daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Serbian Forum > Иностранство > Путовања и репортаже

Путовања и репортаже Репортаже са ваших путовања по свету / Showcase your travel

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old February 17th, 2010, 10:14 PM   #1
Sena_KG
Registered User

Sena_KG's Avatar

Likes (Received): 1

Sena's tour (Serbia,Croatia,Slovenia,Italia,Swiss)

Ovu novu godinu sam otvorio putovanjem u Svajcarsku.Razlog je bio zimovanje u St. Moritzu.

Krenuo sam 8 januara u 6 sati ujutru i stigao sam oko 16:00 u Bresu.Inace isao sam do Brese zato da se ne bi dogodilo da dodjem 9 u St. Moritz umoran a hteo bih svaki dan da iskoristim za skijanje.

Krenucu da predstavlam drzave kroz koje sam putovao post-by-post.

Krenucemo sa Hrvatskom.
---------------------------------------------
Hrvatska

Quote:
Република Хрватска је средњеевропска, медитеранска и балканска држава. Хрватска заузима површину од 56.542km˛ и у њој живи око 4,5 милиона становника. На северу се граничи са Словенијом и Мађарском, на истоку са Србијом, Босном и Херцеговином и Црном Гором, а на западу на Јадранском мору са Италијом. Обала Хрватске заузима већи део источне обале Јадранског мора.

Територија Републике Хрватске је подељена на 21 жупанију. Главни град Хрватске је Загреб. Са око 780 хиљада становника[1] он је административно, економско и културно средиште Хрватске.

Хрватска као независна држава постоји од распада СФРЈ, а у Уједињене нације је примљена 1992.
Ovo je granicni prelaz Batrovci izmedju Srbije i Hrvatske inace slikana na srpskoj strani.

Prosao sam granicu bez zadrzavanja i nije mi uopste bilo potrebno osiguranje.

A ovo je granica Hrvatske koja se zove Bajakovo.

Sada ulazimo u Slavoniju
Quote:
Славонија је географска и историјска регија у источној Хрватској. Лежи између ријеке Драве на сјеверу (граница с Мађарском), Саве на југу (граница с БиХ) и Дунава на истоку (граница са Србијом). Регија је главна житница и пољопривредно најразвијенији дио Хрватске.

Inace nije ovo losa stvar da sa postavi na nasim putevima

Tokom puta kroz Hrvatsku me je pratila kisa.

A negde u blizini Zagreba i sneg je poceo da pada

Logistički centar M SAN grupe u Dugom Selu (-Rugvici)

Naplatna rampa

A i ovo je odlican stvar koj bi trebala da se uvede kod nas na nekim mestima

Motel Plitvice
Quote:
У комплексу се налази мотел са 112 лежаја у 60 соба. Све собе имају купатило, телефон и ТВ. Гости могу да користе услуге аперитив бар, ТВ соба са 40 места погодан за састанке, ауто камп, трговине, кафе барови, бензинске станице, телефонске кабине и "Пасарела" - објекат који садржи аутопута надвожњак и два самопослуживање ресторана.

Мотел је погодан за одмор и релаксацију екскурзије туриста, викенд туристa и ауто туриста из средње и западне Европе пролази кроз нашу земљу на истоку Европе и Јадрану. То је такође пријатна дестинација за госте и посетиоце у Загребу и за грађане Загреба себе.

Ovo mi bas zapalo za oko.Inace u celoj Hrvatskoj postoje samo pumpe od kompanije Ina.Moze li mi neko reci zasto?

Ogromne hale u blizini granice

I dolazimo do granice sa Slovenijom i ovo je slika hrvatskog granicnog prelaza Bregana
Quote:
Bregana je u Hrvatskoj najpoznatija po granicnom prijelazu Bregana - Obrežje. Taj granicni prijelaz je jedan od najkorištenijih granicnih prijelaza u Hrvatskoj, a ujedno i granicni prijelaz najbliži Zagrebu, udaljen 12 km od cvora Jankomir. Kod tog prijelaza se u turistickoj sezoni stvaraju zastoji i do 5 km, posebno zbog naplatnih kucica na autocesti A3. U Bregani se nalazi i drugi, manji, granicni prijelaz koji je dio županijske ceste Ž3289.

Toliko od Hrvatske sada prelaim granicu i ulazim u Sloveniju.

