|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Путеви Изградња путева / Road infrastructure |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#1 |
|
highways and roads
|
Србија - магистрале | Serbia - roads
Spisak i oznake magistralnih puteva Srbije ![]() M22 Ibarska Magistrala (BG - Preljina - Kraljevo - Raška - Novi Pazar - Ribarici) Ibarska Magistrala, od Konareva ka Dolini jorgovana Ibarska magistrala, Beograd - Cacak Ibarska magistrala Ibarska magistrala, Kraljevo - Novi Pazar kroz Dolinu Jorgovana M23 Kraljevo - Adrani - Mrcajevci - Knic - Ravni Gaj - Kragujevac Kraljevo - Adrani - Mrcajevci - Knic-Ravni Gaj - Kragujevac Juzni prilaz Kragujevcu Kragujevac - Ravni Gaj Banatska magistrala (M7 Zrenjanin - Novoi Sad i M21 Novi Sad - Ruma) Banatska magistrala Banatska magistrala - projekat - video M21 Užice - Nova Varoš Užice - Nova Varoš M21 Brodarevo - Beograd Brodarevo - Kokin Brod - Nova Varos - Ljig - Cacak - Mojkovacki kraj - Zlatibor - Pozega - Beograd M8 Sjenica - Novi Pazar Sjenica - Novi Pazar M22.1 Horgoš - Zemun Novosadska magistrala
Last edited by vlada_Ilina_h2o; July 21st, 2010 at 10:56 PM. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Maks
Likes (Received): 18
|
Zanimljivo... I Srbija je zadržala jugoslovensko numerisanje magistrala, poput nas u RS/BiH.
Putevima Srpske: Autoputevi, Putevi, Banjaluka - Gradovima Srpske: Novi Grad, Doboj, Teslić, Kozarska Dubica Ex-Yu: Zagreb i Beograd (HR) Koncerti: Metallica@BG, Slayer@ZG, IQ Music@BG Evropa: Gardaland Ja najviše volim modernu arhitekturu. A vi? - Pozed by M4k5 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Aaaaaa, pa znaš li ti koliki je to posao, doneti novu uredbu o numerizaciji puteva???? Mada čudi me da nisu formirali komisiju, podkomisiju i agenciju za taj posao, zaposlili jedno 1000 ljudi, koji bi posle 5 godina mukotrpnog rada doneli istorijsku odluku. Kad malo bolje razmislim, osnivanje te agencije mogli bi mi sa ovog foruma da iniciramo, ufuramo se unutra, pa onda seminari, putovanja da se upozna teren, platica 70-80,000, dnevnice...A, ima li zainteresovanih?
Last edited by Strajder; July 11th, 2010 at 12:45 AM. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Registered User
|
Btw, srednja slika na vrhu prvog posta, put sa uskim (oko 1m) zaustavnim trakama i pretpostavljam biciklističkom stazom sa strane (možda je trotoar), koji je to put i gde? Leva i desna, 99% sam siguran da je Borova Glava-Kokin Brod, ali srednja?
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
highways and roads
|
Quote:
http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=59915279 Inace R-212 Kragujevac - Gornji Milanovac |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Registered User
|
Ovako... u povrtaku iz Niša za Sjenicu, slikao sam, imam dosta slika, malo ću to da redim i okačiću ovde. Inače, biće osveženje jer sa tih puteva ima malo slika, ako ih uopšte ima. Išao sam pravcem Niš - Prokuplje - Blace - Brus - Jošanička Banja -Raška - Novi Pazar - Sjenica. Ukupno ima oko 250 slika... Uskoro
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
highways and roads
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
highways and roads
|
Inace, to je ova deonica :
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Registered User
|
Uglavnom poslom, nekad u KG, češće za KV, jednom i za KŠ da probam i tim putem...Zaista je u Šumadiji malo reg. puteva, osim ako baš nisu krš, kojima nisam prošao, a ovaj GM-KG je jedan od tih. Magistrale Šumadije overene do poslednjeg km, uglavnom više puta...Na žalost, ubedljivo najgora deonica je baš ona kroz Lazarevac na M4 (inače je taj M4 gotovo ceo jedva na nivou regionalnog puta) pa sve do Aranđelovca, koja je ispod svakog nivoa u svakom pogledu. Konkurencija je M23.1, Ravni Gaj - Kraljevo, sad tamo je nešto rađeno, a nisam prolazio od februara-marta, pa ne znam u kakvom je sad stanju.
