daily menu » news links | rate the banner | guess the satellite | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Forum Polskich Wieżowców > Inwestycje w Polsce > Warszawa

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 165 votes, 4.85 average. Display Modes
Old February 8th, 2010, 08:24 PM   #10961
Bastian.
Registered User

Bastian.'s Avatar

Quote:
Originally Posted by Noodles_ZG View Post
Chyba, ze od konika pod stadionem w dniu meczu za cene kilka razy wieksza.
Jak to mówią "A kto bogatemu zabroni". Będzie chciał to i za 20000 kupi. To się nazywa być zagorzałym kibicem.
Bastian. no está en línea   Reply With Quote
Old February 8th, 2010, 08:31 PM   #10962
PiotrG
Registered User

Quote:
To się nazywa być zagorzałym kibicem.
Z grubym portfelem

Jeśli ktoś będzie chciał być na meczu, to znacznie pewniejszym jest mecz otwarcia stadionu. Bilet będzie łatwiej dostać i za rozsądną cenę. Przed EURO pewnie przynajmniej ze 2 mecze reprezentacji na SN się odbędą.
PiotrG está en línea ahora   Reply With Quote
Old February 8th, 2010, 08:47 PM   #10963
amebus18
Registered User

Ale to losowanie w UEFA przeprowadzone będzie dla gości. Dla nas będzie chyba możliwość zwyczajnego zakupu biletów, ew. oddzielnych losowań dla nas w kraju tak zdaje się było w Austri, przecież tam na meczu Niemcy-Polska było jakoś tak po 6,5tys. Niemców i Naszych a reszta to tubylcy
amebus18 no está en línea   Reply With Quote
Old February 8th, 2010, 09:15 PM   #10964
truhl
Registered User

truhl's Avatar

Ile te słupy będą jechać do Warszawy? Cztery dni to chyba już dość długo Jakiś wypadek się zdarzył?

PS. AUTO, jesli bilety będą losowane, to za 5000 zł od konika na pewno kupisz. Oczywiście nie mówimy o miejscach w SKYBOXach
truhl no está en línea   Reply With Quote
Old February 8th, 2010, 09:21 PM   #10965
pogonfan
...::: Szczecin :::...

pogonfan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bastian. View Post
To się nazywa być zagorzałym kibicem.
Quote:
Originally Posted by PiotrG View Post
Z grubym portfelem
gdyby był takim zagorzałym kibicem to by wiedział jak wygląda losowanie jak to sam określił "na tego typu imprezach"

Zima mogłaby już odpuścić by budowa szła "normalnym" szybkim tempem.Śmiać mi się troszkę chce, jak przed zimą duża większość z nas(w tym oczywiście również ja) była przekonana, że przecież u nas zimy ostatnio bardzo łagodne i pewnie budowa będzie szła pełną parą
Old February 8th, 2010, 10:23 PM   #10966
JeV
Mr. Marcin

Quote:
Originally Posted by truhl View Post
Ile te słupy będą jechać do Warszawy? Cztery dni to chyba już dość długo Jakiś wypadek się zdarzył?

A kiedy wyjechały? Jeśli jadą tylko nocami i to w żółwim tempie ze względu na gabaryty to i dwa tygodnie może zająć.
JeV no está en línea   Reply With Quote
Old February 8th, 2010, 10:56 PM   #10967
rekcza
Registered User

rekcza's Avatar

Quote:
Originally Posted by amebus18 View Post
Ale to losowanie w UEFA przeprowadzone będzie dla gości. Dla nas będzie chyba możliwość zwyczajnego zakupu biletów, ew. oddzielnych losowań dla nas w kraju tak zdaje się było w Austri, przecież tam na meczu Niemcy-Polska było jakoś tak po 6,5tys. Niemców i Naszych a reszta to tubylcy
Raczej nie możemy porównywać się do Austrii, mi na mecz z Niemcami bilety kupował znajomy ojca (Austryjak),nie było żadnego problemu, ale tam zainteresowanie meczami w których nie grali gospodarze było niewielkie, a u nas po tylu latach posuchy taka impreza, piękne stadiony, co mecz to gwiazdy futbolu , toż to szok . Na pewno o bilety będzie trudno (no chyba że kogoś stać wydać tyle pieniędzy co naszego kolegę, mnie nie stać) A jeszcze nie wiadomo co z wejściówkami wykombinuje nasz kochany PZPN.

edit. a z tymi słupami to rzeczywiście ciekawa sprawa, myślałem że dojadą w czasie weekendu.

