|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#41 |
|
Registered User
Likes (Received): 23
|
Orasul Kalabaka este situat chiar la poalele stancilor:
![]() ![]() ![]() ![]() Manastiri frumos cocotate pe varfuri de stanca: ![]() In curtea unei manastiri: ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Registered User
|
Alte peisaje in zona:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Registered User
|
De la Meteora ne-am indreptat spre Vergina pe un traseu destul de interesant, care a cuprins si o sectiune din autostrada Egnatia, A2. Mi-a placut foarte mult coborarea pe A2, de la nivelul podisului inalt din zona Kozani, catre Veria. Autostrada trece pe multe viaducte si are multe tunele in aceasta zona.
Intrarea in mormantul lui Filip al II-lea, tatal lui Alexandru Macedon, de la Vergina: ![]() ![]() Din Vergina am ajuns spre camping pe niste drumuri secundare, foarte pitoresti, la un moment dat am mers chiar si o portiune pe drum neasfaltat (intre Elafina si Elafos). Insa Tico s-a comportat bine, vorba unui prieten 'da bun fier au mai bagat coreenii in masina asta'
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Registered User
|
In ultima zi din Grecia, ne-am trezit dimineata pentru a admira rasaritul:
![]() ![]() Apoi am plecat spre Bulgaria prin Salonic si pestera Petralona. In Salonic: ![]() Statuia lui Alexandru Macedon: ![]() Turnul Alb: ![]() Banc de pesti in apa limpede a marii:
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Registered User
|
Din Salonic ne-am indreptat spre Petralona, unde se afla o celebra pestera in care Aris Poulianos a descoperit vechi schelete umane.
Traseul. Poze de la intrarea in pestera: ![]() Ceva informatii despre niste manifestari artistice umane timpurii: ![]() Exponate in micul muzeu de la intrare: ![]() ![]() Pestera este destul de spectaculoasa, vizitarea se face cu ghid si costa atunci 6 euro/pers. |
|
|
|
|
|
#46 |
|
Registered User
|
De la Petralona ne-am indreptat spre statiunea cea mai cunoscuta de munte a Bulgariei, Bansko. Am urmat acest traseu.
Din Bansko am urcat cu masina pana la cabana Vihren amplasata sus in Muntii Pirin, la peste 1800m alt. Drumul pana la cabana era asfaltat dar ingust si cu ceva gropi. Acolo ne-am cazat pentru o noapte si imediat dupa incheierea formalitatilor de cazare am plecat in traseu, noi baietii spre varful Vihren iar fetele spre 2 lacuri glaciare aflate in apropiere. Am inceput traseul tarziu, pe la ora 17.00. Muntii Pirin sunt foarte pitoresti, cu multe lacuri glaciare si varfuri inalte. Cel mai inalt varf este vf. Vihren (2914m), al treilea din Peninsula Balcanica dupa Musala si Mytikas. De la cabana Vihren privind spre vale, spre statiunea Bansko: ![]() cabana Vihren: ![]() ![]() Lac glaciar: ![]() Priveliste alpina: ![]() Acesta este vf. Vihren: ![]() Privelisti: ![]()
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Registered User
|
In ultima zi a excursiei am parcurs drumul pana la Bucuresti.
Muntii Balcani i-am traversat prin pasul Sipka, unde ne-am oprit la monumentul inchinat soldatilor ce au pierit in cruntele batalii desfasurate aici in Razboiul Ruso-Turc din anii 1877-1878. Monumentul de la Sipka: ![]() Privelisti de la monument. Spre sud, spre valea raului Tundzha si orasul Kazanlak: ![]() ![]() ![]() ![]() Parcarea: ![]() Spre nord: ![]() In departare se vede monumentul Buzludja, un monument comunist:
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Registered User
|
Spre seara am ajuns in Bucuresti. Excursia a durat in total 5 zile, in care am colindat prin 2 masive muntoase (Olimp, Pirin), am stat si la plaja si baie de ne-am saturat, am vizitat si cateva atractii turistice (Meteora, Vergina, Petralona, Sipka). Am parcurs circa 2500km iar suma cheltuita a fost in medie 120 euro/persoana.
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Registered User
|
In 2007 am mai fost si in cateva excursii interne, marea lor majoritate la munte. Intr-un weekend de exemplu am fost intr-un circuit Bucuresti-Rasnov-Rupea-Sighisoara-Sibiu-Bucuresti.
Pentru inceput ceva poze de la cetatea taraneasca de la Rasnov. Priveliste spre Piatra Craiului de pe drumul de acces la cetate: ![]() Zidurile cetatii: ![]() ![]() Orasul Rasnov, situat la poalele dealului pe care este amplasata cetatea: ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Registered User
|
Colectie de arme in interiorul cetatii:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Armura: ![]() ![]() Costume:
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
Registered User
|
In interiorul cetatii:
![]() ![]() ![]() ![]() Zidurile si un bastion:
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Registered User
|
Ziduri:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Registered User
|
Interesanta colivie:
![]() Partea de jos a cetatii: ![]() Ziduri groase nu gluma: ![]() Loc de tortura:
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Registered User
|
Am continuat excursia cu o alta cetate medievala, situata pe un deal deasupra localitatii Rupea (Rupea este un orasel la jumatatea distantei dintre Brasov si Sighisoara pe DN13 (E60)). Cetatea de aici este neingrijita si se viziteaza sporadic, daca ai noroc sa fie persoana care detine cheia de la usa de la intrare prin zona. Noi am sunat la un numar de telefon afisat si dupa ceva timp a venit un batranel sa ne deschida solida poarta de intrare, cu o cheie imensa.
Cetatea privita din exterior: ![]() ![]() In cele din urma intram sa vizitam cetatea: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Registered User
|
Ce a mai ramas din zidurile exterioare:
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Registered User
|
Priveliste spre o parte a orasului Rupea si DN13:
![]() Vedere din partea de sus a cetatii, Tico asteapta cuminte jos: ![]() ![]() ![]() Cel mai inalt punct: ![]() Podisul Transilvaniei:
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Registered User
|
Fantana cetatii:
![]() ![]() ![]() Planul Cetatii: ![]() ![]() Poarta de la intrare:
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
Registered User
|
As dori sa intreb, daca a fost cineva mai de curand pe acolo (eu am fost acum aproape 5 ani), cum mai arata aceasta cetate? S-au facut ceva lucrari de renovare si punere in valoare asa cum trebuie a acestui obiectiv turistic neglijat?
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Registered User
|
Din Rupea ne-am deplasat spre Sighisoara, unde ne-am cazat la o pensiune in centrul vechi.
Prin Sighisoara, Turnul cu Ceas: ![]() Priveliste asupra partii de jos a orasului: ![]() ![]() ![]() Vedere spre Biserica din Deal: ![]()
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
Registered User
|
Figurinele din Turnul cu Ceas:
![]() Mecanismul din spatele acestora: ![]() Prin orasul medieval: ![]() ![]()
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| culture, drvengrad, mountains, seaside, serbia, travelogue, trip |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|