Last edited by Strajder; July 19th, 2010 at 12:03 AM. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
highways and roads
|
M23 Kragujevac - Ravni Gaj
Kod Ravnog Gaja ![]() Kod Vuckovice ![]() ![]() Izvor : Preduzece za puteve Kragujevac Last edited by vlada_Ilina_h2o; July 21st, 2010 at 10:56 PM. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
zloderator
Likes (Received): 19
|
pošto nigde ne mogu da nađem bilo kakve vesti..
na nekoliko mesta na magistrali M5 (deonica paraćin - zaječar) se izvode radovi na mostovima i kolovozu saobraćaj se preusmerava na okolne puteve ili ga kontrolišu semafori budući da se na (koliko ja znam) najmanje 5 delova radi putovanje je duže za par desetina minuta kraj radova je najvaljen za oktobar
|
|
|
#13 |
|
Registered User
Likes (Received): 106
|
M4 prolazi i kroz BL
![]()
|
|
|
#14 |
|
Registered User
|
M4
put Karteljevo - Novo Mesto - Metlika (po obilaznici) - Karlovac - Bosanski Novi - Banja Luka - Doboj - Tuzla - Međaš - Karakaj (Zvornik) - Banja Koviljača - Loznica - Valjevo - Lazarevac - Markovac - Rgotina U Hrvatskoj je to sad D6, a kod nas i vas ostalo isto. |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Citizen of Europe
Likes (Received): 1
|
Quote:
HAHAHAHAH.... ja ne verujem.... Rgotina je selo pored Zaječara... Tamo idem na kupanje na jezero često.... To je ladno kraj puta koji počinje u Sloveniji..... Pa to je sjajno.... |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Registered User
|
Ta deonica, odnosno deonica Svilajnac-Bor-Rgotina nikad nije ni izgrađena kao mag. put, a u Rgotini je raskrsnica sa putem M25, pa je zato tu kao predviđen kraj tog puta. Početak je bio u SLO blizu Novog Mesta na ukrštanju sa starim putem bratstvo/jedinstvo, u Sloveniji je to sad put 105.
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Maks
Likes (Received): 18
|
Quote:
Putevima Srpske: Autoputevi, Putevi, Banjaluka - Gradovima Srpske: Novi Grad, Doboj, Teslić, Kozarska Dubica Ex-Yu: Zagreb i Beograd (HR) Koncerti: Metallica@BG, Slayer@ZG, IQ Music@BG Evropa: Gardaland Ja najviše volim modernu arhitekturu. A vi? - Pozed by M4k5 |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Registered User
|
E pa drugari, spremite se za prvu veliku turu fotografija sa puta dugog oko 250 km, od Niša do Sjenice. Uživajte
![]() Polazak iz Niša, tačnije početak fotografisanja je od železničke stanice U blizini zatvora, rskrsnica na starom beogradskom putu. Sada je to kružni tok ![]() Nakon kružnog toka počinje deonica kroz naselje, sa puno auta i pešaka. Nardena deonica puta je veoma loša ![]() Autoput E-75 Ukrštanje deonice motoputa (levo) sa putem za Prokuplje (desno) ...ista raskrsnica, iz pravca Prokuplja Merošina Počinje obnovljena deonica. Kolovoz je dobar Pogled na Merošinu i planinu Mali Jastrebac nakon par kilometara nastupa deonica sa nešto lošijim kolovozom, sa dosta neravnina ![]() ![]() Ulazak u Prokuplje E-80 prolazi kroz sam centar i neverovatna je gužva kroz grad. Moram naglasiti da ovde postoji veliki nivo nekulture u saobraćaju, stalno neko uleće u raskrsnice, loša prestrovajanja i opšte ponašanje je nikakvo ![]() Carevi su zatvorili magistralni put, napravili pešačku zonu i preusmerili saobraćaj na lokalnu ulicu. Možete zamisliti... Po izlasku iz Prokuplja, počinje obnovljena deonica magistrale. Lepo sve izgleda, ali je asfalt toliko nreavan, kao da su ga lopatama ravnjali, a ne finišerom. Opasnost mogu biti uvale i prevoji kojih ima dosta ![]() ![]() ![]() ![]() Mi skrećemo desno, put za Blace... Odavde nastupa lošiji put, izlomljen uz ivice i dosta neravan. Inače, pojednine deonice su obnovljene, pa izgledaju nešto bolje ![]() ![]() Planina Jastrebac, u daljini sa desne strane puta ![]() Blace ![]() Opština Brus. Kolovoz je i dalje delimično presvučen, ali ima i par deonica koja su teže neravna i lopatama okrpljena. A zatim nastupa sveže obnovljena i kvalitetna deonica Naglo levo skretanje ka Brusu. Ako uspete da skrenete levo sa više od 12 km/h, ada ne odletite kod suvozača, čestitam ![]() Ako na forumu ima članova iz ovog kraja, mogao bi da nam kaže šta znači ova raketa. Spomenik ili nešto slično? Put je i dalje dobar, kvalitetan, ali ima veoma dugačka deonica sa punom linijom, ali nakon nje je pravac i ide se iz sela u selo... ![]() ... i konačno dolazimo u Brus ![]() Na portalu iznad puta piše da se levo ide za Kopaonik, a za Jošaničku Banju pravo, što je i moj pravac ![]() POZDRAV IZ BRUSA! Po izlasku iz Brusa, put je solidan, ali je izgreban i to stvara neverovatnu buku u autu ![]() ![]() ![]() Tabla kaže da smo na teritoriji opštine Aleksandrovac, ali koji nećemo proći, jer na raskrsnici u mestu Boturić se za isti skreće desno... ![]() Snalažljivost na delu. Čovek istovara traktor iz kamiona... Mi idemo levo, odakle i počinje uspon. Mali odmor na putu. Lepo zamišljeno i odrađeno. Kada sam počeo studiranje u Nišu, pre pet godina, ovuda je išla jedna traka puta. To je pre par godina prošireno, ali i dalje se javljaju klizišta. Ovde je jedno od takvih sanirano... ![]() Ovuda smo se upravo popeli... Priroda je veoma lepa, vredi napraviti pauzu i slikati ovo i nakon penjanja uzbrdo, konačno prelazimo na drugu stranu prevoja ![]() Nakon silaženja, i dosta opreza zbog odrona, dolazimo u Jošaničku Banju. ![]() Na ovoj raskrsnici, levo se ide ka Kopaoniku... Put od J. Banje ka Biljanovcu je dobar, nema saobraćaja, opuštajući nakon onog prelaska preko padina Kopaonika i velikog broja krivina Biljanovac... Konačno, ibarska magistrala. ![]() Ulazak u Baljevac. Inače, od Biljanovca do Raške je deonica koja nije obnovljena, pa ima blagih neravnina. U svakom slučaju, put je solidan. Brvenik... ![]() Raška. Most na Ibru je renoviran prošle godine, i već je popustio. To govori o kvalitetu radova kod nas... Novi Pazar je moja sledeća destinacija, pa idemo dalje desno Pogled na Rašku... Put ka Novom Pazaru je nešto lošijeg kvaliteta, dosta je neravan, i ima puno lokacija gde je kolovoz ulegnut od tereta... Neki od njih su u fazi saniranja. Ulazimo u Novi Pazar... Isključenje sa pravca M-22 i prelazak na M-8 Kružni tok na kojem je se za Sjenicu ide "pravo", ali ja sam odabrao pravac kroz centar Glavna ulica u Novom Pazaru. Dalje idem uz reku Rašku, produžavajući dalje ka Sjenici Zatim se prolazi kroz naselje Selakovac... ... i dolazimo do raskrsnice gde se levo odvaja put za Tutin i man. Sopoćani a zatim nastupa kratka potpuno obnovljena deonica po završetku obnovljene deonice, put se sužava i nešto je lošiji, ali je u radenih nekoliko kilometara solidan. ![]() a onda nastupa pakao. Narednih 15km, je put toliko loš, da su slike toliko mutne od poskakivanja auta i veravnina. Put ima dosta krivina, uzak je i veoooma očajan. ![]() Nakon veoma loše deonice, nastupa nešto bolji put... ![]() ![]() i dolazimo do mesta Bele (Bijele) Vode. Inače, ministar Ljajić je rodom iz ovog mesta ![]() Po izlasku iz sela, počinje opština Sjenica i uspon sa serpentinama. Ima ih 13, a savlađuju nadmorsku visinu od 530m ![]() Po prestanku serpentina, a i dalje na usponu ka Pometeniku, stižem u Dugu Poljanu I dalje uspon, ka prevoju Pometenik. Ova deonica je veoma nezgodna zimi, što zbog puno snega, što zbog velikog i dugačkog uspona. ![]() ![]() Desno je planina Golija, a od Pometenika počinje presvučena deonica, koja još uvek nije proširena. Ovo je po meni i najlepši predeo na celom putu ![]() ![]() ![]() U podnožju se nalazi selo Brnjica... ![]() Ovo je lokacija na kojoj će, najverovatnije, buduću autoput seći M-8 ![]() Štavalj. Mesto gde "žbunjari" najčešće čekaju sa radarom, inače ovde se nalazi i rudnik mrkog uglja Konačno, obnovljena deonica puta. Narednih 11 km, je potpuno obnovljen put, proširen i dobro obeležen ![]() ![]() ![]() ![]() Sjeničko polje - Dubinje. Desno od puta nalazi se vojni aerodrom. Konačno, nakon 250 km puta - Sjenica... Ulazak i Sjenicu i još jedno omiljeno mesto "žbunara". Glavna ulica u Sjenici. Bližim se kući...
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
highways and roads
|
![]() ![]() ![]() Reportaza razvaljuje! Svaka ti cast!
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Registered User
Likes (Received): 106
|
svaka cast na reportazi i trudu, ali moram ti reci da je potpuno ludilo staviti po 30 slika u jedan post!!! Ne ide se na vise od 5 zbog stabilnosti i brzeg ucitavanja.
Ovo sad sto si ti uradio je da si sam svoj trud obeezvrijedio. To je dobronamjerna kritika.
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|