search the site
 daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > .be-forum > Urbi & Infra > Mobil & Infra > Fiets / VéloGlobal Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Reply

 
Thread Tools
Old September 9th, 2011, 10:04 PM   #1
Meurisse
Architect-Urbanist
 
Meurisse's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Antwerp
Posts: 17,850
Likes (Received): 4496

F18 | SINT-NIKLAAS - MECHELEN

gva.be
Fietstunnel ontsluit Willebroek-Noord

16:57 Update De nieuwe fietstunnel onder de sporen en vlak naast het station aan het Stationsplein, is officieel in gebruik genomen door Gedeputeerde Inga Verhaert, burgemeester Marc De Laet en Luc Martens, zonechef infrastructuur Infrabel. Zij voerden het gezelschap aan dat vanaf het gemeentehuis per fiets naar het station kwam, vergezeld van tientallen kinderen uit de basisscholen. De opening kon op ruime belangstelling rekenen uit de buurt.
Een jaar geleden is in opdracht van Infrabel, de infrastructuurbeheerder van de NMBS, deze tunnel in zijn geheel al onder de sporen geschoven. "Niet alleen de werknemers van de vele bedrijven daar bereiken nu makkelijk het station, maar later worden vanaf deze tunnel ook de fietspaden doorgetrokken richting Boom, volgend jaar, en richting Puurs", weet burgemeester De Laet.

Jan BOEY
__________________
***www.antwerpenhogerop.be***
Meurisse no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
Old December 27th, 2016, 01:48 PM   #2
Meurisse
Architect-Urbanist
 
Meurisse's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Antwerp
Posts: 17,850
Likes (Received): 4496

F18 Sint-Niklaas - Mechelen

facebook Antwerpen Fietsprovincie

Quote:
Aanleg fietsostrade door Gemeente Puurs en Gemeente Bornem met 100% subsidies uit het Fietsfonds: de Provincie Antwerpen betaalt 60% en de Vlaamse overheid 40%.
__________________
***www.antwerpenhogerop.be***
Meurisse no está en línea   Reply With Quote
Old January 27th, 2017, 04:04 PM   #3
Meurisse
Architect-Urbanist
 
Meurisse's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Antwerp
Posts: 17,850
Likes (Received): 4496

provincie Antwerpen
Fietsostrade F18 Bornem-Puurs officieel geopend

27.01.2017

Vrijdag 27 januari openden Luk Lemmens, gedeputeerde voor mobiliteit, Luc De boeck, burgemeester van Bornem en Koen Van den Heuvel, burgemeester van Puurs de laatste schakel van de fietsostrade F18 ter hoogte van de Vliet. Daarmee is de fietsostrade tussen Willebroek en Temse af. Puurs, Bornem en de provincie Antwerpen werkten sinds 2010 aan deze verbinding.


De F18 loopt langs de spoorweg tussen Mechelen over Willebroek en Temse tot in Sint-Niklaas. De fietsostrade ontsluit bedrijvencentra, scholen en dorpskeren over een langere afstand en zorgen voor een vlot veilig alternatief voor de wagen.

Brug over de Vliet

De Vliet vormt de grens tussen Puurs en Bornem. Om beide gemeenten met elkaar te verbinden, ligt er een brug en die is een primeur. Ze is gemaakt uit kunststof en dit is de eerste maal op het fietsostradenetwerk. Ze zorgt voor een duurzame, veilige en comfortabele oversteek van de Vliet.

Fietsverbinding

De provincie Antwerpen zet al jaren sterk in op fietsende pendelaars. Enerzijds door de aanleg van fietsostrades. Anderzijds door lokale besturen aan te moedigen om zelf stukken fietsostrade aan te leggen. Vanuit het Fietsfonds subsidieert de provincie 60% en de Vlaamse overheid 40% van de aanleg. De gemeenten moeten enkel de werken voorbereiden en uitvoeren. En dat hebben ze in Bornem en Puurs goed begrepen. Dit nieuwe stuk van de F18 tussen Mechelen en Temse heeft 650.000 euro gekost. Het Fietsfonds betaalde dit bedrag volledig terug. Je fietst nu heel het traject van de F18 tussen Willebroek en Temse.

De gemeente Bornem is bijzonder verheugd met de nieuwe fietsweg. Het betekent een aanzienlijke meerwaarde voor o.a. de schoolgaande jeugd van beide gemeenten. De vraag voor een veilige fietsverbinding tussen de twee gemeenten was er al lang.

De gemeente Puurs wilde graag voortrekker zijn van dit dossier om alles administratief makkelijker en eenvoudiger te laten verlopen. Hierdoor konden ze een gezamenlijk studiebureau aanstellen, vergaderingen rond mobiliteitsdossiers gemeenschappelijk houden en twee verschillende aanbestedingen vermijden. De wervingen en opvolging van de werken deden beide gemeentes afzonderlijk.

Zowel de gemeenten als de provincie Antwerpen zijn zeer tevreden over het eindresultaat. De twee dorpskernen zijn dankzij deze nieuwe fietsweg op een veilige manier verbonden en bereikbaar voor de inwoners van andere gemeenten.

__________________
***www.antwerpenhogerop.be***
Meurisse no está en línea   Reply With Quote
Old August 28th, 2017, 12:48 PM   #4
xxl_filip
Registered User
 
xxl_filip's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Willebroek
Posts: 83
Likes (Received): 19

via via heb ik gehoord dat er een principiële beslissing gevallen zou zijn om de Ijzerenbrug (de spoorwegbrug dus) te Willebroek opnieuw toegankelijk te maken voor fietsers. Weet iemand hier meer over?
xxl_filip no está en línea   Reply With Quote


Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Related topics on SkyscraperCity


All times are GMT +2. The time now is 10:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

Hosted by Blacksun, dedicated to this site too!
Forum server management by DaiTengu