|
|
| daily menu » news links | rate the banner | guess the satellite | guess the city | one on one |
|
|
#41 | |
|
Your brain controller
|
Quote:
Trochę zjechałem na tematy wyłącznie związane ze sztuką a przecież marzenie o przyszłości wcale nie musi dotyczyć sztuki. Będę starał się jednak usprawiedliwić tym, że poza koniecznością badania rzeczy niezbadanych czyli postępowi technicznemu sztuka jest moim zdaniem głównym celem ludzkości. Niewiele w końcu dziedzin nam zostanie do zajmowania się gdy najdzie nas nieuchronna automatyzacja wszelkiej produkcji. Już teraz widzimy tego efekty. Powstaje masa para artystycznych zawodów w których zdolność twórczego myślenia jest koniecznością. 20 lat temu większość sprzętu AGD na świecie wyglądała jak produkty radzieckiego przemysłu kosmicznego teraz bez najprostszego designu nawet chińczyk nam nie wciśnie nam najtańszej lokówki. Tak jak kiedyś wzornictwo przemysłowe kojarzyło się z zawodem tokarza tak teraz jest to sztuka. Wszystko trzeba będzie kiedyś sprowadzić do sztuki aby uzasadnić konieczność istnienia człowieka. Stąd moje rozważania nad przyszłością zawsze oscylują wokół tego jednego tematu.
Last edited by Dziki REX; November 30th, 2009 at 07:02 PM. |
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|