daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Istra, Primorje i Gorska Hrvatska

Istra, Primorje i Gorska Hrvatska Istria, Kvarner, Mountainous region: Rijeka, Pula, etc.Global Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Reply

 
Thread Tools
Old February 20th, 2012, 12:52 PM   #2001
gorgoroth
Sunce ti žarko
 
gorgoroth's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Kvarner
Posts: 42,129
Likes (Received): 30173

USPJEH Navis Conzult

Pomorski potencijal pretvara Rijeku u investitorsku meku

Od inženjera Navis Conzulta, tvrtke u vlasništvu Rolls-Royce Marine, koji projektiraju tehnološki napredne brodove, preko Viktora Lenca kojem se smiješe novi ugovori s američkom flotom, pa do privatnih investitora poput Talijana Gabrijelea Volpija koji će uložiti u NK Rijeku, samo su neki od potencijala istarskoga grada

Da je hrvatska brodograđevna pamet iznimno cijenjena u svijetu, svjedoči primjer velike riječke projektantske tvrtke Navis Conzult, koja je već 13 godina u vlasništvu Rolls-Royce Marine, norveškog ogranka te poznate korporacije. Riječani projektiraju i nadgledaju gradnju tehnološki složenih brodova, koji imaju Rolls-Royce propulziju.
Navis Consult je osnovan 1996., okupivši šestoricu iskusnih inženjera i tehničara iz nekad uglednog riječkog Brodoprojekta, čiji su stručnjaci osim svih vrsta brodova uspješno konstruirali i podmornice, a koji je uništen samo zato da bi se netko dokopao velike i vrijedne zgrade te tvrtke u središtu grada. Za hrvatske uvjete priča o uspjehu Navis Consulta djeluje nestvarno, ali istodobno svjedoči da stranim ulagačima Hrvatska nije zanimljiva samo zbog jeftine kupnje zemljišta uz naše more, ili gradnja robnih središta, u kojima većina zaposlenih za robovski posao dobiva mizerne 2000 kuna na mjesec.
Izreka kaže, staviš prst u more i imaš vezu s cijelim svijetom. Zahvaljujući upravo moru, odnosno sposobnosti riječkih stručnjaka za brodogradnju, pomorstvo i lučke djelatnosti razasutih diljem svijeta, u taj grad dolazi sve više ozbiljnih stranih ulagača, i to ne samo u spomenute djelatnosti, nego, na primjer, i u riječki sport. To je slučaj i s Talijanom Gabrijeleom Volpijem, koji će u iduće četiri godine u Nogometni klub Rijeku uložiti 8,5 milijuna eura, te tako postati većinskim vlasnikom toga sportskog kolektiva, s namjerom da ga učini profitabilnim. Volpi na Kantridi namjerava sagraditi i dva pomoćna nogometna terena, za razvoj omladinskog pogona te preurediti glavni stadion.

Tog su talijanskog naftaša Riječani odmah prozvali Mali Abramovič, koji bi njihov nogometni klub trebao pretvoriti u hrvatski Chelseae. Usporedbe radi, Roman Abramovič je »težak« 13 milijardi, a Volpi 2,5 milijarde dolara. Treba reći da je Volpija u Rijeku dovela poslovna povezanost s dvojicom riječkih stručnjaka za pomorstvo Predragom Slobodom i Damirom Miškovićem, koji za njega u Nigeriji već godinama odano vode naftni biznis, prije svega opskrbu naftnih platformi.

