search the site
 daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Foro de Rascacielos Españoles > Foros regionales > Catalunya > Infraestructures i transports

Infraestructures i transports Infraestructuras y transportes / Infrastructures e transpòrtsGlobal Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Reply

 
Thread Tools
Old February 16th, 2011, 10:07 PM   #8301
entfe001
Mosca Invader
 
entfe001's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Girona
Posts: 4,356

Si ens hem de posar en plan victimista començo jo a parlar de Girona, que per aquí dalt en temes de deficiències del transport públc hi ha molt a dir. Per exemple, l'operador més fiable per aquí dalt és Renfe i no tinc ganes de recordar els 105 minuts de viatge de peu, apretat i carregat com una mula que anava del passat cap de setmana.
entfe001 no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
Old February 18th, 2011, 08:03 PM   #8302
alexbn
Caloret faller
 
alexbn's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Canillas de Aceituno
Posts: 5,908
Likes (Received): 1409

Dolorosa afirmación la de Renfe. Si todos los autobuses son como los de Barcelona Bus, que mismamente pasan como no pasan, y en caso de pasar a lo mejor te cobran lo que les sale de los kiwis...
__________________
-Los abogados no ganan bastante como para poder montar una sitcom.
-Ya tendrán sus traquiñuelas...

(sic)
alexbn no está en línea   Reply With Quote
Old March 28th, 2011, 08:36 PM   #8303
Sky
24/7
 
Join Date: Sep 2002
Location: Lleida
Posts: 22,367
Likes (Received): 3253

Autobusos híbrids comencen a circular pel Baix Llobregat

• Les línies L46, la L52 y la SB1 estrenen el sistema

Aquesta setmana han començat a circular pel Baix Llobregat els primers autobusos híbrids, que combinen benzina i electricitat per circular. Els nous vehicles suposen una reducció de més de 30% de consum d’energia i es poden retroalimentar. A més es redueix a la meitat la contaminació acústica que provoquen.

"Els nous autobusos contaminen menys, fan menys soroll i presten el mateix servei. Tres coses fonamentals per a ciutats de l’entorn metropolità", ha dit el president de l’Entitat Metropolitana del Transport (EMT), Antonio Poveda, que aquest matí de dilluns ha presentat els nous vehicles a Sant Joan Despí.

De fet per aquesta ciutat serà per on començaran a funcionar els autobusos. Les línies L46, L52 i SB1 seran les primeres en estrenar el servei. Posteriorment s’incorporaran dos autobusos híbrids més per la zona de Castelldefels i Viladecans. Es previst que abans de l’estiu els autobusos híbrids arribin també a la zona del Barcelonès Nord.

La tecnologia dièsel-elèctrica permet un estalvi del consum de combustible del 30% i una reducció del 50% de la contaminació acústica..

El sistema fa que els vehicles circulin amb tracció purament elèctrica fins que s’exhaureix la carrega de les bateries. Llavors, s’activa el motor de combustió interna que fa de propulsió i al mateix temps recarrega les bateries. El sistema "redueix el consum de combustible i l’emissió de contaminants", segons el president de l’EMT, Antonio Poveda, que ha dit que la flota "serà la més important d’Espanya d’aquestes característiques.

http://www.lamalla.cat/infolocal/are...icle?id=449627
Sky no está en línea   Reply With Quote
Old March 30th, 2011, 06:26 PM   #8304
kio06
SAB (BCN)
 
kio06's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Sant Andreu de la Barca (BCN)
Posts: 54
Likes (Received): 3

Posada en marxa de la nova línia interurbana entre Sant Andreu de la Barca i Can Sunyer

El dimarts, dia 29 de març, a les 12:00 hores es posarà en marxa la nova línia interurbana que connecta Sant Andreu de la Barca amb els barris de Valldaina i Can Sunyer de Castellví de Rosanes.
A a l'acte hi assistirà el subdirector general de coordinació i gestió de la Secretaria de Territori i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Benjamín Cubillo Vidal, i els alcaldes de Castellví de Rosanes i Sant Andreu de la Barca, Lluís Tomàs i Enric Llorca.


Aquesta millora de la línia de transport interurbà ha estat fruït de l'acord entre el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya amb els ajuntaments de Sant Andreu de la Barca i Castellví de Rosanes i suposa la millora en l’oferta de serveis en la línia d’autobús que actualment connecta els dos municipis, per tal d’atendre adequadament als increments de demanda detectats en el corredor.

