daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Istra, Primorje i Gorska Hrvatska

Istra, Primorje i Gorska Hrvatska Istria, Kvarner, Mountainous region: Rijeka, Pula, etc.

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old May 25th, 2010, 10:28 PM   #261
dan2222
Registered User

Likes (Received): 0

šta i dalje stoji?? ili se radi?
dan2222 no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old May 25th, 2010, 10:29 PM   #262
dan2222
Registered User

ima novijih slika netko?
dan2222 no está en línea   Reply With Quote
Old June 10th, 2010, 11:40 AM   #263
torbohit
Registered User

Pozdrav. Evo slučajno sam naišao na ovu temu jer sam tražio nešt za stari autobusni kolodvor u Puli

Inače ja živim točno preko ove "rupe" hehe , i na slikama se vidi moja zgrada (rozna). Sad sam si pročitao malo , nisam bio točno upućen šta će biti u toj rupi hehe. Mislim da radova nema nikakvih , bar se ništa ne vidi

Ako vas zanimaju slike sa 6 kata mogu zaslikat pa bacim tu
torbohit no está en línea   Reply With Quote
Old June 10th, 2010, 12:29 PM   #264
Mordaunt-S
Send me kiss via PM

Mordaunt-S's Avatar

Likes (Received): 276

Samo pucaj, čim više to bolje.

Asphalt junkie.
Mordaunt-S no está en línea   Reply With Quote
Old June 10th, 2010, 03:50 PM   #265
Kebra
glavoč

Kebra's Avatar

Quote:
Originally Posted by torbohit View Post
Pozdrav. Evo slučajno sam naišao na ovu temu jer sam tražio nešt za stari autobusni kolodvor u Puli

Inače ja živim točno preko ove "rupe" hehe , i na slikama se vidi moja zgrada (rozna). Sad sam si pročitao malo , nisam bio točno upućen šta će biti u toj rupi hehe. Mislim da radova nema nikakvih , bar se ništa ne vidi

Ako vas zanimaju slike sa 6 kata mogu zaslikat pa bacim tu
Obavezno, samo kači!

Prođi i do dole ako nije bed pa okini koju..
Old July 1st, 2010, 12:00 AM   #266
Kebra
glavoč

Kebra's Avatar

Da počnem apdejt odavdje, nekako je najlakše..

Daklem, nema nekih pomaka, nema stoga ni slika, nešto su zidova nadoštukali, par ljudi je tamo, nešto čačkaju, pitajboga šta..
Old August 5th, 2010, 02:49 AM   #267
dodge-167
Registered User

dodge-167's Avatar

Znaci nikakvih novosti u vezi ovoga, steta, bas sam se veselio ovome...

I Kebra, svaka ti cast sto nam uvijek donosis svjeze informacije, pratim vas odkada ali mi se nikad nije dalo regati, ali evo me sada. Ja sam iz Pule, tocnije Fažane...Pozdrav...
dodge-167 no está en línea   Reply With Quote
Old August 6th, 2010, 09:33 PM   #268
Rovinjac
Rovinj metropola!

Rovinjac's Avatar

Likes (Received): 15

Moga bi ti neku dretvu Fažane roknut da vidimo šta ima tamo.
Rovinjac no está en línea   Reply With Quote
Old August 7th, 2010, 02:45 AM   #269
Kebra
glavoč

Kebra's Avatar

Pozdrav, dodge

Što se tiče novih dretvi, našlo bi se u Fažani nešto za pokazat, al mislim nedovoljno za novu dretvu.. Bilo bi super da nam dodge malo to predstavi (ima, npr., jedna nova i ne baš mala stambena zgrada na samom ulazu u Fažanu), al predlažem da to napravimo u sklopu pulskog CU-a. Bojim se da ćemo inače imati vrlo neaktivan topic.
Old August 8th, 2010, 07:10 PM   #270
dodge-167
Registered User

dodge-167's Avatar

Quote:
Originally Posted by Kebra View Post
Pozdrav, dodge

Što se tiče novih dretvi, našlo bi se u Fažani nešto za pokazat, al mislim nedovoljno za novu dretvu.. Bilo bi super da nam dodge malo to predstavi (ima, npr., jedna nova i ne baš mala stambena zgrada na samom ulazu u Fažanu), al predlažem da to napravimo u sklopu pulskog CU-a. Bojim se da ćemo inače imati vrlo neaktivan topic.
Evo jucer bila Fažanska Fešta. Ja mislim da je dosla cijela pula, guzva, nigdje auto parkirat, žicaš ljude da te puste na svoje parkiralište/vrt itd. Ma vjerojatno si i ti bio kebra pa znas o cem pricam
Jel mogu stavljat slike od fazane u Photo thread o Pule?
dodge-167 no está en línea   Reply With Quote
Old August 8th, 2010, 08:51 PM   #271
Kebra
glavoč

