daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine

Go Back   SkyscraperCity > Asian Forums > Forum Pencakar Langit Malaysia > Cityscapes

Cityscapes discussion, photography and news of towns, cities, districts and states.



Reply

 
Thread Tools
Old February 27th, 2012, 12:41 PM   #6041
pathoboy
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 679
Likes (Received): 3

Quote:
Originally Posted by johan is View Post
x per..flyover ni besar dan panjang. memang rumit pon
Aku rasa tak la panjang mana pun..paling2 500m ja tapi progress dia mcm agak lambat lah..ke macam mana?
pathoboy no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
 
Old February 27th, 2012, 02:25 PM   #6042
dean87
kedahsejahtera
 
dean87's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: aor-kul
Posts: 4,387
Likes (Received): 1941

ya la...semenjak sebelah dah siap, yg lagi sebelah depa wat dah mcm slow...
dean87 no está en línea   Reply With Quote
Old February 28th, 2012, 12:16 PM   #6043
mirzasyahmi
Lover Boy
 
mirzasyahmi's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Megat Dewa & Kodiang
Posts: 156
Likes (Received): 4

Quote:
Originally Posted by Alor Setar Boy View Post
Pemandangan dr umah... Kedai baru ~ Jelatek Business Centre.... ^_^

image hosted on flickr

IMG_0599 by SyazZ, on Flickr
Kat mana Jelatek Business Centre ni...........
mirzasyahmi no está en línea   Reply With Quote
Old February 28th, 2012, 01:43 PM   #6044
senginho
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 447
Likes (Received): 77

Quote:
Originally Posted by mirzasyahmi View Post
Kat mana Jelatek Business Centre ni...........
jalan langgar sebelah SK Sultanah Asma
senginho no está en línea   Reply With Quote
Old February 29th, 2012, 06:35 AM   #6045
UjaiDidida
Moderator
 
UjaiDidida's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Kuala Lumpur Currently at: Johor Bahru From: Bandar Baru Bangi Favourite Food: Nasi Lemak
Posts: 6,162
Likes (Received): 1356

Quote:
Originally Posted by Alor Setar Boy View Post
Pemandangan dr umah... Kedai baru ~ Jelatek Business Centre.... ^_^

image hosted on flickr

IMG_0599 by SyazZ, on Flickr

image hosted on flickr

IMG_0597 by SyazZ, on Flickr
amboi berbulu la bangunan ni..
__________________
.
RHAPSODY
UjaiDidida no está en línea   Reply With Quote
Old February 29th, 2012, 06:36 AM   #6046
UjaiDidida
Moderator
 
UjaiDidida's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Kuala Lumpur Currently at: Johor Bahru From: Bandar Baru Bangi Favourite Food: Nasi Lemak
Posts: 6,162
Likes (Received): 1356

Nice..klau buat gotong royong sungai & letak river cruise dah boleh jd macam melaka~

image hosted on flickr

Tower Alor Setar 088 by Dakkos Damaque, on Flickr
__________________
.
RHAPSODY
UjaiDidida no está en línea   Reply With Quote
Old February 29th, 2012, 07:10 AM   #6047
sichibukai
Registered User
 
sichibukai's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 44
Likes (Received): 7

suka aku tgk gambaq ni...segar ja rasa
sichibukai no está en línea   Reply With Quote
Old February 29th, 2012, 11:55 AM   #6048
Syazani
1 Malaysia
 
Syazani's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Alor Star
Posts: 99
Likes (Received): 1

Quote:
Originally Posted by UjaiDidida View Post
Nice..klau buat gotong royong sungai & letak river cruise dah boleh jd macam melaka~

image hosted on flickr

Tower Alor Setar 088 by Dakkos Damaque, on Flickr
Kalau usaha bersungguh-sunnguh, lebih cantik dari Melaka...hehe
Syazani no está en línea   Reply With Quote
Old February 29th, 2012, 12:55 PM   #6049
Alor Setar Boy
Registered User
 
Alor Setar Boy's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: ♥Alor Setar, Kedah♥
Posts: 38
Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by senginho

jalan langgar sebelah SK Sultanah Asma
Thanks... Jwb bg pihak... Ahaks!!!... ;D
__________________
♥Building Today For Tomorrow♥
Alor Setar Boy no está en línea   Reply With Quote
Old February 29th, 2012, 12:56 PM   #6050
Alor Setar Boy
Registered User
 
Alor Setar Boy's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: ♥Alor Setar, Kedah♥
Posts: 38
Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by UjaiDidida

amboi berbulu la bangunan ni..
Berbulu tue x buang lak... Pelik tol... Huhuhu... ;P
__________________
♥Building Today For Tomorrow♥
Alor Setar Boy no está en línea   Reply With Quote
Old February 29th, 2012, 06:02 PM   #6051
johan is
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Sungai Petani, Alor Setar, KL
Posts: 5,691
Likes (Received): 321

Quote:
Originally Posted by Alor Setar Boy View Post
Berbulu tue x buang lak... Pelik tol... Huhuhu... ;P
tak cantik betul bangunan yang separuh siap mcm tu
johan is no está en línea   Reply With Quote
Old February 29th, 2012, 06:28 PM   #6052
dean87
kedahsejahtera
 
dean87's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: aor-kul
Posts: 4,387
Likes (Received): 1941

rumah kat sebelah shoplots baru siap tu rumah persendirian ke rumah taman...kalo rumah tu private land, kemungkinan akan kena demolish, utk bagi laluan projek extension shoplots tu (bulu tu utk senang nak sambung for future expansion)..kalo rumah taman, sepatutnya da trim tuh..
dean87 no está en línea   Reply With Quote
Old March 1st, 2012, 02:21 AM   #6053
amantpeace
I Heart Malaysia
 
amantpeace's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Petaling Jaya / Alor Setar
Posts: 490
Likes (Received): 53

Quote:
Originally Posted by dean87 View Post
rumah kat sebelah shoplots baru siap tu rumah persendirian ke rumah taman...kalo rumah tu private land, kemungkinan akan kena demolish, utk bagi laluan projek extension shoplots tu (bulu tu utk senang nak sambung for future expansion)..kalo rumah taman, sepatutnya da trim tuh..
Tu rumah persendirian...mesti developer ada plan nk extend shoplots tu...tgh pujuk la tu haha...
Kalo x silap, ada beberapa buah rumah persendirian kat row tu..
amantpeace no está en línea   Reply With Quote
Old March 1st, 2012, 03:52 AM   #6054
dean87
kedahsejahtera
 
dean87's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: aor-kul
Posts: 4,387
Likes (Received): 1941


makna kata dah tak lama lagi la kot rumah2 tu...
dean87 no está en línea   Reply With Quote
Old March 1st, 2012, 03:56 AM   #6055
amantpeace
I Heart Malaysia
 
amantpeace's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Petaling Jaya / Alor Setar
Posts: 490
Likes (Received): 53


Millionaire la depa tu nanti...salah sebuah tu rumah kpd family member aku...
amantpeace no está en línea   Reply With Quote
Old March 1st, 2012, 08:00 AM   #6056
hazmanazhar
Perantau di Bumi Tuhan
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1,228
Likes (Received): 224

Ada orang sakit mata tengok design Surau lagi cantik....



Jawatankuasa Madrasah Salihiah buat laporan polis berhubung papan iklan surau baru


2012/03/01

ALOR SETAR: Jawatankuasa Badan Bertindak Selamatkan Madrasah Salihiah hari ini membuat laporan polis berhubung papan tanda pelan surau baru yang didirikan berhampiran madrasah itu yang dianggap sengaja dibuat bagi mengelirukan rakyat.




Pengerusi jawatankuasa itu, Mansor Ahmad, yang membuat laporan berkenaan di Ibu Pejabat Polis Daerah Kota Setar pagi tadi berkata, pemaju menaikkan papan tanda itu yang mempunyai lakaran pelan surau baru dan ini adalah satu provokasi yang boleh menimbulkan pertelingkahan dan mengundang kemarahan masyarakat Islam terutamanya anak kariah madrasah itu.
Mansor berkata, pembinaan papan tadi itu dipercayai tidak mendapat kelulusan daripada Majlis Bandaraya Alor Setar.




Terdahulu, Mansor bersama kira-kira 50 jawatankuasa madrasah tersebut bertindak mengoyak kanvas pada papan tanda itu sebagai bantahan terhadap pihak pemaju dan kerajaan negeri. - BERNAMA






Amboi ganasnya puak2 tu....
hazmanazhar no está en línea   Reply With Quote
Old March 1st, 2012, 08:57 AM   #6057
dean87
kedahsejahtera
 
dean87's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: aor-kul
Posts: 4,387
Likes (Received): 1941


macam tadak tamadun...memalukan...even to non-muslim
dean87 no está en línea   Reply With Quote
Old March 1st, 2012, 09:38 AM   #6058
epitbest
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 23
Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by hazmanazhar View Post
Ada orang sakit mata tengok design Surau lagi cantik....



Jawatankuasa Madrasah Salihiah buat laporan polis berhubung papan iklan surau baru


2012/03/01

ALOR SETAR: Jawatankuasa Badan Bertindak Selamatkan Madrasah Salihiah hari ini membuat laporan polis berhubung papan tanda pelan surau baru yang didirikan berhampiran madrasah itu yang dianggap sengaja dibuat bagi mengelirukan rakyat.




Pengerusi jawatankuasa itu, Mansor Ahmad, yang membuat laporan berkenaan di Ibu Pejabat Polis Daerah Kota Setar pagi tadi berkata, pemaju menaikkan papan tanda itu yang mempunyai lakaran pelan surau baru dan ini adalah satu provokasi yang boleh menimbulkan pertelingkahan dan mengundang kemarahan masyarakat Islam terutamanya anak kariah madrasah itu.
Mansor berkata, pembinaan papan tadi itu dipercayai tidak mendapat kelulusan daripada Majlis Bandaraya Alor Setar.




Terdahulu, Mansor bersama kira-kira 50 jawatankuasa madrasah tersebut bertindak mengoyak kanvas pada papan tanda itu sebagai bantahan terhadap pihak pemaju dan kerajaan negeri. - BERNAMA






Amboi ganasnya puak2 tu....
pasni leh la geng pemaju buat report polis plk, psi keganasan depa ni..
klu dh xpuas ati, hangpa tu sapa nak koyak2. ini benda ni free ka?? hehehe..
epitbest no está en línea   Reply With Quote
Old March 1st, 2012, 10:17 AM   #6059
dean87
kedahsejahtera
 
dean87's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: aor-kul
Posts: 4,387
Likes (Received): 1941


kedah by ainul fatihah, on flickr

Uploaded with ImageShack.us
dean87 no está en línea   Reply With Quote
Old March 1st, 2012, 11:01 AM   #6060
Hafizin
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Location: Jalan Pegawai
Posts: 75
Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by dean87 View Post

kedah by ainul fatihah, on flickr

Uploaded with ImageShack.us
The BEST PIC EVER !!
Hafizin no está en línea   Reply With Quote


Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +2. The time now is 08:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like v3.2.5 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

Hosted by Blacksun, dedicated to this site too!
Forum server management by DaiTengu