|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Slovakia Slovensko |» Bratislava | Košice |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#41 |
|
like travelling
Likes (Received): 7
|
to ruzove vysoke je Hutnik ci ako sa volal ten hotel?
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Bystander
Likes (Received): 22
|
Je to budova krajského úradu práce.
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
www.fotokosice.eu
Likes (Received): 75
|
a ex-budova Oblastného riaditeľstva ČSAD.
"Make traffic fit the city, not the city fit the traffic." Bertold Hornung (25.03.1925–20.03.1997) Fotokošice.eu: ZOO v centre mesta | Obnovené plastiky v Mestskom parku | Poničené infokiosky v parku |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Moderná architektúra na Slovensku
Vyborny dokument. kto nevidel na stv, mal by si stiahnut. osobne som nasiel len odkaz cez torrenty |
|
|
|
|
|
#45 | ||
|
Registered User
Likes (Received): 118
|
24.3. to islo v tv a predtym bola diskusia "vecer na temu". pisal som o tom tu:Quote:
|
||
|
|
|
|
|
#46 | |
|
lost in the supermarket
Likes (Received): 129
|
Quote:
|
|
|
|
#47 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
marish - dakujem za odkaz. miestami skvela diskusia.
uplne najlepsie mi ale prislo zhrnutie jana studeneho, o com je sucasna architektura (cca 80ta minuta). Neviem nakolko zrozumitelne je to pre nearchitekta, ale je to vyberne pomenovane. |
|
|
|
|
|
#50 |
|
Higher, better
Likes (Received): 131
|
presne tak...a až do predvčera som o takom človeku netušil...takýchto ľudí si nevieme vážiť
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
Registered User
Likes (Received): 62
|
Obecná a meštianska škola
Česká 10, Bratislava info článok ![]() Projekt: Karel Seifert, Pavel Smetana, 1927 Realizácia: 1929 ![]() ![]() Školy mali pôvodne tri nadzemné podlažia. Po druhej svetovej vojne boli nadstavené o jedno podlažie, a zrušili sa tak tzv. letné učebne, ktoré boli na pôvodnej strešnej terase. Takto asi vyzeral pohľad z letných učební ![]() Chodby ukončené lodžiami. Ďalšie kruhové okná boli na severnej strane telocviční, počas prestavby ich zamurovali. Hore vidno preklady pôvodného vstupu na strechu, ktoré začlenili do stropu počas neskoršej nadstavby. ![]() Povojnové pisoáre slúžia aj dnes. Ospravedlňujem sa za väčšie množstvo fotiek, ale v jednej z týchto budov som strávil 5 rokov svojho stredoškolského štúdia. Tie triedy či telocvičňu s balkónom som si jednoducho obľúbil. zdroj: http://www.register.ustarch.sav.sk http://www.asb.sk môj archív |
|
|
|
|
|
#52 |
|
Registered User
Likes (Received): 48
|
velmi podobne je aj gymnazium K.Stura v Modre.
..dúfam, že to nikto nepočúva, zabezpečil som na tento rok 35, na budúci rok asi 40, plus teda ďalšie veci. Zabezpečil som ich, ako tie peniaze, vlastnou hlavou...To, že sa pri tom motal Fedor, nemôže znamenať, že ma niekto bude držať za gule, to sa nesmie stať...Som sa vymanil od Fedora a povedal som: Fedor, ja som dal do toho hlavu a nie ty si dal do toho hlavu, takže ja budem teraz o niektorých veciach rozhodovať..." SLOVAK CITIES - - S L O V E N S K É M E S T Á - |
|
|
|
|
|
#53 |
|
www.fotokosice.eu
|
Istá podoba tu je aj s košickou ZŠ Gemerská z roku 1930 - aj keď tá vyzerá trochu jednoduchšie a industriálnejšie. Interiéry sú riešené podobne.
"Make traffic fit the city, not the city fit the traffic." Bertold Hornung (25.03.1925–20.03.1997) Fotokošice.eu: ZOO v centre mesta | Obnovené plastiky v Mestskom parku | Poničené infokiosky v parku |
|
|
|
|
|
#54 |
|
Registered User
Likes (Received): 48
|
inac je to velmi pekna,decentna a aj na dnesne pomery funkcna architektura.Keby sa tie budovy pekne opravili tak by predcili 90% sucasnych veci.
..dúfam, že to nikto nepočúva, zabezpečil som na tento rok 35, na budúci rok asi 40, plus teda ďalšie veci. Zabezpečil som ich, ako tie peniaze, vlastnou hlavou...To, že sa pri tom motal Fedor, nemôže znamenať, že ma niekto bude držať za gule, to sa nesmie stať...Som sa vymanil od Fedora a povedal som: Fedor, ja som dal do toho hlavu a nie ty si dal do toho hlavu, takže ja budem teraz o niektorých veciach rozhodovať..." SLOVAK CITIES - - S L O V E N S K É M E S T Á - |
|
|
|
|
|
#55 |
|
www.fotokosice.eu
|
Žiaľ, ZŠ Gemerská sa už stihla sprzniť v 60. rokoch. Prirobili tam o. i. aj protiatómový kryt, prvok, ktorý v 30. rokoch vôbec neprichádzal do úvahy Pristavali tam podlažie, prerobili vchod do budovy, no proste to tam celé dobabrali.
|
|
|
|
|
#56 |
|
www.fotokosice.eu
|
Ďalšia ukážková školská budova z čias ČSR - autor Petr Kropáček, Praha:
![]() Neskôr pristavali na bočné krídlo ešte jedno podlažie.
|
|
|
|
|
#57 |
|
www.fotokosice.eu
|
A ďalšia medzivojnová školská budova z KE. Severná ľudová škola Košice. Projekt: Rudolf Brebta, 1938. Dnes Fakulta umení TUKE. Kedysi dávno som tam chodil na kurz angličtiny - budova má vysokánske miestnosti a perfektne presvetlené schodisko. Interiér doplňujú kvalitné drobné prvky - pamätám si najmä krásne schodiskové zábradlia.
|
|
|
|
|
#58 |
|
www.fotokosice.eu
|
Nejako nám to tu spustlo
![]() Stredná odborná škola - Szakközépiskola, Košice (Grešákova a Mojmírova ulica) pôvodne Učňovská škola prezidenta Beneša bývalá telocvičňa slúži dnes ako maďarské divadlo Thália Projekt: Ing. arch. Eduard Žáček, Brno, 1935 Realizácia: Hugo Kaboš, Košice, 1936-1937 Investor: Ministerstvo školstva a národnej osvety ČSR Nadstavba 4. NP: 1968-1969 1937: ![]() 1969: ![]() A dnes: ![]() ![]() Interiéry: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#59 |
|
Registered User
Likes (Received): 3
|
v tejto skole som stravil pekne 4 roky
a v tej na Kuzmanyho polku dectva
|
|
|
|
|
|
#60 | |
|
www.fotokosice.eu
|
Viacúčelové výstavné zariadenie (Incheba)
Viedenská cesta/Einsteinova ulica, Bratislava–Petržalka Autor koncepcie: Vladimír Dedeček, Stavoprojekt Bratislava, 1974–1978 Autori vykonávacích projektov: R. Fresser, A. Tekula Interiéry: J. Nemec Konštrukcie: M. Hartl, O. Pečený Realizácia: 1978–1986 (len I. stavba) Quote:
![]() ![]() A ako to vyzerá (foto z Wikipédie):
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|