|
|
| daily menu » news links | rate the banner | guess the satellite | guess the city | one on one |
|
|||||||
View Poll Results:
|
|||
| 10 |
|
7 | 25.00% |
| 9 |
|
4 | 14.29% |
| 8 |
|
7 | 25.00% |
| 7 |
|
5 | 17.86% |
| 6 |
|
1 | 3.57% |
| 5 |
|
3 | 10.71% |
| 4 |
|
1 | 3.57% |
| 3 |
|
0 | 0% |
| 2 |
|
0 | 0% |
| 1 |
|
0 | 0% |
| Voters: 28. You may not vote on this poll | |||
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#21 |
|
full of zasadzkas
|
Ok, nie doprecyzowałem, miałem na myśli fotografię architektury (bo taka tematyka jest zaprezentowana w tej fotografii).
Co do streetfoto, to wiadomo, częściej liczy się przytoczony "decydujący moment". Jak to mawiają fotoreporterzy "f8 i bądź tam gdzie trzeba"
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Stop Making Sense
|
Są fotografie świetne technicznie
Są fotografie świetne artystycznie Idealne są takie, które łączą jedno i drugie. Obróbka nie jest zła, pod warunkiem że służy ona wyrażeniu "czegoś". Krzycho robi zdjęcia technokratyczne (są ludzie kochający fiordy), inni "ludzkoczasoprzestrzenne" (są ludzie kochający zatłoczone targowiska). W UPC ideałem byłoby pożenić jedno z drugim. I chyba czas zakończyć personalne utarczki
|
|
|
#23 | |
|
Misie zapakowane?
|
Quote:
Co do stosunku czasu poswieconego na wykonanie tego "jedynego" zdjecia, czesto jest to bardzo czesto kwestia przypadku. Ja na ten przyklad nie zastanawiam sie godzinami nad pojedynczym ujeciem, wychodzac z aparatem w miasto wpadam w trans, czasami cos z tego wychodzi, czasami jest kupa. Refleksje przychodza w momencie obrobki, ktora jest integralna czescia fotografii. Nie tylko cyfrowej. |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
full of zasadzkas
|
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Misie zapakowane?
|
Dobra, pojde z tym do lekarza, moze cos poradzi...
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Madziojad
|
Popieram, styl Krzycha zawsze mi się podobał ale poraz kolejne zdjęcie tego samego w tej samej obróbce przeraża 8/10
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|