Mali Abramovič u Nigeriji ima 15.000 zaposlenih, a na njegovim opskrbljivačima platformi plove i stotine naših ljudi, a sada bi ih trebalo biti još i više. Doduše, raditi, posebno ploviti u Nigeriji nije nimalo lako, jer su u toj zemlji gusarski napadi gotovo jednako česti kao i u somalijskim vodama. Nigerijska bi nafta tako trebala pomoći NK Rijeci da postane sređen i uspješan klub, što bi, zasad, bilo rijedak slučaj u našem nogometu.
Kad je već riječ o (ne)profitabilnosti, mnogi bi voljeli i da Volpi preuzme i dobro izbrendiran Riječki karneval, koji već 29 godina uglavnom egzistira kao sponzorirano veselje domaćeg puka, te ga uz to pretvori i u poželjan turistički proizvod, kao što je to slučaj sa ostalim karnevalima na svijetu. Prije gotovo desetak godina francuski kruzer Adriana sa 300 putnika svratio je na Riječki karneval, ali to se više nije ponovilo, odnosno kruzeri zaobilaze Rijeku. Inače, Adriana je nekada plovila u sastavu Jadrolinija cruisinga, tvrtke koja je brzopleto likvidirana potkraj osamdesetih godina prošlog stoljeća.
Mnoge velike svjetske pomorske kompanije, poput francuskog kontejnerskog brodara CMA – CGM, jednog od triju najvećih te vrste na svijetu s flotom od 150 brodova, u Rijeci imaju svoje urede, u kojima su zaposlili i dio iskusnog kadra propalog riječkog brodara Croatia linea. CMA - CGM osim što na svojim brodovima zapošljava mnogo hrvatskih pomorskih časnika, u svojim uredima diljem svijeta zapošljava i mlade obrazovane Riječane.

Propašću Croatia linea 2000. godine Rijeka je prvi put nakon 200 godina ostala bez brodarske tvrtke. Primjer uspješnog razvoja brodara u relativno kratkom razdoblju je pulska Uljanik plovidba, koju je osnovalo brodogradilište Uljanik 1986., kad nisu znali što učiniti s tri novosagrađena broda koje naručitelj nije preuzeo. Danas je Uljanik plovidba po veličini treći hrvatski brodar, s flotom od devet gotovo novih brodova, pa nema razloga ne vjerovati da bi i Croatia line opstao na tržištu da je krenuo poslovati s četiri preostala broda koji su za malo novca prodani na sudskoj dražbi.
Što znači imati vrhunske brodograđevne stručnjake svjedoči i primjer brodogradilišta Viktor Lenac, koje je potkraj prošle godine uspješno odradilo remont zapovjednog broda američke Šeste flote, USS Mount Whitney, u vrijednosti 6,5 milijuna eura. Amerikanci su bili oduševljeni tehničkim rješenjima koje su im ponudili inženjeri Lenca tijekom remonta, pa se u Martinšćici nadaju ugovaranju novih poslova sa Šestom flotom. Lenac je vjerojatno jedina tvrtka u Hrvatskoj koja je tijekom stečaja, od studenoga 2003. do travnja 2008. sama zarađivala novac za plaće 400 zaposlenih.

To svjedoči o velikom poslovnom ugledu tog brodogradilišta među stranim brodarima, koji su mu povjeravali poslove dokovanja i remonta, iako je bilo u stečaju. Hrvatska brodogradnja oduvijek posluje na nemilosrdnom inozemnom tržištu, na kojemu je konkurentna zahvaljujući svojoj tehnološkoj pameti. Primjerice, 3. maj je prošle subote predao drugi od triju tankera za prijevoz kemikalija norveškom naručitelju, a riječ je o brodovima čija je gradnja započeta u jednom talijanskom škveru, nedaleko od Venecije, koji je bankrotirao, a tankeri ostali nedovršeni. Gradnja i opremanje tih složenih brodova nastavljeni su u 3. maju, čiji su inženjeri morali izradili gotovo cjelokupnu novu projektnu dokumentaciju, s obzirom na to da je talijanska bila krajnje loše napravljena, odnosno neupotrebljiva.

Prije dvije se godine za kupnju koncesije za upravljanje kontejnerskim terminalom riječke luke na Brajdici nadmetalo desetak najvećih svjetskih operatera, od Singapura preko Barcelone do Hamburga. Sljedećih 30 godina Brajdicom će upravljati filipinski operater ICTSI, koji je pravo na rad platio Luci Rijeka 141 milijun kuna. ICTSI će uložiti u opremanje Brajdice oko 100 milijuna eura, što je 30 milijuna eura više od planiranoga, a završetkom gradnje nove operativne obale na Brajdici 2013. kontejnerski promet trebao bi narasti sa sadašnjih 145.000 TEU-a na 500.000 TEU-a na godinu.

Moćne svjetske industrijske sile Južna Koreja i Kina odavno vide Rijeku kao svoja moguća vrata za ulazak u jugoistočni dio Europe, pokazujući veliko zanimanje za otvaranje svojih radnih zona u okolici Rijeke, što će biti posebice zanimljivo ako se sagradi ravničarska pruga Rijeka - Zagreb - Botovo.

Multiplikativni faktor riječke luke tiče se niza djelatnosti; na primjer, ako prijevoz jednog kontejnera s robom od Malte preko Rijeke do Zagreba stoji 1100 dolara, od tog iznosa luka zaradi 100 dolara, brodar 250, kopneni prijevoznik 600 dolara, a ostatak tog iznosa dijele špediteri, carina, lučke vlasti te drugi u tom dugačkom poslovnom lancu.


http://www.vjesnik.hr/Article.aspx?I...E-33E7E77EAE89
__________________
BRODOVI U RIJECI
gorgoroth no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
Old February 20th, 2012, 02:38 PM   #2002
nyl
Registered Enjoyer
 
nyl's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Rijeka/Poreč
Posts: 1,580

Quote:
Originally Posted by gorgoroth View Post

Od inženjera Navis Conzulta, tvrtke u vlasništvu Rolls-Royce Marine, koji projektiraju tehnološki napredne brodove, preko Viktora Lenca kojem se smiješe novi ugovori s američkom flotom, pa do privatnih investitora poput Talijana Gabrijelea Volpija koji će uložiti u NK Rijeku, samo su neki od potencijala istarskoga grada
Rijeka, poznati istarski grad
__________________
MOLE SE PAMETNIJI DA NE POPUŠTAJU, STANJE JE KRAJNJE KRITIČNO.
nyl no está en línea   Reply With Quote
Old February 20th, 2012, 02:43 PM   #2003
nyl
Registered Enjoyer
 
nyl's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Rijeka/Poreč
Posts: 1,580

Quote:
Originally Posted by misipile View Post
Ne sjecam se da je bilo do sada, pa evo. Slucajno sam naletio na ovo:

arhitekt je Ognjen Jurin, koliko sam uspio shvatiti gradilo bi se u Marceljevoj Dragi, na terenu koji je jos 2009. od grada za 2.6M kuna kupila Mar.Mes Gradnja iz Viskova. Arhitekt je na ove skice u 11/2011 komentirao da ce se graditi.. ima sto od toga, neki pomaci? Makar temelji?
A! Osvježenje! Nadam se pristojnim bojama, s bojama se lako zajebe cijeli vizualni dojam.
__________________
MOLE SE PAMETNIJI DA NE POPUŠTAJU, STANJE JE KRAJNJE KRITIČNO.
nyl no está en línea   Reply With Quote
Old February 20th, 2012, 03:31 PM   #2004
gorgoroth
Sunce ti žarko
 
gorgoroth's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Kvarner
Posts: 42,129
Likes (Received): 30173

Quote:
Originally Posted by nyl View Post
Rijeka, poznati istarski grad
nisam htio komentirati
__________________
BRODOVI U RIJECI
gorgoroth no está en línea   Reply With Quote
Old February 20th, 2012, 05:33 PM   #2005
Make it so
Cylon
 
Make it so's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 2,646
Likes (Received): 1908

Quote:
Originally Posted by nyl View Post
Rijeka, poznati istarski grad

Jedino ako u rijeku ubacimo kastav i opatiju
__________________
Samo je more moje znalo to
di me bez duše noćas odnilo,
samo je more moje znalo
di mi je vrime stalo,
što mi je srce taknulo
Make it so no está en línea   Reply With Quote
Old February 20th, 2012, 06:10 PM   #2006
nyl
Registered Enjoyer
 
nyl's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Rijeka/Poreč
Posts: 1,580

Ma sve je to Rijeka, al im je dana prividna autonomija zbog mira u kući. Još su u fazi poricanja
__________________
MOLE SE PAMETNIJI DA NE POPUŠTAJU, STANJE JE KRAJNJE KRITIČNO.
nyl no está en línea   Reply With Quote
Old February 20th, 2012, 06:13 PM   #2007
gorgoroth
Sunce ti žarko
 
gorgoroth's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Kvarner
Posts: 42,129
Likes (Received): 30173

Naravno da je sve to Rijeka,pogotovo Kastav,ne znam koja je budala to sve rascjepkao,i Viškovo....
__________________
BRODOVI U RIJECI
gorgoroth no está en línea   Reply With Quote
Old February 20th, 2012, 08:07 PM   #2008
il brutto
Registriran uporabnik
 
Join Date: May 2010
Location: Ljubljana
Posts: 925
Likes (Received): 1

Da nije to pisal zaguric (ali sad su već sklonili pridjev)

il brutto no está en línea   Reply With Quote
Old February 20th, 2012, 08:07 PM   #2009
Crash_N
L'enfant terrible
 
Crash_N's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Zagreb
Posts: 2,295
Likes (Received): 789

Ako je Rijeka istarska, onda je i Varaždin zagorski, a Dubrovnik dalmatinski
Super vijesti za Rijeku
__________________
NEVER UNDERESTIMATE THE POWER OF STUPID PEOPLE IN LARGE GROUPS!

ChuckScraperMiami#1 liked this post
Crash_N no está en línea   Reply With Quote
Old February 21st, 2012, 04:42 PM   #2010
gorgoroth
Sunce ti žarko
 
gorgoroth's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Kvarner
Posts: 42,129
Likes (Received): 30173

Parkiranje za invalide u Rijeci opet besplatno

RIJEKA Nakon što je izbila cijela frka u vezi izmjenom odluke o parkiranju kojom je bilo određeno da invalidi moraju plaćati povlaštenu mjesečnu kartu, gradska vlast obećala je da će promijeniti tu odredbu.

Obećanje će se ispuniti na sjednici gradskog parlamenta koja će se održati u četvrtak, 23. veljače 2012. godine, nakon što je na Kolegiju gradonačelnika prihvaćeno da osobe s invaliditetom ne plaćaju naknadu za parkiranje na označenim parkirališnim mjestima za osobe s invaliditetom.

- Osobe s invaliditetom dobijaju mogućnost da uz besplatno parkiranje na označenim mjestima za 40 kuna dobiju povlaštenu kartu za sva mjesta.

Predloženom izmjenom nastojalo se pronaći najpovoljnije rješenje za parkiranje osoba s invaliditetom koje posjeduju važeću oznaku posebnog znaka za pristupačnost na temelju rješenja nadležnog tijela, pojasnio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijek...opet-besplatno
__________________
BRODOVI U RIJECI
gorgoroth no está en línea   Reply With Quote
Old February 21st, 2012, 05:14 PM   #2011
gorgoroth
Sunce ti žarko
 
gorgoroth's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Kvarner
Posts: 42,129
Likes (Received): 30173

Nema besplatnog parkinga u Demetrovoj oko tržnice
RIJEKA Prostor ispred nekadašnje zgrade Brodokomerca u Demetrovoj ulici, kraj glavne gradske tržnice, odnedavna je označen i uređen kao parkiralište pod naplatom, čime je praktički nestala mogućnost besplatnog parkiranja u zoni oko place.
Naplatu parkiranja dio stalnih korisnika, posebno obrtnika i trgovaca s place kojima je prostor služio za parkiranje i dostavu, nije dočekao s oduševljenjem, no riječ je o nekretnini u vlasništvu tvrtke Steel Express, koja ga je kupila zajedno s nekadašnjom zgradom Brodokomerca te ga odlučila staviti u komercijalnu funkciju, za razliku od derutne zgrade. Upravljanje parkiralištem s 22 mjesta prepustili su tvrtki Donator iz Rijeke koja već upravlja jednim parkiralištem na Potoku. Steel Express je, kako saznajemo, upravljanje parkiralištem nudio i Rijeka prometu, ali su u gradskoj tvrtki ponudu odbili zbog neprihvatljivih uvjeta.
Cijena parkiranja je ne osobito popularnih osam kuna po satu, no dio obrtnika i trgovaca s place smatra kako je unatoč tome svako novo parkirno mjesto u blizini tržnice dobrodošlo.
– Tu su pojedinci po čitav dan ostavljali aute, a sada će ipak biti omogućena veća fluktuacija kupaca. Mislim da je ovo dobro, kazao je ribar Damir Badžek, jedan od pokretača inicijative za izmjene neuspjelog novog prometnog rješenja u ulicama oko tržnice. (M. Gl.)

http://novine.novilist.hr/Default.as...3286328592863P
__________________
BRODOVI U RIJECI
gorgoroth no está en línea   Reply With Quote
Old February 21st, 2012, 11:31 PM   #2012
gorgoroth
Sunce ti žarko
 
gorgoroth's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Kvarner
Posts: 42,129
Likes (Received): 30173

Projekt Zapadna Žabica

U drugoj polovini godine izbor privatnog partnera za gradnju riječkog autobusnog kolodvora

Dokumentacijom će se utvrditi konačan oblik nabave, odnosno realizirati pravo javnog naručitelja da se opredijeli između otvorenog i ograničenog postupka javne nabave

U drugoj polovini ove godine trebao bi biti poznat privatni partner koji će graditi kompleks Zapadna Žabica u sklopu kojega će se izgraditi novi autobusni kolodvor, a vrlo brzo nakon toga, najavio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, trebala bi početi gradnja kompleksa koji se čeka desetljećima.

Gradska vlast prije godinu dana odabrala je da će se kompleks graditi modelom javno-privatnog partnerstva, a Agencija za javno-privatno partnerstvo Republike Hrvatske 28. lipnja 2011. godine donijela je rješenje o odobravanju projekta.

Pročelnik Odjela gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Srđan Škunca pojasnio je da je riječ o složenoj proceduri koja je propisana Zakonom o javno-privatnom partnerstvu i da je u tijeku druga faza realizacije projekta koja se okončava izborom privatnog partnera. Jedan od koraka koji treba napraviti je imenovanje projektnog tima.
Kolegij gradonačelnika odlučio je da će koordinator biti Srđan Škunca, a članovi su gradonačelnikovi savjetnici Nataša Zrilić i Ante Mađerić, direktorica Rijeka prometa Spomenka Mičetić, ravnateljica Direkcije za urbanizam i ekologiju Eda Rumora, viša savjetnica za pravne poslove i razvoj poduzetništva Vlasta Linić, viša savjetnica za pravne poslove u Odjelu za komunalni sustav Maja Malnar, savjetnica za pravne poslove u Odjelu za kulturu Zrinka Dabelić, viša stručna suradnica za imovinsko pravne poslove Tanja Broznić-Jurada i Saša Marenjak čija je tvrtka dobila posao savjetovanja u provedbi ovog projekta.

– Prije pokretanja postupka odabira privatnog partnera, Grad Rijeka je obvezan dostaviti na ocjenu i odobrenje Agenciji presliku dokumentacije za nadmetanje sa svim prilozima.

U tom smislu, dokumentacijom će se utvrditi i konačan oblik nabave, odnosno realizirati pravo javnog naručitelja da se opredijeli između otvorenog i ograničenog postupka javne nabave. Dokumentacija za nadmetanje mora sadržavati i standarde prostora, usluga i održavanja budući da privatni partner preuzima poslove održavanja tijekom 25 godina korištenja.

Temeljem navedenih standarda, ali i utvrđene metodologije praćenja opsega i razine održavanja, uključujući i izvanredne situacije, utvrdit će se i »penali« koje će privatni partner trpjeti ukoliko se utvrde propusti u pružanju ugovorenih usluga – pojasnio je Škunca.

Dokumentacija za nadmetanje, nastavio je pročelnik, mora sadržavati prijedlog ugovora, upute za izradu financijskog modela, diskontnu stopu i prijedlog tablice podjele rizika.

Složena procedura

Na konačni nacrt ugovora Grad Rijeka dužan je zatražiti suglasnost Ministarstva financija o sukladnosti konačnog nacrta ugovora s proračunskim projekcijama i planovima te fiskalnim rizicima i ograničenjima, kao i financijskoj i fiskalnoj održivosti projekta. U roku od 30 dana od dana zaprimanja konačnog nacrta ugovora i ostale dokumentacije, Agencija donosi rješenje kojim se ocjenjuje sukladnost konačnog nacrta ugovora dokumentacijom za nadmetanje i uredbe o ugovoru, nakon čega se može pristupiti i stvarnom sklapanju ugovora.
– Sve navedeno govori o tome koliko je u Hrvatskoj procedura uspostavljanja javno-privatnog partnerstva stroga, složena, ali i zahtjevna u smislu primjene visokih profesionalnih kriterija u pripremi cjelokupne dokumentacije bez obzira na to o kojem je njezinom području riječ – zaključio je Škunca.


http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijek...snog-kolodvora
__________________
BRODOVI U RIJECI
gorgoroth no está en línea   Reply With Quote
Old February 22nd, 2012, 02:24 AM   #2013
nyl
Registered Enjoyer
 
nyl's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Rijeka/Poreč
Posts: 1,580

Samo polako, nema žurbe
__________________
MOLE SE PAMETNIJI DA NE POPUŠTAJU, STANJE JE KRAJNJE KRITIČNO.
nyl no está en línea   Reply With Quote
Old February 22nd, 2012, 11:18 PM   #2014
passat1717
ZAG-DMK
 
passat1717's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Zagreb / กรุงเทพมหานคร
Posts: 8,456
Likes (Received): 11907

Pretpostavljam da novi autobusni neće biti u kombinaciji sa željezničkim kad se ne spominje. Vidim u članku Zapadna Žabica pa mi palo na pamet da je i željeznički blizu. Što sve podrazumijeva onda taj spominjani kompleks?
__________________
Long live the King
passat1717 no está en línea   Reply With Quote
Old February 22nd, 2012, 11:33 PM   #2015
gorgoroth
Sunce ti žarko
 
gorgoroth's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Kvarner
Posts: 42,129
Likes (Received): 30173

Biti će jedan do drugoga,ali se neće spajati u nikakvu cjelinu
__________________
BRODOVI U RIJECI
gorgoroth no está en línea   Reply With Quote
Old February 22nd, 2012, 11:46 PM   #2016
nyl
Registered Enjoyer
 
nyl's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Rijeka/Poreč
Posts: 1,580

Najveći dio zauzimat će javna garaža, spominje se kojih 1000 mjesta, zatim naravno kolodvor s 18 perona, bit će i nekakva prezentacijska dvorana i dosta poslovno i trgovačkih sadržaja. Zanimljivost je i da se spominje rampa za ukrcaj automobila na auto-vlak.

Postojale su neke ideje kako bi se u ovaj terminal trebao uklopiti i pomorski na obližnjem gatu, al mislim da se to već spominjalo kada je krenula realizacija na lukobranu. Zapravo bi tada sva tri terminala bila na istom području što i nebi bila loša ideja al eto. Neće ići..
__________________
MOLE SE PAMETNIJI DA NE POPUŠTAJU, STANJE JE KRAJNJE KRITIČNO.
nyl no está en línea   Reply With Quote
Old February 22nd, 2012, 11:49 PM   #2017
nyl
Registered Enjoyer
 
nyl's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Rijeka/Poreč
Posts: 1,580

Ako nisi dosad vidio ovaj filmić tu se sve zapravo vidi i odnos u prostoru i sadržaj

__________________
MOLE SE PAMETNIJI DA NE POPUŠTAJU, STANJE JE KRAJNJE KRITIČNO.
nyl no está en línea   Reply With Quote
Old February 22nd, 2012, 11:54 PM   #2018
passat1717
ZAG-DMK
 
passat1717's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Zagreb / กรุงเทพมหานคร
Posts: 8,456
Likes (Received): 11907

Ne izgleda loše
__________________
Long live the King
passat1717 no está en línea   Reply With Quote
Old February 22nd, 2012, 11:57 PM   #2019
gorgoroth
Sunce ti žarko
 
gorgoroth's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Kvarner
Posts: 42,129
Likes (Received): 30173

Samo nikako da krene više,i da otvorimo novu dretvu
__________________
BRODOVI U RIJECI
gorgoroth no está en línea   Reply With Quote
Old February 22nd, 2012, 11:58 PM   #2020
nyl
Registered Enjoyer
 
nyl's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Rijeka/Poreč
Posts: 1,580

Još moram dodat, što mene veseli, i nadam se da će obistiniti, izgradnjom te garaže, zatvare se parking na Rivi i ona postaje pješačka zona. S vremenom se nadam i većim uređenjem.
__________________
MOLE SE PAMETNIJI DA NE POPUŠTAJU, STANJE JE KRAJNJE KRITIČNO.
nyl no está en línea   Reply With Quote


Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Related topics on SkyscraperCity


All times are GMT +2. The time now is 02:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

Hosted by Blacksun, dedicated to this site too!
Forum server management by DaiTengu