gazem ; zrobiła mi niezłą wiochę w tramwaju, pokłóciłem się z nią i przez to wysiadłem przystanek za daleko ![]() z innych sytuacji, moja dziewczyna chciała pomóc obładowanej torbami babci wejść do tramwaju - ta ją wyzwała od najgorszych, że jest złodziejem itp itd
|
|
|
|
|
|
#31 |
|
Szczecinomaniak
|
Ja przedwczoraj miałem ciekawą sytuację:
ja siedzę z plecakiem na kolanach, od plecaka zwisa pasek , który delikatnie zachodzi na sąsiednie siedzenie wsiada dziad i chce usiąść obok mnie i na cały autobus wydziera się: - Panie zabierz pan to bo się ubrudze Ja zabrałem i się nie odzywam bo mi się nie chce a dziadu za chwilę równie głośno: - Bo teraz jest taka nowa tradycja, że najpierw plecaki kładą na ziemię a potem się dziwia, że sepsa szaleje...... Pobłażliwie się usmiechnąłem...... |
|
|
|
|
|
#32 | |
|
To tylko kamienica ;)
|
Quote:
W ostateczności balansuję.Znając doskonale każdą nierówność na trasie,którą jeżdżę,przewiduję zachowanie tramwaju dzięki czemu nie wpadam na ludzi Owszem ocieram się o ludzi (którzy mogli być ocierani przez żula) i temu już nie zapobiegnę,ale jak wchodzę do domu,kurtka i plecak zostają w przedsionku i nie wnoszę tego do środka
|
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Registered User
|
To może ja opowiem co kiedyś widziałem w tramwaju
![]() Otóż siedziała sobie spokojnie jakaś młoda dziewczyna. Na przystanku wsiadła jakaś stara baba, która oczywiście miała ze sobą wielką torbę, a że wszystkie miejsca były zajęte to upatrzyła sobie siedzenie na miejscu tej dziewczyny. Podeszła do niej, nie odezwała się słowem, tylko wcisnęła torbę przed nią i położyła na jej stopie Dziewczyna tylko się spojrzała i wstała, a ja żałowałem, że baba nie trafiła na kogoś wygadanego
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
czemu nie?
|
Dziwię się waszym narzekaniom, mnie w sumie przytrafiły się w życiu tylko dwie sytuacje, które zapadły mi w pamięć...
Jedna, kiedy siedziałem w tramwaju, a z tyłu usłyszałem "no tak, teraz młodzi k*** siedzą, a starzy mają stać" (ciekawe, bo gdybym widział osobę to wypowiadającą to pewnie ustąpiłbym, szkoda tylko że nie mam oczu z tyłu). Druga - jadę siedząc w napchanym do granic możliwości autobusie (był to autobus typu Złomnecto, więc skrajny tłok nie jest niczym dziwnym). Na jednym z przystanków wsiadła wyjątkowo nadęta kutrepa i zaczyna się rozpychać, prąc do przodu. Do jednej z osób zwróciła się słowami : "Przesuń się!", na co dużo młodszy od niej osobnik zareagował dość opryskliwie (i słusznie). Nic więcej nie przychodzi mi do głowy, przecież nie każda babcia to wredny predator . A niektórzy tak je demonizują dosłownie jakby były one największym złem tego świata. Zresztą ze strony osób młodszych również przydałaby się nieco większa kultura. Dotyczy to nie tylko ustępowania osobom starszym, ale również np. wspomnianej już wyjątkowo antyspołecznej mody na zajmowanie miejsca w taki sposób, żeby zablokować dojście do miejsca przy oknie.
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|