Last edited by Sena_KG; February 18th, 2010 at 03:17 PM.
Sena_KG no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old February 17th, 2010, 10:16 PM   #2
Sena_KG
Registered User

Sena_KG's Avatar

Slovenija

Quote:
Република Словенија је приморска и подалпска држава на југу Средње Европе, која се на западу граничи са Италијом, на северу с Аустријом, на североистоку с Мађарском, на истоку и југу с Хрватском, а на југозападу, у Пиранском заливу, има излаз на Јадранско море.

У различитим периодима историје Словеније, држава је била део Римског царства, Карантаније (само модерни део северне Словеније), Светог римског царства, Аусто-Угарске, Државе Словенаца, Хрвата и Срба, Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца (1929. преименована у Краљевина Југославија) између два светска рата, и СФР Југославије од 1945. до стицања независности 1991. године.

Словенија је чланица Уједињених нација, Европске уније и НАТО савеза.
Dolazim na granicni prela Slovenije Obrezje

Usao sam u Sloveniju i krecem ka Italiji.Na ovoj slici u pozadini mozete videti Mokrice

Quote:
U podnožju Gorjanci, skriven u tišini dvorskog parka, uzdiže se dvorac Mokrice preureden u hotel visoke kategorije. Primjeren je prije svega za goste koji znaju uživati u dvorskom ambijentu i koji ce u bujnom zelenilu dvjestogodišnjeg engleskog parka naci spokoj i mir u duši.

Golf igralište sa 18 polja za igranje neposredno uz dvorac pravi je izazov kako vec provjerenim igracima golfa tako i pocetnicima.

Barokni raskoš okusa docaravaju kuharski majstori u dvorskom restoranu te vas pozivamo u dvorski vinski podrum, gdje cuvamo najbolja slovenska vina.

Opustiti se možete u dvorskom masažnom studiu.

Dvorac Mokrice je omiljeno mjesto za izvedbu protokolarnih, poslovnih i društvenih susreta.

Vjencanje u carobnoj okolini dvorca Mokrice nezaboravan je dogadaj.

Evo i slovenackih nacina da se ne siri buka

Naplatna rampa na kojoj samo mozete proci ako imate vinjetu.

Prelazak za zivotinje

Inace moj omiljena benzinska pumpa u Sloveniji.Retko se srece nova benzinska puma u EU.

Zamak koji se vidi na putu koji prolazi kroz Novo Mesto.

Pred sam izlaz iz Slovenije je bas bila mecava.

A i vetar je duvao

I dosli smo do granice sa Italijom tj. do granicnog prelaza Sezana

Sve u svemu Slovenija je ispred nas dosta.Mada me iznenadjuju cinjenicom da jos nisu zavrsili auto-put, ja se nadam da ce u skorisjoj buducnosti da se zavrsi.

Inace granicni prelaz izmedju Slovenije i Italije ne postoji tako da to izgleda ko da ste presli iz jednog u drugi grad.Nastavljam put do Brese.

Last edited by Sena_KG; February 18th, 2010 at 03:18 PM.
Old February 17th, 2010, 10:21 PM   #3
Sena_KG
Registered User

Sena_KG's Avatar

Italia

Quote:
Република Италија је држава на југу Европе. Италија обухвата Апенинско полуострво и три велика острва на Средоземном мору: Сицилију, Сардинију и Елбу. Једину копнену границу има на северу, на Алпима, где се граничи са Француском, Швајцарском, Аустријом и Словенијом. Независне државе Сан Марино и Ватикан налазе се унутар територије Италије.
Evo i granicnog prelaza Italije, Fernetti.

Pratim GPS.

Tokom putovanja sam zaspao i probudio sam se tek ispred Brese.Kao sto sam napomenuo prenocio sam u Bresi da bi sutra rano ujutru otisao u St. Moritz.

Quote:
Breša je grad u severnoj Italiji. Padova je drugi najveći grad u pokrajini Lombardiji i upravno središte istoimenog okruga Breša.

Breša je poznata najviše kao središte trećeg po značaju industrijskog područja u celoj Italiji. Razlog ovome je položaj grada između velikih i poznatih gradova u severnoj Italiji, koja je "industrijsko srce" Italije.
Evo malo tog dela grada

Inace to je noviji deo grada.Mada se to moglo zakljuciti po zgradama oko mog hotela.

