|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#1001 | |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#1002 |
|
God bless America
Likes (Received): 4
|
Še vedno ne vidim kako bi lahko Vzpenjača bila del P&R sistema v Mariboru zato ker se mi lokacija zdi popolnoma mimo za tako stvar. Če že P&R potem v Hočah nekje na tistih prostih livadah od industrijske cone do križišča v Hočah saj iz tiste smeri prihaja ogromno ljudi iz okolice delat v Maribor in so tam velike gužve v "peak hours". Tam bi se lahko uveljavil P&R sistem. Podobno iz smeri Ptuja po stari cesti bi lahko P&R parkirišče bilo na Dobravi saj se tam križata štiripasovna Ptujska cesta (katastrofa v "peak hours") in AC-vzhodna obvoznica. Tretja ruta po kateri ogromno ljudi prihaja v Maribor delat je iz smeri Šentilja tako da bi P&R parkirišče lahko bilo pri pesniškem rondoju (ravno tako velike gužve).Četrta pot je iz smeri Ruš, ki pa ni tako obremenjena. V tem primeru bi lahko P&R parkirišče bilo le na koncu podaljška Proletarskih brigad katerega gradnja šele sledi zato ker je P&R namenjen ljudem ki živijo v okolici in delajo v mestu in za P&R sistem moraš imeti štiripasovno cesto da bi lahko en pas namenil avtobusem. V vseh smereh ki sem jih zgoraj omenil taka večpasovna cestovna infrastruktura obstaja le v primeru povezave Ruše-Maribor ne in tukaj P&R ne more delovat zato ker so Radvanje v bistvu mesto in ne okolica in iz te smeri nihčne ne prihaja v Maribor zato ker tam pač ni ljudi. Parkirišče mora biti na povezavi metro-mesto, torej v Hočah kjer masa prihaja iz smeri Ljubljane, na Teznu kjer masa prihaja iz smeri Ptuja in v Pesnici kjer masa prihaja iz smeri Avstrije in Murske Sobote ampak v primeru Radvanja masa ne obstaja zato ker Radvanje ne stojijo na taki povezavi ampak so obdane z gorami (Pohorjem) in je zato tam, po moje, nesmiselno uvajati P&R sistem ker ne bi bilo učinka. Da bi to delovalo bi bilo potrebo zgraditi novo dvopasovno cesto od Maribora do Ruš ki bi bila namenjena le avtobusem, torej bi oba pasova bila rumena, tako bi potem v bistvu celotna povezava MB-Ruše bila P&R parkirišče. Problem pa je da je še ena enako pomembna pot paralelno Rušam, Selnica ob Dravi in problem je v tem da ti dve ruti loči Drava zato jer vse potrebno delati dvakrat ali pa nobenkrat ker toliko prometa iz tiste strani ni. EDIT: Če moram na gondolo ali pa v gostilno na pivo zato da imam parking zastonj je to brezveze ker bom dal več za pijačo, pico ali gondolo kot za parking ki je 2€/dan. To bi bilo OK če bi bil reden gost picerije pri Vzpenjači (da bi se tam prehranjeval) ali pa imel sezonsko karto za smučanje, potem bi dosti prihranil na parkingu in bilo pošteno da ga imam zastonj ampak če grem tja tu pa tam je pa res vseeno tistih 2€ gor ali dol. Sej se ne gre za denar ampak za nesramen odnos MOM do občanov ki bomo po novem morali še za sprehod v naravi plačevati. Veš koliko ljudi iz principa ne bo šlo tja več, sej boš sam videl da bo parking na pol prazen, le ob vikendih se bo napolnil. Do zdaj pa je bil skoz zapolnjem (čeprav ne ves) zato ker so ljudje uživali tja hodit na sprehod, tek, kolesarjenje, družbo, karkoli...iz vseh koncev Maribora in okolice(!). Da pa se bom potiskal v busih in presedal (ena vozovnica je 1,20€) in porabil uro v javnem prevozu zato da bom lahko bil dve uri pod Pohorjem potem pa spet enako nazaj, pa kje mi je pamet da to delam. Saj me ceneje za žep in živce pride da plačam 2€ ampak kot sem že rekel se ne gre za denar. Last edited by lafreak84; January 19th, 2011 at 03:41 PM. |
|
|
|
|
|
#1003 | |
|
God bless America
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#1004 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Nisem si mislil, da se bo konec cerkve kot politicne institucije začel ravno v Mariboru
![]() http://24ur.com/novice/slovenija/dol...jo-duhove.html http://www.politicsforum.org/forum/v...=28&p=13607162 Malo sem pobrskal po spletu, ko se že piše o milijardni izgubi Mariborske nadškofije, tudi to lahko vzamemo kot pozitivno Potemkin je napisal "Slovenia is finally going to be famous! Yay!! "
|
|
|
|
|
|
#1005 |
|
God bless America
|
Meni še zdaj ni jasno kako se lahko ena minijaturna nadškofija zadolži za skoraj MILIJARDO evrov! Kaj za vraga so počeli z denarjem. Za 800mil bi uresničili vse projekte v vseh mestih za naslednjih 30let.
