|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Czech Forum České fórum |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
| View Poll Results: Where do you live? | |||
| Praha |
|
27 | 13.85% |
| Brno |
|
16 | 8.21% |
| Ostrava |
|
6 | 3.08% |
| Plzeň |
|
3 | 1.54% |
| Olomouc |
|
4 | 2.05% |
| Liberec |
|
5 | 2.56% |
| Hradec Králové |
|
0 | 0% |
| České Budějovice |
|
1 | 0.51% |
| Ústí nad Labem |
|
1 | 0.51% |
| Pardubice |
|
0 | 0% |
| Zlín |
|
1 | 0.51% |
| Jihlava |
|
2 | 1.03% |
| Jiný region |
|
4 | 2.05% |
| I don't live in the Czech Republic |
|
125 | 64.10% |
| Voters: 195. You may not vote on this poll | |||
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#101 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Dobrý den,
tak jsem se po letech zevlování konečně zaregistroval. Jmenuji se Hank Hodinky a momentálně dlím v Praze. SSC se mi moc líbí, a to i přesto, že ta naše česká sekce trochu spí. Snad se jednou dotáhneme na Slováky
|
|
|
|
|
|
#102 |
|
Liberečák
Likes (Received): 0
|
I am from Liberec, i did't live there for my entire life but i was never too far (except two years living near Hořice v Podkrkonoší), most lifetime i spent in Česká Lípa, i was born in Frýdlant v Čechách... but i feel to be a Liberec-man...
About Liberec, i love this city, it's big, you can spend here entire life and never go anywhere and you will be happy, it's beautiful, mountains around are perfect for afternoon walks. Liberec rumors are good too, one nice is that "Liberec is biggest Czech village" in a good way of course, there are mostly single houses, not too much rowhouses, second rumor is not so nice, but it is good too "in Liberec, you go uphill or rains" ![]() And yes, Amersfoort is sister city of Liberec, i was there with school for 9 beautiful days, nice town, nice country, Holland is beautiful...
|
|
|
#103 |
|
Save Northern Bohemia!
Likes (Received): 6
|
Liberečák (konkrétněji Kristiánovák) narozený ve Frýdlantě... zatraceně, to je jak kdybych četl vlastní životopis
Nicméně Ti docela závidím, že máš nervy na to na tomhle maloměstě, řítícím se do pekel, strávit celý život. Já už se nemůžu dočkat, až se s Libercem definitivně rozloučím. S touhle lodí já se potopit nechci
|
|
|
|
|
|
#104 |
|
Liberečák
|
a to si ještě nezapočítal že bydlíš asi 300m ode mě... počítám že si podobně starý, si max o pár let starší než já, a ve Fritzu byla lepší porodnice, proto sem se narodil tam, a taky tam mám příbuzný, celej život tu strávit nehodlám, ale můj otec to aplikoval a nestěžuje si...
Co se týče Liberce tak sem velký patriot, jasně, má své mouchy, ale co nemá, ať už se přestěhuješ kamkoli, vždycky bude na co nadávat... ty superlativy jako řítící se do pekel si nech, Liberec is fine city!
|
|
|
#105 |
|
Save Northern Bohemia!
Likes (Received): 6
|
Započítal v tom, že jsme ze stejné čtvrti
![]() Já tohle město mám rád ve smyslu, že bych si pro něj přál vždy jen to nejlepší, ale jeho vývoj se mě stále víc snaží přesvědčit, abych nad ním s konečnou platností zlomil hůl. Jestliže máš z oken také výhled na Textilanu, jistě chápeš, co mám na mysli. Množí se prázdná obchodní monstra, kterých už máme největší koncentraci z celé ČR, množí se opuštěné krátery v centru, město je přelidněné, protože neroste a jen se zahušťuje, a pořád si hraje na něco většího, než je. Většina míst tu na mě navíc působí hrozně depresivním dojmem. Nedá se taky opomenout, že dopravní spojení se zbytkem světa kromě Prahy je tu stále na úrovni 19. století. Samozřejmě nechávám stranou, že nejradši mám města velikosti cca půl až tři čtvrtě milionu obyvatel.
|
|
|
|
|
|
#106 |
|
Liberečák
|
ano na textilanu mám perfektní výhled, ale tak prostě se zbořila no, z mího pohledu to výjde na stejno, jestli je tam rozpadající se fabrika nebo momentálně lesní školka, má to dokonce klad, a to kratší cesta na Broumák
![]() Obchoďáky mi nevadí, já mám rád moderní architekturu, a i ta tebou proklínaná plaza se mi líbí, ty investoři nejsou blbí, nestavěli by tele, kdyby si mysleli že, ho v budoucnu nepodojí a kupní síla tu je, na Nisu jsou billboardy i v děčíně... a určitě je lepší plaza než zatopenej perkovej důl obklopenej rezavym trapezákem, kterej tam strašil myslím dost dlouho... a ber to z tý lepší stránky, v centru je víc parkovacích míst ![]() Dopravní spojení? Kam bys ještě chtěl jet? V ústí jsi za 2 hodinky, v hradci za 2,5 v Brně za 6, v praze za hodinku, to všechno bez přestupů... Ten perštýn mě štve taky, ale tam do dosral stát a Tesco, ne město... Město je přelidněné, no tady musim bohužel souhlasit že MHD sssssuuuuucckssss, kupříkladu jet 22 do práce do fabriky, to vážně stojíš někomu na hlavě, ale z doby kdy sem studoval v hradci vím, že tohle je prostě všude stejný (tam sem zas stál někomu na hlavě v trolejbuse), ale přelidněnej mi taky nepřipadá, akorát fugnerka a šalďák, jinak je všude klídeček... zas musíš k Liberci přidat jeho největší sídliště, a to Jablonec, jehož minimálně třetina se denně do Lbc podívá (to sem možná četl dokonce i od tebe)... no prostě pohodička já jsem spokojen (až na tu trafiku )
|
|
|
#107 |
|
oteador del suroeste
Likes (Received): 5
|
this visitor comes from the basque country
|
|
|
#108 |
|
Rough'n'tough
Likes (Received): 308
|
I'm Bulgarian, but why is the Czech section so terribly underdeveloped?!
|
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Perpetual Bohemian
Likes (Received): 17
|
Quote:
![]() Anyway you can be honorary Czech because you almost have the name of the famous composer of "Škoda lásky": http://en.wikipedia.org/wiki/Jarom%C3%ADr_Vejvoda ![]() (2/3 of forum visitors now non Czech, is this a record?)
|
|
|
|
#110 |
|
Registered User
Likes (Received): 57
|
Our Brno section is getting stronger though, watch us next year.
|
|
|
|
|
|
#111 |
|
Comeback User
Likes (Received): 259
|
hi all, I'm from Buenos Aires Argentina, I saw a television program in which they showed as Argentines lived in other cities in the world
. I liked the one that was on the city of Prague for its beauty in all aspects, from that moment I fell in love with your city. I hope someday to visit or even better, live in it. Greetings
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
nostalgic incurabil
Likes (Received): 32
|
Bucureşti, România/Bucharest, Romania/Bukureš, Rumunsko. It's the capital city of Romania.
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|