Evi i najvece zgrade u oblasti Bresa - Kristalna palata
Quote:
Тамно Кристална палата у Бреши је била изграђена 1988-1990 на дизајн архитекте Бруна Федриголи. 110 метара висоа и опремљена хелипадом, има 27 спратова за канцеларијску употребу.

Небодер, заједно са мањим и суседних архитектуре "Симбол" (локално познат као "овце" на свој облик у оловку са врхом надоле, инспирацију за даљи развој), за своје футуристичке карактеристике је обезбедила амбијент за реклама и шутирали 90 са јаким притиском урбанизација сусједству "Бреша 2", првобитно изграђена почетком 70-тих, са зграде и куле која се користи углавном за канцеларију.

Evo i mog hotela.Bio sam smesten u hotelu Novotel u Bresi 2.

Quote:
Новотел Бреша 2 је модеран хотел са 4 звездице са 120 соба, стратешки лоцирана у року од 1 км од центра Бреша, 3 км од центра изложба, уз лак приступ и Франциацорта Монтицхиари, Виллафранца и Орио ал Серио аеродрома. Идеалан за пословна путовања, хотела функције Цонвентион Центер и 6 соба за састанке (150 гостију), пословни кутак и УиФи. Понуде породичне собе за 2 одраслих и 2 деце, НОВОТЕЛЦАФЕ ресторан (отворени 24 цаса), бар, гаражу, башту и спољни базен.

Verovatno ce i ovde niknuti neki neboder

Sarkofag-zgrada u kojoj se preradjuje djubre

Auto-put Venezica-Milano

Autogrill nesto najlepse na italijanskim auto-putevima

Aerodrom Bergamo

I shopping mall preko puta njega

Cuveno skretanje na auto-putu Venezia-Milano kod Bergama.

Reklama Kilometro Rosso

Nema kao kod nas da ljudi rade, nego automatski se ubacuje

Sada se isljucujemo sa glavnog auto-puta i skrecemo ka Monci.

Metro se gradi kroz Moncu.Inace koliko se ja secam nisu se pomerili 3 godine.

Evo malo predela severne Italije

Komsko jezero

Inace do granice sa Svajcarskom ima mnogo tunela.Koji su dugacki cak 7,8 kilometara.

Evo granice izmenju Italije i Svajcarske.

Ovo mi je bio prvi put da sam bio u Bresi, zadovaljan sam vidjenim ali me tek ceka ono pravo, ono zbog cega sam se uputio ovde.
Old February 17th, 2010, 10:21 PM   #4
Sena_KG
Registered User

Sena_KG's Avatar

Switzerland

Quote:
Švajcarska Konfederacija ili Švajcarska je alpska zemlja i kontinentalna država u centralnoj Evropi, sa vrlo razvijenom ekonomijom, a posebno bankarstvom. Švajcarska se graniči sa Nemačkom, Francuskom, Italijom, Austrijom i Lihtenštajnom. Švajcarska je savezna republika, i ima dugu i snažnu tradiciju političke i vojne neutralnosti. Ova činjenica je omogućila Švajcarskoj da bude zemlja domaćin mnogim međunarodnim organizacijama kao što su to Međunarodni olimpijski komitet, UEFA ili FIFA, čija se sedišta nalaze u Švajcarskoj.
Švajcarska je članica Saveta Evrope, Partnerstva za mir, Evropske slobodne trgovinske asocijacije, Ujedinjenih nacija, Svetske trgovinske organizacije i u još mnogih drugih opganizacija.
Glavni grad Švajcarske je Bern, ali administrativno, ekonomsko, saobraćajno i kulturno središte Švajcarske je Cirih.
Ulazim u Svajcarsku i odmah sam uocio ociglednu razliku u uredjenju puteva.Naime, cuo sam da svajcarski putari pri asfaltiranju puteva koriste staklo da bi se brze sneg topio.

Kako se priblizavam St.Moritz-u sve je nadmorska visina veca i putevi su uski.

Posto sam malo poranio, moja porodica i ja smo resli da vidimo centar St.Moritz-a.
Na putu ka St.Moritz-u smo videli ovaj konjicki klub.

