|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#481 |
|
BANNED
Likes (Received): 5
|
Tko kaže da ovaj neboder nije san?
![]() Dok ne vidim prve katove kako niču, ne vjerujem. Danas ni ograđeno gradilište, ni iskopana jama ništa ne jamče .
|
|
|
|
|
|
#482 |
|
;)
Likes (Received): 1130
|
|
|
|
|
|
|
#483 | |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Quote:
Inače ideja sa Savskom kao pješačkom zonom je jedna od najglupljih ideja koje sam čuo u vezi Zagreba...čista mužnja EU fondova, green city spika...bez imalo smisla. Ko će koristiti tu ogromnu pješačku zonu? Koja je onda svrha nove Šarengradske? zar nije logično imati dvije paralelne i protočne prometnice? |
|
|
|
|
|
|
#484 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
ma neće se niti izgraditi taj toranj
|
|
|
|
|
|
#485 | |
|
Registered User
Likes (Received): 19
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#486 |
|
;)
|
Nije glupo, i ne bi bila isključivo za pješake već i za javni prijevoz i bicikliste, samo bez osobnih automobila, kamiona itd.
|
|
|
|
|
|
#487 |
|
Ignorira pesimiste
Likes (Received): 764
|
Ne može se takva ulica pretvoriti u 100 posto pješačku zonu, ali može se, kad se izgradi Šarengradska, smanjiti intenzitet prometa na Savskoj pa se mogu proširiti pješački nogostupi na račun kolnika. Ali to je zasad samo san. Doduše i ja smatram da je retardirano pretvarati takvu ulicu u pješačku, a istovremeno gurati nebodere i druge poslovne zgrade po njoj. Pa kako će te zgrade funkcionirati bez cestovnog prometa? Nikako.
Zato bi grad trebao početi uređivati neke druge ulice koje bi mogle imati funkciju pješačke avenije, ulice u kojima to nije nikakav problem. Npr Vukovarska ima potencijal da bude i dobra pješačka avenija, a da se pritom nimalo ne zakida ni tramvajski ni cestovni promet. Samo treba malo urediti one nogostupe, proširiti ih, popločati itd. To čak ne bi puno ni koštalo. Ali opančarima u poglavarstvu je i to čisti SF, a tu izmišljaju mudrolije o pretvaranju Savske u pješačku zonu. Ma nek se gone! BTW iscrtavanje novih parkirnih mjesta po pješačkom nogostupu na Savskoj je sjajan prvi korak u pretvaranju te ulice u pješačku.
|
|
|
|
|
|
#488 |
|
;)
|
|
|
|
|
|
|
#489 |
|
Registered User
Likes (Received): 27
|
Po meni bi zbog krize i nedostatka projekata u ZG trebalo smanjiti broj threadova.
Ovoga npr bi bilo zanimljivo preimenovati u Savska cesta i oko nje. Time bi i bio dinamičniji i vise toga bi se dogadjalo paralelno. Takodjer mislim da Radnička/Vukovarska zahtjevaju zasebnu. Ovaj neboder i tako ce se otezati jos godinama.... |
|
|
|
|
|
#490 |
|
Ignorira pesimiste
|
Zgrade na Savskoj nisu na Šarengradskoj, već na Savskoj. Ako zabraniš promet Savskom, automobili ne mogu doći do zgrade, bez obzira na Šarengradsku koja je s druge stane pruge. Do njih se mora moći doći Savskom.
|
|
|
|
|
|
#491 | |
|
;)
|
Quote:
Pa nitko ne mora nit ulazi autom na ulazna vrata. Sparkiraš se iza, a ti uđeš na ulazna vrata kao i uvijek. Al ok, to sa Šarengradskom, a pogotovo prugom na vijaduktu je već teža znanstvena fantastika. Zagreb ne može popraviti ni svojih par jadnih vijadukata i mostova iz kojih viri armatura i s kojih padaju oplate, kamo li da gradi nove.