Així, a partir del 30 de març de 2011, la línia actual es perllongarà per apropar el servei a la Colònia del Palau i el Pla de l’Estació, es millorarà la cobertura al barri de Valldaina, de Castellví de Rosanes, i s’augmentarà el nombre de serveis fins a les 8 expedicions d’anada i 7 de tornada els dies feiners, de dilluns a divendres.

Estem davant una millora de l’oferta actual de serveis que connecten els municipis de Sant Andreu de la Barca i Castellví de Rosanes. Concretament, es millora la cobertura dels barris de Castellví de Rosanes més propers a Sant Andreu de la Barca, ampliant el servei dins el barri de Can Sunyer i Valldaina. En el cas de Sant Andreu de la Barca s'apropa el barri de la Colònia del Palau al centre de Sant Andreu de la Barca, i als carrers Francesc Macià i Josep Tarradellas. Per tant, a partir de demà el recorregut de la línia es perllongarà d’acord amb la demanda detectada en aquests trajectes.

L'ampliació de la nova línia permetrà connectar millor els equipaments existents (centres geriàtrics i estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya) a les zones per on passa aquesta líniea de transport urbà, millorant així el servei ofert

En aquest sentit, d’una banda s’amplia el servei fins a la intersecció dels carrers de Tarragona i de Girona, a Castellví de Rosanes, i d’altra banda, a Sant Andreu de la Barca, s’amplia el recorregut fins al barri de la Colònia del Palau i a la zona del Pla de l’Estació, per facilitar l’accessibilitat del veïnat i apropar el transport públic fins a la residència de gent gran i els centres educatius situats en aquesta àrea.

http://www.sabarca.cat/DetallNoticia...WDDCWgTgZYfHr4

Para las autoridades pusieron este autobus,el que hace la linea es un microbus.El video de SAB TV de donde esta extraida la imagen.

http://santandreutv.com/2011/03/posa...vi-de-rosanes/

El folleto con los horarios en la web de la empresa de autobuses

http://www.solerisauret.com/transpor...-la-barca.html

Por cierto la linea se llama (CSNY),ya podrian haberle dado un numero,en los palos de parada esta asi escrito.

Last edited by kio06; March 30th, 2011 at 06:33 PM.
kio06 no está en línea   Reply With Quote
Old March 30th, 2011, 08:12 PM   #8305
alexbn
Caloret faller
 
alexbn's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Canillas de Aceituno
Posts: 5,908
Likes (Received): 1409

Supongo que ese bus es el que normalmente está asignado al L60.
__________________
-Los abogados no ganan bastante como para poder montar una sitcom.
-Ya tendrán sus traquiñuelas...

(sic)
alexbn no está en línea   Reply With Quote
Old March 30th, 2011, 08:17 PM   #8306
alexbn
Caloret faller
 
alexbn's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Canillas de Aceituno
Posts: 5,908
Likes (Received): 1409

Otra cosa: desde el pasado viernes, el L10 de Baixbús llega a Sant Feliu|Consell Comarcal, donde tiene correspondencia con el tranvía y con los autobuses L50, L51, L52, L57, L60, L61, L62, L64, L65, SF1 y SF2, todos Solers i Saurets excepto el L52, también de Baixbús.

Realmente no se me ocurre qué aporta esa prolongación, porque con el L10 ya podía bajarse hasta el tranvía yendo para el otro lado. Y para transbordar a los Solers i Saurets tres cuartos de lo mismo. Si lo que se quiere es cambiar al L52 para bajar a Cornellà, eso ya lo hace el L46 sin transbordo, así que no se me ocurre qué conexión nueva puede darse.
__________________
-Los abogados no ganan bastante como para poder montar una sitcom.
-Ya tendrán sus traquiñuelas...

(sic)
alexbn no está en línea   Reply With Quote
Old March 30th, 2011, 09:32 PM   #8307
kio06
SAB (BCN)
 
kio06's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Sant Andreu de la Barca (BCN)
Posts: 54
Likes (Received): 3

Quote:
Originally Posted by alexbn View Post
Supongo que ese bus es el que normalmente está asignado al L60.
Correcto,ese bus es el que esta en la L60,yo creo que deberian haber utilizado el que se venia usando hasta ahora que era el antiguo microbus de Cervello que es el que estaba hoy haciendola.Pero claro no es lo mismo ir aparentando con un bus grande que con el chiquitin que hay habitualmente
kio06 no está en línea   Reply With Quote
Old April 29th, 2011, 08:26 PM   #8308
pedrcanalda
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 2
Likes (Received): 0

Autobusos de Barcelona

Els autobusos de TMB a la ciutat de Barcelona formen una flota de centenars de vehicles que composen més de 300 línies. Moltes vegades s'ha parlat de la seva practicitat i de les millores que es podrien fer perquè fossin més eficients.