Last edited by rekcza; February 8th, 2010 at 11:06 PM.
rekcza no está en línea   Reply With Quote
Old February 8th, 2010, 11:05 PM   #10968
Noxid
SSC to moje hobby.

Noxid's Avatar

Quote:
Originally Posted by rekcza View Post
A jeszcze nie wiadomo co z wejściówkami wykombinuje nasz kochany PZPN.
I tu jest właśnie klucz do sedna tej sprawy. Nigdy nie wiadomo czego się spodziewać po tych leśnych dziadkach, np. wymyśla sobie ileś tam biletów dwa "swoich" a "zwykli" obejdą się smakiem.
Noxid está en línea ahora   Reply With Quote
Old February 8th, 2010, 11:41 PM   #10969
MontyJako
Registered User

MontyJako's Avatar

Pamiętam jak jeszcze 4 lata temu w Eliminacjach do Mistrzostw Europy na stadionie Legii z Serbią była może 7tys kibiców. Nikt nie był zainteresowany meczami Kadry.
Były mecze na które mało kto zwracał uwagę. Wiele osób zastanawiało się po co wogóle niektórzy wybierają się na mecze Reprezentacji.

A tu nagle na mecz otwarcia i wszystkie inne mecze na ME i będzie (w co nie wątpie) koło miliona chętnych na każdy z nich.

Jak dla mnie powinien być zrobiony ranking kibiców taki jaki był zrobiony przed Mistrzostwami Europy w Austrii i Szwajcarii. Została zostawiona niewielka pula biletów które mogli kupić najbardziej zagorzali kibice (tacy którzy byli na największej ilości spotkań Reprezentacji).

Ale sam wątpię żeby była możliwość zrobienia takiego rankingu. Przecież zarząd musi być w komplecie na meczach razem ze swoją rodziną oraz znajomymi.
Szanse na kupno biletu myśle że będą nikłe

Sorry za OT
MontyJako no está en línea   Reply With Quote
Old February 9th, 2010, 12:18 AM   #10970
truhl
Registered User

truhl's Avatar

Quote:
Originally Posted by JeV View Post
A kiedy wyjechały? Jeśli jadą tylko nocami i to w żółwim tempie ze względu na gabaryty to i dwa tygodnie może zająć.

Nad gabaryty są tylko na długość, więc z tym żółwim tempem nie przesadzajmy.
1100km w cztery dni licząc tylko noce długości 10h daje średnią prędkość mniejszą niż 30km/h. Wg komunikatu ze strony stadionnarodowy.org.pl
5 lutego dwa słupy były już w drodze.
Jeżeli transport ma zająć dwa tygodnie, to trzeba taboru kilkudziesięciu aut aby to końca kwietnia wszystko przewieść.
truhl no está en línea   Reply With Quote
Old February 9th, 2010, 12:26 AM   #10971
NeosWarszawa
Registered User

NeosWarszawa's Avatar

A ja coś czuję że im się pochrzaniło i nie wiązą jeszcze tych słupów. Bo już chyba by dojechały. Jeżeli nocami to dzisiaj w nocy albo nawet za chwilę powinny być.

Hmm to było dziwne bo gdy to napisałem wyjżałem przez okno i zobaczyłem samochód spory z czymś okrągłym. Tyle że hmm to dziwne bo było jak by przepołowione na pół ten pierścien ściskowy .. w dwóch częściach ale razem miał długośc tych 12m chyba. .albo może mam zwidy ?? nie wiem nie potwierdzam tego.
NeosWarszawa no está en línea   Reply With Quote
Old February 9th, 2010, 02:12 AM   #10972
demmat
O kurwesku

demmat's Avatar

Quote:
Originally Posted by amebus18 View Post
Z tego co pamiętam, to gospodarze wcale dużo biletów nie dostali. Połowę miejsc to były miejsca zarezerwowane przez sponsorów (czyli tak 16-20 tys.). Dopiero resztę dzielono na 3, czyli gospodarze i kibice drużyn. U nas może być podobnie. Z tym że stadiony u nas są większe niż w Austrii/Szwajcarii, a na mecze naszej drużyny mniej więcej kilkanaście tysięcy będzie udostępnione Polakom.

"janana-nanana-nananna
tańczę, aż mnie bolą kolana,
na śniadanie była kaszana
i kasza manna o smaku bananna!!".
demmat no está en línea   Reply With Quote
Old February 9th, 2010, 09:55 AM   #10973
matemaciek
Registered User

matemaciek's Avatar

Dzisiaj w radiowej Trójce w porannej i popołudniowej audycji zapraszamy do Trójki trochę o SN. Był m.in. krótki reportaż, w którym ktoś z NCS mówił, że pracują teraz na 3 zmiany, od 7 do 3 (+/- 0.5h, być może źle zapamiętałem).

