|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#161 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
bgp, is singurele planse? Mi-ar placea sa ma uit la configuratia exacta a traseului total in ceea ce priveste linia de tramvai. Din ce se observa si din cate stiu, pe traseul Stadion Moina - Piata Operei Maghiare linia de tramvai va fi separata de trafic. S-ar fi putut face lejer pana la urma si pe Horea....
|
|
|
|
|
|
#162 |
|
Registered User
Likes (Received): 40
|
Altele nu stiu sa mai fie.
Ai dreptate, pe Horea ar fi fost bine sa fie linie separata, nu stiu de ce nu au gandit-o asa. Poate ca sa nu ramana doar o banda pe fiecare sens. Ce-i drept, ar fi cam putin. |
|
|
|
|
|
#163 |
|
Registered User
|
Sectiuni din ultima varianta a traseului de tramvai, corelat cu proiectul de modernizare a strazilor respective...
Calvaria ![]() Statia Plopilor ![]() Varianta actuala propusa pentru zona Pod Garibaldi-Cluj Arena ![]() O propunere mai veche pentru zona Pod Garibaldi-Cluj Arena ![]() Pe langa Cluj Arena ![]() Intersectia Real (Oasului cu Muncii) ![]() Intersectia Terapia (Fabricii cu Muncii)
|
|
|
|
|
|
#164 |
|
Registered User
|
Interesant, multumim!
Nu inteleg prea bine cum va fi strada Plopilor. Vor fi 2 benzi pt traficul dinspre Manastur + liniile de tramvai separate de trafic + 1 banda dinspre Sala Sporturilor? |
|
|
|
|
|
#165 |
|
Registered User
|
Va fi la fel ca inainte fara nici o linie separata, pe partea dispre Manastur is parcari cu abonament.
|
|
|
|
|
|
#166 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#167 |
|
Registered User
|
Pe Plopilor sunt prevazute alveole de parcari si pe stanga si pe dreapta, mai ales in jumatatea strazii dinspre Manastur.
Se pare ca in zona Parcului Central calea de rulare a tramvaiului va fi totusi asfaltata pentru a permite circulatia masinilor (si nu inierbata, asa cum speram intr-o faza). Deci din separatia macar partiala a tramvaiului de trafic n-o sa se aleaga nimic pana la urma pare-se. Asta e, traim intr-o societate benzinata bine care adopta aceleasi solutii clasice din anii '80 in contextul in care nimeni n-are suficient spirit vizionar si "cojones" politic sa schimbe ceva. Sper sa ma insel, dar tare ma tem ca proiectul tramvaiului va intra in istorie doar ca o reabilitare. Si asta in contextul in care existau alocati cu dedicatie suficienti bani pentru a face o modernizare "vero"... sau poate chiar pentru mai mult (metrou usor?). |
|
|
|
|
|
#168 | |
|
Registered User
|
sa tineti cont cand cititi acest articol ca Astra Vagoane Calatori apartine de Valer Blidar care detine si vestic.ro
Quote:
http://vestic.ro/articol_22609/cel-m...-clujului.html Last edited by razvanArad; February 17th, 2012 at 02:17 PM. |
|
|
|
|
|
|
#169 |
|
Registered User
|
sincer tramvaiele poloneze arata mult mult mai bine decat imperio, dar asta nu e principala calitate pe care trebuie sa o aiba. cat despre problema aia cu caietul de sarcini, o cam dau in penibil cei de la astra (in fine, important e sa se aleaga varianta optima pentru cluj)
|
|
|
|
|
|
#170 | |
|
Registered User
|
Quote:
Doamne ce articol penibil! Asta-i jurnalism?Pe de alta parte eu personal as prefera sa avem tramvaie romanesti in Cluj. Din diverse motive: pentru a incuraja economia nationala, in perspectiva usurarii mentenantei ulterioare a tramvaielor etc. Insa in cazul de fata nici nu stiu ce e mai bine. Imperio nu prea imi place din niciun unghi, iar in interior e tare saracacios, cu scaunele alea din plastic. Plus ca nu inteleg de ce sunt mai scumpe decat alea poloneze. Om trai si om vedea. Oricum, toata organizarea licitatiei, decizia, contestatiile etc lasa impresia de penibil.