Alguns més i alguns menys, però tothom agafa l'autobús de tant en tant i sabem quin és el número que passa a prop de casa o de la feina. Per això crec que és un tema que ens preocupa a tots i que estaria bé que en parlessim per acabar trobant quins són els trajectes que millor funcionen i quins creieu que s'haurien de millorar.

Podríem començar per exposar els punts forts i febles de les línies que fem servir habitualment.

Endavant!
pedrcanalda no está en línea   Reply With Quote
Old April 29th, 2011, 08:46 PM   #8309
Mertxon
In the bring
 
Mertxon's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 217
Likes (Received): 0

¿300 líneas? ¿De dónde has sacado eso?
¡Si no hay ni 100 líneas de TMB!
Mertxon no está en línea   Reply With Quote
Old April 29th, 2011, 09:48 PM   #8310
alexbn
Caloret faller
 
alexbn's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Canillas de Aceituno
Posts: 5,908
Likes (Received): 1409

Hay 110 ó así, ahora no recuerdo exactamente.

La que cojo yo cada día, la 60, va como quiere. Así en resumen. XD A veces no pasa: si hay tráfico denso, simplemente acortan el recorrido y los buses no bajan a la Zona Universitaria o si lo hacen, no dan toda la vuelta a las facultades. Esto está confirmado por varios conductores. Eso aparte de que hay momentos del día en que las salidas son cada 25 minutos, aun cuando anuncian cada 15. Lo de los 25 minutos lo he comprobado yo mismo yendo a la parada origen de la Z.U., varios días a diferentes horas.
__________________
-Los abogados no ganan bastante como para poder montar una sitcom.
-Ya tendrán sus traquiñuelas...

(sic)
alexbn no está en línea   Reply With Quote
Old April 30th, 2011, 12:21 AM   #8311
tachikomakun
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 896
Likes (Received): 45

Para empezar, no distinguir entre los buses de TMB y de las otras compañías. Si seguimos haciendo la distinción, le hacemos un pobre favor a la ciudad.

Las mejoras han de ser globales.
tachikomakun no está en línea   Reply With Quote
Old April 30th, 2011, 09:49 PM   #8312
Percola
Conductor i conduit
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 716
Likes (Received): 162

El principal problema dels autobusos és que comparteixen el mateix espai amb la resta de vehicles de superficie. Sí, els carrils busos poden fer un cert servei, però moltes vegades s'hi troben cotxes i camions fent una parada.

Una altra cosa que acostuma a passar és que en linies que tenen un tram comú (els 157-57-56, per exemple) els busos acaban fent caravana, tot i que el sistema 157-57 es va plantejar per donar unes frequències de pas més baixes i això no passa mai.
Percola no está en línea   Reply With Quote
Old May 1st, 2011, 11:18 AM   #8313
entfe001
Mosca Invader
 
entfe001's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Girona
Posts: 4,356

Transport públic a la regió metropolitana de Barcelona
Autobusos

I no sé per què m'ensumo precampanya dos punt zero.
entfe001 no está en línea   Reply With Quote
Old May 1st, 2011, 11:16 PM   #8314
tachikomakun
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 896
Likes (Received): 45

Quote:
Originally Posted by Percola View Post
El principal problema dels autobusos és que comparteixen el mateix espai amb la resta de vehicles de superficie. Sí, els carrils busos poden fer un cert servei, però moltes vegades s'hi troben cotxes i camions fent una parada.

Una altra cosa que acostuma a passar és que en linies que tenen un tram comú (els 157-57-56, per exemple) els busos acaban fent caravana, tot i que el sistema 157-57 es va plantejar per donar unes frequències de pas més baixes i això no passa mai.
Aixó també passa a Badalona, la B-30 i la B-31 per exemple. Per complir correctament les freqüencies, caldria que tinguessin un horari fix per parada, sinó a la força el segon autobús que trova menys passatgers fa parades més curtes i l'atraparà.
tachikomakun no está en línea   Reply With Quote
Old May 2nd, 2011, 09:59 PM   #8315
entfe001
Mosca Invader
 
entfe001's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Girona
Posts: 4,356