|
|
|
|
|
|
#1006 |
|
Registered User
Likes (Received): 20
|
Ni ti jasno, ker poslušaš medije, ki že cel dan trobijo, da je škofija zadolžena za 800 mio €, kar ni res. Zadolžene so gospodarske družbe v lasti škofije kot so T2, Zvon 1, Zvon 2....in če so ti vsaj malo jasne osnove korporacijskega prava, veš kaj pomeni družba z omejeno odgovornostjo, kako se pokrivajo njene obveznosti.....kot ti je tudi jasno, da ne moreš kar preprosto seštevat dolga medsebojno neodvisnih družb, ki imajo sicer istega lastnika, a pravno formalno med samo niso povezane.....Torej stvar je zelo preprosta, Cerkvene firme so se zapufale, ker so imele katastrofalen management, sprejemale slabe poslovne odločitve.....ljudje si pa sedaj ob izdatni manipulaciji medijev predstavljajo da so farji jemali kredite, da so si kupovali BMWje in hodli na dopust na Karibe. In potem se ubogi mamki, ki je dala zadnji Evro v puščico sesuje svet...Ta denar ni šel ne za župnike, ne za obnovo cerkva, gradov, dvorcev....ta denar je v optiki, s pomočjo katere se nekateri od vas sprehajate po forumu, v zgrešenih naložbah Cerkvenih finančnih družb....
|
|
|
|
|
|
#1007 |
|
God bless America
|
Za T2 vem da je v lasti škofije, za ostala podjetja pa ne vem katera so. Tu se obtožuje mariborsko nadškofijo in oni so odgovorni za 800mil dolga ne glede na to da so se zadolžile njene "podružnice", pa če jih je več kot sto ali pa samo ena. Brez blagoslova mariborske nadškofije ne gre in zato lahko te dolgove med sabo seštevaš. Glavno odgovornost za vse nosijo oni in tudi prav da jim zaplenijo vse kar se da zaplenit. Cerkev se itak preveč meša v vse mogoče tokove.
|
|
|
|
|
|
#1008 |
|
Registered User
Likes (Received): 12
|
Ti pa res pojma nimaš
|
|
|
|
|
|
#1009 | ||
|
Registered User
|
Quote:
![]() Quote:
In ni vprašanje tega kaj je zate prav in kaj ne, si pač eden tistih Slovencev, ki ima alergijo na RKC, vprašanje je kaj je zakonito in kaj ne. In tu so zadeve popolnoma jasne, poznamo postopek prilisne poravnave, poznamo tudi postopek stečaja, kjer se najprej poplača dolžniški kapital, če kaj ostane pa še lastniški kapital. V najslabšem primeru lahko RKC izgubi ves kapital, ki ga je imela v teh firmah, to je pa vse. Če ste pa nekateri že odpirali šampance, da se vračamo v leto 1947 in se bomo šli novodobno nacionalizacijo, kjer bodo razne Betnave in podobno spet "naše" ste se pa malo zmotli, ampak to izključno zaradi svoje nevednosti in nič drugega. Vidim, da je ta revolucionarna retorika očitno še zelo živa, zaplenimo jim vse kar se zaplenit da, kulakom, kapitalistom, industrijalcem in farjem.....Pa ljudje pa od kod se vi jemljete, v 21. stoletju, pa za neke svetovljane se imate..... |
||
|
|
|
|
|
#1010 |
|
God bless America
|
Sovražim Cerkev in zato rad vidim da jim gre na škodo, direktno ali indirektno. Vrednostnih papirjev, kreditov pa leasingov pa nimam tako da sem brez skrbi.
|
|
|
|
|
|
#1011 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#1012 |
|
God bless America
|
Cerkev je verska organizacija, ne maram pa jih zaradi umazanij ki jih počnejo. Če lahko to povežeš s škodoželjnimi Slovenci nimaš vseh koleščkov v glavi.
http://www.finance.si/300765/Graf-dn...kofija-Maribor |
|
|
|
|
|
#1013 |
|
Registered User
|
Seveda je škodoželjno, če slovenskim podjetjem želiš škodo zato, da bo Cerkev naj***
|
|
|
|
|
|
#1014 |
|
God bless America
|
Štiri skupine ljudi organsko ne prenesem:
1.Policajev 2.Politikov 3.Cerkvenega osebja 4.Neumnih ljudi Ne morem določit katere bolj ne maram ampak tukaj ne gre za zavist o kateri sem govoril prej (Metron je fail-al ker meša hruška in jabolka, pa naj ima veselje). Ne želim nič slabega nekomu ki je povezan s temi ljudmi, ampak si je za vse posledice kriv sam in ga zaradi tega ne obžalujem (!). |
|
|
|
|
|
#1015 |
|
Registered User
|
Ampak situacija je ravno obratna, Cerkev ima težave zaradi podjetij in ne obratno. Poleg tega Zvon 1&2 kotirata na borzi, tako da bo finančne posledice čutilo tudi precej povsem običajnih ljudi. To je tako kot je bilo pred dvemi leti z menoj, ko so načrtno uničili Istrabenz holding, in sem izgubil lep kupček denarja. Ampak Slovenija je veselo vzklikala, ker je videla samo Bavčarja... Tako kot ti veselo vzklikaš ko vidiš besedo Cerkev, na vse ostale pa pozabljaš
|
|
|
|
|
|
#1016 |
|
Registered User
Likes (Received): 10
|
Lafreak, upam, da ne boš kdaj kupil delnic nekega podjetja, ki ga bodo potem tako ali drugače uničili in boš ti izgubil denar. Mogoče boš takrat malo drugače govoril.