|
|
|
|
|
|
|
#171 |
|
Registered User
|
Tot ce putem face este sa avem incredere in Curtea de Apel Cluj.
|
|
|
|
|
|
#172 |
|
Sadică
|
@lecar: Tramvaie romanesti...my ass. Daca ce face Astra se pot numi tramvaie romanesti, atunci eu sunt calugarita. Adica montarea unor echipamente facute prin alte tari, in cadrul unui proiect care deriva din ceva ce exista deja (in speta Siemens Combino) se cheama 'tramvai romanesc'? Vai de capul nostru daca asta este mareata revitalizare a industriei romanesti de tramvaie. Produsul final probabil ca e bun (e totusi tramvai Siemens, nu Bucur Laude Fortate fabricat la Uzina de Rable Ambulante Carpacite, zisa si URAC), dar si PESA s-a dovedit la fel de bun. De fapt, mai bun, fiindca nu a dovedit in timp 'hibele' pe care le-a avut Siemens Combino, din care deriva si Imperio fabricat la Astra Arad. Asa ca din partea mea, Blidar sa isi ia tramvaiul si sa si-l bage 'in dos'. Concurenta pe piata asta e mare si ar fi cazul ca si Astra sa invete regulile jocului.
|
|
|
#173 |
|
Registered User
|
Acum si tu. Hai sa zicem ca-s mai romanesti ca alea poloneze.
Si de pe urma lor mai beneficiaza economia romaneasca si cateva familii care lucreaza acolo (si bineinteles si cativa imbogatiti de tranzitie).
|
|
|
|
|
|
#174 | |
|
Aradean
Likes (Received): 90
|
Quote:
Desi ca aradean si manat de patriotismul local am asteptat cu nerabdare lansarea acestui produs fabricat/asamblat la Astra Arad, nu pot sa nu taxez articolul de mai sus aparut in presa aradeana. Sincer sa fiu nu ma mira pentru ca autorul respectiv este un om aflat pe statele de plata ale lui Blidar. De altfel si Blidar la randul sau pentru mine reprezinta o dezamagire. Il credeam altfel de om, il vedeam ca pe un om serios de afaceri insa din ce am auzit de la oameni care lucreaza in firmele sale se pare ca este un tip foarte inchistat in trecut care conduce intr-o maniera dictatoriala. Genul de om care le stie pe toate si nu accepta nicio parere din partea nimanui. Probabil de aici si reactiile astea stupide dupa pierderea licitatiei. Tipul nu-i decat un ins aflat in zona de influenta a PDL-ului si probabil se astepta la o licitatie aranjata pe filiera politica, de aici poate si surpriza asta.
|
|
|
|
#175 | |
|
Registered User
Likes (Received): 5
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#176 |
|
Sadică
|
Conform sursei de mai jos, maine are loc semnarea contractului cu PESA. Primul vagon va fi livrat pana la sfarsitul lunii mai.
http://www.rynek-kolejowy.pl/31802/P...juz_w_maju.htm
|
|
|
#177 |
|
Registered User
|
Cat de frumos arata tramvaiul ala cu acel amestec de culori: gri - negru mat si mov. Pffff, ne place si ma bucur ca s-a rezolvat diferendul cu astra in cele din urma.
|
|
|
|
|
|
#178 |
|
Registered User
Likes (Received): 185
|
|
|
|
|
|
|
#179 |
|
Registered User
Likes (Received): 3
|
Felicitari Clujului ca a reusit sa-si pastreze castigatorul adevarat al licitatiei. Daca primul tramvai este preconizat sa vina in mai (destul de repede as zice), va fi linia gata sau in mare parte gata incat sa-l preia in exploatare nu mult timp dupa?
|
|
|
|
|
|
#180 |
|
Registered User
Likes (Received): 5
|
termenul de finalizare al tronsonului bucium - piata garii este 1 iunie 2012, deci da
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|