|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#6281 |
|
Registered User
Likes (Received): 231
|
|
|
|
|
|
|
#6282 |
|
Registered User
Likes (Received): 19
|
Niestety, ale zakończył się, tak jak się zakończył. Mam wrażenie, że niestety, ale katastrofa lotnicza robi się coraz częściej stałym punktem programu wszelkich pokazów lotniczych w Polsce (2 x Radom, Kraków, Płock)
|
|
|
#6283 |
|
Registered User
Likes (Received): 310
|
W zeszłym roku widziałem akrobacje w wykonaniu Pana Marka na pokazach lotniczych uświetniających Mistrzostwa Świata w Modelarstwie. Nawet wkleiłem na forum jego zdjęcie w samolocie. klik Bardzo mi się podobały jego akrobacje. Pan Marek to świetny pilot. Niestety błędy zdarzają się nawet tym najlepszym. Mam nadzieje, że szybko wróci do zdrowia i tego mu życzę.
PS Faktycznie tyle się słyszy o tych wypadkach na pokazach. Dlatego powinno się bezwzględnie zakazać pilotom wykonującym akrobacje, latania nad publicznością.(chociaż zapewne jest to zakazane) Niestety doświadczyłem tego jako widz kilka razy. I może dawało to publiczności sporą dawkę adrenaliny, ale za to było bardzo niebezpieczne.
|
|
|
|
|
|
#6284 |
|
autostradożerca
|
Ale tak naprawdę publiczności dużą dawkę adrenaliny daje nawet przelot poziomy na pułapie 50m na pełnej przepustnicy, nie trzeba tuż nad głowami widzów wychodzić z korkociągu żeby było ekscytująco.
A tutaj to szkoda gadać, dosłownie kilku metrów zabrakło. Jakby to nie była woda tylko trawa, to pewnie by się skończyło na kilku złamaniach, a tak po utracie przytomności było podtopienie... Pech. Niestety z tym się trzeba liczyć we wszystkich sportach powietrznych.
|
|
|
#6285 |
|
Registered User
Likes (Received): 250
|
Prawie wyprowadził ten samolot, ech... Naprawdę paru metrów zabrakło chociażby do bardziej miękkiego lądowania.
|
|
|
|
|
|
#6286 | |
|
Registered User
Likes (Received): 36
|
Quote:
![]() polecam kilka lokalizacji: Stare Kiejkuty, Janówek, Emów pod W-wą, Miedzeszyn (róg Rychnowskiej i Strzygłowskiej)
|
|
|
|
|
|
|
#6287 |
|
Registered Stuffed Tiger
Likes (Received): 7
|
|
|
|
|
|
|
#6288 |
|
Registered User
Likes (Received): 36
|
ale pisałem o polskich ;-)
a może ktoś słyszał o pewnych przykrywkach jak np. instytut literacki w "Trzech dniach Kondora"? |
|
|
|
|
|
#6289 |
|
Registered Stuffed Tiger
Likes (Received): 7
|
No jasne, tak. Chodzi mi tylko żeby zaznaczyć "Dawne tajne ośrodki wojskowe w Polsce", niestety są w tym kraju jeszcze osoby bardzo ściśle przestrzegające zakazów fotografowania obiektów mających cokolwiek wspólnego z wojskiem. Ostatni przykład - opiekun (nie wiem czy miał jakiś stopień wojskowy) muzeum wojsk inżynieryjnych we Wrocławiu - bardzo krzywo się na nas patrzył, że robimy zdjęcia i rzucił nawet "w sumie to powinienem państwu zabronć".
|
|
|
|
|
|
#6290 |
|
GD552AU
Likes (Received): 0
|
...ale nie zabronił - więc trudno jednak powiedzieć że bardzo ściśle przestrzegał zakazu fotografowania.
|
|
|
|
|
|
#6291 | |
|
Registered User
|
Izraelski:
Quote:
Ładnie wygląda ta CASA z talerzem.
|
|
|
|
|
|
|
#6292 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Ładniej by wyglądała z szachownicą
|
|
|
|
|
|
#6293 |
|
Registered User
|
Ale ciekawe rzeczy projektują w Tarnowie
:http://www.altair.com.pl/start-6456 A zwłaszcza: - ZSMU-70 z 7,62-mm karabinem maszynowym i czteroprowadnicową wyrzutnią npr kal. 70 mm / Rysunek: OBRSM Tarnów ![]() - zdalnie sterowany system przeciwlotniczy ZSSP-35, którego uzbrojeniem jest armata automatyczna kalibru 35 mm, nieoficjalnie nazywany San-bis / Rysunek: OBRSM Tarnów
|
|
|
|
|
|
#6294 |
|
give it to me baby
Likes (Received): 432
|
What the F is this shit?!?!?
![]()
|
|
|
#6295 |
|
Registered User
Likes (Received): 5
|
Mają rozmach skur.......!Łatwo to będzie trafić
|
|
|
|
|
|
#6296 |
|
Kelly's Hero
Likes (Received): 9
|
Zabawa Rosjan z Koalicją-SW jest dość dziwna- przede wszystkim dlatego, że większa szybkostrzelność dwóch luf stwarza tyle problemów (od wymiarów, przez masę, konstrukcję automatu ładowania itd.), że opłacalność takiego przedsięwzięcia jest wątpliwa.
Druga sprawa to krążąca po sieci opinia, że przedstawiony na filmie system do w dużej części tylko makieta- nikt nie widział Koalicji strzelającej z drugiej lufy ![]() Tak więc całkiem prawdopodobne, że cała sprawa skończy się na kilku filmach w internecie, albo do wystawy dziwnych prototypów w Kubince przybędzie kolejny egzemplarz. |
|
|
|
|
|
#6297 |
|
Registered User
|
http://www.quarry.nildram.co.uk/152x2.htm
![]() Zbytnia komplikacja konstrukcji, zbyt duże to i ciężkie, łatwiej unieruchomić to lub utracić i z podwójnej siły ognia nie zostaje nawet pojedyncza... |
|
|
|
|
|
#6298 |
|
Registered User
|
![]() Ech, szkoda że muszę siedzieć tutaj.
|
|
|
|
|
|
#6299 | |
|
Registered User
|
Quote:
Heh, jako pierwszy może pójść do muzeum.
|
|
|
|
|
|
|
#6300 |
|
give it to me baby
Likes (Received): 432
|
Kluczowym jest tu okreslenie magazym czesci.
|
![]() |
| Tags |
| army, militaria, military, samoloty, wojsko, wojsko polskie |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|