St.Moritz
Quote:
Сент Мориц је излетиште и зимовалиште у Енгандинској долини у југоисточној Швајцарској. Припада кантону Граубинден. Налази се на надморској висини од 1.822 метра.

Ово место је крајем 2005. имало 5.121 становника. У сезони, ту борави и око 3.000 сезонских радника. Становници говоре немачки (59%), италијански (22%) и језик романш (5%).
Поглед на Сент Мориц

Сент Мориц се сматра за најстарије зимовалиште на свету. Први хотели су овде отворени 1856. Сент Мориц је данас центар луксузног туризма за богате клијенте. Омиљени спортови и рекреације су: пешачење, алпско скијање, вожња боба и скелетона. У Сент Морицу се налази редак феномен: природна боб стаза (Olympia Bobrun St.Moritz-Celerina). Место има 300 сунчаних дана у години. Поред насеља је језеро Сент Мориц на чијој се залеђеној површини зими организује коњска трка (White Turf).

Сент Мориц је био домаћин других Зимских олимпијских игара 1928, и поново 1948. Ту је 1934, 1974. и 2003. одржано Светско првенство у алпском скијању. Једини градови који су два пута били организатори ЗОИ су: Сент Мориц, Инсбрук и Лејк Плесид.
Naravno, ko je fan James Bond-a znace da su se 2 dela ovog filma snimala u St.Moritz-u (Goldfinger,For Your Eyes Only).

Posto je parkiran automobil, izasao sam da slikam parking, jedan od lepsih koje sam ja video.

A kada se izadje sa parkinga moze se videti jezero.

Ponovo konjicki klub

Jezero koje se nalazi ispod St.Moritz-a

Na tom jezeru se odrzavaju svake godine konjicke trke,polo i td.

Jedan pogleda sa jezera na grad

Zanimljivo je to da na svakih 10-20 minuta se uoci jedan helikopter, zato sto ima dosta bogatih ljudi a i aerodrom je veoma blizu.

Ovo je njhova posta, po meni jedna od lepsih gradjevina u gradu.

Kulm hotel - najveci hotel u St.Moritz-u i ujedno i najsuplji

St.Moritz nocu je veoma prazan, sto me je zacudilo jer nikada nisam video tako prazan grad nocu (cak su i raniji skijaski centri u kojima sam bio bili puni ljudi nocu).

Hotel Kempinski je isto jeda od 3 hotela koja imaju 5 zvezdca.

Inace, moja soba je imala predivan pogleda na jednu planinu tako da zalasci sunca na toj planini izgledaju prelepo.

A samnom u hotelu su bili i takmicari koji su se spremali za ZOI u Vankuveru (reprezentativci Holandije i Svajcarse).

Ovo je prvi puta kako sam probao bezalkoholno pivo i mogu vam reci da je fenomenalno.Evo i slike kako izgleda :

Skijalista
St.Moritz ima 2 skijalista :Corvatch i Corviglia.Corviglia je iznad St.Moritz-a a Corvatch je Udaljena jedno 5 km od grada.Corvatch je veca planina ali na Corvigli se vozi svetski kup i ZOI iz 1924 doine.

Nazalost, nisam poneo foto-aparat prvog i jedinog dana kad sam bio na Corvach-u ali zato ima slika sa planine Corviglia.

Planina Corviglia

Ova stvar mi se svidela, ukoliko neko se povredi na stazi odmah dolazi helikopter po njega da ga pokupi.I video sam da flota St.Moritz-a ima 2 ovakva helikoptera

Umesto ogromnih gondola na planini Corviglia ima i voz koji moze da primi 200 putnika.Mnogo mi se dopala ta stvar, i veoma je prakticna za velike ski-centre.

A postoje i velike gondole koje su velicine jednog mini-busa ali je razlika u tome sto ova gondola moze da primi i do 100 ljudi.Postoje 6 stakvih gondola na Corvigli i Corvatch-u zajedno.

Naravno ski-centar Corviglia ne cine samo gondole i vozovi vec i setosedi i cetvorosedi.Razlika izmedju nasih cetvoroseda i njihovih je ta sto njihovi cetvorosedi imaju drugacija sedista i "hauba" (stitnih od vetra inace izgradjen od plaeksiglasa i veoma je koristan).

Kakda sam se vracao video sam deo pruge cuvenog Glacier express-a (voz koji prolazi kroz svajcarske alpe).

I granica sa Italijom.

Posle 7 prelepih dana moma da se vratim u Srbiju.Utisci su fenomenalni, ima nasih ljudi.Naravno preporucujem svima koji su u mogucnosi da razmotre opciju zimovanja na St.Moritz-u.

Pozdrav
Old February 17th, 2010, 11:01 PM   #5
Dejan_SLO
Registered User

Dejan_SLO's Avatar

Likes (Received): 9

Sena odlična reportaža iz St. Moritza odlične fotke.
Čekamo nastavak i dali si bio u St. Moritzu sa kakim finom jet set svetskim krem društvom?

A kad smo več kod Mokrica krajem 80-ih Pet Shop Boys snimao je na zamku video Heart koji vredi pogledati.
Dejan_SLO no está en línea   Reply With Quote
Old February 18th, 2010, 01:26 AM   #6
vlada_Ilina_h2o
highways and roads

vlada_Ilina_h2o's Avatar

Fantasticna reportaza!!! Suvisno je bilo sta komentarisati!

>>>City of Kragujevac - some projects<<<
vlada_Ilina_h2o no está en línea   Reply With Quote
Old February 18th, 2010, 02:11 AM   #7
nixy
Registered User

nixy's Avatar

Likes (Received): 10

Браво Ђорђе... Одлична репортажа!
nixy no está en línea   Reply With Quote
Old February 18th, 2010, 02:45 AM   #8
YU-AMC
Registered User

YU-AMC's Avatar

Likes (Received): 65

Ђорђе, svaka cast. 10ka
YU-AMC está en línea ahora   Reply With Quote
Old February 18th, 2010, 04:17 AM   #9
CrazySerb
Vuk sa Ontarija

CrazySerb's Avatar

Likes (Received): 262

Bravo Sena, jos jedna odlicna reportaza
Svajcarske planine izgledaju prelepo ali i mene cudi kako je to grad tako prazan...jel to udarila kriza pa nema turista ili..?
CrazySerb no está en línea   Reply With Quote
Old February 18th, 2010, 10:19 AM   #10
KHS
Registered User

KHS's Avatar

Likes (Received): 48

Quote:
Originally Posted by Sena_KG View Post

Ovo mi bas zapalo za oko.Inace u celoj Hrvatskoj postoje samo pumpe od kompanije Ina.Moze li mi neko reci zasto?

Pa i nije baš... Ima ih gro. Evo samo neke najpoznatije

http://www.tifon.hr/default.asp

http://www.omv.hr/portal/01/hr/private

http://www.petrol.hr/

I da... Super reportaža!
KHS no está en línea   Reply With Quote
Old February 18th, 2010, 10:21 AM   #11
Ban.BL
BANNED

Likes (Received): 0

Super reportaza!

Imam dva pojasnjenja.
Hrvatska: na A3 AP nekadasnjem bratstva i jedinstva su uglavnom inine pumpe, koje su izgradjene kad je AP gradjen. Naravno da u HR postoje i druge kompanije.
Slovenija: Ono nije nadvoznjak nego prelazak za zivotinje
Ban.BL no está en línea   Reply With Quote
Old February 18th, 2010, 02:21 PM   #12
kutinA
Kutinainen

kutinA's Avatar

Likes (Received): 7

Krasan je St. Moritz

Imam i ja jednu primjedbu.

Quote:
Originally Posted by Sena_KG View Post
Evo i nekog shopping centra u blizini Zagreba
.
Ono nije trgovački centar kod Zagreba,nego logistički centar M SAN grupe u Dugom Selu (-Rugvici).

Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo, pak ni vezda nebu da nam nekak nebu. Kajti: kak bi bilo da ne bi nekak bilo, kaj je bilo, a je ne, kaj neje nikak bilo

Rekel sam ti nek te vrag odnese, ali vrag te zeti nije smel :)
kutinA no está en línea   Reply With Quote
Old February 18th, 2010, 02:47 PM   #13
Srdjan Adamovic
Kragujevac - U svemu prvi

Srdjan Adamovic's Avatar

Likes (Received): 1093

Super reportaza!Ovo je carobno!

Srdjan Adamovic no está en línea   Reply With Quote
Old February 18th, 2010, 05:28 PM   #14
ZGbuki
Unregistered user

ZGbuki's Avatar

Likes (Received): 5

jaaaako dobro

My thread about Plitvice lakes national park
http://www.skyscrapercity.com/showth...1#post51432561
ZGbuki no está en línea   Reply With Quote
Old February 18th, 2010, 06:15 PM   #15
Vrachar
www.vrachar.ca

Vrachar's Avatar

Likes (Received): 99

Odlična reportaža Seno, baš si se potrudio da nam sve dočaraš i objasniš.
Švajcarska je lepa ali dosadna i sterilna.

Vrachar's galleries

█♣█ Vrachar's blog
Vrachar no está en línea   Reply With Quote
Old February 18th, 2010, 07:11 PM   #16
MasonicStage™
SuperMod

MasonicStage™'s Avatar

super slike...skijalište izgleda jako dobro.
jedino što ne volim su ove velike gondole, jer se na njima dosta čeka, ali nadam se da to dosta dobro funkcionira.
Old February 18th, 2010, 07:15 PM   #17
bijesnivrabac
BANNED

Likes (Received): 0

Браво, Сена, одлична репортажа!

Имаш ли још слика са стазе?
Можеш ли направити поређење са нашим скијалиштима што се тиче саме стазе и помоћне инфраструктуре (ски-лифтови, одмаралишта и сл.)?
bijesnivrabac no está en línea   Reply With Quote
Old February 19th, 2010, 01:03 AM   #18
Sena_KG
Registered User

Sena_KG's Avatar

Hvala svima na lepim komentarima

Quote:
Originally Posted by Dejan_SLO View Post
Čekamo nastavak i dali si bio u St. Moritzu sa kakim finom jet set svetskim krem društvom?
Trazio sam barem nekog poznatog ali nisam uspeo da nadjem

Quote:
Originally Posted by CrazySerb View Post
Svajcarske planine izgledaju prelepo ali i mene cudi kako je to grad tako prazan...jel to udarila kriza pa nema turista ili..?
Grad je po danu pun ljudi kao i skijalista, ali nocu to je potpuno drugacija situacija.

Quote:
Originally Posted by KHS View Post
Pa i nije baš... Ima ih gro. Evo samo neke najpoznatije
Hvala, ja sam mislio da u Hrvatskoj postoje samo Ina pumpe.

@Ban.BL,kutinA
Hvala na primedbama, eitovano je sad

Quote:
Originally Posted by MasonicStage™ View Post
skijalište izgleda jako dobro.
jedino što ne volim su ove velike gondole, jer se na njima dosta čeka, ali nadam se da to dosta dobro funkcionira.
Ove gondole dolaze na svakih 15 minuta, sto bi Rambo Amadeus rekao "isti su k'o gspa ali ovo kasne 2 mili sekunde".Inace dok se ceka gondola u zatvorenom prostoru postoje i stolice tako da relativno brzo dolazi gondola.

Quote:
Originally Posted by bijesnivrabac View Post
Имаш ли још слика са стазе?
Можеш ли направити поређење са нашим скијалиштима што се тиче саме стазе и помоћне инфраструктуре (ски-лифтови, одмаралишта и сл.)?
Imam nekoliko panorama ali su ogromnog formata a kada bi ih samnjio ne bi se nista posebno videlo.
Nemoguce je uporediti skijaliste koje je jedno od najstarijih u Evropi sa Kopaonikom.Prvo cene ski liftovi su nenormalno bolji od ovih na Kopaoniku.Oni imaju samo jednu zicaru Dopelmayr bez "haube", dok sve ostale imaju kozna sedista i tu "haubu" koj stiti od vetra.St. Moritz neguje tu tradiciju da je sve perfektno kao i ceo Svajcarski narod.Tako da kad odes u St.Moritz je kao da odes u Monaco
Old February 19th, 2010, 01:13 AM   #19
sale_kg
BANNED

Likes (Received): 2

OOO,pa bravo Senicu...
sale_kg no está en línea   Reply With Quote
Old February 19th, 2010, 01:15 AM   #20
Singidunum
Grad Oblakodera

Singidunum's Avatar

Odlična reportaža!!!

Potpišite peticiju protiv rušenja Generalštaba!

"Nije vama lak život, vidim ja"
V.V.P.
Singidunum no está en línea   Reply With Quote

Reply

Tags
croatia, italia, slovenia, switzerland

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules