daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > .be-forum > Belgische steden / Villes belges > Andere steden / Autres villes > Waasland & Meetjesland



Global Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Reply

 
Thread Tools
Old May 10th, 2011, 01:45 AM   #41
Unkown Student
Registered User
 
Unkown Student's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 670
Likes (Received): 0

Fusieziekenhuis zoekt ideale locatie voor 2030

AZ NIKOLAAS LANCEERT STUDIE NAAR MOGELIJKHEDEN

vrijdag 06 mei 2011, 05u00Auteur: Sylvain Luyckx



SINT-NIKLAAS - Er komt een studie die de meest geschikte site voor AZ Nikolaas in 2025-2030 moet aanduiden. Het fusieziekenhuis is gevestigd aan de Moerland- en Hospitaalstraat, maar een verhuizing naar een locatie elders in Sint-Niklaas is niet onmogelijk.
AZ Nikolaas vernieuwt voortdurend zijn gebouwen op de huidige campus aan de Moerland- en Hospitaalstraat. Een stuurgroep bekeek recent al het plan voor de huidige site.

Het leverde toen een alternatief scenario op met een bovengrondse verbinding in plaats van de bestaande overbrugging, een verdiept plein voor fietsers, voetgangers en bestemmingsverkeer en een grootschalige parkeergarage voor 900 auto's onder een nieuwe ziekenhuisvleugel.

De kostprijs van dit mogelijke scenario is torenhoog. 'De haalbaarheidsstudie komt er om een goede beslissing te nemen voor de langetermijnhuisvesting', zegt algemeen directeur Koen Michiels.

'De studie brengt alle voor- en nadelen voor een nieuwe locatie buiten de stadskern in kaart en weegt die af tegen de eigenschappen van de bestaande terreinen aan de Hospitaalstraat. Er zijn twee pistes: ofwel blijven we en komt op onze huidige site een nieuwbouw ofwel verhuizen we. Op de huidige site deden we al veel investeringen en verhuizen zou een financiële aderlating zijn. Verhuizen geeft de kans een complete nieuwbouw te realiseren met groene energie, vlottere bereikbaarheid enz. We gaan dit in werkgroepen onderzoeken en begin volgend jaar hakken we de knoop door. Minstens tot 2025 blijven we beslist op de campus Moerland/Hospitaalstraat.'

Het ziekenhuis krijgt 35 procent cliënteel uit eigen stad. De locatie N41/Westelijke tangent maakt allicht kans als vestigingsplaats. 'De studie zal tegen de lente 2012 rond zijn, tegen mei hakken we de knoop door. Vanaf 2017 zijn er nieuwe investeringen nodig en dus moeten we weten waar we aan toe zijn', zegt Freddy Willockx, voorzitter van de algemene vergadering .

Kaho Sint-Lieven

'We werken liever iets langer aan die studie, omdat de beslissing zo belangrijk is. Kaho Sint-Lieven kan eventueel mee verhuizen als dat zou gebeuren, de samenwerking kan in ieder geval blijven.' De kostprijs van het alternatief scenario met nieuwe ziekenhuisvleugel en parkeergarage Hospitaalstraat is vrij hoog met 6 miljoen euro voor de pleinaanleg en ruim 30 miljoen euro voor de ondergrondse parking. 'Ik heb er begrip voor dat AZ Nikolaas een studie laat opmaken. Bouwen of verhuizen? Ik heb momenteel geen voorkeur', zegt schepen Marc Heynderickx (CD&V). 'Als de huidige site zou vrijkomen, is er een enorme ruimte extra voor wonen. Als AZ Nikolaas uit die haalbaarheidsstudie toch zou besluiten om te verhuizen naar elders in de stad, dan heb ik er alle begrip voor. Maar we willen een duidelijk antwoord, zodat we verder kunnen.'
Unkown Student no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
Old May 24th, 2011, 09:08 PM   #42
GoKaWa
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 169
Likes (Received): 25

Quote:
Stad trekt 13,6 miljoen euro uit voor nieuwe bibliotheek die op het Hendrik Heymanplein blijft

De nieuwe bibliotheek blijft op het Hendrik Heymanplein maar wordt compleet vernieuwd. Het stadsbestuur hakte de knoop door om 13,6 miljoen euro uit te trekken voor een complex dat ook het stadsarchief, de Opvoedingswinkel en de Speel-o-theek zal huisvesten. Verhuizen is geen optie meer.

De stad gaat via een soort van leasingcontract het project uitbesteden. De financier kan dan zelf beslissen hoe hij het verlanglijstje van de stad in de praktijk zal omzetten: in een grondige aanpassing van het huidige gebouw of met een volledig nieuw complex. De opdracht zal er in bestaan een zo polyvalent mogelijk gebouw te ontwerpen. Dat moet toelaten in te spelen op de toekomstige evoluties die het bibliotheekwezen de komende jaren ongetwijfeld nog zal ondergaan.

Als alles volgens de huidige planning verloopt, kan de (ver)bouw(ing) wellicht in het voorjaar van 2013 start gaan. Dat betekent dat de opening ervan niet meer voor dit stadbestuur is. In oktober 2012 vinden gemeenteraadsverkiezingen plaats.
Bron: gva.be
GoKaWa no está en línea   Reply With Quote
Old June 6th, 2011, 11:45 AM   #43
DriesO
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: Gent-Meetjesland
Posts: 240
Likes (Received): 2

Quote:
Herinrichtingsplan snijdt in aantal parkeerplaatsen
Facelift voor Kokkelbeekplein

SINT-NIKLAAS - Het Kokkelbeekplein krijgt een ingrijpende facelift. 'In totaal komen er 35 lofts', zegt architect Luc Van Gysel, die de eigenaars vertegenwoordigt. Het aantal parkeerplaatsten gaat van tachtig naar vijftig.
[...]
Het binnenhof wordt een semi-publieke ruimte. 'Het schepencollege heeft beslist dat dergelijke ruimten voortaan 24uur op 24 publiek toegankelijk zijn. We willen vermijden dat we te veel afgesloten pleinen krijgen', aldus schepen Heynderickx. 'De engagementen die we al aangingen, respecteren we uiteraard.' Bovendien komt er onder de gebouwen een doorgang voor langzaam verkeer zodat het buurtplein en het binnenhof verbonden worden.
http://www.nieuwsblad.be/article/det...cleid=8L3AV47N
En met die "engagementen" bedoelen ze wellicht dat andere Sint-Niklase project:

Quote:
Originally Posted by GoKaWa View Post
Poorten sluiten nieuwe woonwijk af
De nieuwe woonwijk met park op de binnengronden aan de Grote Markt, Nieuwstraat en Hemelaerstraat krijgt poorten aan beide toegangen.

De Sint-Niklazenaren die in de buurt van de toekomstige woonwijk wonen, mochten tijdens een informatievergadering hun zegje doen. Het bouwplan voorziet 44 woongelegenheiden en twee ruimten met parkeergarage. De totale oppervlakte van het inbreidingsgebied bedraagt 7.000m2. Tussen de toegang aan de Nieuwstraat en die in de Hemelaerstraat komt er een verbinding voor fietsers en voetgangers. De in- en uitrit van de parkeergarage komt langs de kant van de Hemelaerstraat zodat er zo weinig mogelijk auto's binnen het gebied zelf passeren.

Het definitieve ontwerp is volgens schepen Marc Heynderickx (CD&V) nog niet af. Begin volgend jaar is dat hopelijk rond.

‘Veiligheid en verkeer liggen gevoelig bij de mensen', zegt Heynderickx. ‘De woonwijk wordt afgeschermd met poorten aan beide toegangen in de Hemelaerstraat en Nieuwstraat. Het schepencollege gaat onderzoeken of die poorten 's nachts gesloten moeten worden om vandalisme en een onveiligheidsgevoel tegen te gaan. We vinden in elk geval dat het park overdag toegankelijk moet zijn.'

Mochten de poorten 's avonds om veiligheids- en verkeersredenen dicht gaan, dan nog zal er contact met de bewoners mogelijk zijn indien nodig. ‘Ook het park zelf zal met een degelijke afsluiting worden omgeven', legt de schepen uit. ‘Ten slotte is er een terechte bekommernis van mensen die langs de kant van de Nieuwstraat wonen. De projectontwikkelaar bekijkt wat aan het binnenkijken in woningen kan worden gedaan. We zullen de aannemer op het hart drukken dat er 's avonds niet zomaar tot in de late uurtjes kan worden gewerkt. Ook gedurende de werken hebben bewoners hun nachtrust nodig.'

Bron: nieuwsblad.be

Last edited by DriesO; June 6th, 2011 at 12:05 PM.
DriesO no está en línea   Reply With Quote
Old July 23rd, 2011, 02:56 AM   #44
eagleheart1987
Registered User
 
Join Date: Jun 2009
Location: antwerp
Posts: 136
Likes (Received): 30

is er ondertussen al meer nieuws over het mediamarkt project in de stationsstraat?
eagleheart1987 no está en línea   Reply With Quote
Old July 30th, 2011, 01:11 AM   #45
GoKaWa
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 169
Likes (Received): 25

Site Ter Muyle wordt groen en toegankelijk

Quote:
Werken aan nieuwbouwwoningen starten in voorjaar 2012
Site Ter Muyle wordt groen en toegankelijk

SINT-NIKLAAS - De afbraakwerken voor het bouwproject Ter Muyle in Sint-Niklaas zijn voorbij. Begin volgend jaar kunnen de bouwwerken starten om prestigieuze nieuwbouwwoningen neer te poten op een steenworp van de Grote Markt. Sylvain Luyckx

Het geplande bouwproject op de binnengronden tussen Grote Markt, Nieuwstraat en Hemelaerstraat heeft een lange voorgeschiedenis. Aanvankelijk zou ook het historische Huis Myle aan de kant Grote Markt in het project worden opgenomen. Dat betekende echter een extra hindernis, want het pand maakt deel uit van een historisch beschermde locatie. Die voorwaarde respecteren en tegelijk een rendabel bouwproject realiseren, bleek te hoog gegrepen. Het Huis Myle staat nu afzonderlijk te koop. Ondertussen werd voor het overgebleven tamelijk ruime binnengebied een specifiek plan opgemaakt. Enkele waardevolle gebouwen bleken zwaar onder de tand des tijds te lijden. Afbraak was onvermijdelijk. De site is nu ontruimd en ligt klaar om te worden bebouwd met 44 woongelegenheden, 2 panden voor zelfstandige activiteit, parkeergarage en stadspark. 'Wij hebben dichtbij de Grote Markt een mooi bouwproject op komst dat goed toegankelijk en genietbaar is voor Sint-Niklazenaren', zei schepen van Ruimtelijke Ordening Marc Heynderickx (CD&V) eerder al. 'We streven een evenwicht na tussen bewoning en groen, autoverkeer en zachte weggebruikers.'

Paul Snoek

De stad sloot een overeenkomst af met de NV Ter Muyle. Daarin is voorzien dat er een ontsluitingsweg komt doorheen het gebied voor zachte weggebruikers. Het park in het binnengebied krijgt een openbaar belang. Om veiligheidsredenen wordt het wel afgesloten, tijdens de winter van 7 tot 19 uur en tijdens de zomer van 7 tot 22 uur. Het park kan worden afgesloten via een automatische poort in Nieuw- en Hemelaerstraat. Bewoners kunnen met een speciale afstandsbediening steeds binnen.

Recent is nog het voorstel geformuleerd om langs de inrij Nieuwstraat een gedicht van Sint-Niklazenaar Paul Snoek aan te brengen. De stad Sint-Niklaas van zijn kant, staat in voor het onderhoud van het park. 'In september worden de woongelegenheden al te koop aangeboden', meldt de NV Ter Muyle. 'De werken beginnen in het voorjaar 2012. Het is een mengeling van eengezinswoningen en appartementen met terras.'

Voor de appartementen met garage wordt ongeveer 250.000 euro gevraagd. Het wordt mooi en veilig wonen.
Bron: nieuwsblad.be

Andere afbeeldingen (Bron: buitenruimte.be):





GoKaWa no está en línea   Reply With Quote
Old July 30th, 2011, 02:42 PM   #46
GoKaWa
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 169
Likes (Received): 25

Projecten Elisabethwijk

Hierbij enkele projecten in de Elisabethwijk:

Rouwcentrum Wase Begrafenissen

De bouw van het rouwcentrum Wase Begrafenissen aan de Ring van Sint-Niklaas. Dit is momenteel in uitvoering:







Bron: archiburo.be

Waeslandia

Nog verdere afbeeldingen van de residenties op het vroegere Waeslandia:





Fase 1:







Fase 2:

Dit is voor later. Aan de linkerkant zie je al 1 van de zijden:



Bron: pieterdemaeyer.be
GoKaWa no está en línea   Reply With Quote
Old July 30th, 2011, 06:00 PM   #47
GoKaWa
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 169
Likes (Received): 25

Serviceflats Azalealaan

Aan de Azalealaan bouwt het OCMW 60 nieuwe serviceflats en een nieuwe centrale OCMW-keuken:




Bron: democo.be
GoKaWa no está en línea   Reply With Quote
Old July 31st, 2011, 07:54 PM   #48
Meurisse
Architect-Urbanist
 
Meurisse's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Antwerp
Posts: 17,984
Likes (Received): 4617

dat zijn weer een heel aantal verdichtingsprojecten voor Sint-Niklaas!
__________________
***www.antwerpenhogerop.be***
Meurisse está en línea ahora   Reply With Quote
Old August 3rd, 2011, 09:32 PM   #49
GoKaWa
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 169
Likes (Received): 25

Toeristen blijven massaal slapen in Sint-Niklaas

Er is in Sint-Niklaas een mooie groei van het aantal toeristen door het nieuwe Ibis-hotel:

Quote:
Toeristen blijven massaal slapen in Sint-Niklaas

Het aantal overnachtingen in Sint-Niklaas nam vorig jaar met bijna de helft toe. Het is daarmee de op een na sterkst groeiende stad van het land.De opening van hotel Ibis legt de stad geen windeieren.

Sint-Niklaas behoort tot de top vijf van de grootste stijgers bij de Belgische gemeenten en steden met meer dan 25.000 overnachtingen. Sint- Truiden kende de grootste toename (plus 52%) maar Sint-Niklaas volgt met plus 46%, voor Charleroi (plus 38%), Mol (plus 25%) en Poperinge (plus 23%).

Concreet voor Sint-Niklaas betekent dat dat het aantal bezette bedden toenam van 38.401 in 2009 tot 56.036 vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheid.

Het succes van Sint-Niklaas valt in belangrijke mate toe te schrijven aan het Ibis-hotel in de Hemelaerstraat dichtbij de Grote Markt. Dat draaide in 2010 voor het eerst een volledig jaar. opende de deuren midden 2009.

"Het effect van Ibis is onmiskenbaar", bevestigt schepen van Toerisme, Stadspromotie en Middenstand Lieven Dehandschutter (N-VA). "Het Waasland en Sint-Niklaas waren in het verleden niet zo bekend als locatie voor verblijfstoerisme. Het Ibishotel maakt deel uit van een een internationale organisatie. Dat zorgt voor een enorme promotie. Daar geniet onze stad mee van."
Bron: gva.be
GoKaWa no está en línea   Reply With Quote
Old August 3rd, 2011, 09:39 PM   #50
GoKaWa
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 169
Likes (Received): 25

Site Park Colman klaar voor bouw

Er staat nog een artikel over Ter Muyle met een plattegrond op waaskrant.be.

Quote:
Site Park Colman klaar voor bouw


Simulatie van de nieuwe appartementen in Park Colman.

SINT-NIKLAAS. Nu de laatste drie huisgevels in de Nieuwstraat zijn afgebroken, is de site voor het park Colman klaar om bebouwd te worden. Op de site komen 44 woningen, 2 panden voor zelfstandige beroepen, een ondergrondse parking en een park. Daarmee is een grote stap gezet in het stadsvernieuwingsproject waarop al heel wat bouwpromotoren hun tanden hebben op stukgebeten.

Het project aan de site Park Colman heeft een lange voorgeschiedens waarbij de leefbaarheid van de verschillende projecten botste met de commerciële wensen van de projectontwikkelaars. Nadat het bedrijf Ter Muyle in 2009 het binnengebied met de bijhorende gebouwen in Nieuwstraat en Hemelaerstraat kocht, kwam er enigszins door gebeurtenissen schot in de zaak. Het Huis Colman stortte, volledig verrot door huiszwam, in en moest er een grondige oplossing komen. Het bedrijf Ter Muyle ging met de stad aan tafel zitten voor de uitwerking van een concept dat 'Park Colman' werd gedoopt. "De samenwerking leidde tot een snelle verlening van de bouwvergunning voor het binnengebied.", zegt Jos Vande Vyvere van Ter Muyle. "Op de site tussen de Hemelaerstraat en de Nieuwstraat komen straks 44 woongelegenheden met garage, 2 panden voor zelfstandige beroepen en een fraai nieuw stadspark van 2500m². Het project omvat een goede mix van eengezinswoningen tot ruime appartementen met mooie terrassen. De meeste flats schommelen rond de 250 000 euro, inclusief garage." De bouw start in het voorjaar van 2012 maar worden reeds vanaf september te koop aangeboden.

"We proberen in dit binnengebied een evenwicht te vinden tussen bewoning en groenzone en tussen de verbinding via voet- en fietsdoorgang tussen Hemelaerstraat en Nieuwstraat en de privacy voor de bewoners", zegt schepen van ruimtelijke ordening Marc Heynderickx aan. "De behouden groenzone is een belangrijk punt voor onze diensten. Het park zal velen kunnen bekoren en wordt met respect voor het verleden aangelegd. Een landschapsarchitect zorgt voor een mooie overgang van tussen het project en de omgeving." (mb)

Bron: waaskrant.be

Meer info kan gevonden worden op: provysa.be
GoKaWa no está en línea   Reply With Quote
Old August 12th, 2011, 12:17 AM   #51
GoKaWa
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 169
Likes (Received): 25

Facelift voor Zwijgershoek

Hierbij nog een oud artikel over de Zwijgershoek en een afbeelding van de eerste nieuwbouw (16 studio's en appartementen) die er wordt gezet:

Quote:
Eerste bouwplannen voor appartementen ingediend
Facelift voor Zwijgershoek

De site Zwijgershoek/Stedelijk Museum in Sint-Niklaas krijgt een totaal andere aanblik. 'We willen de rooilijn strikt toepassen en dat betekent dat er gebouwen sneuvelen', zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Marc Heynderickx (CD&V).

Volgens de voorliggende plannen wordt de museumtuin beter opgenomen in de rest van de Zwijgershoeksite. Volgend jaar al wordt voorzien dat de museumtuin uitbreidt. 'Dat houdt in dat de bestaande afscherming tussen parking en park aan het Mercatormuseum verdwijnt', zegt Heynderickx. 'De parking ter hoogte van de tentoonstellingszaal wordt een groene doorloop waar ook auto's geparkeerd staan. Inmiddels is de opdracht gegeven om een rooilijnplan op te maken voor de achterzijde van de bestaande bebouwing met de Ankerstraat. Daar is al een aanvraag ingediend om twaalf appartementen en een autolift te bouwen. Het is één van de accenten die we langsheen de nieuwe rooilijn aan die zijde van de Museumsite zien verschijnen.'

Appartementen

Het rooilijnplan moet nog officieel worden goedgekeurd en doorloopt de komende maanden de procedure. Allicht is goedkeuring mogelijk tegen de zomer. Het wordt in ieder geval een facelift voor de hele site. Het plan voorziet een strikte rooilijn vanaf het pleintje kant Zamanstraat tot de doorgang richting Ankerstraat. 'Op drie plaatsen plannen we accenten zoals het appartementsgebouw in aanvraag op de hoek van dat plein', legt de schepen uit. 'Wat verder is er ook een accent dichtbij de doorgang halverwege de Ankerstraat en nabij de doorgang Papenakker. Dat is een werkwijze die vaker wordt toegepast op bouwkundig en ruimtelijk vlak.'

Extra groen

Dat er gebouwen op termijn moeten sneuvelen als het huidige voornemen voor een rooilijnplan wordt gerealiseerd, lijdt geen twijfel. 'De achterzijde Ankerstraat is volgebouwd en enkele gebouwen die uitkijken op het plein, steken eveneens buiten de geplande rooilijn', zegt schepen Heynderickx. 'De binnenzone is volgebouwd tussen beide huizenrijen, vandaar ons plan om er meer zuurstofrijk groen in te planten. Bouwpromotoren willen soms zoveel mogelijk appartementen voorzien, maar we vinden dat we door die rooilijn een meerwaarde creëren. Het nieuw geplande appartementenproject houdt daarmee rekening. We ondervinden ook dat andere eigenaars stilaan plannen beginnen koesteren. Door het rooilijnplan kunnen we een buurt waar verloedering optreedt opwaarderen.'
Bron: nieuwsblad.be



Bron: baswauman.be
GoKaWa no está en línea   Reply With Quote
Old August 20th, 2011, 05:48 PM   #52
GoKaWa
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 169
Likes (Received): 25

Colruyt heeft N70 nodig

Quote:
Colruyt heeft N70 nodig

Een op- en afrit aan de Prinses Josephine-Charlottelaan (N70) moeten de opening van een tweede Colruytwinkel in Sint- Niklaas draaglijk maken voor de Smisstraat, waar de hoofdingang komt. Maar volgens schepen Ben Van Eynde (CD&V) ziet het Vlaams Gewest dat niet zitten.

Een mobiliteitsstudie wees uit dat een tweede Colruyt niet problematisch is voor het verkeer als de open afrit aan de N70 komen. De exacte cijfers wil schepen van Mobiliteit Ben Van Eynde (CD&V) nog niet kwijt. “Maar het klopt dat een tweede ontsluiting via de Charlotte laan wenselijk is”, bevestigt hij.

Maar daaraan moet het Vlaams Gewest willen meewerken, en dat heeft geen zin om investeringen te doen. De komst van Colruyt in deze zone gaat in tegen de langetermijnvisie in het structuurplan van het Vlaams Gewest. Die houdt in dat er aan dit stuk van de N70 geen winkels meer bij mogen komen. Het wil er ook geen gewoonte van maken om voor privé-initiatieven belangrijke ingrepen aan gewestwegen uit te voeren. Dat gebeurde eerder al bij hoge uitzondering even verderop aan het Waasland Shopping Center.”

Middenberm

“Daar komt nog bij dat de verantwoordelijkheid over de N70 wordt overgedragen aan de stad in ruil voor de aanleg van het oostelijk deel van de ring tussen de E17 en de Prins Boudewijnlaan (N70). Het Vlaams Gewest redeneert: als jullie willen dat er aan Colruyt iets gebeurt, doe het dan later maar zelf”, stelde schepen Van Eynde vast.

Een op- en afrit naar rechts heeft als nadeel dat er een middenberm moet komen om kruisend verkeer tegen te gaan. “Wie daarnaast woont, kan niet meer afslaan naar huis vanop de rijstrook aan de andere kant. Met dat probleem zitten we ook aan het zwembad door het Waasland Shopping Center.”

Voordeel is wel dat zo’n middenberm de oversteek van de N70 voor fietsers en voetgangers veiliger maakt. Ze hoeven niet langer op twee rijrichtingen te letten. “Door de aanleg van een fietscorridor vanuit het centrum via de Kardinaal Cardijnlaan kunnen we het gebruik van de fiets stimuleren om bij Colruyt te gaan winkelen”, maakt Van Eynde de bedenking.
Bron: gva.be
GoKaWa no está en línea   Reply With Quote
Old August 26th, 2011, 09:56 PM   #53
GoKaWa
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 169
Likes (Received): 25

Een artikel over het bouwproject aan Zwijgershoek dat ik hierboven vermelde:

Quote:
1,5 miljoen euro voor eerste bouwproject Zwijgershoek



De afbraakwerken aan de site Zwijgershoek in Sint-Niklaas zijn rond . Het privé- nieuwbouwproject aan de toegang tot de museumsite oogt mooi. Begin 2012 starten de bouwwerken.

Dat de stad Sint-Niklaas de museumsite en toegang wil vernieuwen, is intussen duidelijk. Aan de vroegere en deels nog bestaande kakofonie aan gebouwen en stijlen moet een einde komen. 'Serviceflats De Goudbloem van het OCMW staat er al enkele jaren', zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Marc Heynderickx (CD&V). 'De stad wil hier een nieuwe pleinwand creëren en de rooilijn realiseren. Dit betekent dat sommige andere gebouwen die buiten de rooilijn steken, ooit zullen wijken als er bouwaanvragen worden ingediend. Ook de band tussen het museumpark en de rest van de parkingsite wordt bekeken. Met dit project hebben we een eerste privé-initiatief om de toegang tot de site Zwijgershoek te vernieuwen. De bouwaanvraag is binnen, maar de stad heeft voorwaarden gesteld. De vroegere achterkant van de Ankerstraat, wordt een heuse voorkant langs het museumplein. Het is een zeer moeilijk overleg geweest tussen stad en investeerder.'

Volgens architect Bas Wauman houden de bouwplannen voor twaalf units rekening met de eisen van het stadsbestuur. Momenteel is er op die plaats na de afbraakwerken nog een groot gat in de pleinwand. 'Hier komen twaalf woongelegenheden waarvan zes studio's en zes appartementen', legt Wauman uit. 'We hebben omwille van de leefbaarheid voor een groen binnenplein gekozen. De fietsenberging komt achteraan en er wordt ook een parkeergarage voor vijf wagens met autolift voorzien. Voor de woongelegenheden mikken we vooral op mensen zonder wagen.Er zijn groendaken en door de locatie van de terrassen aan de kant van plein, is er de nodige sociale controle.'

Investeerder Stijn Lauwers houdt rekening met de leefbaarheid van de buurt. 'We hebben een inspanning geleverd om dit project zo aantrekkelijk mogelijk te maken', vertelt Lauwers. 'Indien alles volgens plan verloopt, kunnen de bouwwerken starten begin 2012.'
Bron: nieuwsblad.be
GoKaWa no está en línea   Reply With Quote
Old August 27th, 2011, 02:59 PM   #54
GoKaWa
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 169
Likes (Received): 25

Stad wil afdingen van verkoopprijs van 20 miljoen euro voor Westakkers

Quote:
Stad wil afdingen van verkoopprijs van 20 miljoen euro voor Westakkers

25/08 Het Aankoopcomité in Gent vraagt 20 miljoen euro voor het 50 ha grote militair kwartier Westakkers. Dat sluit in december van dit jaar definitief de deuren.

De stad Sint-Niklaas krijgt als eerste de kans het te kopen maar vindt de prijs aan de hoge kant. Het staat immers nog niet vast wat de toekomstige bestemming van het domein zal zijn.

Het Agentschap Ondernemen dienst ruimtelijke economie van de Vlaamse Gemeenschap komt begin september ter plaatse kijken wat die mogelijkheden zijn. Dat kan nuttig zijn bij het invullen van een nieuwe bestemming en het verkrijgen van subsidies.

De beschikbaarheid van Westakkers komt niet uit de lucht gevallen. Het afbouwen van de militaire functie van het domein is al jaren aan de gang.

"We hebben al nagedacht over wat we er kunnen doen. Dat gaat in de richting van een combinatie van een kmo-zone en een groen gebied. Woningbouw lijkt niet meteen een optie", aldus schepen van Ruimtelijke Ordening Marc Heynderickx (CD&V).

De kmo-functie is ingegeven door de gunstige ligging aan de Grote Baan (N70). Die locatie wint nog aan belang eens de geplande verbinding tussen de N70 en de E34 en de Waaslandhaven een feit zal zijn.

"Anderzijds beschikken we hier over een groen gebied. Sint-Niklaas beschikt over heel weinig bos. In de nabijheid van recreatiepark De Ster biedt dit eveneens mogelijkheden. Ik denk aan een wandelgebied maar ook aan routes voor fietsers en mountainbikers."

Alleen vindt de stad de prijs vrij hoog. Er zal worden geprobeerd daar nog wat vanaf te doen.
Bron: gva.be
GoKaWa no está en línea   Reply With Quote
Old September 4th, 2011, 01:34 PM   #55
GoKaWa
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 169
Likes (Received): 25

Grote Markt krijgt ontmoetingsplaats

Een nieuw project op de Grote Markt:

Quote:
Grote Markt krijgt ontmoetingsplaats



De Grote Markt krijgt een gloednieuwe ontmoetingsplaats van 360 vierkante meter groot op de esplanade langs de westkant. Er komen banken, groenvoorziening en een stalling voor zestig fietsen. Het project is wellicht nog dit jaar klaar.

"Langs de westkant van de Grote Markt komen er over een lengte van zestig meter banken, groenvoorziening en ook zestig fietsrekken", kondigt schepen voor openbare werken Gaspard Van Peteghem (sp.a) aan. "Heel het project wordt opgebouwd rond een van de aanwezige standbeelden. De banken die er nu al rond de markt staan, blijven ook gewoon staan en worden mee geïntegreerd.
Op de nieuwe ontmoetingsplaats is er bovendien heel de dag zon en er kan gezellig worden gepicknickt."

Het materiaal zal bestand zijn tegen vandalisme en andere beschadigingen. De banken worden opgetrokken in staal en afgewerkt met hout.

"Nu staan de tieners nog te 'vrijen' voor het stadhuis, dat kunnen ze vanaf dan op hun nieuwe stek op de esplanade doen", glimlacht Van Peteghem. "Die zone is steeds een verloren hoek geweest, en de nieuwe ontmoetingsplaats zal op geen enkel moment in de weg staan van de wekelijkse markt."
Bron: gva.be
GoKaWa no está en línea   Reply With Quote
Old October 23rd, 2011, 02:45 PM   #56
GoKaWa
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 169
Likes (Received): 25

Stad plant wooncomplex met supermarkt op Heymanplein

Quote:
Stad plant wooncomplex met supermarkt op Heymanplein



Het stadsbestuur wil het Carrefour GB-warenhuis op het Hendrik Heymanplein afbreken en er een modern woon- en winkelcomplex van maken. De huidige uitbater van de winkel staat niet afkerig tegenover de plannen.

Het stadscentrum telt vandaag nog maar één grootwarenhuis: de winkel Carrefour GB op het Hendrik Heymanplein. Momenteel zit de uitbater van het filiaal samen met het stadsbestuur rond de tafel om de opstalrechten te bespreken, en schepen van Ruimtelijk Ordening Marc Heynderickx (CD&V) maakt van die gelegenheid gebruik om de winkel een voorstel te doen.

“We moeten nadenken of heel de Carrefoursite kan worden geherstructureerd”, verduidelijkt de schepen. “Het huidige gebouw zou kunnen worden afgebroken en vervangen door een nieuwbouw. Daarin zou niet alleen plaats komen voor het warenhuis, maar ook voor bewoning en garages.”

Uitbreiding van bibliotheek

Het nieuwe woon- en winkelcomplex zou passen in een aantal andere maatregelen die het uitzicht van het Hendrik Heymanplein in de toekomst zullen veranderen. “Momenteel buigen we ons volop over de plannen voor de uitbreiding van de hoofdbibliotheek, het stadsarchief en het Huis van het kind”, verduidelijkt Heynderickx.

“Als er al zoveel aanpassingen worden gedaan op het plein, kunnen we best ook meteen de Carrefour- omgeving aanpakken. We willen voor heel de herinrichting van de zone grondig en overdacht te werk gaan.” De schepen maakt zich sterk dat de Carrefour GB-winkel niet hoeft te vrezen voor haar voortbestaan op het Hendrik Heymanplein.

“Heel het schepencollege is er voorstander van dat de winkel op deze plaats blijft”, zegt Heynderickx. “We hebben nog maar heel weinig van dit soort zaken in het stadshart. Carrefour blijft erg belangrijk als buurtwinkel.”

Ive Bastijns nam een jaar geleden het Carrefour-filiaal over, en staat niet afkerig tegenover de plannen die de stad heeft met het winkelpand. “Ik wil graag blijven op deze plaats, want ik heb een winkel die goed draait”, zegt hij. “Na het faillissement van de vorige uitbater heeft dit filiaal een nieuw elan gekregen. Het voorstel van de stad zal zeker heel wat praktische problemen met zich meebrengen, en we moeten alle voorwaarden heel goed bekijken. De samenwerking met de stad verloopt momenteel heel correct, en we zullen haar voorstel de komende weken uitgebreid bespreken.”
Bron: gva.be
GoKaWa no está en línea   Reply With Quote
Old October 23rd, 2011, 03:01 PM   #57
GoKaWa
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 169
Likes (Received): 25

Site De Poortere

Een nieuw project aan de Kasteelstraat / Rollierstraat:

Quote:
MASTERPLAN
Site De Poortere

In 1922 begon Jozef De Poortere een confectiebedrijf in textielstad St-Niklaas. Dank zij het organisatorisch talent van de zonen groeide het bedrijf uit tot een toonaangevende producent in deze branche van de Belgische textielindustrie. Het atelier breidt uit en beslaat al gauw een groot deel van het bouwblok. Door de toenemende concurrentie uit Azië sinds de jaren 90 is de site momenteel toe aan herbestemming. Het masterplan gaat uit van het behoud van de karakteristieke gebouwen in combinatie met nieuwbouw, en dit in een groene omgeving.

Programma: 47 woningen, garage
Opdracht: Breigoederen De Poortere
Locatie: St-Niklaas
Status: ontwerp
Datum: 2011
Ontwerp: GDGA

Bestaande toestand:



Toekomst:

Edit: deze foto's staan niet meer op hun site. Ik denk dat het project nog in een beginstadium zit aangezien ik er nog geen artikels van gevonden heb op nieuwssites.
Bron: www.gdga.be

Last edited by GoKaWa; November 8th, 2011 at 09:34 PM.
GoKaWa no está en línea   Reply With Quote
Old November 8th, 2011, 09:28 PM   #58
GoKaWa
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 169
Likes (Received): 25

Nieuwe Colruyt in de plaats van Callaert

Quote:
Vier flatgebouwen tussen Smisstraat en N70
Nieuwe Colruyt in de plaats van Callaert

Het schepencollege heeft min of meer een consensus bereikt over de bestemming van de terreinen tussen de Smisstraat en de gewestweg N70. Daar wil warenhuis Colruyt zich vestigen en komen er ook vier, mogelijk vijf, nieuwe appartementsgebouwen en een parking.

Colruyt krijgt een ruimte van 2.750m2 voor de vestiging van een nieuw warenhuis. Het huidige bedrijfsgebouw van de textielfirma Callaert wordt afgebroken.

'Er werd gekozen voor een rechthoekig gebouw. Daardoor kan de warenhuisparking (162 parkeerplaatsen) aan de kant van de Smisstraat worden aangelegd', verklaart schepen van Ruimtelijke Ordening Marc Heynderickx (CD&V). 'Om te vermijden dat de Smisstraat te veel verkeer te slikken krijgt, komt er ook een toegangsweg langs de N70. Het kruispunt op de N70 zal worden aangepast. Wellicht wordt er een vluchtheuvel aangelegd, zoals verder op de N70 voor het Waasland Shopping Center. De kosten willen we verdelen tussen de privésector, Vlaams Gewest en stad.'

De oorspronkelijke locatie van de warenhuisparking lag midden in het binnengebied. Met vijf stemmen tegen vier binnen het schepencollege, werd beslist de parking te verhuizen naar de straatkant van de Smisstraat. De plek die eerst was voorzien als parkeerzone, wordt een publiek park. Er zouden ook vier appartementsblokken worden gebouwd, met parkeergelegenheid voor de bewoners (57 plaatsen).

'Op die manier bewaren we een evenwicht tussen groen, wonen en mobiliteit', zegt Heynderickx. 'De mogelijkheid bestaat dat er nog extra woningen worden gebouwd, indien de villa achter de vier appartementsblokken ook wordt afgebroken. In dat geval zouden wel een paar mooie bomen sneuvelen.'

Tegenover de appartementsgebouwen worden veertien kavels gereserveerd voor halfopen bebouwing. 'Dat aantal kan verdubbelen indien de loods ook in de plannen wordt opgenomen. geïntegreerd. Daarover wordt nog nagedacht. Zodra de plannen klaar zijn, zullen de buurtbewoners worden geïnformeerd', besluit schepen Marc Heynderickx.
Bron: nieuwsblad.be
GoKaWa no está en línea   Reply With Quote
Old November 8th, 2011, 10:03 PM   #59
GoKaWa
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 169
Likes (Received): 25

700.000 euro volstaat voor Sportkring

Quote:
700.000 euro volstaat voor Sportkring

SINT-NIKLAAS - De moderniserings- en aanpassingswerken aan het stadion van Sportkring Sint-Niklaas in Nieuwkerken zullen minder kosten dan het voorziene miljoen euro.

Voorzitter Guido Van Lijsebetten gaf uitleg over de plannen aan de dorpsraad van Nieuwkerken.

Zoals bekend steeg Sportkring naar tweede klasse en moet het daarvoor zijn accommodatie aanpassen, onder meer met een staantribune, verlichting en verbeterde toegangswegen.

‘Wij werken zo goed mogelijk met de subsidies die de stad ons toekent', zegt Van Lijsebetten. ‘

Wij hopen dat tegen nieuwjaar de verlichting, de aanpassing van de toegangswegen en ruimte voor 3.000 toeschouwers is voorzien. 600 à 700.000 euro zullen volstaan om de werken te realiseren. De werken aan de dubbele toegangsweg zijn volop aan de gang. Voor de brandweer is er een afzonderlijke toegang langs de kant Uilenstraat.'

Voorzichtig omspringen met de financiële middelen is de boodschap. ‘

Sportkring heeft een netto-bedrijfskapitaal van 1,7 miljoen euro. Wij hebben een eerste ploeg die draait op een budget van 600.000 euro', zegt Van Lijsebetten.

‘Wij werken op dat vlak het best van tweede klasse.'
Bron: nieuwsblad.be
GoKaWa no está en línea   Reply With Quote
Old March 23rd, 2012, 02:48 PM   #60
GoKaWa
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 169
Likes (Received): 25

Stadion SK Sint-Niklaas

Het stadion van SK Sint-Niklaas wordt verder verbouwd. Ik vind dit zeker een goede zaak want op vlak van topsport faalt Sint-Niklaas nu nog als centrumstad.

Quote:
Sint-Niklaas gaat stadion verbouwen: "Is onvoldoende voor promotie"



SK Sint-Niklaas heeft grote plannen. Voorzitter Van Lijsebetten wil het stadion en de omgeving rondom het complex een stevige opknapbeurt geven om zo zijn ambitieuze plannen kracht bij te zetten.

SK Sint-Niklaas wil het complex in de Meesterstraat verder uitbreiden. Naast extra parkeergelegenheid en extra voetbalvelden denkt de flamboyante voorzitter ook aan een nieuwe hoofdtribune. De club gaf al groen licht voor de uitbreidingsplannen waardoor een verdubbeling van het aantal parkeerplaatsen en de aanleg van drie nieuwe voetbalvelden sowieso een go krijgt.

Van Lijsebetten licht zijn bouwplannen toe in Gazet van Antwerpen. "Door de aankoop van twee huizen die links naast de inrit liggen, kunnen we die toegangsweg gevoelig verbreden. Dat is niet alleen belangrijk voor de veiligheid, maar het levert ook extra parkeerplaatsen op. Als die gronden aan het sportcomplex worden toegevoegd, kunnen we onze huidige parkeercapaciteit verdubbelen tot meer dan zeshonderd plaatsen."

De club heeft één van de twee huizen ondertussen al kunnen aankopen. De onderhandelingen voor de aanschaf van de andere woning zijn nog volop bezig.

"We hebben steeds meer jeugdspelers op onze terreinen", verduidelijkt de voorzitter de plannen voor drie extra oefenvelden. "Voor hen is het vaak erg krap. We kregen twee jaar geleden geen toestemming om een aantal pleinen te gebruiken van het sportcomplex in Puyenbeke. Daarom moeten we op onze eigen site meer plaats creëren."

NAAR EERSTE KLASSE

Naast de uitbreidingsplannen denkt de club ook aan een de bouw van een nieuwe tribune. "We begonnen met deze club vanaf nul, en staan nu in tweede klasse. We leveren fantastische prestaties, maar toch slagen we er niet in om de inwoners van Sint-Niklaas massaal naar ons stadion te krijgen.

"Tijdens topwedstrijden zoals tegen Waasland-Beveren, Aalst en Antwerp ontvingen we telkens drieduizend bezoekers, maar bij de andere thuiswedstrijden is de opkomst maar 'gewoontjes'. In het geval we binnen vijf of tien jaar naar de eerste klasse zouden promoveren, is een accommodatie als deze niet toereikend."

Ondertussen bouwt de club ook aan het hoofdgebouw. Daar wordt een buitentrap verwijderd, en komt er een nieuwe vergaderzaal voor de jeugd en een receptiezaal voor de bezoekers. De politie krijgt er ook een eigen veiligheidspost. (JS)
Bron: nr10.be
GoKaWa no está en línea   Reply With Quote


Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Related topics on SkyscraperCity


All times are GMT +2. The time now is 04:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

Hosted by Blacksun, dedicated to this site too!
Forum server management by DaiTengu