Kebra's Avatar

Quote:
Originally Posted by dodge-167 View Post
Evo jucer bila Fažanska Fešta. Ja mislim da je dosla cijela pula, guzva, nigdje auto parkirat, žicaš ljude da te puste na svoje parkiralište/vrt itd. Ma vjerojatno si i ti bio kebra pa znas o cem pricam
Zapravo nisam Al znam kako bude.. Ima Gero koju novu spiku?

Quote:
Originally Posted by dodge-167 View Post
Jel mogu stavljat slike od fazane u Photo thread o Pule?
Možda najbolje u [Istria, Croatia] - photo thread.

A construction update stavi u pulski.
Old August 8th, 2010, 09:26 PM   #272
Mordaunt-S
Send me kiss via PM

Mordaunt-S's Avatar

Likes (Received): 276

Znači slabo ide projekt. Šteta.

Asphalt junkie.
Mordaunt-S no está en línea   Reply With Quote
Old August 27th, 2010, 11:40 AM   #273
Puležan
Registered User

Puležan's Avatar

Likes (Received): 58

Quote:
ČEKA SE PRESUDA
Tužba stopirala Pula Gate

Trgovački centar s modernim kinima Pula Gate u Šijani još će neko vrijeme pričekati s realizacijom. Iako su investitori, austrijski investicijski fond Bank Austria Real Invest, još prošle godine, na jesen, obećavali da će centar biti gotov do kraja ove godine, to se neće dogoditi zbog tužbe koju je prijašnji hrvatski partner u projektu Emil Žunec podigao protiv austrijskog fonda.

Tužbu je podigao na Trgovačkom sudu u Pazinu zbog otkazivanja partnerskog ugovora i izgubljene dobiti. Na to je investicijski fond uložio protutužbu.

"Projekt ima sve potrebne dozvole i odmah bismo mogli početi graditi. Međutim, to nećemo učiniti sve dok se spor ne riješi na sudu jer ne znamo u čiju će se korist on okončati. Naš prijašnji partner potražuje nekoliko stotina tisuća eura što je velika svota da bismo počeli ulagati bez da znamo kakav će biti ishod jer imamo obveze prema stotinama naših ulagača. Nadam se da će sud kroz nekoliko mjeseci donijeti odluku tako da znamo na čemu smo", kazao nam je Pinz.

Istaknuo je da usprkos tome i u slučaju da izgube slučaj na sudu, fond ne namjerava odustati od gradnje centra te da će čak nakon razrješenja svih sporova ponovno zatražiti suradnju od Žuneca.

Pinz je, također, kazao da zbog kašnjenja projekta od najma poslovnih prostora nisu odustali interesenti, kao ni kinodistributer jer će se budući centar nalaziti na idealnom prometnom položaju te zato jer se u Puli ne planiraju slični projekti.

S druge strane, Žunec kaže da je već dobio pravomoćno rješenje o ovrsi kojom je potraživao oko 14,6 milijuna kuna za radove koje je do prekida ugovora napravio. Uz to uložio je tužbu jer su na zemljištu, koje je svojedobno prodao fondu, prema njegovom mišljenju, stavljeni određeni preveliki tereti koji bi mogli onemogućiti isplatu nekih od potraživanja.

Inače, za projekt je osigurano 25 milijuna eura. Centar će na površini od 20 tisuća kvadrata imati trgovine, urede i manji broj stanova te pet modernih kinodvorana i podzemnu garažu sa 170 parkirnih mjesta. (Barbara BAN)
http://www.glasistre.hr/istra/vijest/252608
Puležan no está en línea   Reply With Quote
Old August 29th, 2010, 04:07 AM   #274
cabo shark
viajando

cabo shark's Avatar

Tuzno.
cabo shark no está en línea   Reply With Quote
Old April 21st, 2011, 11:52 PM   #275
Rovinjac
Rovinj metropola!

