daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > .be-forum > Urbi & Infra > Mobil & Infra > Fiets / V駘oGlobal Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Reply

 
Thread Tools
Old February 18th, 2010, 10:35 PM   #61
Benonie
Bike It!
 
Benonie's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 21,094
Likes (Received): 19873

Benonie está en línea ahora   Reply With Quote

Sponsored Links
Old February 20th, 2010, 12:20 AM   #62
De Klauw
Registered User
 
De Klauw's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 11,106
Likes (Received): 2455

Misschien leidde het fietspad naar een expresweg en is het fietspad daar geschrapt? Op de E34 Antwerpen-Kust zijn aan diverse kruispunten ook nog resten te vinden van fietspadtoeritten die plots stoppen.
De Klauw no está en línea   Reply With Quote
Old February 21st, 2010, 01:13 AM   #63
Benonie
Bike It!
 
Benonie's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 21,094
Likes (Received): 19873

Dan staat er hopelijk ergens net ervoor ook een borje dat het einde van het fietspad aangeeft. Daar kan ff zelf het beste antwoord op geven.
Benonie está en línea ahora   Reply With Quote
Old April 21st, 2010, 12:56 AM   #64
Cosa dire cosa fare
 
ャ's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Boom
Posts: 3,439
Likes (Received): 77

Belang van Limburg, 20 april 2010

Werken aan fietspad Mopertingen - Hees dit jaar nog van start

Bilzen - In Bilzen opende minister Crevits 2 fietspaden langs de drukke N2, tussen de Maastrichterstraat en de Bilzerbaan. Je kan er al van Bilzen tot Mopertingen fietsen. Voor het volgende stukje, tussen Mopertingen en Hees, zijn de onteigeningen lopende en wordt wellicht nog dit jaar met de werken gestart. En ook voor het traject Hees - Veldwezelt zijn de besprekingen opgestart, zodat veilig fietsen tussen Hasselt en Maastricht steeds dichterbij komt.

------------------------------------------------------------

Eindelijk zeg. Nu nog tussen Hasselt en Bilzen een echt fietspad maken en geen fietsstrook laten.
Tussen Hasselt en Diest ligt al eeuwen een dik in orde fietspad, waarom dat op de rest van de N2 nog altijd niet gebeurd is, is een raadsel.
__________________
Berchem (.Be)
Berchem (HHF)
ャ no está en línea   Reply With Quote
Old May 9th, 2010, 11:49 PM   #65
Cosa dire cosa fare
 
ャ's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Boom
Posts: 3,439
Likes (Received): 77

Belang van Limburg, 8/9 mei 2010

63 eigenaars moeten 1,3 ha bos afstaan voor fietspaden Stalkerweg

Zutendaal - De komende dagen krijgen 63 eigenaars een brief van de gemeente in de bus dat een stukje van hun bos of grond onteigend wordt: voor de aanleg van vrijliggende fietspaden langs de Stalker- en Roelerweg koopt Zutendaal 1,35 ha op. Het totale project - onteigeningen inbegrepen - kost 1,96 miljoen .

"Het gaat om ingrijpende werken: vanaf de nieuwe rotonde aan de Stalkerweg tot aan de verkeerspoort van Roelen komen vrijliggende fietspaden. M騁 veilige fietsoversteekplaatsen. In totaal gaat het om 2,65 km", zegt schepen Mannus Hermans. Het wegdek wordt ook over de volledige lengte vernieuwd. In de woonwijk Stalken wordt tegelijkertijd door Infrax nieuwe riolering aangelegd.
Een van de meest opvallende ingrepen komt er aan het gevaarlijke kruispunt Schansstraat - Gijzenveldstraat: hier komt een middengeleider, waardoor fietsers makkelijker kunnen oversteken. Het autoverkeer van de Klieboststraat maakt een boog naar de Gijzenveldstraat, waardoor wagens en fietsers niet meer in elkaars vaarwater komen. "We zijn al jaren met dit project bezig, omwille van de complexiteit van dit dossier en de onteigeningen", stelt Hermans. Ook aan de Driesprongstraat is opnieuw een oversteek gepland.

Stalken
Fietsers en auto's worden volledig gescheiden, er ligt bijna 3m tussen weg en fietspad. En dat aan beide kanten van de weg. Behalve in de woonwijk in Stalken zelf: om te voorkomen dat hier huizen of tuinen worden onteigend, komen er over dat traject wel fietspaden die aanleunen tegen de weg. Aan de Speelheuvelstraat komt een middengeleider om daar het verkeer te vertragen.

Kapel
"Tussen de vrijliggende fietspaden en de weg willen we op termijn een echte 'beukenlaan' aanleggen." Daarom moeten er 82 'grondinnemingen' gebeuren: "Het merendeel is bos. Het gaat om 63 eigenaars. De waarde is geraamd op 27.000 , het bos dat erop staat op 7.600 . De eigenaars krijgen binnenkort de brieven in de bus om dit in der minne te regelen."
Alleen de kapel mag blijven staan, het fietspad zal eromheen geleid worden. De gemeente hoopt nog dit jaar de aanbesteding te kunnen doen, in 2011 beginnen dan de werken. De Vlaamse overheid komt over de brug met 710.000 .
__________________
Berchem (.Be)
Berchem (HHF)
ャ no está en línea   Reply With Quote
Old August 4th, 2010, 03:30 PM   #66
11221
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 522
Likes (Received): 94

Ik ben er vorige week nog eens gepasseerd, maar geen foto's gemaakt.
De helling is nu minder steil, waardoor je bijna zo omhoog zou kunnen fietsen, moesten ze er platen op leggen.

Het wordt tijd dat er daar eens een nieuw gemeentebestuur komt, van een andere strekking, die dan toch nog de ballen heeft alsnog de trappen te vervangen door een helling.

Want het blijft nog altijd een punt, dat bejaarden met een zware elektrische fiets, rolstoelen, ouders met kinderen in een fietskar, mindervaliden in een driewielfiets, dus nog altijd niet over de brug kunnen, terwijl dat ding een kleine 4.000.000 gekost heeft.
11221 no está en línea   Reply With Quote
Old January 18th, 2011, 06:39 PM   #67
Cosa dire cosa fare
 
ャ's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Boom
Posts: 3,439
Likes (Received): 77

Belang van Limburg, 18 januari 2011

Om de 40 km tanken met de fiets

Hasselt - Vanaf deze maand komen er 50 oplaadpunten voor elektrische fietsen langs het fietsroutenetwerk. Het is de bedoeling dat je om de 40 km kan 'bijtanken' aan fietscaf駸. Als je iets drinkt of eet, is het opladen gratis.

"Deze palen hebben we ook aan het paleis in Monaco geplaatst. Met 50 oplaadpunten in Limburg gaan we nu voor een doorbraak in Belgi", zegt Bram van de Leur van de Nederlandse firma EV-Box. Over 5 jaar verwacht Toerisme Limburg dan ook dat 1 op 3 fietsen elektrisch zal zijn. "Nu al geldt dat voor 40 van onze 400 verhuurfietsen. Enkele jaren geleden werden die 300 400 keer gehuurd, vorig jaar zaten we al aan 1300 verhuringen", zeggen gedeputeerde Sylvain Sleypen en Sabine Baptist van VZW Basis. Steeds meer elektrische fietsen betekent uiteraard steeds meer nood aan oplaadpunten. "Vandaar dat wij nu zorgen voor het dichtste netwerk van oplaadpunten in de Benelux. Tussen januari en eind maart gaan we aan 50 erkende fietscaf駸 gratis een oplaadpunt plaatsen."
De oplaadpunten krijgen eigen wegwijzers langs het fietsroutenetwerk en ook de fietscaf駸 moeten extra uitstraling krijgen door deze dienst. Elke (geplaatste) paal kost 1800 , bekostigd door Toerisme Limburg. De oplaadpunten zijn veilig geaard, bestand tegen vandalisme en werken enkel met een chipkaart. "Het voordeel van elektrische fietsen: je moet niet telkens alles geven om bij te blijven en je kan verder fietsen, waardoor je meer van Limburg ontdekt."
__________________
Berchem (.Be)
Berchem (HHF)
ャ no está en línea   Reply With Quote
Old February 1st, 2011, 08:17 PM   #68
Cosa dire cosa fare
 
ャ's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Boom
Posts: 3,439
Likes (Received): 77

Belang van Limburg, 1 februari 2011

Snelheidsbeperking van 30 km/u op Bilzense veldwegen

Bilzen - Bilzen gaat de snelheid op ruilverkavelingswegen beperken tot 30 km/u. "We vragen de gemeenteraad dat reglement vanavond goed te keuren zodat we nog voor het nieuwe wandel- en fietsseizoen overal de juiste zoneborden kunnen plaatsen", zegt burgemeester Sauwens.

Volgens hem is Bilzen de eerste Vlaamse gemeente die de snelheid op veldwegen zo drastisch beperkt. "Theoretisch mocht op die veldwegen 90 km/u gereden worden", zegt Sauwens. "De gebruikers van de veldwegen vroegen ons in te grijpen. De boeren vinden dat er te snel gereden wordt, en er waren ook veel klachten van wandelaars en fietstoeristen. Terwijl het fietsroutenetwerk net een toeristische troef is voor Limburg. Een verkeersbord zal ook duidelijk maken dat de wegen enkel toegankelijk zijn voor landbouwvoertuigen."
Vreemd genoeg gelden in 鳬n politiezone niet overal dezelfde regels. De Hoeseltse gemeenteraad keurde vorig jaar al een snelheidslimiet van 50 km/u goed. De borden zijn nog niet geplaatst. In Riemst is de snelheid ook beperkt tot 50 km/u. Daar staan er wel al borden. Met de snelheidsbeperkingen willen de gemeentebesturen het sluipverkeer van de veldwegen weren.
__________________
Berchem (.Be)
Berchem (HHF)
ャ no está en línea   Reply With Quote
Old May 4th, 2016, 08:43 PM   #69
Ivo
Registered User
 
Ivo's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 603
Likes (Received): 223

Fietsstraat in Genk

Sinds verleden week is de Reinpadstraat in Genk officieel omgevormd tot Fietsstraat:
De Reinpadstraat loopt parallel met de Weg naar As en wordt veel gebruikt door schoolkinderen op weg van en naar de scholen van de wijk Bret.


Ligging:

Rood: fietsstraat - autoverkeer toegelaten (max 30km/h) - fietsers hebben altijd voorrang.
Groen: deel van de Reinpadstraat omgevormd tot autoparking voor de nabijliggende scholen - geen doorgaand autoverkeer mogelijk - er is wel een vrijliggend fietspad in beide richtingen.


__________________

Benonie, willyy, Meurisse liked this post
Ivo no está en línea   Reply With Quote
Old May 9th, 2016, 01:25 PM   #70
Meurisse
Architect-Urbanist
 
Meurisse's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Antwerp
Posts: 18,248
Likes (Received): 4813

Dat is duidelijk aangelegd
__________________
***www.antwerpenhogerop.be***
Meurisse no está en línea   Reply With Quote
Old May 9th, 2016, 03:16 PM   #71
Polri
Registered User
 
Polri's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Antwerp
Posts: 5,515
Likes (Received): 2044

Ik merk in Antwerpen dat die rode verf snel begint te vervagen. Hopelijk houden ze er bij die fietsstraten rekening mee dat dat ze die verf toch minstens om de twee jaar moeten vernieuwen.
__________________
Ontdek Antwerpen met de fiets | www.antwerpbybike.be
Polri está en línea ahora   Reply With Quote
Old May 10th, 2016, 01:16 PM   #72
Glodenox
Registered User
 
Glodenox's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Zemst, BE
Posts: 1,794
Likes (Received): 655

In theorie zou het bord al voldoende moeten zijn, maar dat iets wettelijk in orde is betekent natuurlijk niet dat de bestuurders er ook rekening mee gaan houden...
__________________
Copyright remains mine for all images I post that are hosted at tomputtemans.com, unless captioned otherwise.
Glodenox no está en línea   Reply With Quote
Old May 10th, 2016, 01:59 PM   #73
De Klauw
Registered User
 
De Klauw's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 11,106
Likes (Received): 2455

Quote:
Originally Posted by Polri View Post
Ik merk in Antwerpen dat die rode verf snel begint te vervagen. Hopelijk houden ze er bij die fietsstraten rekening mee dat dat ze die verf toch minstens om de twee jaar moeten vernieuwen.
Er bestaat rood asfalt, dat verliest zijn kleur niet.
De Klauw no está en línea   Reply With Quote
Old May 10th, 2016, 02:14 PM   #74
Ivo
Registered User
 
Ivo's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 603
Likes (Received): 223

Quote:
Originally Posted by De Klauw View Post
Er bestaat rood asfalt, dat verliest zijn kleur niet.
Ik denk dat een laagje rode verf goedkoper is dan nieuw asfalt leggen.
Ivo no está en línea   Reply With Quote
Old May 10th, 2016, 04:17 PM   #75
krokkel
Registered User
 
krokkel's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 2,733
Likes (Received): 1106

En ook rood asfalt wordt net als geel asfalt met de tijd fletser en uiteindelijk grijs zoals al het andere asfalt.
krokkel no está en línea   Reply With Quote
Old May 10th, 2016, 07:02 PM   #76
MrAronymous
Registered User
 
MrAronymous's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 5,008
Likes (Received): 6102

Nee hoor. De gehele toplaag is rood. Met veel verkeer wordt het hoogstens wat donkerder rood.
MrAronymous está en línea ahora   Reply With Quote
Old May 11th, 2016, 01:36 PM   #77
krokkel
Registered User
 
krokkel's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 2,733
Likes (Received): 1106Op de voor- en achtergrond het oude vergrijsde (onder invloed van zonlicht en vuilophoping in de kieren en putjes) asfalt, in het midden (tegen de zwarte rijstrook aan) het vernieuwde rode asfalt.
krokkel no está en línea   Reply With Quote
Old May 11th, 2016, 06:54 PM   #78
MrAronymous
Registered User
 
MrAronymous's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 5,008
Likes (Received): 6102

Flets, ja. Grijs, onzin.
MrAronymous está en línea ahora   Reply With Quote
Old September 16th, 2016, 12:14 PM   #79
Meurisse
Architect-Urbanist
 
Meurisse's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Antwerp
Posts: 18,248
Likes (Received): 4813

wegenenverkeer.be
N722, Sint-Truidersteenweg, Alken: renovatie fietspaden

Maandag 19 september start het Agentschap Wegen en Verkeer in Alken met de renovatie van de fietspaden langs de Sint-Truidersteenweg tussen de grens met Sint-Lambrechts-Herk en het kruispunt met de Stationsstraat (N754). De werkzaamheden zullen 5 dagen duren.


Verkeerssituatie
Het verkeer komende van Hasselt kan altijd via de Sint-Truidersteenweg blijven rijden. Richting Hasselt zal het agentschap een omleiding via de Stationsstraat (N754), de Jardinstraat (N80a) en de Expressweg (N80) voorzien.

Fietsers kunnen op de Sint-Truidersteenweg blijven rijden.

Opgelet
Deze werkzaamheden zijn sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Deze planning kan dus nog wijzigen.
__________________
***www.antwerpenhogerop.be***
Meurisse no está en línea   Reply With Quote
Old January 21st, 2017, 03:39 PM   #80
Ivo
Registered User
 
Ivo's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 603
Likes (Received): 223

Fietsstraten in centrum Genk

"De ventwegen van het centrumgedeelte van de Europalaan worden fietsstraten. Dat maakte de Genkse burgemeester Wim Dries bekend tijdens de jaarlijkse wat heet Gestelde Lichamen, een nieuwjaarsreceptie voor verantwoordelijken van verenigingen, bedrijven en organisaties. Op fietsstraten mogen auto’s niet sneller dan dertig kilometer per uur en geen fietsers inhalen."

http://www.hbvl.be/cnt/dmf20170120_0...n-centrum-genk
Ivo no está en línea   Reply With Quote


Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Related topics on SkyscraperCity


All times are GMT +2. The time now is 10:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Beta 4
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

tech management by Sysprosium