Quan anava a l'Escola Industrial esperava un 43 o un 44 per fer tot Mallorca. A l'hora que jo l'agafava era habitual que vinguessin enganxats, anant el primer molt ple i el segon pràcticament buit. Normalment abans d'arribar al Passeig de Sant Joan el que anava al darrere l'avançava, així que esperar al segon no només tenia el benefici de viatjar més còmode sinó també d'arribar abans
entfe001 no está en línea   Reply With Quote
Old May 6th, 2011, 01:38 PM   #8316
Sky
24/7
 
Join Date: Sep 2002
Location: Lleida
Posts: 22,367
Likes (Received): 3253

Las nuevas líneas de metro ganan terreno al autobús

El metro de Barcelona fue en 2010 el medio de transporte público que más creció. El incremento de viajes respecto al año anterior fue del 5,4% y se alcanzaron los 381 millones de trayectos. La inauguración de la línea 9 en diciembre de 2009 y de la 10 en abril del año pasado, alargó la red del suburbano hasta los 102 kilómetros.

Para Znacovanu Ion, de 62 años, que antes de la construcción de la línea 10 de metro tardaba 20 minutos más en llegar a casa, el nuevo tramo supone acercarse "más a Barcelona", pero reconoce que la mayoría de veces los trenes, que no tienen conductor, van "medio vacíos".

El aumento de usuarios de metro contrasta con el descenso del 0,9% en un año de los trayectos en autobús, el 2,8% menos con respecto a 2007. En algunos desplazamientos, la comparación entre ambos casi ruboriza. De acuerdo con el servicio Vull Anar, de TMB, el tramo entre la Sagrera y Gorg en autobús supone 57 minutos, mientras que con la nueva L-10 se hace en apenas 13. Manuel Gisbert, usuario de la línea, lo hacía en coche. Tardaba media hora más y le salía más caro. "En tiempos de crisis, me ha venido muy bien este ahorro", asegura.

http://www.elpais.com/articulo/catal...6elpcat_10/Tes
Sky no está en línea   Reply With Quote
Old May 29th, 2011, 03:08 PM   #8317
alexbn
Caloret faller
 
alexbn's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Canillas de Aceituno
Posts: 5,908
Likes (Received): 1409

Pregunta: ¿desde cuándo lleva logos de la EMT el bus urbano de Cerdanyola? El lunes pasado vi un SU3 con los logos en el lateral.
__________________
-Los abogados no ganan bastante como para poder montar una sitcom.
-Ya tendrán sus traquiñuelas...

(sic)
alexbn no está en línea   Reply With Quote
Old June 24th, 2011, 01:09 PM   #8318
TRAM_space
TRAMElx & BUSElx
 
TRAM_space's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Elx (Alicante)
Posts: 17,727
Likes (Received): 311

No sé si lo habéis comentado pero parece que os vais a tener 3 vehículos, supongo que para probarlos, del nuevo autobús multipropulsión de Van Hool, el ExquiCity, además en versión biarticulada, de 24 m de longitud.

Aquí lo tenéis.


image hosted on flickr

image hosted on flickr

Fuentes imágenes: VanHool.be y Busstidningen
No sé si lo habíais comentado ya pero me parece muy interesante. Supongo que serán para hacer una demostración para alguna línea experimental del RetBus.
Me gustan mucho estos vehículos, además de la apariencia exterior e interior similar a un tranvía, también tienen una capacidad parecida.

Last edited by TRAM_space; June 24th, 2011 at 01:15 PM.
TRAM_space no está en línea   Reply With Quote
Old June 24th, 2011, 01:54 PM   #8319
Aurelio
Registered User
 
Aurelio's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Noreste peninsular
Posts: 3,656
Likes (Received): 481

¡¡Magnífico!! Deben ser los del proyecto RETBUS de Barcelona. Me surge una cuestión, parecen de piso bajo, pero, ¿no será demasiado bajo para según qué calles de Barcelona?

Aurelio no está en línea   Reply With Quote
Old June 24th, 2011, 02:27 PM   #8320
TRAM_space
TRAMElx & BUSElx
 
TRAM_space's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Elx (Alicante)
Posts: 17,727
Likes (Received): 311

Pasará al revés, el piso lo tienen a la altura del piso de un tranvía (33 cm), por lo que hay que elevar los andenes de las paradas unos 15-20 cm.
TRAM_space no está en línea   Reply With Quote


Reply

Tags
barcelona, catalonia

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Related topics on SkyscraperCity


All times are GMT +2. The time now is 07:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

Hosted by Blacksun, dedicated to this site too!
Forum server management by DaiTengu