|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Оцени архитектуру Дај оцену домаћој архитектури / Rate domestic architecture |
| View Poll Results: Anketa | |||
| 10 |
|
35 | 72.92% |
| 9.5 |
|
10 | 20.83% |
| 9 |
|
3 | 6.25% |
| 8.5 |
|
0 | 0% |
| 8 |
|
0 | 0% |
| 7.5 |
|
0 | 0% |
| 7 |
|
0 | 0% |
| 6.5 |
|
0 | 0% |
| 6 |
|
0 | 0% |
| 5.5 |
|
0 | 0% |
| 5 |
|
0 | 0% |
| 4.5 |
|
0 | 0% |
| 4 |
|
0 | 0% |
| 3.5 |
|
0 | 0% |
3 i manje
|
|
0 | 0% |
| Voters: 48. You may not vote on this poll | |||
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Kosovo is Serbia
Likes (Received): 77
|
Zgrada Železnice Srbije i CIP-a | BEOGRAD | poslovno-muzejski objekat
Zgrada Železnice Srbije i CIP-a
Beograd NAMENA: Poslovna zgrada i muzej ARHITEKTA: Svetozar Jovanovic ZAVRŠETAK IZGRADNJE:1922 STIL: Neoklasicizam Zgrada CIP-a i Zeleznice (u istom su objektu) na uglu Sarajevske i Nemanjine, spada u najtipicniji neoklasicizam, delo je arhitekte Svetozara Jovanovica. Zgrada je dovrsena 1922. a bila je namenjena ondasnjem Ministarstvu saobracaja Kraljevine Jugoslavije.U zgradi se danas nalazi i muzej zeleznice,koji je osnovan 1950. godine. Eksponati velike vrednosti prikazuju razvoj železnice u svetu i u našoj zemlji.Među njima je nekoliko starih lokomotiva: lokomotiva iz 1861. godine, lokomotiva Rama, koja je vukla svečani voz za Sarajevo 1882. godine, a kojoj je rekonstrukcijom dat izgled mašine iz 1877. godine, kao i lokomotiva Milan, koja je prva izgrađena u Srbiji, u Majdanpeku 1882. godine. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na zalost,nisam mogao naci odgovarajuce fotke po danu,ako neko ima moze kasnije postaviti...
\_______....................___ .............\____........../......\__ .....................\......./............\__ .......................\__/............___/ ......................................./ .......................................\_ Romulijana i Lepenski Vir, Dunav u Djerdapu,timocki mir. Negotinskih vinograda sad, srca u hajduka slavnih nekad. Stameni Midzor vetrom koseni, zlato i bakar Pekom noseni. Tvrdjava drevnih i pecina zov, smaragdnih gora pticiji poj. Last edited by V_E_J_Z_I_K; January 24th, 2012 at 09:20 PM. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Kosovo is Serbia
Likes (Received): 77
|
10/10
Monumentalna.
\_______....................___ .............\____........../......\__ .....................\......./............\__ .......................\__/............___/ ......................................./ .......................................\_ Romulijana i Lepenski Vir, Dunav u Djerdapu,timocki mir. Negotinskih vinograda sad, srca u hajduka slavnih nekad. Stameni Midzor vetrom koseni, zlato i bakar Pekom noseni. Tvrdjava drevnih i pecina zov, smaragdnih gora pticiji poj. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
10. Лепа и тужна зграда.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Kragujevac - U svemu prvi
Likes (Received): 1085
|
Zaslužuje divljenje. 10/10
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
BANNED
|
10/10
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Strogi Strojar
|
10/10
Izuzetna zgrada!Mnogo ljudi je zapostave jer njen front nije okrenut ka Nemanjinoj ulici i jer park ispred nje ka Sarajevskoj nije toliko prometan.
|
|
|
#7 |
|
Kosovo is Serbia!
Likes (Received): 139
|
Savrsena 10/10
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
BANNED
|
9, klasika
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Српски Форум
Likes (Received): 5
|
lako mi pada joj dat' 10/10; lijepa, masivna, reprezentativna. Tako se to radi!
|
|
|
|
#10 |
|
highways and roads
|
Nju sam cekao. Najlepsa zgrada Beograda. 10/10
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Montenegrin
Likes (Received): 45
|
9.5/10
10 kad maknu klime... :P
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
██████ 100% Kragujevčanin
Likes (Received): 33
|
Monumenatalna zgrada koja zasluzuje bolju lokaciju (tj. zasluzuje da izlazi na veliki trg, bez onog solitera u neposrednoj blizini).
10/10
Kragujevac - Construction Update | Kragujevac 2013 - Photos | Kragujevac - Architecture | KGBUILD Facebook | KG CITY Facebook | ***Vesti i komentare, koji nemaju veze sa izgradnjom Kragujevca, molim Vas, postujte u Крагујевац | Kragujevac! Hvala!*** Kako postaviti sliku!? KGBUILD ::: Praćenje gradilišta ::: Kragujevac |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Шар Планино, долазим ти..
Likes (Received): 195
|
2007, kada sam došao da živim i studiram u Beogradu, iznajmljivali smo stan u Sarajevskoj, pa sam svaki dan prolazio pored nje. Zbog ove zgrade i Nemanjine ulice sam zavoleo staru arhitekturu i počeo da se više interesujem za gredjevinarstvo
http://infosport.rs There, over there... I see Prizren! It is all mine – home I shall come! Beloved antiquity calls me there, Armed I must come there one day. There over there... from on top of the ruins Of Emperors' palaces to the devil I will say: "Flee from my beloved home you plague, Already your loan I must repay!" |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Registered User
Likes (Received): 17
|
Vrhunska ! 10/10
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Registered User
Likes (Received): 144
|
Ona pa skupstina.. 10/10
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
ravangrad forever
|
Moja omiljena zgrada u BG,10/10 naravno.
Toga dana sam video raspevane andjele u njenim ocima, toga dana sam osetio demone pakla u sopstvenim grudima.. Ko u jednom istom danu svog zivota ne prepozna raj i ne oseti pakao, taj ce umreti u neznanju i bez emocija. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Дреница
|
|
|
|
#18 |
|
Gu Brath
Likes (Received): 2
|
10/10.Magnificient,grandiose building but this ACs,really,cmon people!
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| Београд, Србија, belgrade, beograd, serbia, srbija, zeleznica |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|