Quote:
Originally Posted by lafreak84
Tukaj P&R ne more biti zato ker je postajališče na neprimernem mestu za tak sistem oz. oddaljeno od vseh vpadnic v mesto. Sploh pa je to parkirišče pod Pohorjem popolnoma neobremenjeno in nevem s katerim razlogom grejo tam zaračunavat parking. Pohorje pa Kolosej sta dva različna pojma. Pod Pohorje gredo ljudje na sprehod v naravo, da se družijo ob ribniku itd. jaz sem hodil tja skoraj vsak dan, me pa več ne vidijo pohlepni banditi. Parkiral bom na levo pri Areni, ko pa še tisto parkirišče zaprejo pa me več ne bo ne pod Pohorje pa ne v mestni park (razen po 17.uri ko je parking zastonj). 3x na sezono sneg očistit je pol mariborskega proračuna zato verjamem da so v rdečih številkah lol. Radi bi svoje dolgove pokrili s parkingom pod Pohorjem, pa ja, vsa ta leta ni bilo nobenih težav, zdaj pa ko s parkingom upravlja Tržnica pa hočejo 2€ za parking. Stal jim bo prazen tako kot Branik, pri Areni pa pod habakukom pa bo vse polno dokler še tisto nekdo ne zapre potem pa bodo pod Pohorje hodili samo še tree huggerji in poleti po osmi uri.
|
Kar se tiče oddaljenosti od vpadnic je to le vprašanje časa saj bo tako ali tako v roku cca. 5 let nova povezava direktno do vzpenjače tako, da v prihodnosti mislim, da bi to lahko realizirali. Kar se tiče tega, da si se pod Pohorje pripeljal in potem šel na luft boš pa sedaj ali parkiral drugje, ali se pripeljal z javnim prevozom, kar boš itak plačal ali pa plačal 2 eur pa je to to. Še vedno pa trdim, da v kolikor bi lahko potrdil parking ticket npr. v Vzpenjači, ker sem kupil vozovnico za gondolo in zaradi tega ne bi rabil plačati parkinga, bi ta ideja zmagala. V ta sistem bi se morda lahko povezali vsi ponudniki okrog tega parkinga. Kapitalizem je pač taka reč in tako je tudi drugje po svetu - ni sedaj to MB zmislil. Tako to je in prej, kot se sprijazniš prej boš drugače gledal na to.