|
|
|
|
|
|
|
#492 |
|
Ignorira pesimiste
|
Kako ne kužiš logiku? Ne mora doći autom na ulazna vrata, ali mora do garaže. Do zgrade se danas mora moći doći autom. Kako ćeš doći autom do zgrada na istočnoj strani Savske recimo, ako ti je Šarengradska daleko 100 metara i to iza željezničkog nasipa? To stvara cijeli niz problema - zaposlenici ne mogu na posao u poslovne zgrade, poslovni partneri ne mogu na sastanke, dostava ne može doći itd. Jednostavno, do novih poslovnih zgrada mora se moći doći autom, inače ih nitko neće graditi. To je uopće jedan od preduvjeta za gradnju poslovnih zgrada, da ima osiguranu prometnu infrastrukturu. A mi ćemo biti tako pametni da ćemo izgraditi i nebodere, do kojih nitko neće moći doći. E svaka nam dala.
|
|
|
|
|
|
#493 |
|
;)
|
Joj. Ajmo ponovit još jednom, Savska je zamišljena kao pješačka i biciklistička zona s javnim prijevozom kad se stvore uvjeti za transformaciju, a uvjeti su Šarengradska i pretvaranje željezničkoga nasipa u vijadukt. Zašto onda spominješ taj nasip, kad ga u scenariju nema? A neš ti garaža, tu je najmanji problem napraviti ulaze sa Šarengradske. I još spominješ i dostavu, a i sam znaš da dostavna vozila mogu u bilo koju pješačku zonu u gradu pa bi tako mogla i u ovu.
|
|
|
|
|
|
#494 | |
|
Ignorira pesimiste
|
Quote:
Ali micanje tog nasipa je SF idućih 25 godina. Dakle mlatimo slamu bezveze. |
|
|
|
|
|
|
#495 |
|
EL DŽEJ
Likes (Received): 167
|
Da se i ja dodam na temu.
![]() Nije istana, da se ne može graditi nebodere brez jako dobre prometne veze.Naprimer svi novi neboderu u Londonu su bez podzemnih garaža za avtomobile odnosno jih imaju jako malo jer znaju, da to nosi i nove gužve u saobračaju.Jedan Shard ima svega 47 podzemnih parkinga ali istina, da oni imajo perfektni gradski prijevoz i na metroju čete vidjet od klošara do poslovnog čovijeka.U Londonskom cityju skoro pa ni nema saobračaja a grade nebodere ko ludi. |
|
|
|
|
|
#496 |
|
Registrirani korisnik
Likes (Received): 311
|
Drobite o Savskoj i Šarengradskoj, a ovaj toranj ako se ikad izgradi će imati ulaz sa Zagrebačke Avenije
|
|
|
|
|
|
#497 |
|
Yosemite Sam
|
Lj-city točno tako, ali uzaludan ti je trud da mu to objasniš. On si je utuvio u glavu da se neboderi moraju graditi samo pored ogromnih avenija s barem 4 prometna traka. On očito nikad nije vidio gradove u kojima su čitave četvrti popunjene neboderima ili ih je vidio, ali mu nije palo na pamet kako u takvim uvjetima prometni sistem može funkcionirati. Na Manhattanu je prosječna širina ulica predviđena za trokatnice, ali umjesto trokatnica sad je tu šuma nebodera. Naravno da je metro jedino pravo rješenje i taj projekt je imperativ za podizanje kvalitete života u Zagrebu.
|
|
|
|
|
|
#498 |
|
;)
|
Emperor baš ne šljivi javni prijevoz, on bi mečkom ravno u ured.
|
|
|
|
|
|
#499 | |
|
Ignorira pesimiste
|
Quote:
![]() Ja stvarno ne znam kako vi ne kužite da je bolje graditi nebodere tamo gdje postoji ozbiljna promenta infrastruktura, a ua Zagerbu takvih lokacija stvarno ne manjka, a ne na Savskoj koja je i danas s postojećim zgradama prometni užas. Naravno, neki pametnjakovići su vidjeli na slikama da u New Yorku postoje ogromni neboderi na uskim ulicama, ali nisu vidjeli da je tamo uvijek gužva u prometu, unatoč metrou. |
|
|
|
|
|
|
#500 |
|
Registered User
Likes (Received): 27
|
U svakom slučaju promet mora biti po obje kako bi funkcioniralo.
Eventualno mogu biti jednosmjerne, svaka u svom smjeru pa da obje imaju biciklo stazu (sustav ko u Rotterdamu). |
|
|
|
![]() |
| Tags |
| imperium tower, skresali visinu, zagreb |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|