daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Bulgaria > Regional Bulgaria > North-Central | Северен централен регион

North-Central | Северен централен регион Ruse, Pleven, Veliko Turnovo, Gabrovo, Lovech | Русе, Плевен, Велико Търново, Габрово, ЛовечGlobal Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Closed Thread

 
Thread Tools Rating: Thread Rating: 18 votes, 5.00 average.
Old February 29th, 2012, 10:42 AM   #201
OBSERVER-BG
Rousse
 
OBSERVER-BG's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Stadt Russe–Das kleine Wien
Posts: 947
Likes (Received): 0

Бизнес иновационен център Иннобридж заработи в РусеСъздаването на "Бизнес иновационен център Иннобридж" в Русе е резултатът от проект за създаване на трансгранична бизнес мрежа от иновации, финансиран в рамките на "Програмата за Трансгранично сътрудничество Румъния - България 2007 - 2013 година". БИЦ "Иннобридж" е единственият по рода си в региона. Той ще предоставя услуги в полза на предприемачи от България и Румъния. Ще помага за развитеито на бизнеса от двете страни на реката с конкретни идеи и добри практики. Услугите са структурирани в две направления - оценка и планиране на жинеспособността на идеята и подкрепа за реална оценка на пазара.

БИЦ "Иннобридж" е създал структурна програма за обучение на желаещи на базата на съвременни практики. От създаването си през 2011 година, центъра е обучил 20 предприемачи, като са реализирани 10 идеи. Бизнес иновационният център е сертифициран от Европейската комисия посредством система за придобиване на европейска марка EC BIC.

Партньорите в инициативата са Русенската търговско-индустриална камара, Българо-румънската търговско промишлена палата и румънската асоциация "Център за консултантски услуги и управление на проекти Европроджект" гр. Слатина окръг Олт.

http://arenamedia.net/news.php?newsa...otion_id=15175
OBSERVER-BG no está en línea  

Sponsored Links
Old March 2nd, 2012, 10:59 AM   #202
OBSERVER-BG
Rousse
 
OBSERVER-BG's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Stadt Russe–Das kleine Wien
Posts: 947
Likes (Received): 0

Русе: Трета бус лента по „Цар Освободител” и подлез на Кръговото очакват финансиране по проект
Трета бус лента по бул. „Цар Освободител” и подлез на Кръговото ще бъдат изградени по проекта за модерен градски транспорт в Русе, с който Общината ще кандидатства в средата на месеца. Той е на стойност близо 29,3 млн. лева, като съфинансирането от страна на Община Русе е 3 300 000 лева. На сесията на Общинския съвет зам.-кметът Страхил Карапчански представи мултимедийно проекта, с който ще се подобри качеството на транспорта в Русе. Осем са компонентите по него като всеки един от тях бе разяснен поотделно. Първият е въвеждане на електронна система за таксуване на пътниците, като особеното тук е, че цената на едно билетче няма да е привлекателна за пътниците и затова ще се стимулира продажбите на карти, обясни Карапчански. Вторият компонент е свързан с управление на общинския транспорт с информационни табла. За целта ще се въведе GPS-система, за която се говори от години и ще бъдат изградени специални светлинни табла на всяка спирка. Третият компонент е свързан с улесняване на достъпа и реконструкция на Кръговото движение пред полицията. Трета бус лента по бул. „Цар Освободител” и в Кръговото само за градския транспорт, както и изграждането на пешеходен подлез под самото Кръгово, е заложено в проекта. Освен това нямало да се допуска спиране или паркиране в участъците от Градските хали до Централна гара. Четвъртият компонент е свързан с изграждане на надлеза при „Кауфланд”, който ще свърже кв. „Родина” с Центъра. Това е нещо, което се обсъжда години наред, но пари така и не бяха намерени за неговата реализация. Петият компонент е подобряване на достъпността до кв. “Чародейка”, където се предвижда реконструкция на 4 кръстовища и обособяване на 3 огледални спирки, стана ясно на сесията. Изграждането на 14 километра велоалеи в Русе е шестият също важен компонент от проекта, каза още Карапчански. Седмият пък е свързан с рехабилитация на тролейбусната инфраструктура. Това включва всички стълбове да бъдат пребоядисани, обновени, а някои подменени, както и монтирането на автоматични стрелки, които ще спестят хаоса при движението на градския транспорт. Подобряване на безопасността на пешеходците по булевард „България” е осмият компонент, включен в проекта за модерен градски транспорт. След като бъде окончателно завършен и подаден на 15 март, проектът ще бъде качен и в сайта на Общината, за да се запознаят с него и гражданите.http://www.briagnews.bg/index.php?p=view&id=3597
OBSERVER-BG no está en línea  
Old March 2nd, 2012, 11:05 AM   #203
OBSERVER-BG
Rousse
 
OBSERVER-BG's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Stadt Russe–Das kleine Wien
Posts: 947
Likes (Received): 0

Русе: Планът за крайбрежната зона ще влезе в сила до 3 годиниПланът за крайбрежната зона в Русе ще влезе в сила не по-рано от 2-3 години, каза на сесията НА Общинския съвет зам.-кметът по устройство на територията Димитър Наков. Така той обори опасенията на съветника от ВМРО Искрен Веселинов, че поставянето на различни преместваеми обекти в района на кея, преди приемането на цялостната му визия, ще създаде проблеми в определен момент. Дотогава хората трябва да има къде да пият поне по едно кафе. Дебатът бе свързан с решението да се постави павилион за кафе и закуски под пасарела до къщата на Баба Тонка. Войводата припомни, че преди година и половина групата на "Синя коалиция + ВМРО" е поискала цялостно градоустройствено решение на кея и то вече е заложено. Затова поставянето на павилион за закуски не би трябвало да бъде за срок от 5 години, а само за 2. Администрацията успокои съветниците, че в договора за наем ще има клауза за прекратяване с едномесечно предизвестие. Всички обаче бяха единодушни, че кеят има нужда колкото може по-скоро да се превърне в зона за развлечения и отдих на русенци.

http://www.briagnews.bg/index.php?p=view&id=3593
OBSERVER-BG no está en línea  
Old March 2nd, 2012, 11:39 AM   #204
OBSERVER-BG
Rousse
 
OBSERVER-BG's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Stadt Russe–Das kleine Wien
Posts: 947
Likes (Received): 0

Нов плувен басейн и фитнес зала в РусеПредстои изграждане на едноетажна постройка към съществуваща база за отдих, като там ще има плувен басейн, фитнес зала, склад и санитарни помещения.
Инвестицията ще бъде на русенската фирма "Аристон С", съобщава Русе инфо.

Строителството е в имот, собственост на дружеството. Площта му е 480 м2 с начин на трайно ползване - туристическа база, хижа. Застроената площ ще бъде 160.37 м2, а разгънатата застроена площ - 365.92 м2.

Отоплението на сградата ще става с локална отоплителна инсталация, захранвана с газ. Пълненето на басейна ще става от водопреносната мрежа на град Русе.http://rousse.dir.bg/news.php?id=10659265
OBSERVER-BG no está en línea  
Old March 2nd, 2012, 04:11 PM   #205
VaL_
CSKAr4e
 
VaL_'s Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Ruse
Posts: 5,698
Likes (Received): 877

Quote:
Община Русе придобива бивше жп-разтоварище за гориво за изграждане на логистичен и високотехнологичен център
01 Март 2012
RuseInfo

На територията на гр. Русе в кв. Образцов чифлик се намира недвижим имот-частна държавна собственост /бивше жп-разтоварище за гориво/, представляващ ПИ с идентификатор 63427.492.2 по кадастралната карта на гр. Русе с площ 41 658 кв.м. и построените в него три броя сгради: сграда с идентификатор 63427.492.2.1 със застроена площ 329 кв.м.-едноетажна, масивна; сграда с идентификатор 63427.492.2.2 със застроена площ 40 кв.м.-едноетажна, масивна и сграда с идентификатор 63427.492.2.3 със застроена площ 18 кв.м.-едноетажна, масивна. Върху така описания имот са изградени следните съоръжения: водоем с обем 150 куб.м. и жп-клонове с обща дължина от 1 264 кв.м. За имота е съставен АДС № 4768/16.11.2010 г. С решение на Министерски съвет № 134/28.02.2005 г. гореописаният имот е отнет от Министерство на отбраната и е предоставен за управление на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, за нуждите на Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация”, а с решение на Министерски съвет № 586/06.08.2010 г. е преобразуван от публична в частна държавна собственост.


Исканият имот е представлявал част от Летище Русе-гражданско летище за вътрешен и международен транспорт, което е разположено на 17 км от гр. Русе в близост до с. Щръклево. Местоположението на летището е стратегическо за гр. Русе с възможност за комбиниране на железопътен, сухопътен, воден и въздушен превоз на товари.Целта през последните години е да бъде отдадено на концесия, да обслужва полети на товарни самолети, бизнес самолети и хеликоптери, селскостопански летателни средства, противо-пожарни самолети, както и при желание да се модернизира пътническия терминал.


Поради важността на Летище Русе за нашия град, идеята на община Русе е след придобиване в собственост на бившето жп-разтоварище за гориво, имотът да бъде използван за изграждане на логистичен и високотехнологичен център, в който ще се извършват транспортни, спедиторски и дистрибуционни дейности. Вложените средства за изграждането на подобна база имат висока доходност и бърза възвръщаемост. Ще се открият нови работни места и ще се създаде по-благоприятен климат за чуждестранни инвестиции в областта на транспорта, спедицията и леката промишленост.


С писмо № 0400-11/19.12.2011 г. до кмета на община Русе, Областният управител на област Русе е дал положително становище относно придобиването на имота в собственост от Общината, с цел опазване на собствеността и по-доброто му стопанисване.

Тази сутрин Общински съвет - Русе даде своето съгласие за придобиване в собственост на община Русе на недвижим имот намиращ се в гр. Русе, кв. Образцов чифлик, представляващ ПИ с идентификатор 63427.492.2 по кадастралната карта на гр. Русе с площ 41 658 кв.м. и построените в него три броя сгради: сграда с идентификатор 63427.492.2.1 със застроена площ 329 кв.м.-едноетажна, масивна; сграда с идентификатор 63427.492.2.2 със застроена площ 40 кв.м.-едноетажна, масивна и сграда с идентификатор 63427.492.2.3 със застроена площ 18 кв.м.-едноетажна, масивна, както и изградените в него съоръжения: водоем с обем 150 куб.м. и жп-клонове с обща дължина от 1 264 кв.м.
...
VaL_ no está en línea  
Old March 2nd, 2012, 04:15 PM   #206
VaL_
CSKAr4e
 
VaL_'s Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Ruse
Posts: 5,698
Likes (Received): 877

Quote:
Приеха стратегически план „Русе 2019” във връзка с кандидатурата на Русе за Европейска столица на културата през 2019 г.
01 Март 2012
RuseInfo

Общинските съветници в Русе одобриха днес приемането на стратегически план „Русе 2019” във връзка с кандидатурата на Русе за Европейска столица на културата през 2019 г. По темата RuseInfo писа подробно преди 2 седмици.

Общинският съветник Орлин Дяков в свое изказване предложи на колегите си да подкрепят документа, защото по този начин ще се даде рамо и на културния сектор. Целите, мерките и приоритетите в документа ще позволят да се постигнат резултатите по кандидатурата на Русе.

В. Грънчарова оцени високо качествата на плана. По отношение частта за заплахите тя изрази безпокойство. И цитира: "• Влияние на глобалната икономическа криза и последиците от нея върху създаването и потреблението на културен продукт;
• Ниска покупателна способност на населението;
• Променена цялостна нагласа на българите към културните продукти, принизени естетически критерии".

Тя попита какви бъдещи действия ще се предприемат от страна на Община Русе.

Ива Чавдарова от името на общинска администрация благодари за високата оценка от професионалистите. Тя се спря на SWOT - анализа в частта за заплахите. Тя ги определи като реални и обективни. Затова е поднесен по този начин този дял от стратегическия план. Една от важните роли на Общината е да показва и стимулира добър културен продукт, каза г-жа Чавдарова. това важи и за държавни културни институти и неправителствения сектор. затова са разписани ред задачи. Предстои да се направи и обществен дебат за култура. На него се разчита, за да събере мненията на заинтересованите страни от бизнеса, образованието, културния сектор и др.
...
VaL_ no está en línea  
Old March 2nd, 2012, 04:17 PM   #207
VaL_
CSKAr4e
 
VaL_'s Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Ruse
Posts: 5,698
Likes (Received): 877

Quote:
Вероятно на идната сесия ще се внесе нова транспортна схема за градския транспорт. Това каза днес зам. - кметът Свилен Иванов. До края на годината трябва да се проведат конкурси за междуселищна транспортна схема. През лятото ще се внесат материалите за конкурсите. Така ще има засилен контрол и напасване на схемите с оглед нормализация на транспорта. Една от идеите е да се спре сегашното гонене по улиците и допускане качването на пътници в Русе, пътуващи в рамките на града от междуселищните автобусни линии. Най - вероятно няма да се стига до крайни мерки да се карат в гарите на първи етап. Честотата на движение на градския транспорт ще бъде различна от сегашната. Като в истинските големи градове, увери Св. Иванов.
RuseInfo

Quote:
Планираното за 2011 г. монтиране и пускане в експлоатация на инсталация за механично сепариране не бе извършено. Предвижда се това да се осъществи до април 2012 г. Инсталацията ще е с капацитет от 15 000 до 20 000 т/г.

Тя на практика вече е готова, стана ясно днес. Поради лошото време не бе официално открита. 150 000 лева струва инвестицията на "Екопак".
RuseInfo
VaL_ no está en línea  
Old March 2nd, 2012, 04:21 PM   #208
VaL_
CSKAr4e
 
VaL_'s Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Ruse
Posts: 5,698
Likes (Received): 877

Quote:
Над 2000 стълба от тролейбусната мрежа в Русе ще бъдат боядисани. Те ще бъдат укрепени, а тези, които не са в добро състояние, ще бъдат подменени. Автоматични стрелки ще бъдат монтирани като елементи от контактната мрежа в района на Кръговото кръстовище /между бул. "Липник" и бул. "Цар Освободител"/. По този начин ще се избегне спирането на тролейбусите в средата на кръстовището след завой поради откачени "щеки". Често в резултат на такива събития се случват задръствания, които са особени неприятни в пиковите часове сутрин и вечер. Това съобщи днес зам. - кметът Страхил Карапчански по време на представяне проекта за интегриран градска транспорт на Русе. Предстои на 15 март да се депозира проектното предложение в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, а конкретната реализация при благоприятен изход да започне още през лятото.
RuseInfo

Quote:
Предстои въвеждане на електронна система за следене на трафика с помощта на GPS - устройства в Русе. Това е важно за спазване на разписания и даване на допълнителна сигурност при извънредни или кризисни ситуации. При преминаване на светофар ще се дава приоритет за движение на автобусите и тролейбусите с оглед спазване на разписанията. Всяка спирка ще бъде снабдена със специални светлинни табла. Те ще предоставят информация в реално време за пътниците. Това съобщи днес зам. - кметът Страхил Карапчански по време на представяне проекта за интегриран градска транспорт на Русе. Предстои на 15 март да се депозира проектното предложение в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, а конкретната реализация при благоприятен изход да започне още през лятото.
RuseInfo
VaL_ no está en línea  
Old March 2nd, 2012, 04:23 PM   #209
VaL_
CSKAr4e
 
VaL_'s Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Ruse
Posts: 5,698
Likes (Received): 877

Quote:
14 км. велоалеи ще бъдат изградени в Русе. Преди това ще се разработи цялостен мастерплан за велотранспорта в града. Направленията ще бъдат разделени на първостепенни и второстепенни. Целта на общината ще бъде в рамките на проекта голяма част от първостепенните направления да бъдат изградени. При следващи проекти в идните години ще се изградят и останалите. Това съобщи днес зам. - кметът Страхил Карапчански по време на представяне проекта за интегриран градска транспорт на Русе. Предстои на 15 март да се депозира проектното предложение в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, а конкретната реализация при благоприятен изход да започне още през лятото.
RuseInfo
VaL_ no está en línea  
Old March 2nd, 2012, 04:26 PM   #210
VaL_
CSKAr4e
 
VaL_'s Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Ruse
Posts: 5,698
Likes (Received): 877

Quote:


Тази сутрин започна частичен ремонт на плочките на централния площад в Русе. /на снимката/ Трима майстори изваждат откъсналите се от основата си плочки и засипват с циментова смес местата в района на хотел "Дунав Плаза". Извършва се оглед и на други места за дефектирали плочки.

RuseInfo писа вече за проблемите с ремонта на площада. По темата говори дори кметът на Община Русе Пламен Стоилов.
RuseInfo
VaL_ no está en línea  
Old March 2nd, 2012, 04:30 PM   #211
VaL_
CSKAr4e
 
VaL_'s Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Ruse
Posts: 5,698
Likes (Received): 877

Quote:
Зам. - кметът Страхил Карапчански: В момента Общината работи по общо 17 проекта на обща стойност близо 40 млн. лева
02 Март 2012
RuseInfoПо време на пресконференция днес кметът на Община Русе Пламен Стоилов и екипът му отчетоха стореното през първите 100 дни от началото на мандата. Зам. - кметът по европейските въпроси Страхил Карапчански сподели: "В момента Общината работи по общо 17 проекта на обща стойност близо 40 млн. лева. Това са проектите в процес на реализация. А проектите, които са в процес на проучване и разработване са на обща стойност над 50 млн. лева. Държа да отбележа, че първоначално, когато постъпихме в общината, това, което заварихме в ресора беше преди всичко едно общо впечатление за хаос и липса на организация, налидерство по отношение на проектите. Първата основна задача, която трябваше да решим, беше да изправим всички комуникационни потоци с управляващи органи , по отделните финансиращи програми с партньорите, с които участваме в консорциуми. Междувременно подписахме 6 нови проекта - за центровете за настаняване от семеен тип, за онкологичния център, за приемната грижа, за социалната трапезария, за музея и библиотеката, както и за туристическия продукт по река Дунав в контекста на Лимеса. Разработихме общо 5 нови проекта за тези 100 дни - два по "Красива България", 1 за образователна интеграция на етническите малцинства, един за детската градина в кв. "Чародейка", която кандидатства за безвъзмездно финансиране от 1.6 млн. лева в рамките на проекта за социално включване към МТСП", каза той. Сега са подготвени още 2 нови проекта - за туристически маркетинг и маркетинг на дестинациите, а също така се готви проект по фонд "Козлодуй". Проектът за ремонт на бул. "Тутракан" по програмата за трансгранично сътрудничество е имал доста проблеми при встъпването на Карапчански в ресора. Необходима е била спешна намеса на управляващия орган от наша страна, от румънска страна. Сега се чака покана за финална фаза от контрактуването, която ще се осъществи още този месец. Важен е проектът за градския транспорт. Той ще е на стойност 30 млн. лева. Малко е съфинансирането от страна на Общината. Договорено е финансиране. Социалните ефекти ще са големи.

При встъпване в длъжност в Община Русе са заварени проекти, които над 50 % са били с много проблеми и са били нужни неотложни мерки в първите седмици да "се проветри ресора" и се въведе модерен модел на работа. Наложен е модел на строг контрол и проследяемост на документацията, индивидуалната отговорност на хората, работещи по проекти и избягване на колизии при работа в работно време в администрацията и работа по проекти в извънработно време.

Зам. - кметът увери, че привличането на около 100 000000 лева от европрограми през първите 2 години от мандата, е постижимо. Но трябва да има капацитет. Сега в ресор "Европейско развитие" работят само 2 души. текат конкурси. Днес са били селектирани само 4 от 17 кандидати. Няма да се вземат на всяка цена служители без даима увереност, че ще се справят.

Работи се активно с останалите представители на ресори от администрацията.

Конкуренцията между регионите е голяма. Месеци преди края на програмния период 2007 - 2013 година тече активна подготовка за следващия. Активно се участва в подготовката на новите оперативни програми.
...
VaL_ no está en línea  
Old March 2nd, 2012, 04:31 PM   #212
VaL_
CSKAr4e
 
VaL_'s Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Ruse
Posts: 5,698
Likes (Received): 877

Quote:
Зам. - кметът Димитър Наков: Сега се подготвят 2 важни подробни устройствени плана във връзка с 2 големи инвестиции
02 Март 2012
RuseInfo

По време на пресконференция днес кметът на Община Русе Пламен Стоилов и екипът му отчетоха стореното през първите 100 дни от началото на мандата. Зам. - кметът Димитър Наков сподели, че се е опитал още с встъпването си в длъжност да промени мнението за своя ресор сред гражданите. В тази връзка са успели с колегите си да въведат нов начин на работа. Заложено е на екипното вземане на решения. Това веднага е рефлектирало върху прозрачността. В ресора не е съкратен нито 1 човек. На всички работещи е даден шанс да се докажат. Той смята, че има ефект. Според него не могат да се доближат до желаните срокове за изпълнение на задачите. Има изостанали през годините, които е редно да се обсъдят, приемат или отхвърлят.

Работи се активно по проектите за воден цикъл на Средна кула, Долапите. Има положително становище за двата квартала, като е входиран за крайна оценка на 17 февруари в МРРБ. Има всички шансове този проект да стартира възможно най - скоро. Мартен, Николово, Тетово са включени за изграждане на канализация. Сега се изчаква становището. Трудностите са били големи, защото има нови изисквания на управляващия орган за структурирането на проектите, което виднага наложи преработка навсички проекти в кратък срок. Приключил е добре проектът за Водния цикъл на Русе.

Проектът за дигитална карта на Русе стартира късно. Сега се подготвят 2 важни подробни устройствени плана във връзка с 2 големи инвестиции. Става дума за "тапата" на Дунав мост. Подготвя се план за регулация, както и такъв за коритото на Русенски Лом.

Според кмета Стоилов т. нар. "малка община" е общувала трудно с другите структури на администрацията, предимно с писма. Това не е било нормално, защото преписки са се бавели с месеци и е имало явно недоволство на хората от нивото на обслужване, неадекватно отношение към сигнали за незаконно строителство и други жалби.
...
VaL_ no está en línea  
Old March 2nd, 2012, 04:48 PM   #213
VaL_
CSKAr4e
 
VaL_'s Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Ruse
Posts: 5,698
Likes (Received): 877

Quote:
Главният архитект на Община Русе Симеон Рангелов: Одобрените проекти и издадените разрешения за строеж са 166
02 Март 2012
RuseInfo

По време на пресконференция днес кметът на Община Русе Пламен Стоилов и екипът му отчетоха стореното през първите 100 дни от началото на мандата. Главният архитект на Община Русе Симеон Рангелов каза, че основен акцент в следващите няколкомесеца ще бъде привеждане на реорганизираната структура на дирекция в хармонизация с устройствените планове и общата визия за управление на общината. Приоритет ще бъде спазване на сроковете по ЗУТ и АПК при различните преписки при отговори на граждани, постъпили в дирекциите.

Близо 690 скици, 74 визи за инвестиционни проекти са издадени за 100-те дни на управление. Одобрени са или са в процес на одобрение 124 подробни устройствени плана. Одобрените проекти и издадените разрешения за строеж са 166 за периода. Въведени са в експлоатация 71 обекта. по сигнали за незаконно строителство са проверени 106 различни обекта. В резултат са съставени за нарушения и пропуски 27 констативни протокола.

Стартира обществената поръчка за интегрирания план за градско възстановяване и развитие, обяви С. рангелов. Този документ има стойност около 1 млн. лева. В резултат ще се създаде документ от голямо значение за времето до 2020 година.

Подготвени са проекти по програма "Красива България" - ремонт на покрива на СОУ "Христо Ботев" и на дом "Милосърдие".
...
VaL_ no está en línea  
Old March 2nd, 2012, 07:53 PM   #214
skrzzz
Registered User
 
skrzzz's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: ROUSSE
Posts: 150
Likes (Received): 307

Quote:
Originally Posted by OBSERVER-BG View Post
Нов плувен басейн и фитнес зала в РусеПредстои изграждане на едноетажна постройка към съществуваща база за отдих, като там ще има плувен басейн, фитнес зала, склад и санитарни помещения.
Инвестицията ще бъде на русенската фирма "Аристон С", съобщава Русе инфо.

Строителството е в имот, собственост на дружеството. Площта му е 480 м2 с начин на трайно ползване - туристическа база, хижа. Застроената площ ще бъде 160.37 м2, а разгънатата застроена площ - 365.92 м2.

Отоплението на сградата ще става с локална отоплителна инсталация, захранвана с газ. Пълненето на басейна ще става от водопреносната мрежа на град Русе.http://rousse.dir.bg/news.php?id=10659265
Това къде ще бъде?
skrzzz no está en línea  
Old March 5th, 2012, 05:48 PM   #215
OBSERVER-BG
Rousse
 
OBSERVER-BG's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Stadt Russe–Das kleine Wien
Posts: 947
Likes (Received): 0

"Проект Русе" е първият и най-мащабен ПЧП проект

Русе черпи френски опит в областта на ПЧП


Страхил Карапчански, зам.-кмет "Устойчиво развитие и евроинтеграция" в община Русе

Г-н Карапчански, Русе е една от малкото общини, която може да се похвали с натрупан опит в областта на ПЧП по конкретни проекти. В града се случват "Проект Русе", който е най-мащабната обща инициатива на администрацията и бизнеса, както и първият реализиран в България проект чрез публично-частно партньорство в сферата на обществения транспорт "ЕГГЕД Русе" АД. Какви са параметрите на тези сътрудничества с бизнеса?
- Всяка община има нужда от модерни и алтернативни решения в областта на публичните услуги, от модернизиране на инфраструктурата и комуналните дейности. Град Русе не разполага с подходяща база за провеждане на международни форуми и спортни събития. Това обаче ще стане възможно след реализирането на "Проект Русе", който е първият и най-мащабен проект в областта на публично-частното партньорство. По него ще се изгради мултифункционална спортна зала от 26 000 кв.м, МОЛ с търговска площ за отдаване под наем от 37 500 кв.м, 5-звезден хотел и офисни площи. Комплексът ще има разгъната застроена площ от 140 000 кв.м и ще бъде най-големият търговски център в Русе и региона. Ще включва хипермаркет с повече от 120 магазина на водещи български и международни търговски марки, както и над 1000 места за паркиране. В момента този проект е в процес на реализация. Строителството му временно е спряно заради необходимостта от осигуряване на финансов ресурс за довършването му.
Другият проект в областта на публично-частното партньорство, който реализира община Русе, е в сферата на обществения транспорт. Учреденото през 2007 г. акционерно дружество между администрацията и израелската група ЕГГЕД – "ЕГГЕД Русе" АД, в момента обслужва целия тролейбусен транспорт в града. Договорът между страните ясно определя взаимодействието между тях, контрола и ценообразуването. Резултатът е подновяване на 80% от тролейбусния парк, грижа за по-комфортното пътуване на хората с увреждания, оптимизиране на транспортната схема и цялостно подобряване на транспортната услуга в града. Това бизнес решение е изключително важно за Русе, а за "ЕГГЕД България" АД се превръща в приоритет, защото в лицето на общината има надежден, коректен и мотивиран партньор.

Кои са потенциалните възможности за кандидатстванена община Русе по програма JESSICA?
- Част от възможните проекти, с които община Русе би могла да кандидатства по програма JESSICA, са свързани с изграждането на паркинги в централната градска зона, изграждането на модерни спортни съоръжения, в това число закрити футболни игрища и тенис кортове, както и довършване на емблематичния комплекс "Доходно здание".
Окончателното решение за насоката и обхвата на бъдещата ни активност по JESSICA ще бъде взето след внимателно калкулиране на икономическата ефективност и възвращаемостта на всеки един от потенциално възможните проекти, както, разбира се, и на социалните ефекти, които те биха могли да генерират.

Как върви изпълнението на текущите концесионни договори и инвестиционни програми - за стадион "Локомотив" и концесията по изграждането на подлез на бул. "Христо Ботев" в Русе?
- В община Русе действат два договора за предоставяне на концесия. Единият е за довършването на подлеза на бул. "Христо Ботев" в Русе, а другият - за ползването на стадион "Локомотив". Първият концесионен договор беше сключен на 16 октомври 2000 г. за срок от 25 години. За три години инвеститорът облагороди част от градското пространство в квартал "Дружба 1" в Русе. Направи и комплекс от магазини и заведения, които задоволяват нуждите на хората, живеещи в района. През март 2006 година беше сключен другият концесионен договор – този за стадион "Локомотив". В продължение на 15 години "АРИСТОН-С" ООД ще стопанисва двете игрища и сградата на спортното съоръжение. До миналата година концесионерът успя да възстанови основния футболен терен, както и помощното игрище, оградата, козирката, ВиК системата, обнови съблекалните и баните. Компанията изгради и ново футболно игрище с изкуствена настилка. Така с по-добри условия за спортуване ще се върне някогашната слава на Русе като град със спорт на високо ниво и хората отново ще започнат да пълнят стадионите както някога.

Как резултатите по един от реализираните преди време проекти по ОП "Административен капацитет" могат да заработят за по-ефективно сътрудничество с бизнеса при осъществяване на местното икономическо развитие. Какво включва разработеният пакет от проучвания и анализи в областта на ПЧП?
- Проектът приключи преди две години. С него искахме, от една страна, да създадем условия за по-ефективно обслужване на бизнеса от общинските служители, а, от друга, да обединим усилията на публичния и частния сектор за реализиране на общинските политики. Направихме поредица проучвания и при анализа им идентифицирахме обществено значимите проектни идеи, които могат да се реализират чрез ПЧП в специфични за община Русе сектори. Успяхме да анализираме подробно дейността и практиките в сферата на ПЧП, ресурсите и проблемите така, че да подобрим взаимодействието си с бизнеса. Предприемачите в града попълниха анкети, с които оценихме нагласите, възможностите и сферите за ПЧП.

Какви са проектните идеи, които предстои да бъдат реализирани до 2013 г. по стратегията за насърчаване на ПЧП?
- Стратегията е ключов инструмент за насърчаване на публично-частно партньорство между местната власт и бизнеса на територията на община Русе. Всеки заинтересуван гражданин, бизнесмен или служител на администрацията може да се запознае по всяко време с документа, защото той е публикуван на официалната интернет страница на общината в рубриката "Икономически и инвестиционен портал". В стратегията са определени основните направления за сътрудничество – развитие на общинския жилищен фонд, изграждане на подземни паркинги в централната градска част, облагородяване и стопанисване на местности, подходящи за отдих и риболов, развитие на крайбрежната зона в Русе, създаване на индустриални зони и привличане на частни партньори за реализация на фестивала "Мартенски музикални дни".

Кое наложи изготвянето на специфични правила за подготовка и управление на проекти за ПЧП и какво най-общо включват те?
- Правилата определят реда за подготовката и управлението на проекти при публично-частно партньорство. Също така регламентират участието на двете страни (администрацията и бизнеса) в дейности, свързани с управление, проектиране, изграждане и експлоатация на обществена инфраструктура и предоставяне на публични услуги. С правилата се систематизират натрупаните знания и опит, отчитайки спецификата на различните форми на ПЧП. Те улесняват и съвместната подготовка на проекти с участието на местния бизнес и общинската администрация.

Как чуждестранният ви обмен с френската община Сент-Уан ще спомогне ефективното прилагане на добри практики в областта на ПЧП?
- Работната група, посетила Франция, се запозна с визията на община Сент-Уан по отношение на публично-частното партньорство, което се оказа безспорен елемент в развитието на стопанския живот на града. Основната задача беше да се проучат добрите практики в различните форми на сътрудничество, както и да се обмени опит в разработването на вътрешни нормативни документи, свързани с дейността на общинската администрация за реализирането на ПЧП. Сред идеите, които могат да се приложат на по-късен етап, е предоставянето от общината на терени и сгради за бизнес инвестиции и създаването на нови работни места. Участието на община Сент-Уан с нефинансови средства в изграждането на жилища е една успешна и добра практика, която предвиждаме да реализираме и при нас за решаване на социалните проблеми в общината.
OBSERVER-BG no está en línea  
Old March 6th, 2012, 01:13 PM   #216
VaL_
CSKAr4e
 
VaL_'s Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Ruse
Posts: 5,698
Likes (Received): 877

Quote:
След изменение на общата схема на зоната на пл. "Свобода" ще може да се изгради детска площадка на мястото на къщичката пред Операта
06 Март 2012
RuseInfo

Община Русе направи предложение за приемане Изменение на Общa схемa на зонa „Б” / пл. „Свобода”/, по Общата схема на преместваемите обекти / ПО/ за търговия и услуги по чл. 56 и рекламно-информационни елементи / РИЕ/ по чл. 57 от ЗУТ за територията на гр. Русе. То се внася поради необходимостта от актуализиране и съобразяване на същата с изпълнения проект за Реконструкция, рехабилитация и интегрирано развитие на градските зони за отдих в Община Русе – Централна градска градина, както и с постъпили в Община Русе искания за разполагане на нови ПО и РИЕ. От изготвената Справка за прогнозните приходи и разходи за една бюджетна година за Централната градска градина и площад, във връзка с условията към договора за финансиране на проекта по европейска програма „Регионално развитие”, е видно, че не се очаква да се генерират приходи от предвидените по Общата схема за пл. „Свобода” преместваеми обекти и рекламно-информационни елементи. С оглед на гореизложеното, се предлага следното:
- Границите на зона „Б” да се променят, така че да се съобразят с границите на градската зона за отдих, предмет на проекта
- Да отпаднат местата за разполагане на временни базари
- Да се предвидят две нови места за разполагане на детски площадки - в малката градинка и на Ларгото, на мястото на общинска сграда, определена за премахване
- Да се означат нови места за разполагане на маси за сезонно ползване на открито, пред съществуващи заведения в прилежащите на пл. „Свобода” сгради, със слънцезащитни устройства тип „чадъри” и „тенти”
- Да се предвидят нови места за Рекламно-информационни елементи към Театралния комплекс
- Да се предвидят нови места за разполагане на павилиони за вестници в североизточната част на площада и на ул. „Борисова”
- Да се означат нови места за разполагане на подвижни колички, маси за сезонна консумация и щандове за сладолед, детски атракционни съоръжения, рекламни витрини – самостоятелни и към съществуващи търговски обекти на площада
Предвид изпълнения проект за Реконструкция, рехабилитация и интегрирано развитие на градските зони за отдих в Община Русе – Централна градска градина и условията за приложението му, предлагам на Вашето внимание Проект за изменение на Общa схемa на зонa „Б” / пл. „Свобода”/ по Общата схема на преместваемите обекти / ПО/ за търговия и услуги по чл. 56 и Рекламно-информационни елементи / РИЕ/ по чл. 57 от ЗУТ за територията на гр. Русе и Специфични правила за приложение към нея. Предстои Общински съвет - Русе през този месец да приеме Изменение на Общa схемa на зонa „Б” / пл. „Свобода”/ по Общата схема на преместваемите обекти / ПО/ за търговия и услуги по чл. 56 и Рекламно-информационни елементи / РИЕ/ по чл. 57 от ЗУТ за територията на гр. Русе и Специфични правила за приложението и.
...
VaL_ no está en línea  
Old March 6th, 2012, 01:14 PM   #217
VaL_
CSKAr4e
 
VaL_'s Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Ruse
Posts: 5,698
Likes (Received): 877

Quote:
Газопроводната връзка между Русе и Гюргево може да е готова още през тази година. Това стана ясно вчера. Вече е изработен ПУП - парцеларен план за елементите на техническата инфраструктура – линеен обект извън границите на урбанизираните територии за обект: „Газопровод Русе-Гюргево (междусистемна връзка България-Румъния), която ще бъде изградена на територията на Република България“ през имоти по КК и КВС на землища на гр.Русе, гр.Мартен и с.Николово, община Русе. Преди около месец Общински съвет - Русе даде предварително съгласие за промяна предназначението на пасища и мери за реализацията на проекта на „Булгартрансгаз” ЕАД.
RuseInfo
VaL_ no está en línea  
Old March 6th, 2012, 01:14 PM   #218
VaL_
CSKAr4e
 
VaL_'s Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Ruse
Posts: 5,698
Likes (Received): 877

Quote:
През 2011 година бяха осигурени необходимите средства от Министерството на правосъдието за довършване на преустройството и ремонта на сградата, предоставена за нуждите на Административен съд - Русе. Строителните дейности приключиха. Предстои изготвяне на съответните строителни книжа - актове по приемане и въвеждане в експлоатация на сградата. "Като погледнем назад, във всички отчети за дейността на Административен съд - Русе сме изразявали нашата увереност относно приключване на ремонта на предоставената сграда през следващия отчетен период и преместване на съда. Към настоящия момент сме убедени, че това ще се случи именно през 2012 година. В тази посока са и нашите усилия - за успешно финализиране на дейностите и предприемане организационни мерки за осъществяване на преместването", казва председателят на съда Елга Цонева.
RuseInfo
VaL_ no está en línea  
Old March 6th, 2012, 01:15 PM   #219
VaL_
CSKAr4e
 
VaL_'s Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Ruse
Posts: 5,698
Likes (Received): 877

Quote:
Днес във връзка с присъединяването на новоизграден водопровод за магазин "Джъмбо" ще бъде нарушено водоподаването на консуматорите в района на местност "Караач" за времето от 9:00 до 16:00 ч. ВиК - Русе моли за извинение останалите потребители за причиненото неудобство.
RuseInfo
VaL_ no está en línea  
Old March 6th, 2012, 03:04 PM   #220
OBSERVER-BG
Rousse
 
OBSERVER-BG's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Stadt Russe–Das kleine Wien
Posts: 947
Likes (Received): 0

Пет сглобяеми покрити сцени ще има в РусеОбщина Русе изпълнява проект «АЗ, ГРАДЪТ» – Фестивал за съвременна градска култура”, изпълняван в рамките на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007–2013, приоритетна ос 1: „Устойчиво и интегрирано градско развитие”, операция 1.1: „Социална инфраструктура”, договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161РО001/1.1-10/2010/003. В рамките на проекта ще се организират и проведат две издания на фестивал за съвременна градска култура „Аз, градът” – Русе – 2012 и 2013 г. За изпълнението на дейностите по проекта е необходимо да бъдат извършени дребно-мащабни инфраструктурни дейности, свързани с обезпечаване на електрическо захранване на пет броя сглобяеми покрити сцени, които ще се изградят в ж.к. „Дружба“ 3, ж.к. „Здравец-изток“, Парк на младежта – 2 броя, и обособената зона „Кея“

http://vestnikstroitel.bg/public_ord...obschina-ruse/
OBSERVER-BG no está en línea  


Closed Thread

Tags
projects and construction, ruse

Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Related topics on SkyscraperCity


All times are GMT +2. The time now is 05:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

Hosted by Blacksun, dedicated to this site too!
Forum server management by DaiTengu