Sicer pa so tiste štiri skupine ljudi po celem svetu enako prisotne, no v bistvu marsikje veliko več kot v Sloveniji (edino glede tiste četrte kategorije nisem tako prepričan), tako da ubežat jim ne moreš, kamorkoli se boš odločil iti. |
|
|
|
|
|
#1017 |
|
God bless America
|
@BeliF, sej vem da bo mali človek čutil posledice, saj jih je do zdaj vedno. Žal mi je teh ljudi ampak kaj naj.
@kreden, investiraš izključno denar ki si ga lahko privoščiš izgubiti. Tisti ki investira svoje življenjske prihranke nima tri čiste o trgovanju in se naj tega raje izogne. Trgovalcev mi ni žal ker tudi sam trgujem na valutnem trgu in vem kakšna dog-eat-dog igra je to. Jaz gledam na to tako da nekdo mora izgubiti da bi nekdo drugi dobil. You live and learn... Vem da so ljudje povsod po svetu si podobni in da zgornjim skupinam ne morem ubežat, ampak sem samo hotel pojasnit da nisem nevoščljiv Cerkvi, ampak da jih ne prenesem iz drugih razlogov, tako kot ostale tri skupine. Sicer pa smo kar zabredli off-topic. |
|
|
|
|
|
#1018 |
|
Registered User
|
![]() Ne moreš bit v debatnem krožku offtopic pa da ga je.eš
|
|
|
|
|
|
#1019 |
|
God bless America
|
Če pa je debatni krožek o Mariboru.
![]() EDIT: Aja to sem še hotel povedati. Ve kdo kaj se dogaja s tistim naseljem hiš tam od Limbuškega rondoja naprej, pozabil sem katero naselje je že ta. Tam ob cesti stojijo temelji že leto dni pa spredaj je tabla z renderjem stanovanjskih hiš pa se nič ne dogaja. Ima kdo več informacij? Pa na Pobrežju sem videl da so v bližini rondoja na 14.divizije na enem prehodu za pešče namontirali neke utripajoče lučke, zraven na prehodu pa je na štangi neka naprava. Nevem za kaj gre, ne utripa pa vedno, mogoče kaj odvisno od hitrosti avtomobila ali bližine avtomobila ali gre za mogoče kaj drugega. Je že kdo to opazil? Noben tukaj še ni komentiral števcev na semaforjih v mestu ki so jih namestili. Zelo kul zadeva, zgleda pa da jih ob določenem času (in mogoče nedeljah) izklopijo ker sem se ravno vrnil iz mesta pa ne delajo. Drugače je pa čisto druga stvar ko čakaš na semaforju in veš koliko še moraš čakat, deluje pomirjevalno. ![]() Pa tista stavba na Studencih tam kjer so vedno konji je že končana. Lučke gorijo. Pa dalje na cesti MB-Dravograd tam okrog HE Fale vidim da na nekaterih mestih delajo avtobusne postaje pa pločnike ki jih prej ni bilo. Pa na koncu enosmerne Krekove delajo nov izhod na štrosmajerjevo (samo na levo stran). Robnike so podaljšali in jih ven potegnili ampak zdaj ljudje pridejo dosti dlje na glavno da se jim moraš umikat. Bi se pa pritožil na kneza koclja ker so ležeči previsoki pa na ene dveh mestih na celi razdalji je opazna razlika asfaltne podlage in to v višini tako da te zruka ko pelješ čez. Pa spet moram pizdit čez prizadete razlike v omejitvah hitrosti ki jih imamo. Od Ruš do Maribora je na 300m vse mogoče od 50 do 90. Najboljše so omejitve 90km/h cca 100m, pa fore z različnimi omejitvami na eni cesti. To mi še kr ni jasno. Potem pa se od rondoja iz Limbuša do Studenc iz smeri Ruš voziš 90km/h, v smeri proti Rušam pa 60km/h. Pa takih norih je koliko hočeš v okolici. Last edited by lafreak84; January 23rd, 2011 at 05:38 PM. |
|
|
|
|
|
#1020 |
|
Registered User
|
http://www.shrani.si/f/2F/jk/k3swGAR...9-slovenia.jpg
Maribor v uglednem indijskem časniku ![]() Pohvale vsem skupaj!!! |