|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Оцени архитектуру Дај оцену домаћој архитектури / Rate domestic architecture |
| View Poll Results: Anketa: | |||
| 10 |
|
4 | 11.11% |
| 9.5 |
|
1 | 2.78% |
| 9 |
|
1 | 2.78% |
| 8.5 |
|
2 | 5.56% |
| 8 |
|
5 | 13.89% |
| 7.5 |
|
3 | 8.33% |
| 7 |
|
2 | 5.56% |
| 6.5 |
|
3 | 8.33% |
| 6 |
|
5 | 13.89% |
| 5.5 |
|
1 | 2.78% |
| 5 |
|
1 | 2.78% |
| 4.5 |
|
3 | 8.33% |
| 4 |
|
2 | 5.56% |
| 3.5 |
|
1 | 2.78% |
3 i manje
|
|
2 | 5.56% |
| Voters: 36. You may not vote on this poll | |||
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Kosovo is Serbia
Likes (Received): 78
|
„Boro i Ramiz“ | PRIŠTINA | poslovno-sportski centar
"Boro i Ramiz"
Priština NAMENA: poslovno-sportski centar ARHITEKTA: Žika Janković ZAVRŠETAK IZGRADNJE: 1978 poslovni centar, dvorana 1981. VELICINA:76,000 m2 (orijentaciono) ZANIMLJIVOSTI: Centar je dobio ime po borcima iz NOR-a i simbolima tkz "bratstva i jedinstva" sa prostora Kosova i Metohije, Bori Vukmiroviću i Ramizu Sadiku-u. Kompleks je 2000 godine goreo u pozaru,u novije vreme je kompletno obnovljen. Na samom ulazu u gradjevinu danas stoji fotografija Adema Jašarija, komandanta zlocinackog,teroristickog OVK, ubijenog 1998. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
\_______....................___ .............\____........../......\__ .....................\......./............\__ .......................\__/............___/ ......................................./ .......................................\_ Romulijana i Lepenski Vir, Dunav u Djerdapu,timocki mir. Negotinskih vinograda sad, srca u hajduka slavnih nekad. Stameni Midzor vetrom koseni, zlato i bakar Pekom noseni. Tvrdjava drevnih i pecina zov, smaragdnih gora pticiji poj. Last edited by V_E_J_Z_I_K; February 5th, 2012 at 07:22 PM. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Registered User
Likes (Received): 144
|
Svidja mi se velicina objekta, plato oko njega.. ali mi je sa druge strane ruznjikav i nema mnogo novijih fotki.. 6,5/10
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Registered User
Likes (Received): 25
|
Јел могу негде да се виде слике унутрашњости дворане после обнове?
|
|
|
#4 |
|
Шар Планино, долазим ти..
Likes (Received): 195
|
Priština stvarno ima nekoliko genijalnih objekata iz tog perioda (kasne sedamdesete, rane osamdeseta) i prava je šteta što ih ostatak grada ne prati u svojoj lepoti, već je zadržao nekakav kasabski šmek.
9,5 od mene za ovu sjajnu gradjevinu.
http://infosport.rs There, over there... I see Prizren! It is all mine – home I shall come! Beloved antiquity calls me there, Armed I must come there one day. There over there... from on top of the ruins Of Emperors' palaces to the devil I will say: "Flee from my beloved home you plague, Already your loan I must repay!" |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Kosovo is Serbia
|
Quote:
1998 sam bio kao klinac u ovom trznom centru i moram vam reci da je stvarno impresivan.Bukvalno od igle do lokomotive i secam se da je za ono vreme bio vrlo moderan.Ja sam objektu dao 7.5, ima nekih stvari koje me nerviraju. Inace je simbol Pristine i da njega i jos nekih gradjevina nema da ga vade, cudo bi bilo od arhitekture tog grada... A evo kako su se "gospoda" ponela prema simbolu... Posle pozara, koji je bas i zapoceo iz trznog centra dole...... ![]() ...oni, em su napravili ispred vasar,em su unutrasnjost pretvorili u... ![]() ...jbn parking....em su u sadasnjosti na zgradu okacili dzambo plakat ratnog zlocinca...To ne bih da postavljam...(obaska, "cuvena", "newborn" instalacija,takodje ispred objekta)
\_______....................___ .............\____........../......\__ .....................\......./............\__ .......................\__/............___/ ......................................./ .......................................\_ Romulijana i Lepenski Vir, Dunav u Djerdapu,timocki mir. Negotinskih vinograda sad, srca u hajduka slavnih nekad. Stameni Midzor vetrom koseni, zlato i bakar Pekom noseni. Tvrdjava drevnih i pecina zov, smaragdnih gora pticiji poj. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Дреница
|
Quote:
За објекат некад 8/10, због споменика 0/10.
|
|
|
|
#7 |
|
Kragujevac - U svemu prvi
Likes (Received): 1091
|
Nikad mi se nije sviđao.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Registered User
Likes (Received): 106
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Српски Форум
Likes (Received): 5
|
Dvorana kao nesto kod Klingona 8/10
|
|
|
|
#10 |
|
Шар Планино, долазим ти..
Likes (Received): 195
|
U tom periodu (kasne 70e rane 80e) su se generalno pravile mnogo sjajne ''futurističke'' zgrade koje su i danas pojam avangarde, maštovitosti i dobrog ukusa, naravno bilo je i promašaja katastrofalnih, ali mnogo više pogodaka rekao bih.
http://infosport.rs There, over there... I see Prizren! It is all mine – home I shall come! Beloved antiquity calls me there, Armed I must come there one day. There over there... from on top of the ruins Of Emperors' palaces to the devil I will say: "Flee from my beloved home you plague, Already your loan I must repay!" |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Kosovo is Serbia
|
![]() Danas je za domacu arhitekturu, oblik kocke pojam "avangarde". Neko u milenijumu otkrije tocak, a neko kocku... ![]()
\_______....................___ .............\____........../......\__ .....................\......./............\__ .......................\__/............___/ ......................................./ .......................................\_ Romulijana i Lepenski Vir, Dunav u Djerdapu,timocki mir. Negotinskih vinograda sad, srca u hajduka slavnih nekad. Stameni Midzor vetrom koseni, zlato i bakar Pekom noseni. Tvrdjava drevnih i pecina zov, smaragdnih gora pticiji poj. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
10/10
![]() баш оно "балкански" |
|
|
|
|
|
#13 |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
Da li je uopste taj centar obnovljen posle pozara? Izgleda uzasno!
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
ројалиста
Likes (Received): 52
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
BANNED
|
Blago nama sa ovakvim "istancanim" ukusom za gradjevinarstvo.
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Kosovo is Serbia
|
Jao Storme, ne budi smesan, a da je kojim slucajem u Su, kovao bi je u zvezde.
Uostalom, lepsa je, grandioznija i funkcionalnija od suboticke, kao i od dve trecine slicnih objekata u ostatku Srbije...
|
|
|
|
|
#17 |
|
BANNED
|
Suboticka hala sportova? Sprdnja nad sprdnjama i ruzno komunisticko djubre.
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Moćna zgrada, čini se kao da bi Priština bez nje igledala kao mnogo manji grad. Bio sam u tržnom centru ispod, u novembru prošle godine, jako uredno, svaki lokal radi, veliki izbor butika, bio sam jako iznenađen. Nije ni čudo što Prištevci po odevanju ne zaostaju za Beograđanima.
8.
|
|
|
#19 |
|
Registered User
Likes (Received): 95
|
Predobra mi je ona prva panorama, kao iz nekog sci-fi filma, ili s planeta Coruscanta. Volim tu iskrenu "čudovišnost". Iako na ovim drugim slikama izgleda sasvim obično.
Ocjena 7.8/10 |
|
|
|
![]() |
| Tags |
| boro i ramiz sc, priština, srbija |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|