|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#61 |
|
Registered User
Likes (Received): 72
|
Państwo powinno zawierać jest to najgorszy przedmieść w Leeds prezentowane. Mam nadzieję, że państwo nie myśli to typowa Leeds przedmieściach nie jest, na północy Leeds jest bardzo bogaty i bierze górę połowę miasta, jeśli chcesz mogę zrobić zdjęcia z niektórych tam mieszkam na stałe północna Leeds?
|
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Registered User
Likes (Received): 32
|
geogregor, teraz ja nie chcę się czepiąc, ale spójrz na nazwę wątku, a lotnisko w Doncaster leży jak najbardziej w dawnym hrabstwie Yorkshire. Poza tym sporo mieszkańców Leeds korzysta właśnie z lotniska w Doncaster, gdyż to w Leeds zostało zmonopolizowane przez Ryanair. A tak poza tym to robiłem zdjęcia tego, co mnie interesuje, nie wszystko na tym świecie jest pod Ciebie.
Quote:
|
|
|
|
#63 |
|
Kardynał Ximinez
Likes (Received): 5
|
Będą jakieś fotki z centrum Leeds?
|
|
|
#64 |
|
Registered User
|
Nie za bardzo, gdyż tak jak pisałem, jestem na wszystkich. Ale okolice Royal Museum moim zdaniem są ciekawsze od centrum ze sklepami. Uwagę warto zwrócić tylko na ratusz i bazar.
|
|
|
#65 |
|
Kardynał Ximinez
Likes (Received): 5
|
Mógłbyś wrzucić z "zakrytą" twarzą. Nie będzie idealnie, ale wątek o Leeds bez fotek centrum jest jakiś niepełny
|
|
|
#66 | |
|
sober-absent-minded
Likes (Received): 2
|
Quote:
![]() A tak w ogóle to mnie się te fotki erykko na swój sposób podobają, bo ukazują obicze miasta jakie ciężko wyszukać w necie. Trochę też nie pojmuję, że niektórzy krytykują te okolice jakoby były zaniedbane itp. Przecież ze świecą szukać w Polsce takich miejsc. |
|
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Registered User
Likes (Received): 78
|
Quote:
Podobaly mi sie twoje fotki z okolic Royal Armouries, pokazuja kawalek Leeds. Nie chodzi mi tutaj o koloryzowanie rzeczywistosci, nie mam nic przeciwko fotografiom jakiegos zapuszczonego getta czy meneli ale progi zwalniajace czy kawalek skrzydla? Nie przesadzasz? Wrzuc fotki z miasta, tak jak pisal ktos powyzej, zamaskuj swoja twarz ale wrzucaj. |
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
Registered User
|
Skoro tak Was to interesuje to w przyszłym tygodniu spróbuję coś ruszyć. Teraz specjalnie nie mam czasu na wrzucanie zdjęć, bo niestety studia się zaczynają.
|
|
|
#70 |
|
Registered User
|
Mam trochę czasu to zarzucę kilka zdjęć. Będą pochodziły z brytyjskiego działu na forum SSC.
Rzut oka na wyższe budynki w Leeds. ![]() Autor: Yorkshire Boy A tutaj nowoczesna mieszkaniówka (którą wcześniej zachwalałem), okolice Muzeum Królewskiego. image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() Autor: EverLast
|
|
|
#71 |
|
Registered User
|
Tutaj budynek, który najbardziej przypadł mi do gustu.
[IMG]http://i41.************/244qo2e.jpg[/IMG] Autor: tigerman Tutaj ciekawe pasaże, o których chyba też wspominałem. Warto wejść ze względu na ciekawą architekturę, bo sklepy są takie same jak w każdym zakątku Europy. image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() Autor: EverLast
|
|
|
#72 |
|
Registered User
|
Tak jak pisałem, nie wiem czemu mają służyć odwrócone wiaty. A' propos komunikacji miejskiej, radzę wcześniej poszukać o niej informacji w internecie. Informacja pasażerska praktycznie nie istnieje. Rozkłady jakie są każdy widział, brakuje ładnie opisanej trasy przejazdu. W pojazdach nie ma głośników, wyświetlaczy, czy nawet dykt z trasą przejazdu, tak więc wskazówki z internetu czy też przewodniki mogą się okazać nieocenione.
image hosted on flickr ![]() Ta mieszkaniówka także niczego sobie. image hosted on flickr ![]() Coś na kształt naszych ogródków piwnych, choć w Leeds to rozwiązanie jest dosyć rzadko spotykane. image hosted on flickr ![]() Macie swój upragniony ratusz, budynek przyciągający uwagę i warty obejrzenia z każdej strony. image hosted on flickr ![]() Trochę starszych budynków godnych uwagi. image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() Autor: EverLast
|
|
|
#73 |
|
Registered User
Likes (Received): 78
|
Ooo fajne fotki.
Musze sie do Leeds kiedys wybrac. To jedno z ostatnich wiekszych miast w UK ktorego jeszcze nie odwiedzilem. A te odwrocone wiaty sa stosowane takze w Londynie. Moim zdaniem oslaniaja one od ulicy. Chodzi o halas, rozpryski wody itp. A ta mieszkaniowka na terenach poprzemyslowych to nie tylko "niczego sobie" ale wrecz bardzo dobra. Zdecydowanie w moim guscie. Duzo tego jest w Manchesterze. |
|
|
|
|
|
#74 |
|
Registered User
|
Jeśli chodzi o mieszkaniówkę, to warto też zobaczyć 2 budynki po przebudowie, które teraz są czymś na kształt apartamentowców. Niestety zdjęć nie mam, bo byłem tam tylko przejazdem, nazwy dzielnicy też nie kojarzę, ale jak coś znajdę w necie to napiszę.
|
|
|
#75 |
|
Registered User
|
|
|
|
#76 |
|
Registered User
|
|
|
|
#77 |
|
Registered User
Likes (Received): 7
|
Swojskie klimaty. Mieszkasz gdzieś na obrzeżach czy jesteś w akademiku w centrum ? Jeszcze nigdy nie byłem w Leeds ale brałem pod uwage jako jedno z miejsc na studia
Poza tym też ta sytuacja z autobusami często mnie wkurza gdzie banda gówniarzy (tak po 13-14 lat, a niewiele starsze koleżanki często już z wózeczkami cisną po mieście...) puszcza muzykę z komórek, wydziera się itp. Kierowcy rzadko reagują no chyba, że ktoś w double deckerze zaczyna palić zioło, wtedy koniec imprezy. Od początku gdy tu jestem to jeżdżę autobusami i nie jedne numery widziałem. W każdym bądź razie świadczy to źle o biednejszej młodzieży,która robi syf i wiochę nie tylko w autobusach ale na dworcach, ulicach itp itd |
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Registered User
|
Quote:
Jeśli chcesz coś wynająć to raczej odradzam Seacroft czy Gipton. Poszukaj czegoś w innej dzielnicy. W akademiku może być ciekawie, tym bardziej, że na angielskich uczelniach studiuje już trochę Polaków i to pewnie oni rozkręcają imprezy
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|