|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#2201 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Witam wszystkich bardzo serdecznie i nostalgicznie - porobię zdjęcia to i ja parę ciekawostek wrzucę
|
|
|
|
|
|
#2202 | |
|
SSC User
Likes (Received): 0
|
Blaszany słoń wróci..?
Quote:
|
|
|
|
#2204 |
|
Lover Silesia
Likes (Received): 308
|
O, to w tym przypadku możesz pokusić się o zapostowanie tutaj: [Lata 90-te] Kulfon, Ogórek i Gugała na kacu - wątek śmiechowo-wspomnieniowy (LEGO - pamiętasz swój pierwszy zestaw?)
Obcowanie ze mną zawsze było, i także dzisiaj jest, dosyć trudne dlatego, iż z reguły dążę do dyskusji, starcia, staram się prowadzić rozmowę w ten sposób aby była ryzykowna, czasem nawet nieprzyjemna, żenująca, niedyskretna, gdyż to wciąga w grę osobowość zarówno moją, jak mego partnera. Rozmowa uprzejma, spokojna, delikatna, taka jaką się zwykle uprawia w kołach literackich, wydawała mi się zawsze czymś śmiertelnie mdłym i niegodnym ludzi bardziej rozbudzonych pod względem duchowym. [Gombrowicz W., 1961 r., Wspomnienia polskie] |
|
|
|
|
|
#2205 |
|
Fallout Believer
Likes (Received): 40
|
Beskid i Renault Twingo, czyli legenda o skradzionym projekcie
http://www.zlomnik.pl/index.php/2011...nym-projekcie/ IMHO ciekawy wpis o nowatorskich autach z lat 70-tych i 80-tych.
|
|
|
#2206 | |
|
Registered User
Likes (Received): 35
|
Quote:
.Pamiętam też, że w "Nowej Wsi" często można było znaleźć fajne plakaty zespołów. |
|
|
|
|
|
|
#2207 |
|
gra słów i kredek
Likes (Received): 0
|
Ograniczony nakład sprawiał, iż Przyjaciółka była bardzo cenna. Można było za nią dostać kilka worków ziemniaków lub nawet i materiały budowlane.
|
|
|
|
|
|
#2208 |
|
Waka Waka Euro Sraka
Likes (Received): 7
|
A ile flaszek wódki można było dostać za tą ,,Przyjaciółkę,, ? Pytam się ponieważ w tamtym czasie towarem wymiennym była flaszka, bo pieniądz był gó.no wart...
|
|
|
|
|
|
#2209 |
|
Registered User
Likes (Received): 103
|
Nie przesadzaj. Przyjaciółka nie była tyle warta
|
|
|
|
|
|
#2210 |
|
kierownik szatni
Likes (Received): 5
|
Oj. Niektóre "przyjaciółki" kosztowały parę flaszek. Zresztą to akurat od czasów PRLu się nie zmieniło.pzdr
|
|
|
#2211 |
|
Registered User
|
Troche obiektow po prl w Sanoku
![]() To byly sklep spozywczy pss "Jagoda" dzisiaj obity blacha szmateks. ![]() Odnowiony Dom Turysty ![]() ![]() Stadion miejski "wierchy" - dzis w oplakanym stanie , jak widac na zdj. ![]() SDH - spoldzielczy dom handlowy , na parterze do dzis sklep pss spolem , wnetrze nieco przebudowano ![]() Kotwice - pomnik przy sanockim SDH(wlasciwie na pijackim skwerku przy SDH) ![]() Jeszcze jedno ujecie SDH - w tle budynki PKO i US Last edited by admineu07; March 4th, 2012 at 01:36 PM. |
|
|
|
|
|
#2212 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#2213 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#2214 |
|
Follow Your Dreams
|
![]()
|
|
|
#2215 |
|
Spring break
Likes (Received): 61
|
"Wspomnień czar - powróćmy do lat 60-tych" - wystawa w XVIII-wiecznym spichlerzu dworskim w Nadwiślańskim Parku Etnograficznym w Wygiełzowie:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#2218 |
|
|
Udało mi się dorwać aparat, zatem i ja ujawnię swoje PRL-owskie artefakty.
Knajpiane kufle - nie znam ich wieku, ale to na pewno PRL: ![]() Poniższe na pewno mają minimum 30 lat: ![]() Zakupione roku pańskiego 1974: ![]() Tutaj chyba nie ma wątpliwości odnośnie epokowości eksponatów: ![]() Młynek do kawy na pewno powojenny, a co do żelazka wątpliwości chyba nie ma: ![]() Tutaj muszę się przyznać do grzechu. Pierwotnie rączka w żelazku pomalowana była na czarno z krótką jasną żyłką na początku (coś w ten deseń, lecz dużo skromniej). Niestety renowację przeprowadzałem daaawno temu nie mając tej świadomości co dziś i uznałem, że drewno jest fajniejsze, niż niby-plastik. A swoją drogą to ciekawe, że kiedyś drewno udawało plastik, a dziś nierzadko z plastiku wytwarza się "drewniane" elementy. |
|
|
|
|
|
#2219 | |
|
niewykryty
Likes (Received): 2
|
Dorzucam od siebie trzy zegarkowe propozycje z PRLu
![]() 1.Na początek Zodiak z ZMP Błonie: 2.Bałtyk w pozłacanej kopercie, również Błonie: 3.LEDowy Unitra Warel mojego ojca, szał drugiej połowy lat 70. : Jako bonus, zapewne już obecny w wątku, najpopularniejszy z klocków dzierżoniowskich - Contessa, wraz ze szklanym zwierzem na garbie ![]()
|
|
|
|
#2220 | |
|
Registered User
Likes (Received): 35
|
Quote:
... faktycznie to był hicior , ale w słońcu nie szło się dowiedzieć która godzina
|
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| '80, design, prl, vintage |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|