|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#61 |
|
Savski venac
Likes (Received): 27
|
Metro će sigurno graditi, ali ima gomila kulturnih objekata koji čekaju na izgradju odnosno rekonstrukciju. Narodni muzej će se raditi državnim parama, pretpostavljam, ali Muzej grada Beograda, u Resavskoj, pa zgrada Filharmonije, pa Opera, pa rekonstrukcija Narodnog pozorišta... Ko zna gde će da nadju pare, mada bi mogli po ugledu na Amerikance da naprave one donatorske zabave i večere, pozovu domaće i strane lovane i prikupe pare.
|
|
|
|
#62 |
|
Kosovo is Serbia!
Likes (Received): 144
|
Direktor Beogradske filharmonije je najavio da ce organizovati donatorske veceri kako bi se prikupio novac za gradnju filharmonije. Zgradu ce projektovati cuveni arhitekta Santjago Kalatrava i nalazice se kod hotela „Jugoslavija“.
Bilo je price pre vise godina da se gradi opera na placu u Rajicevoj, ali ipak ce biti trzni centar i hotel...bas me cudi sto je tako odluceno?
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
Grad Oblakodera
|
Filharmonija kakvu je zamislio Tasovac kosta jedno 70-80 miliona. Trebace mu puno donatorskih veceri.
|
|
|
|
#64 |
|
Savski venac
Likes (Received): 27
|
Pa bolje da sačekamo, nego da prave ponovo neka privremena rešenja, više mi je muka toga.
|
|
|
|
#65 |
|
Registered User
Likes (Received): 233
|
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Grad Oblakodera
|
Pa nije jos uradjen projekat, poveren je Santjagu Kalatravi. Ali on je vec radio neke slicne stvari i tako se kretala cena.
|
|
|
|
#67 |
|
Registered Abuser
Likes (Received): 337
|
To bi bilo sasvim fino.
Imati Kalatravin objekat u gradu već donosi dosta pozitivnih stvari. Tu je pomak u arhitekturi, gradski landmark, turistička atrakcija, opšti utisak o gradu... Jeste jako skupo, ali bi vredelo stisnuti se za jedan. Sad mi nije jasno samo da li su opera i filharmonija dva objekta ili jedan?
|
|
|
#68 |
|
Grad Oblakodera
|
Stvar je u tome da se nikada nece isplatiti
Za iste pare su Poljaci napravili muzej nauke i tehnike (istini za volju pola para je dala EU) ![]() a redovi su bez prestanka po 3h sto znaci da problem sa finansiranjem nemaju ![]() Dok je nas jos uvek samo crtez
Last edited by Singidunum; March 24th, 2012 at 03:46 PM. |
|
|
|
|
|
#69 |
|
Registered User
Likes (Received): 233
|
Jao da, to je ono kuglo u Skenderbegovoj...
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
Vuk sa Ontarija
Likes (Received): 258
|
Nova zgrada filharmonije u Skoplju - tako se to radi
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Ovo uopste ne mora da bude tacno, ali ce biti jako tesko proceniti da li se i koliko isplati. Naime, prvoklasna landmarkly zgrada Opere ili Filharmonije bi vrlo moguce bila da prvoj strani nekog buduceg bedekera Belgrade. Cak bi mozda bila povod da se taj bedeker u izdanju neke poznate kuce konacno pojavi (Lonely Planet, Time Out...). Dakle, nije samo finansijska korist od ulaznica, nego od svih dodatnih priliva novca usled cinjenice da grad postaje atraktivniji i oku prijatniji (povecana poseta, npr). Meriti prave efekte ce biti tesko, ali ja sam skoro pa uveren da se to dugorocno isplati. |
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
Quote:
Dugorocno verovatno. Ja mislim da trenutno Bg jos nije spreman za zgradu opere.Nije nama umetnost jos na tom nivou,a kamoli kultura naroda.Mislim da trenutno postoje mnogo pametniji i potrebniji projekti za koje treba da se skuplja novac i ulaze.Za jedno 10ak/15ak godina kada narod bude stvarno imao vise para,a drzava bude bogata da sebi priusti luksuzne objekte ovog tipa i time ne optereti gradjane onda da. |
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|