|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#1 |
|
Registered User
Likes (Received): 36
|
[Indochiny 2005] Od HK do BK
Co prawda kilka lat już minęło, ale postanowiłem wrzucić tu kilka fotek. Wyjazd 3 tygodniowy rozpoczeliśmy w Hong Kongu przez Kanton, Wietnam, Kambodżę do Bangkoku. Fotki zebrane od uczestników wyprawy trochę przetrzebione. Jeśli będzie zainteresowanie będę wrzucał co kilka dni w miarę wolnego czasu. Życzę miłego oglądania.
Na początek Hong Kong Lot Turkish Airlines, w Stambule tylko 6 godzin opóźnienia ![]() Znalezienie w miarę taniego hotelu nie było trudne ![]() ![]() Bambusowe rusztowania na 30 piętrowych budynkach są częstym widokiem ![]() Nie mam pojęcia co on tam robił ![]() Są i droższe hotele ![]() Lanczyk ![]() Na promie ![]() Płyniemy na wyspę, niestety pogoda nie za bardzo dopisała ![]() ![]() Na wyspie ![]() Kontrasty architektoniczne ![]() ![]() ![]() ![]() Mrówkowce ![]() Świetne są te tramwaje ![]() Trochę przyrody na Victoria Peak ![]() ![]() ![]() Hong Kong nocą ![]() ![]() Zbliżał się chiński Nowy Rok ![]() ![]() Główna ulica na kontynencie (nazwy nie pamiętam) ![]() Nasi tu są ![]() Autobusem do Kantonu ![]() ![]() Okolice Shenzen i wielki port kontenerowy
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być jeszcze gorzej! ale Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być jeszcze lepiej!!! Last edited by SIMSI; December 21st, 2009 at 08:11 PM. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Дружба Народов
Likes (Received): 146
|
Za 4 lata ukrywania przed nami zdjęć z takiego touru powinno być upomnienie od samego Jana
![]() Czekam na więcej, zwłaszcza że jestem świeżo po lekturze rowerowej książki Robba Maciąga:
|
|
|
#3 |
|
Dubaj mnie nie kręci
Likes (Received): 8
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Дружба Народов
Likes (Received): 146
|
To bardzo osobista książka, szybko można ją przeczytać bo jest dużo zdjęć. O ile książki Cejrowskiego są przede wszystkim encyklopedią wiedzy (pomijając humor), to tu encyklopedii jest mniej, a więcej uczuć i emocji (pozytywnych i negatywnych) jakie towarzyszą takiej wyprawie.
|
|
|
#5 |
|
Dubaj mnie nie kręci
|
dzięki, sięgnę po nią pewnie.
oczywiście czekam na dalszy ciąg relacji i foto
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Registered User
|
Kilka fotek z Kantonu, obecnie bardziej znanego jako Guangzhou
Park ![]() ![]() ![]() ![]() Obiadek ![]() a to moje ulubione żarcie w chinach ![]() dworzec kolejowy w Kantonie, przed nim ok. 100 tys. koczujących miejscowych czekających na przed noworoczne przemieszczanie się ![]() granica chińsko - wietnamska, teraz zapewne przebiega tamtędy ówcześnie budowana autostrada
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być jeszcze gorzej! ale Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być jeszcze lepiej!!! Last edited by SIMSI; December 21st, 2009 at 08:13 PM. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Registered User
|
To już Wietnam okolice Hanoi, wycieczka do Perfumowej Pagody
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być jeszcze gorzej! ale Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być jeszcze lepiej!!! Last edited by SIMSI; December 21st, 2009 at 08:15 PM. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Registered User
|
Zatoka Ha Long, niestety pogoda nienajlepsza
![]() ![]() Oświetlenie w jaskiniach bardziej niż kiczowate ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być jeszcze gorzej! ale Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być jeszcze lepiej!!! Last edited by SIMSI; December 21st, 2009 at 08:18 PM. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Registered User
|
Jako, że trochę więcej czasu Hanoi i okolice
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#10 |
|
Dubaj mnie nie kręci
|
Piękne Indochiny, piękne...
|
|
|