Rovinjac's Avatar

Likes (Received): 15

18. travnja 2011.

Evo jedne brzinske.
Rovinjac no está en línea   Reply With Quote
Old December 12th, 2011, 07:47 AM   #276
bis21
Mikoyan-Gurevich

bis21's Avatar

Likes (Received): 95

Uskoro bi trebala započeti gradnja!
bis21 no está en línea   Reply With Quote
Old December 12th, 2011, 04:40 PM   #277
marko.t76
Registered User

Likes (Received): 2

Di? Sta? Di si vidio da ce se nastaviti gradnja?
marko.t76 no está en línea   Reply With Quote
Old December 13th, 2011, 12:04 AM   #278
bis21
Mikoyan-Gurevich

bis21's Avatar

Likes (Received): 95

Nisam nigdje vidio nego sam saznao iz nekih izvora!
bis21 no está en línea   Reply With Quote
Old December 14th, 2011, 05:30 PM   #279
pulezan
pulezan

pulezan's Avatar

Likes (Received): 23

jel znaš možda nešto više od tog uskoro bi se trebali radovi nastaviti tako stoji već dugoooooooooooo
pulezan no está en línea   Reply With Quote
Old February 13th, 2012, 11:34 AM   #280
sijanac
Registered User

Likes (Received): 1

RUPA I DALJE ZJAPI

Quote:
Pula Gate: Grad nemoćan pred privatnim posjedom

Prije dvije godine pisali smo o opasnom gradilištu na kojem se trebao sagraditi novi poslovni centar Pula Gate, koji je osim trgovina, podzemne garaže, restorana i ugostiteljskih objekata te poslovnih prostora trebao sadržavati i multipleks sa šest kinodvorana.

Problem urušavanja iskopanih temelja je promptno riješen, ali ne i onaj zbog kojeg je već dvije godine zakočen nastavak radova. Naime, kako smo tada pisali, gradilište je propisno sanirano i ograđeno, a nastavak radova "zapeo" je na sudu gdje su završili nekadašnji partneri, bivši i sadašnji vlasnici, Emil Žunec, vlasnik Arcus Delte, i Roland Pinz, generalni menadžer Bank Austria Real Investa.

Naime, prijašnji hrvatski partner u projektu Emil Žunec podigao je tužbu protiv austrijskog fonda, a nakon što je austrijski fond otkazao ugovor o koordinaciji projekta i izgradnje centra s njime jer nije bio zadovoljan do tada napravljenim na pripremi projekta. Žunec također, navodno, nije poštivao želje investitora vezane za najam prostora u budućem centru koje su bile unaprijed dogovorene.

Tužbu je Žunec podigao na Trgovačkom sudu u Pazinu zbog otkazivanja partnerskog ugovora i izgubljene dobiti. Na to je investicijski fond uložio protutužbu.A dok se čeka sudski rasplet, upitali smo Grad može li i kako utjecati da se velika rupa uz obilaznicu sanira.

- Naše su mogućnosti u ovakvim slučajevima vrlo male. Možemo zatražiti, u čemu smo i uspjeli u slučaju Pula Gatea, da se gradilište kvalitetno zaštiti i oslobode prometni tokovi, ali Gradu bi prvenstveno bilo u interesu da se projekt realizira. Željeli smo učiniti sve što je u našoj moći kako bi se projekt realizirao no budući da od toga još uvijek nema ništa, tražimo najhitniju sanaciju gradilišta. Upravo smo ovih dana poslali vlasnicima dopis i pozivamo ih na sastanak s nadležnim gradskim institucijama na kojem ćemo zahtijevati sanaciju površine, kaže Damir Prhat, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu.

Inače, ističe pročelnik, Grad malo može učiniti u ovakvim slučajevima. Osim nadzora komunalnih redara i ispisivanja kazni u slučaju nezaštićenog gradilišta, te prijava građevinskoj inspekciji, također da bi se gradilište osiguralo, najgore od svega je što se vlasnicima/investitorima privatnog zemljišta ne može naložiti završetak projekta ili vraćanje površine u prvobitno stanje.

...
http://www.glasistre.hr/istra/vijest/348521
sijanac no está en línea   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules