|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#481 |
|
Basarabia e Romania
Likes (Received): 96
|
De acord. In primul rand oamenii vad ce vile isi constuiesc "oamenii lui Dumnezeu"; si nu prea le place ce vad Cel putin cam asa-i aud eu comentand cand merg pe la tara ...
Timpul pentru Unire niciodată nu va veni de la sine, dacă nu-l vom face şi aduce fiecare dintre noi, cei care ne dorim Unirea cu adevărat. “DACĂ VISUL UNORA A FOST SĂ AJUNGĂ ÎN COSMOS, EU VIAŢA ÎNTREAGĂ AM VISAT SĂ TREC PRUTUL” (GRIGORE VIERU)
|
|
|
|
|
|
#482 |
|
Registered User
Likes (Received): 28
|
ma bucur sa vad ca sunteti de aceeasi parere, poate mai vad si edilii...
pe de alta parte muzica veche pe strada Lapusneanu mi se pare o idee buna... |
|
|
|
|
|
#483 |
|
Proud "mitic"
Likes (Received): 11
|
da...tot ce mai lipsea pe lapusneanu. alaturi de cinema-ul in dezintegrare, bragadiru - hotel ptr homeless-i si haita de caini din fata de la infantila (fiecare caine cred ca are pe putin 30 de kg
, sunt vreo 6-7).
|
|
|
#484 |
|
Registered User
Likes (Received): 28
|
de cainii aia am mai scris, au o slabiciune pt. biciclisti si skateri. sper la o minune cu Bragadiru sa o refaca asa ca in poza dar mi-e sa nu raman doar cu speranta...
dar probabil ca doar daca ar redeveni regat Romania s-ar mai lua masuri sa se refaca din ce s-a pierdut de cand nu mai e regat... BCU e cumva ultima cladire istorica terminata inainte de razboi? vad ca a fost terminata in 1936. as zice ca daca n-ar fi fost razboiul BCU ar fi avut si steme si alte portete si ornamente la exterior, in unele locuri par prevazute locasuri pt. asa ceva - cum ar fi in partea de sus a cladirii si intre etaje http://v2.nonxt4.c.bigcache.googleap...rect_counter=1 |
|
|
|
|
|
#485 | |
|
Registered User
Likes (Received): 39
|
Către jumătatea secolului XVII-lea se construieşte la Iaşi primul apeduct (sub domnia lui Vasile Lupu).
Quote:
Doua imagini mai jos, in prima se observa un apeduct peste paraul Sorogari (Cacaina), realizat pe timpul lui Grigore al III-lea Ghica (in zona a existat si str. Apeduct, care se numeste, astazi, str. Maior Popescu Eremia), iar in a doua imagine, cismeaua din curtea Catedralei Mitropolitane: ![]() ![]() Sursa: Iasi (Fotografii vechi) |
|
|
|
|
|
|
#486 |
|
BANNED
Likes (Received): 2
|
Imi place stilu' gotic, iar acea cismea, desi nu pare ca s-a intergrat placut in zona, ar fi frumos sa se refaca.
|
|
|
|
|
|
#487 |
|
Registered User
Likes (Received): 49
|
Deci in prezent nu mai exista?
|
|
|
|
|
|
#488 |
|
Registered User
|
Cismeaua exista, probabil va intra in programul de reabilitare: http://www.skyscrapercity.com/showpo...&postcount=475
Sursa: commons.wikimedia.org |
|
|
|
|
|
#489 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Ce site folositi ca sa incarcati poze, simplu fara inregistrare, ca sa pun si eu cateva pe care tocmai le-am primit acuma de la taica-miu: poze din timpul WWII in Iasi.
|
|
|
|
|
|
#490 |
|
Registered User
|
Bun,
Hai ca incep. Cateva nu sunt sigur ca sunt din Iasi, oricum sunt interesante. ![]() ![]() ![]() ![]() Picture from book T.L.Jentz, W.Regenberg Panzer Tracts 19-2 "Beute-Panzerkampfwagen. British, American,Russian and Italian Tanks captured from 1940 to 1945" ![]() ![]() ![]()
Last edited by Junkyardette; February 18th, 2012 at 01:40 PM. |
|
|
|
|
|
#491 |
|
Registered User
|
![]() ![]() ![]() De aici devin interesante - in partea stanga se vede Hotelul Traian, facut de Eiffel. In fata e ceea ce va deveni ulterior Piata Unirii din Iasi. ![]() Asta e undeva prin Tatarasi spre Tg Cucu, din cate am inteles, desi nu-mi dau seama unde. ![]() ![]() Asta era o pravalie a evreilor, se vede un fel de butoi/crama aici.
Last edited by Junkyardette; February 18th, 2012 at 02:01 PM. |
|
|
|
|
|
#492 | ||
|
Registered User
|
Aici in stanga se vede BCU, alaturi de o cladire care a fost distrusa.
In prim plan, trupele germane. ![]() Asta e pasarela de la gara care leaga cartierul Alexandru de centru. Se vede in stanga sus Universitatea si turnul de apa. ![]() O poza in gara. ![]() Quote:
![]() Quote:
|
||
|
|
|
|
|
#493 | |||
|
Registered User
|
Quote:
![]() Quote:
Palatul Culturii in fum de artilerie ![]() ![]() Quote:
![]() Aici se vede in centru in spate Biserica Trei Ierarhi si actualul Bulevard Stefan cel Mare. In spatele fotografului e Palatul Culturii: ![]() Interesant militarul din stanga care dirijeaza circulatia.
|
|||
|
|
|
|
|
#494 | ||
|
Registered User
|
Quote:
Toate cladirile din fata aveau sa fie demolate pentru a face noua artera spre Stefan cel Mare (strapungerea, astazi, partea din blvd. dintre Cupola si Arta Modei). Din pozitia asta, in fata am avea acum cele trei blocuri turn (mai mult pe cel din stanga) si, evident, parcarea. Poza cu tancul in fata primariei: in timpul razboiului Primaria era (revenise) in actuala "Stare Civila" (Palatul Roznovanu fiind comandament de corp de armata). Multe din fotografii sunt din zona centrala, Copou, zona Palatului Administrativ (Palatul Culturii), la acea vreme, folosit initial de comandamentul german, ulterior de cel sovietic. Quote:
|
||
|
|
|
|
|
#495 |
|
Registered User
|
Da, am pus prost acolo "distrusa", vroiam sa spun ca a disparut, nu stiu exact ce s-a intamplat cu ea.
Multumesc de informatii. |
|
|
|
|
|
#496 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#497 | |
|
Registered User
|
Ca tot veni vorba, o interesanta istorie a Pietei Unirii:
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#498 |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
Sunt pe facebook la sectiunea Iasi fotografii vechi majoritatea celor de mai sus (poate chiar toate). Junk, daca lipseste vreuna le poti urca si acolo presupun..
|
|
|
|
|
|
#499 |
|
Registered User
|
Da pai am postat si eu mai sus, dupa ce le-am pus aici le-am cautat pe google. Pe facebook sunt mai multe intr-adevar, dar nu mai umplu forumul, am pus linkul direct
|
|
|
|
|
|
#500 |
|
Remembering Constanta
Likes (Received): 8
|
Iasi, 1788