|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Путовања и репортаже Репортаже са ваших путовања по свету / Showcase your travel |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#1 | ||||
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Sena's tour (Serbia,Croatia,Slovenia,Italia,Swiss)
Ovu novu godinu sam otvorio putovanjem u Svajcarsku.Razlog je bio zimovanje u St. Moritzu.
Krenuo sam 8 januara u 6 sati ujutru i stigao sam oko 16:00 u Bresu.Inace isao sam do Brese zato da se ne bi dogodilo da dodjem 9 u St. Moritz umoran a hteo bih svaki dan da iskoristim za skijanje. Krenucu da predstavlam drzave kroz koje sam putovao post-by-post. Krenucemo sa Hrvatskom. --------------------------------------------- Hrvatska ![]() ![]() Quote:
![]() Prosao sam granicu bez zadrzavanja i nije mi uopste bilo potrebno osiguranje. A ovo je granica Hrvatske koja se zove Bajakovo. ![]() Sada ulazimo u Slavoniju Quote:
![]() ![]() ![]() Inace nije ovo losa stvar da sa postavi na nasim putevima ![]() ![]() Tokom puta kroz Hrvatsku me je pratila kisa. ![]() A negde u blizini Zagreba i sneg je poceo da pada ![]() Logistički centar M SAN grupe u Dugom Selu (-Rugvici) ![]() Naplatna rampa ![]() A i ovo je odlican stvar koj bi trebala da se uvede kod nas na nekim mestima ![]() Motel Plitvice Quote:
![]() Ovo mi bas zapalo za oko.Inace u celoj Hrvatskoj postoje samo pumpe od kompanije Ina.Moze li mi neko reci zasto? ![]() Ogromne hale u blizini granice ![]() ![]() I dolazimo do granice sa Slovenijom i ovo je slika hrvatskog granicnog prelaza Bregana Quote:
![]() Toliko od Hrvatske sada prelaim granicu i ulazim u Sloveniju.
Sena's galleries: Milano-Monza 2008 - Drvengrad 2009 - Reportaza sa Beogradskog sajma 2009 - Muzej istorije Jugoslavije 2009 - Croatia-Slovenia-Italy-Swiss 2010 - Beijing 2010 - Hungary-Austria-Germany 2010 Hungary-Austria 2010 Last edited by Sena_KG; February 18th, 2010 at 03:17 PM. |
||||
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
Registered User
|
Slovenija
![]() Quote:
![]() Usao sam u Sloveniju i krecem ka Italiji.Na ovoj slici u pozadini mozete videti Mokrice Quote:
![]() Evo i slovenackih nacina da se ne siri buka ![]() Naplatna rampa na kojoj samo mozete proci ako imate vinjetu. ![]() ![]() Prelazak za zivotinje ![]() ![]() Inace moj omiljena benzinska pumpa u Sloveniji.Retko se srece nova benzinska puma u EU. ![]() Zamak koji se vidi na putu koji prolazi kroz Novo Mesto. ![]() ![]() ![]() ![]() Pred sam izlaz iz Slovenije je bas bila mecava. ![]() A i vetar je duvao ![]() I dosli smo do granice sa Italijom tj. do granicnog prelaza Sezana ![]() Sve u svemu Slovenija je ispred nas dosta.Mada me iznenadjuju cinjenicom da jos nisu zavrsili auto-put, ja se nadam da ce u skorisjoj buducnosti da se zavrsi. Inace granicni prelaz izmedju Slovenije i Italije ne postoji tako da to izgleda ko da ste presli iz jednog u drugi grad.Nastavljam put do Brese.
Sena's galleries: Milano-Monza 2008 - Drvengrad 2009 - Reportaza sa Beogradskog sajma 2009 - Muzej istorije Jugoslavije 2009 - Croatia-Slovenia-Italy-Swiss 2010 - Beijing 2010 - Hungary-Austria-Germany 2010 Hungary-Austria 2010 Last edited by Sena_KG; February 18th, 2010 at 03:18 PM. |
||
|
|
|
|
|
#3 | ||||
|
Registered User
|
Italia
![]() ![]() Quote:
![]() ![]() Pratim GPS. ![]() ![]() Tokom putovanja sam zaspao i probudio sam se tek ispred Brese.Kao sto sam napomenuo prenocio sam u Bresi da bi sutra rano ujutru otisao u St. Moritz. Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() Inace to je noviji deo grada.Mada se to moglo zakljuciti po zgradama oko mog hotela. ![]() ![]() ![]() ![]() Evi i najvece zgrade u oblasti Bresa - Kristalna palata Quote:
![]() Evo i mog hotela.Bio sam smesten u hotelu Novotel u Bresi 2. Quote:
![]() Verovatno ce i ovde niknuti neki neboder ![]() ![]() Sarkofag-zgrada u kojoj se preradjuje djubre ![]() Auto-put Venezica-Milano ![]() ![]() Autogrill nesto najlepse na italijanskim auto-putevima ![]() Aerodrom Bergamo ![]() ![]() I shopping mall preko puta njega ![]() Cuveno skretanje na auto-putu Venezia-Milano kod Bergama. ![]() Reklama Kilometro Rosso ![]() ![]() Nema kao kod nas da ljudi rade, nego automatski se ubacuje ![]() Sada se isljucujemo sa glavnog auto-puta i skrecemo ka Monci. Metro se gradi kroz Moncu.Inace koliko se ja secam nisu se pomerili 3 godine. ![]() ![]() Evo malo predela severne Italije ![]() ![]() ![]() Komsko jezero ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Inace do granice sa Svajcarskom ima mnogo tunela.Koji su dugacki cak 7,8 kilometara. Evo granice izmenju Italije i Svajcarske. ![]() Ovo mi je bio prvi put da sam bio u Bresi, zadovaljan sam vidjenim ali me tek ceka ono pravo, ono zbog cega sam se uputio ovde.
Sena's galleries: Milano-Monza 2008 - Drvengrad 2009 - Reportaza sa Beogradskog sajma 2009 - Muzej istorije Jugoslavije 2009 - Croatia-Slovenia-Italy-Swiss 2010 - Beijing 2010 - Hungary-Austria-Germany 2010 Hungary-Austria 2010 |
||||
|
|
|
|
|
#4 | ||
|
Registered User
|
Switzerland
![]() ![]() Quote:
![]() Kako se priblizavam St.Moritz-u sve je nadmorska visina veca i putevi su uski. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posto sam malo poranio, moja porodica i ja smo resli da vidimo centar St.Moritz-a. Na putu ka St.Moritz-u smo videli ovaj konjicki klub. ![]() ![]() ![]() ![]() St.Moritz Quote:
Posto je parkiran automobil, izasao sam da slikam parking, jedan od lepsih koje sam ja video. ![]() ![]() A kada se izadje sa parkinga moze se videti jezero. ![]() ![]() ![]() Ponovo konjicki klub ![]() ![]() ![]() Jezero koje se nalazi ispod St.Moritz-a ![]() Na tom jezeru se odrzavaju svake godine konjicke trke,polo i td. ![]() Jedan pogleda sa jezera na grad ![]() Zanimljivo je to da na svakih 10-20 minuta se uoci jedan helikopter, zato sto ima dosta bogatih ljudi a i aerodrom je veoma blizu. Ovo je njhova posta, po meni jedna od lepsih gradjevina u gradu. ![]() Kulm hotel - najveci hotel u St.Moritz-u i ujedno i najsuplji ![]() St.Moritz nocu je veoma prazan, sto me je zacudilo jer nikada nisam video tako prazan grad nocu (cak su i raniji skijaski centri u kojima sam bio bili puni ljudi nocu). ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hotel Kempinski je isto jeda od 3 hotela koja imaju 5 zvezdca. ![]() Inace, moja soba je imala predivan pogleda na jednu planinu tako da zalasci sunca na toj planini izgledaju prelepo. ![]() ![]() A samnom u hotelu su bili i takmicari koji su se spremali za ZOI u Vankuveru (reprezentativci Holandije i Svajcarse). ![]() Ovo je prvi puta kako sam probao bezalkoholno pivo i mogu vam reci da je fenomenalno.Evo i slike kako izgleda : ![]() Skijalista St.Moritz ima 2 skijalista :Corvatch i Corviglia.Corviglia je iznad St.Moritz-a a Corvatch je Udaljena jedno 5 km od grada.Corvatch je veca planina ali na Corvigli se vozi svetski kup i ZOI iz 1924 doine. Nazalost, nisam poneo foto-aparat prvog i jedinog dana kad sam bio na Corvach-u ali zato ima slika sa planine Corviglia. Planina Corviglia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ova stvar mi se svidela, ukoliko neko se povredi na stazi odmah dolazi helikopter po njega da ga pokupi.I video sam da flota St.Moritz-a ima 2 ovakva helikoptera ![]() Umesto ogromnih gondola na planini Corviglia ima i voz koji moze da primi 200 putnika.Mnogo mi se dopala ta stvar, i veoma je prakticna za velike ski-centre. ![]() A postoje i velike gondole koje su velicine jednog mini-busa ali je razlika u tome sto ova gondola moze da primi i do 100 ljudi.Postoje 6 stakvih gondola na Corvigli i Corvatch-u zajedno. ![]() Naravno ski-centar Corviglia ne cine samo gondole i vozovi vec i setosedi i cetvorosedi.Razlika izmedju nasih cetvoroseda i njihovih je ta sto njihovi cetvorosedi imaju drugacija sedista i "hauba" (stitnih od vetra inace izgradjen od plaeksiglasa i veoma je koristan). Kakda sam se vracao video sam deo pruge cuvenog Glacier express-a (voz koji prolazi kroz svajcarske alpe). ![]() I granica sa Italijom. ![]() Posle 7 prelepih dana moma da se vratim u Srbiju.Utisci su fenomenalni, ima nasih ljudi.Naravno preporucujem svima koji su u mogucnosi da razmotre opciju zimovanja na St.Moritz-u. Pozdrav
Sena's galleries: Milano-Monza 2008 - Drvengrad 2009 - Reportaza sa Beogradskog sajma 2009 - Muzej istorije Jugoslavije 2009 - Croatia-Slovenia-Italy-Swiss 2010 - Beijing 2010 - Hungary-Austria-Germany 2010 Hungary-Austria 2010 |
||
|
|
|
|
|
#5 |
|
Registered User
Likes (Received): 9
|
Sena odlična reportaža iz St. Moritza odlične fotke.
![]() Čekamo nastavak i dali si bio u St. Moritzu sa kakim finom jet set svetskim krem društvom? ![]() A kad smo več kod Mokrica krajem 80-ih Pet Shop Boys snimao je na zamku video Heart koji vredi pogledati. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
highways and roads
|
![]() ![]() ![]() Fantasticna reportaza!!! Suvisno je bilo sta komentarisati!
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Registered User
Likes (Received): 10
|
Браво Ђорђе... Одлична репортажа!
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Registered User
Likes (Received): 65
|
Ђорђе, svaka cast. 10ka
IST - Istanbul Ataturk spotting (2013) NAS-Nassau airport, Bahamas spotting (January 2013) From HKG to YYZ via beautiful T1 by YU-AMC (Oct 2012) After Sunrise in Monte Carlo, Monaco by YU-AMC (Summer 2012) York Region-Buttonville airport spotting by YU-AMC (July 11th 2012) Toronto - Pearson aircraft spotting by YU-AMC (May 21st 2012) Toronto - Pearson aircraft spotting by YU-AMC (Feb 6th 2012) 5:59AM Sunrise in Monte Carlo, Monaco by YU-AMC (Summer 2010) |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Vuk sa Ontarija
Likes (Received): 262
|
Bravo Sena, jos jedna odlicna reportaza
Svajcarske planine izgledaju prelepo ali i mene cudi kako je to grad tako prazan...jel to udarila kriza pa nema turista ili..? |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Registered User
Likes (Received): 48
|
Quote:
Pa i nije baš... Ima ih gro. Evo samo neke najpoznatije http://www.tifon.hr/default.asp http://www.omv.hr/portal/01/hr/private http://www.petrol.hr/ I da... Super reportaža!
|
|
|
|
#11 |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
Super reportaza!
Imam dva pojasnjenja. Hrvatska: na A3 AP nekadasnjem bratstva i jedinstva su uglavnom inine pumpe, koje su izgradjene kad je AP gradjen. Naravno da u HR postoje i druge kompanije. Slovenija: Ono nije nadvoznjak nego prelazak za zivotinje |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Kutinainen
Likes (Received): 7
|
Krasan je St. Moritz
![]() Imam i ja jednu primjedbu. ![]() Ono nije trgovački centar kod Zagreba,nego logistički centar M SAN grupe u Dugom Selu (-Rugvici).
KUTINA TO SMO MI,DJECA SMO NJENA DOBRO SLUŠAJTE NAS SVI :) Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo, pak ni vezda nebu da nam nekak nebu. Kajti: kak bi bilo da ne bi nekak bilo, kaj je bilo, a je ne, kaj neje nikak bilo Rekel sam ti nek te vrag odnese, ali vrag te zeti nije smel :) |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Kragujevac - U svemu prvi
Likes (Received): 1093
|
Super reportaza!Ovo je carobno!
![]()
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Unregistered user
Likes (Received): 5
|
![]() jaaaako dobro
|
|
|
#15 |
|
www.vrachar.ca
Likes (Received): 99
|
Odlična reportaža Seno, baš si se potrudio da nam sve dočaraš i objasniš.
Švajcarska je lepa ali dosadna i sterilna. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
SuperMod
|
super slike...skijalište izgleda jako dobro.
jedino što ne volim su ove velike gondole, jer se na njima dosta čeka, ali nadam se da to dosta dobro funkcionira. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
Браво, Сена, одлична репортажа!
Имаш ли још слика са стазе? Можеш ли направити поређење са нашим скијалиштима што се тиче саме стазе и помоћне инфраструктуре (ски-лифтови, одмаралишта и сл.)? |
|
|
|
|
|
#18 | ||||
|
Registered User
|
Hvala svima na lepim komentarima
Quote:
![]() Quote:
Hvala, ja sam mislio da u Hrvatskoj postoje samo Ina pumpe. @Ban.BL,kutinA Hvala na primedbama, eitovano je sad ![]() Quote:
Quote:
Nemoguce je uporediti skijaliste koje je jedno od najstarijih u Evropi sa Kopaonikom.Prvo cene ski liftovi su nenormalno bolji od ovih na Kopaoniku.Oni imaju samo jednu zicaru Dopelmayr bez "haube", dok sve ostale imaju kozna sedista i tu "haubu" koj stiti od vetra.St. Moritz neguje tu tradiciju da je sve perfektno kao i ceo Svajcarski narod.Tako da kad odes u St.Moritz je kao da odes u Monaco
||||
|
|
|
|
|
#19 |
|
BANNED
Likes (Received): 2
|
OOO,pa bravo Senicu...