Poza tym rzucony został temat patrona SN - słuchacze dzwonią z propozycjami, część jest zabawna (jak np. "Może po prostu Stadion Kazimierza? Wtedy każdy sobie wybierze, o którego Kazimierza chodzi, Wielkiego, Deynę, czy jakiegoś innego."), ale z sensownych pojawiła się np. propozycja Stadionu Narodowego Orła Białego.
Old February 9th, 2010, 10:29 AM   #10974
karuis
Registered User

Stadion to koszyk-gniazdo więc pasowałoby "Stadion Narodowy Orła Białego"
karuis no está en línea   Reply With Quote
Old February 9th, 2010, 10:36 AM   #10975
AUTO
(L)Warszawa(L)

AUTO's Avatar

Już chyba jest taki stadion. Stadion Narodowy wystarczy
AUTO no está en línea   Reply With Quote
Old February 9th, 2010, 11:25 AM   #10976
Milczar
Registered User

co do propozycji humorystycznych nazw to pojawiły się
"Stadion wywiezionych do Wrocławia"
oraz mój faworyt
"Leo Why? Arena"
Milczar no está en línea   Reply With Quote
Old February 9th, 2010, 01:09 PM   #10977
Pher
Ja tu tylko sprzątam...

Pher's Avatar

Quote:
Originally Posted by MontyJako View Post
Pamiętam jak jeszcze 4 lata temu w Eliminacjach do Mistrzostw Europy na stadionie Legii z Serbią była może 7tys kibiców. Nikt nie był zainteresowany meczami Kadry.
Były mecze na które mało kto zwracał uwagę. Wiele osób zastanawiało się po co wogóle niektórzy wybierają się na mecze Reprezentacji.

A tu nagle na mecz otwarcia i wszystkie inne mecze na ME i będzie (w co nie wątpie) koło miliona chętnych na każdy z nich.

Jak dla mnie powinien być zrobiony ranking kibiców taki jaki był zrobiony przed Mistrzostwami Europy w Austrii i Szwajcarii. Została zostawiona niewielka pula biletów które mogli kupić najbardziej zagorzali kibice (tacy którzy byli na największej ilości spotkań Reprezentacji).

Ale sam wątpię żeby była możliwość zrobienia takiego rankingu. Przecież zarząd musi być w komplecie na meczach razem ze swoją rodziną oraz znajomymi.
Szanse na kupno biletu myśle że będą nikłe

Sorry za OT

Racja. Próbowałem kilka razy dostać bilet na jakąś większą imprezę piłkarską i nigdy niestety się nie udało. Udało się za to na ostatnim EURO na mecz Austria - Polska w Wiedniu. I to w najbardziej kuriozalny sposób, jaki możnaby wymyśleć. Wygrałem konkurs na najlepszy wierszyk zagrzewający biało-czerwonych do boju . Myślę że prostszą metodą będzie zgłoszenie się do wolontariatu. Wolontariusze będą mieli, oprócz wspomnień, pamiątek i satysfakcji jeszcze darmowe wejścia na wszystkie mecze organizowane w danym mieście. Na 100% się zgłoszę.
Pher no está en línea   Reply With Quote
Old February 9th, 2010, 02:34 PM   #10978
Martiness
Registered User

Martiness's Avatar

Nie dostrzegłem aby było, więc wklejam. Ruchoma panoramka na stronie Narodowego.

http://www.stadionnarodowy.org.pl/ne...Warszawie.html
Martiness no está en línea   Reply With Quote
Old February 9th, 2010, 03:04 PM   #10979
kwesto
Registered User

kwesto's Avatar

było http://www.skyscrapercity.com/showpo...ostcount=10859
Old February 9th, 2010, 03:10 PM   #10980
Noxid
SSC to moje hobby.

Noxid's Avatar

A czy to nie jest panoramka Szumara z zeszłego tygodnia? Tyle że już oficjalnie na stronie SN. Czyżbyś Szumar nawiązał z nimi współpracę podobnie jak jeden z użytkowników z Pol-Aquą przy okazji budowy TMP?
Noxid está en línea ahora   Reply With Quote

Reply

Tags
alpine, alpine bau, budowa, euro 2012, euro2012, football, infrastruktura sportowa, kamery, national stadium, ncs, piłka nożna, pol-aqua, poland, praga południe, sport, stadion, stadion dziesięciolecia, stadion narodowy, stadiony, stadium, warsaw, warszawa, warszawie

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules