daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Romania & Moldova > Development Forums > Infrastructure & Transport

Infrastructure & Transport Infrastructure projects, transport & mobility

Reply

Thread Tools Display Modes
Old August 20th, 2010, 02:40 PM   #1
Le Clerk
In the brig

Likes (Received): 323

Pan-European Corridor IX

Corridor IX is the second Pan-European Corridor going through Romania, and even though there are far prospects to see motorway works on this corridor, we could still discuss it. Thanks.

Quote:
Route of Pan-European Corridor IX:

Helsinki - Vyborg - St. Petersburg - Pskov - Gomel - Kiev - Ljubashevka - Chişinău - Bucharest - Dimitrovgrad - Alexandroupolis.

Lenght: 3,400 km (2,113 mi)

Major sub-alignment: St. Petersburg - Moscow - Kiev.
Branch A - Klaipeda - Vilnius - Minsk - Gomel
Branch B - Kaliningrad - Vilnius - Minsk - Gomel
Branch C - Ljubashevka - Rozdilna - Odessa
Source

Proposed motorways:

A5: Albița - Focșani - Ploiești 314 km

Quote:
Tronsonul Ploieşti - Buzău - Focşani

Fişa tehnică

Lungime (km) 133.00 km
Finanţare -
Valoarea estimată a proiectului Va fi estimată în urma elaborării Studiului de Fezabilitate
Proiectant -
Consultant -
Constructor -
Lucrări de artă -
Termen începere 2011
Termen estimat finalizare Va fi estimat în urma elaborării Studiului de Fezabilitate Tronsonul de autostradă va fi operat şi întreţinut de către viitorul concesionar. Perioada de garanţie este inclusă în durata viitorului contract de concesiune
Perioadă garanţie -

Stadiul actual Studiul de Prefezabilitate a fost elaborat de către "Asocierea Consilier Construct SRL şi Consitrans SRL " în 2006. Studiul de Fezabilitate va fi elaborat de Louis Berger Group si se va finanta dintr-un imprumut BEI.
Quote:
Tronsonul Focşani - Albiţa

Fişa tehnică

Lungime (km) 155.00 km
Finanţare -
Valoarea estimată a proiectului 1550 Mil Euro
Proiectant Studiu de Prefezabilitate din anul 1998 - IPTANA
Consultant -
Constructor -
Lucrări de artă -
Termen începere -
Termen estimat finalizare -
Perioadă garanţie -

Last edited by Le Clerk; August 20th, 2010 at 03:54 PM.
Le Clerk no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old August 20th, 2010, 07:20 PM   #2
Somebody902
Registered User

Likes (Received): 20

In prima imagine, Coridorul IX o ia pe la Iasi, nu pe la Albita. Ar trebui rezolvata problema, pentru ca nu se face confuzie.
Somebody902 no está en línea   Reply With Quote
Old August 20th, 2010, 07:27 PM   #3
alecu26
Registered User

Likes (Received): 121

chiar vroiam sa mai intreb despre aceasta chestie....

Acum am auzit un zvon ca ar trebui sa iasa pe piata un mare proiect de infrastructura....si indiciile ma duc spre acest proiect. Stie cineva ceva?

In mod logic ar fi sa se liciteze constructia...sau concesiunea...deoarece in 2008 Lousi Berge a inceput refacerea SF-ului si cred ca e cam gata, inclusiv restul docuemntelor care tin de contract.

Cu toate astea nici unul din guvern, mt sau cnadnr nu a vorbit despre acest proiect ca imediata posibilitate.
alecu26 está en línea ahora   Reply With Quote
Old August 20th, 2010, 07:30 PM   #4
Le Clerk
In the brig

Quote:
Originally Posted by Somebody902 View Post
In prima imagine, Coridorul IX o ia pe la Iasi, nu pe la Albita. Ar trebui rezolvata problema, pentru ca nu se face confuzie.
Pai A5 iese pe la Albita conform proiectului. Fostul A4, acum probabil A6, iese pe la Iasi, dar nu face parte din Coridorul IX.

Edit: Harta Coridorului IX este aproximativa. Nu inseamna ca A5 trebuie neaparat sa iasa pe la Iasi, desi as intreba si eu pe unii mai priceputi decat mine de ce proiectul prevede ca A5 sa iasa pe la Albita si nu pe la Iasi?
Old August 20th, 2010, 07:55 PM   #5
incredibil
Registered User

Likes (Received): 1

Poate sunt mai multe ramuri.
incredibil no está en línea   Reply With Quote
Old August 20th, 2010, 11:30 PM   #6
panda80
Registered User

panda80's Avatar

Likes (Received): 22

Quote:
Originally Posted by Le Clerk View Post
Pai A5 iese pe la Albita conform proiectului. Fostul A4, acum probabil A6, iese pe la Iasi, dar nu face parte din Coridorul IX.

Edit: Harta Coridorului IX este aproximativa. Nu inseamna ca A5 trebuie neaparat sa iasa pe la Iasi, desi as intreba si eu pe unii mai priceputi decat mine de ce proiectul prevede ca A5 sa iasa pe la Albita si nu pe la Iasi?
Coridorul IX presupune pe aceasta sectiune legatura Chisinau-Bucuresti, care se realizeaza cel mai scurt si convenabil pe la Albita.
panda80 no está en línea   Reply With Quote
Old August 21st, 2010, 12:42 AM   #7
Somebody902
Registered User

Likes (Received): 20

Da, dar totusi sunt harti ce nu par facute pe un laptop acasa la cineva care prevad un "ocol" prin Iasi.
Somebody902 no está en línea   Reply With Quote
Old August 21st, 2010, 06:08 AM   #8
ionut
Reaching for the stars

ionut's Avatar

Likes (Received): 6

E stupid ca pe acest coridor sa nu fie si Iasiul pus... se poate face fie un "S" cum s-a intamplat la Nadlac-Arad-Timisoara, fie un drum expres Iasi-Albita.

Prin S inteleg: coridorul urca spre Albita unde este interchange pt cine vrea sa iasa din tara si apoi continua in nord spre Iasi, se face o centura de sud a orasului si se "termina" in viitoarea A6 Iasi-Tg Mures.

Asa scoti tot traficul greu din Iasi si legi si Coridorul IX de A3-A6, deci de Europa Centrala si pe sud de Bucuresti/Constanta/Coridorul IV.

Sunt doar cativa km in plus... 20-30 km... sigur ar finanta UE si bucatica aia pt ca are sens. Cine vrea sa intre de pe CIX pe A3/CIV nu trebuie sa vina pana in Bucuresti......... pot sa faca la Albita dreapta spre Iasi si apoi spre Tg Mures-Cluj-HU... si din A3 pe la Sebes de exemplu intra pe CIV si apoi spre Arad-Nadlac-HU.

Din punctul meu de vedere asa trebuie sa discutam cu UE... sunt cateva legaturi de 20-30-40 km care FAC DIFERENTA!!!

As a sign of appreciation and respect for the Romanian moderators and a few Romanian users, I will not edit all my 4100+ messages. I dedicate all the "work" I've done with passion on SSC to these handful of users. I will only continue to read SSC and be available for these users on PM. Thank you.
ionut no está en línea   Reply With Quote
Old August 21st, 2010, 08:30 AM   #9
Le Clerk
In the brig

Cred ca asa se va face. E de-a dreptul absurd sa nu fie dusa pana la Iasi si chiar mai sus pana la Suceava ca sa ia traficul din Ucraina. De fapt propunerea mea ar fi fost asta in albastru, care poate prelua si traficul din Ucraina, face legatura si cu Iasiul si Suceava, Galatiul si Braila, si viitorul pod peste Dunare de la Calarasi-Silistra (care e deja agreat intre Romania si Bulgaria):

E un proiect urias (sunt vreo 600 km de autostrada acolo, dar cred ca va trebui facut la un moment dat), chiar daca portiunea pe care este actualul DN2 ar fi lasata asa un timp si lucrat numai la portiunile unde nu exista DN2.
Old August 21st, 2010, 09:35 AM   #10
incredibil
Registered User

Likes (Received): 1

http://www.google.ro/url?sa=t&source...31Q54rltK0VMcw

Eu nu mai inteleg nimic. Observ ca pe foarte multe site-uri traseul coridorului IX apare ca Ploiesti-Focsani-Bacau-Vaslui-Albita. De exemplu: http://www.wall-street.ro/articol/Ec...u-Focsani.html si una mai recenta http://www.monitorulvn.ro/monitorul_...ea-2-94502.htm

Atunci cum s-a ajuns la varianta directa Focsani - Albita sau varianta prin Iasi?
incredibil no está en línea   Reply With Quote
Old August 21st, 2010, 11:31 AM   #11
Clinlin
We are all pax.

Clinlin's Avatar

Likes (Received): 84

Varianta clasica a coridorului IX este Bucuresti - Buzau - Focsani - Albita. Traseul a suferit modificari in functie de culoarea politica a celor ce s-au aflat la putere. Extinderea pana la Bacau de exemplu a aparut in timpul guvernarii PNL-PD. Cu hartile nu stam rau deloc, implementarea e durerea
Clinlin no está en línea   Reply With Quote
Old August 23rd, 2010, 01:00 PM   #12
alecu26
Registered User

un coridor muuuuult mai bun pentru noi, romania, daca aveam cohones era....

Drajna-Slobozia-Galati-Braila-Iasi.....iar in drept la albita sa se faca o mica iesire pana la granita.

Diferentele de kilometraj era foarte mici, si legai orase importante (Slobozia, Galati, Braila) la sistemul de autostrazi existent.
Old August 23rd, 2010, 01:14 PM   #13
ionut
Reaching for the stars

ionut's Avatar

Likes (Received): 6

Quote:
Originally Posted by alecu26 View Post

Drajna-Slobozia-Galati-Braila-Iasi.....iar in drept la albita sa se faca o mica iesire pana la granita.

Diferentele de kilometraj era foarte mici, si legai orase importante (Slobozia, Galati, Braila) la sistemul de autostrazi existent.
Pana in 2013 nu se incepe acest coridor, garantat. Gresesc? Si dupa 2013 cred ca se poate re-discuta pe unde o ia coridorul. Da, ar fi f bine sa fie si Galati-Braila legate. Neaparat coridorul IX trebuie sa ajunga pana in Iasi (macar 20-30 km sud de Iasi). Ar trebui de fapt sa cerem finantare si pentru Iasi bypass, "strapungere" in A5/A6/A-cat-o-fi Tg Mures-Iasi.

As a sign of appreciation and respect for the Romanian moderators and a few Romanian users, I will not edit all my 4100+ messages. I dedicate all the "work" I've done with passion on SSC to these handful of users. I will only continue to read SSC and be available for these users on PM. Thank you.
ionut no está en línea   Reply With Quote
Old August 23rd, 2010, 01:48 PM   #14
Le Clerk
In the brig

Quote:
Originally Posted by alecu26 View Post

Da, dar lasi orase importante precum Focsani si Bacau in afara autostrazilor. Desi de pe DN2 ar fi scos o mare parte din trafic. Uite ce am propus eu:

Quote:
Originally Posted by Le Clerk View Post
Cred ca asa se va face. E de-a dreptul absurd sa nu fie dusa pana la Iasi si chiar mai sus pana la Suceava ca sa ia traficul din Ucraina. De fapt propunerea mea ar fi fost asta in albastru, care poate prelua si traficul din Ucraina, face legatura si cu Iasiul si Suceava, Galatiul si Braila, si viitorul pod peste Dunare de la Calarasi-Silistra (care e deja agreat intre Romania si Bulgaria):

E un proiect urias (sunt vreo 600 km de autostrada acolo, dar cred ca va trebui facut la un moment dat), chiar daca portiunea pe care este actualul DN2 ar fi lasata asa un timp si lucrat numai la portiunile unde nu exista DN2.
Old August 24th, 2010, 07:52 AM   #15
panda80
Registered User

panda80's Avatar

Likes (Received): 22

Intr-adevar aceasta mi se pare cea mai buna propunere. Nu trebuie construit totul de la inceput la profil de autostrada, se poate incepe cu sectiunile mai problematice, cum ar fi bypassuri la Bacau, Roman, Adjud, Tecuci, zona Draganesti-Liesti, Galati-Braila, Slobozia-Drajna, podul peste Dunare la Silistra. Apoi, pe masura ce traficul creste, se pot uni aceste sectiuni. M-am intors ieri pe la Silistra si am asteptat 3 bacuri pana sa trec, deci un pod pare sa fie fezabil acolo.
panda80 no está en línea   Reply With Quote
Old August 24th, 2010, 08:28 AM   #16
alecu26
Registered User

nu prea are sens sa construiesti o autostrada complet paralel, sau deservind exact aceleasi orase cu o alta mare legatura rutiera.

aglomerarea Braila-Galati e cel putin la fel de importanta ca Arad-Timisoara, si mult mai importanta decat multe alte orase, fie ele si foarte mari.

De asemenea e calr ca Targu Mures-Iasi trebuie legat la coridorul 9, indiferent care si cum o fi el.
Old November 16th, 2010, 09:21 AM   #17
Dorin Nikos
Proud "mitic"

Dorin Nikos's Avatar

Likes (Received): 11

nicio veste nimic...? parca in 2011 trebuiau sa inceapa lucrarile la ploiesti-focsani
Old November 16th, 2010, 09:39 AM   #18
alecu26
Registered User

cred ca si-au dat seama baietii ca a devenit clar pentru toata lumea ca nu putem duce 4-5 proiecte mari in paralel (MT, guvern, CNADNR, autoritati locale, si mai ales regi ai asflatului)...si nu mai ies in presa cu declaratii si promisiuni de nimic.
Old November 16th, 2010, 09:47 AM   #19
Le Clerk
In the brig

Am inteles ca prioritatea spre Moldova e deocamdata legatura intre Tg. Mures si Iasi. Sunt in lucru studiile de fezabilitate.
Old November 16th, 2010, 09:51 AM   #20
Kidu
Aradean

Kidu's Avatar

Likes (Received): 90

si e si normal din punctul meu de vedere. De bine de rau, legatura Moldovei cu Bucurestiul e destul de ok insa cu Transilvania e destul de anevoioasa si foarte aglomerata.

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules